Team Rynkeby - Dag 0, Malmö-Lund (21 km)

Då var det äntligen dags att dra iväg, efter flera månaders arbete med att samla in pengar till barncancerfonden först och främst, men också planering av cyklingen och massa träning.

För er som inte hängt med, så har jag cyklat med Team Rynkeby Jönköping, från Lund till Paris på 7 dagar. Vi är ett av 26 lag som cyklar. Det är 30-40 cyklister i varje lag, totalt 1200 cyklister. Varje lag har ett service team på cirka 10 pers som fixar med hotell, mat, mek, gps, och mycket mer. All packning åker lastbil och vi bor på hotell. Vi har alla gula cyklar och kläder. Vi har själva betalat för hotell, cyklar, kläder, osv, så att alla pengar vi drar in går till barncancerfonden. Detta är 13:e året i rad som projektet pågår och förra året samlade Team Rynkeby ihop totalt 25,8 miljoner kronor! Pengarna samlas in genom sponsorer, events, auktioner, skramla bössa och liknande.
 
Jag kommer att skriva ett inlägg om varje dag. Första dagen var det prolog. Fokus på mycket annat än cykling. Dagen började med att vi möttes utanför BUS (barn- och ungdomssjukhuset) i Lund tillammans med Malmö-laget och Helsingborgs-laget. Där inne var det lite olika föreläsningar och tal, väldigt rörande, inspirerande och motiverande! Sen cyklade vi alla lagen ihop till Malmö, med poliseskort in till Stora torget. Häftig känsla! Där var det musik och tal och nyfikna och mingel. Sen rullade vi inom bianchi café innan vi rullade på färjan mot Travemünde.
 
Glassigt väder. God stämning. Mycket väntan för rastlösa taggade cyklister som ville iväg. I morgon skulle den riktiga cyklingen börjar!
 
Prolog på BUS i Lund.
 
Mingel på Stortorget i Malmö. Vår lagkapten Brian berättar sin story för vår bloggande journalist.
 
Bianchi Café, med lagen från Jönköping, Malmö och Helsingborg.
 
På färjan mot Travemünde och det stora äventyret. Micke och jag fotar, som vanligt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0