Tramsigt, flamsigt och himla kul!

Mitt bland allt det vanliga farandet och flängandet och ätandet vid juletid finns en absolut höjdpunkt, och det är ju Lilljulafton med den där andra familjen som vi alltid brukar umgås med vid högtider (mammas barndomsväns familj).
 
Numera ofta rätt många och det tyckts bli fler hela tiden. I förrgår blev det Julfest istället för Lilljulafton (fick helt enkelt inte ihop det innan) och vi blev 10 pers. Mat som är god på riktigt, fräsch och färgglad efter julens mat. Sen massa spel och trams, ingen behöver känna sig tvingad att fixa nåt men de flesta brukar ha klurat ut nåt. Det blev dans kring gran på (o)traditionellt vis, tramsig Fader abraham, en tysk trekantshatt-låt, sällskapsspel med bland annat marionett-charader och gapskratt, julklappslek som blev mer och mer hysterisk och vips så var klockan långt efter läggdags. Alltså, jaa, så himla kul! Må denna tradition återkomma så länge som möjligt.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Å vilken mysig tradition!! Vi hade tänkt dansat runt granen på julafton, men alla glömde helt bort det. Var så mycket annat att pyssla med så det får helt enkelt bli nästa år :) KRAM

2014-12-30 @ 16:05:37
URL: http://oyogan.wordpress.com
Postat av: Gunilla Fagerström

Jaaa så kul vi har !!!!!

2015-01-05 @ 16:10:31
Postat av: Rosmari

Ja, instämmer! Må denna tradition fortsätta:)

Svar: Verkligen! =)
Karla

2015-01-26 @ 21:59:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0