Cardenas och Matanzas

....och här bor personalen. Nästan all personal som jobbar på Varaderohalvön bor i Cardenas eller i Matanzas, två städer strax utanför. Få har bilar, istället är det cykel eller hästfordon som gäller. Till jobbet kommer man genom att stora lastbilar ombyggda till bussar kör runt och hämtar upp folk, skjutsen ingår i jobbet.

När Sovjet föll och sammarbetet mellan dem och Kuba rasade blev det akut brist på bensin. De hade en deal att Sovjetunionen köpte socker av Kuba och Kuba fick bensin av Sovjet. Castro tyckte dock att fölk behövde kunna förflytta sig och köpte 7 miljoner cyklar från Kina! Så cykelkulturen finns, om än på rätt risiga sådana. Men det verkar inte hindra folk från att skjutsa tunga saker och varandra på de mest kreativa sätten!

Bilderna i Cardenas är tagna på en lördagmorgon, så här dött var det verkligen inte senare framåt dagen, men man får välja när det känns rätt att fota. Framåt lördag eftermiddagen så levde verkligen allt upp och folk satt ute framför sina hus och förberedde mat, umgicks och spelade kort. Alla verkar känna alla och som jag nämnt tidigare, det finns alltid tid att umgås på Kuba. Även om denna basketplanen ser väldigt ledsen ut så är det många ungdomar som håller på med olika bollsporter så fort de är lediga. Framförallt baseball såg vi ungdomar spela överallt.



Cardenas



Matanzas och strax utanför Matanzas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0