Syns du, finns du!

Bra initiativ av Malmö stad!
 
 

"Idag startar Malmö stads synbarhetskampanj där över 27 000 reflexer och 2 000 reflexvästar kommer att delas ut till cyklister och gående. Malmö stads personal kommer under vardagar att stå på vältrafikerade cykelstråk runt om i staden och under helgdagar kommer utdelning att ske på Gustav Adolfs torg. I år sker även reflexutdelning i samband med :byLIGHTs guidade turer kring Drottningtorget.

 

Kampanjen, som pågår till den elfte november, syftar till att få Malmös cyklister och gående att synas bättre i trafiken genom att använda reflexer. Risken att bli påkörd och dödad av en bil är tre gånger så stor i mörker som i dagsljus. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska risken.

 

Reflexfakta Med reflexer syns du på ungefär 125 meters håll i mörker om du möter en bil med halvljuset påslaget. Då har föraren god tid på sig att sakta in. Om du saknar reflexer och har mörka kläder, syns du inte förrän bilen är 20-30 meter ifrån dig.

 

Om du cyklar när det är mörkt, måste cykeln enligt lag vara utrustad med både belysning och reflexer. Reflexen fram ska vara vit, reflexen bak röd och reflexerna på sidan ska vara orangegula alternativt vita.

 

För ytterligare information om kampanjen och vilka platser utdelningen sker på, kontakta projektledare Lotta Cederfeldt, telefon: 040-34 21 48, e-post: [email protected]."

 
Artikeln är från 2012-11-02, kopierad från Mynewsdesk, länk här.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0