Apelsinmän gör världen hoppfull!

Läser en bok nu där jag gillar allt utom titeln!http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/maria-sveland-bitterfittan-1.749040

Hon ställer massa frågor hela tiden, värt att tänka på. och är mycket kritisk till samhället och män. Hur de hyllas när de tar ut några få procent av föräldraledigheten medan mammor alltid känner skuld så fort de behöver en stund för sig själva, hur män får älska utan krav, hur de skyddar sina män genom att skratta, uppmuntra, fotografera dem med barnen (för att visa att de faktiskt träffar sina barn), hur de kämpar för att få familjen verka bra och lycklig. Om alla dessa par som gifter sig och tror att just deras kärlek är bättre än statistiken. Om hur giftemål är bra för mannen min inte för kvinnan. Bakom varje framgångsrik man finns en trött och stressad kvinna. Kvinnan är en praktisk handdator som ska hålla reda på allt. Äktenskapet som "en organiserad form av olevt liv".

Om jämställdhet och män och rättvisa och men ändå så mycket humor i all denna pessimism.

Apelsinmän gör att det finns hopp om manligheten:
"Jag älskar män som skalar apelsiner. Det finns en slags vacker noggrannhet, ett tålamod och en omsorg i apelsinskalandet. Ett sätt att visa kärlek till det lilla, att vilja ge utan att nödvändigtvis få något tillbaka, för det enda du får tillbaka är besprutningsmedel på händern. En sann prestigelös kärlekshandling som går på tvärs mot mycket i mansrollen."

Fast det bästa är när de går till familjerådgivningen och de som är rådgivare menar att det inte finns nåt jämställt eller rättvisst förhållande och de går därifrån gapskrattanders och är totalt överens om att rådgivarna är dumma i huvudet.

Nu kom Ida! :D


Kommentarer
Postat av: clara

Hajsan!

Jag vill alltid ha mer att leka med. Särskilt nu när man försöker lära sig :)

Vad hade du tänkt dig för något?

2009-06-23 @ 18:08:28
URL: http://claradenrara.blogg.se/
Postat av: Karla

Vad kul! Bara nåt roligare. Maila mig så får får du ett pass och så kan vi hitta på nåt. :Dkarla_blum@hotmail.com

2009-06-23 @ 22:58:50
Postat av: Hanna

Kom inte titeln efter ett bråk i media där Guillou använde det ordet som ett skällsord om ett gäng kvinnor...i så fall ganska coolt att ta det som titel...

2009-06-25 @ 00:39:16
URL: http://hannanonien.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0