Presentation av hotellet

Jag inser att det kommer nog bli en lång serie med bloggar om Kuba. Men jag måste börja någonstans och jag börjar med att presentera hotellet. Det heter Sol Palmeras och det ligger på en 20 km lång halvö. Det närmsta stad som finns på halvöan är Varadero, ananrs så finns där bara hotell uppradade, en strand och en långa väg. Halvön är avstängd för kubaner som inte jobbar där, i princip, och det hela känns väldigt turistigt. Vi bodde på att all inclusive, och allt ingick, även drinkar så längre de var baserade på rom. Allt de producerar själva på Kuba fanns det gott om och var billigt. Importerade varor var svåra att få tag på och dyra. Så vi åt i mängder, solade i mängder och badade och umgicks. Vi bodde i bungalows/stugor/radhus eller vad man nu vill kalla dem (jag och Patrik i en och Patriks mamma, pappa och syster i en), men hängde mest på hotellet på kvällarna där det dygnet runt var shower/tävlingar/aktiviteter.



Börjar med lite bilder från hotellområdet och den fina stranden!



Här bodde vi! Städningen varierade med allt från handukar vikta till svanar till att de glömde lite handdukar och så. Berodde dels på städerska men också på hur mycket dricks man lämnade. Dricks överallt till alla för bra service; väskbärare, chaufförer, bartenders, servitriser, omelettstekare, städerskor, guider, osv.)



Växter, stora volymer och försäljning av krimskrams inne i hotellet. Utanför hotellet polar, madrasser, solstolar och hängmattor.



Poolbaren öppet 10-02...typ. Kubander har ju öppet lite när de känner för det.



Drinkar med rom stod på temat. Vi hittade alla våra favoriter. Patrik drack Cuba Libre, Anders Ron Collins, Camilla och jag Mojito. Rebecca drack läsk på dagen och varm choklad på kvällen, ja varför inte!?



På ena sidan hotellet (väster) låg poolen, en remsa med palmer och sen strand. På andra sidan hotellet Varaderos "autopista", ingen strand, men fin soluppgång. Här sprang jag längs vägen några morgonar, något enformnigt... och definitivt för varmt för min smak om man ska springa, redan klockan halv 7 på morgonen!



En dag tog vi det lilla gratis tufftufftåget som gick mellan tre hotell som ägdes av samma ägare och till ett litet köpcentar (tog säkert 5 min att gå dit annars). Tåget skulle gå hel och halv, som som alltid i Kuba är det inte så noga. Ibland går det före och ibland efter avsatt tid. Köpcentret ska vara Kubas största, och det innehåller en bank, en restaurang, en cigarraffär, en mataffär och fem affärer med kläder/souvenirer/krimskrams. Man åker inte till Kuba för att shoppa... På övervåningen stod lokalerna tomma.




MEN det absolut bästa med Varadero är helt klart stranden, solen, värmen, havet!! På stranden fanns möjligheter till volleyboll, vattengympa, aerobics, äggkastning, frågesporter, katamaran, kajaker, trampbåtar osv... och givetvis en bar. Tyvärr var volleybollen bara framme vissa tider på dygnet. Men lyckades pricka en en dag iaf. Skoj!! =) Första dagarna var det lugnt på vattnet och vi var ute med trampobåt och så, sen blåste det upp det höll sig nästan resten av veckan och vi fick istället roa oss med att kasta oss i vågarna. Bilderna visar mig, sen Patrik och sen Rebecca. Ja, vi är cirka 7 år gamla... Patrik är badkruka är också konstaterat, så nästan ett under att det finns bildbevis! :P


Bilderna är tagna med två olika kameror, dels den lilla billiga kompaktkameran som är lite lättare att ha med sig och dels med systemkameran. Därav olika format och olika kvalitet på bilderna. Vi har världens snällaste vänner, Emila och Arvid, som lät oss låna deras zoomobjektiv till systemkameran OCH en plastficka till komapktkamerans så vi kunde fota under vattnet.  Tusen tack! Fortsättning följer!



Kommentarer
Postat av: Vendela Rothman

Hej Carla vad fina bilder vi fick på mailet!

Hoppas ni har det bra och att vi kanske kan ses någon gång!

MVH/Vendela

2012-03-27 @ 20:26:03
URL: http://mividademi.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0