Karlskrona i sol och måne

Hav, sol och måne. Karlskrona är bra vackert ibland. (Bilder från två av förra veckans väldigt många och långa promenader.)
 
 

Babypottning (EC)

Hrm. Vi har märkt att Albin gärna gör sina behov när man tar av honom blöjan. Så idag och igår har jag hållit honom över toaletten för att slippa få det över mig/badrummet/handduk, vilket han verkar gilla. Så jag letade upp facebook-gruppen "blöjfri bebis..." och råkade komma förbi det här klippet och den här länken. Intressant!
 
http://blojfribebis.se/kom-igang-med-babypottning/
http://blojfribebis.se/babypottning/
 
 

Albin 4 veckor

Det är ju visst måndag igen. Helgen bara försvann på nå vis, och idag är alla tillbaka på sina jobb utom jag, Albin och Emi som hänger här i mammas lägenhet.
 
Idag blir Albin fyra veckor, och vi firade det med lite på-magen-i-sängen-mys i eftermiddags när alla andra jobbade.
 
 
På honom kan man skymta nåt färgglatt, det är en tygblöja från Imse Vimse, länk här).
 

Matlagning

Albin lär sig laga mat av sin morfar! Det ska börjas i tid..! =)
 
 

Albin träffar morbror och mormor

Den 17:e åkte vi ner till Karlskrona så nu har vi varit här några dagar. Patrik jobbar från Karlskrona-kontoret och jag och Albin chillar och träffar folk. Adi kom upp från Malmö två nätter och jobbade härifrån och mamma tog lite ledigt från jobbet. Så torsdag och fredag var massa mys, de var såklart glada över att äntligen få träffa Albin! (De fick ju bra se honom som hastigast på BB). Och så promenerar de och busar med Emi, som är mycket nöjd att få lite uppmärksamhet också.
 
Det är så skönt, trevligt, roligt och mysgt att vara här! Kul att få umgås med mamma/mormor och alla andra. Och trevligt med omväxling, kände jag började klättra lite på väggarna där hemma.
 

Albin med sin morbror och mormor.
 
 

Dimmig fin morgon.

Bjuder på några bilder från morgonpromenaden runt Stumholmen (Karlskrona). Igår var det kalla bitande vindar och grått, och såna dagar tänker jag att det är märklgit att folk väljer att bo i denna stad. Men idag vindstilla, dimmigt och en svag sol. Magiskt ljus. Sen soligt och vackert på dagen. Dagar som idag tänker jag att det är konstigt att folk kan flytta från denna fina stad!
 
 
 
 

Släkt på besök!

Förra helgen hade vi Camilla, Anders och Rebecca på besök, och denna helgen var pappa och Inga Lill här. Många som vill mysa med Albin! =)
 
 
 
Familjemys i soffan!
 
Farmor och faster, som de hade längtat efter att få träffa Albin!
 
En mycket nöjd morfar med Albin! (och Inga Lill bakom)
 
 
 

Ny lekkopmpis?

Igår var jag, Albin och Emi på äventyr till andra änden av stan och träffade Carina och Vincent! Så himla mysigt! Carina har jag lärt känna genom Emi (tack älskade vovve) och hon blev mamma i mellandagarna. =)
 
Det var strålande sol, och vi var ute och njöt av det fina vädret. Sen hängde vi lite inne så grabbarna fick chans att lära känna varandra...!?
 
Albin 3 veckor och Vincent 7 veckor!
 
 

Sjalmys!

Långromenad med nöjd bebis i sjal, nöjd hund i koppel och strålande sol! Det är fint det!
 
 
 

Blivande cyklist?

 
 
Albin <3

Det gäller att matcha!

Är man Norrköpingsbo så är man...?
 
 

Albin, två veckor gammal!

Inatt blev Albin två veckor. Och vi har varit hemma nästan en och en halv vecka. Allt är jättebra här. Jag vet inte vad jag väntat mig? Nåt sorts kaos med ont och skrikig bebis? Det blev det i alla fall inte. Kroppen har hämtat sig jättebra efter snittet. Första dagen hemma gick jag långsamt runt huset och Patrik fick hjälpa mig på med skorna, men bara några dagar senare kunde jag själv göra det mesta jag behöver (får dock inte bära tugnt). Vi har myst i mängder, promenerat hela lilla familjen i Folkparken, tagit oss på ett äventyr in till stan, osv. Albin är verkligen en go bebis, som äter mycket, sover, spanar lite och verkar vara mest nöjd med livet. <3
 
Här kommer ett gäng blandade bilder från de första två veckorna i hans liv:
 
Första dygnet.
 
På BB.
 
Skönt att få komma hem.
 
Det funkar bra med Emi. Hon bryr sig inte så mycket om Albin, utan verkar mest uppskatta att ha oss hemma igen.
 
Hej!
 
Mys. Första besökarn hos oss var Madde! <3
 
Första barnvagnspromenaden.
 

Här chillar vi om dagarna.
 
..och är pigga om kvällarna?
 
 

Förlossning och första natten

Måndag 25/1. Beräknad dag var 26/1.
 
Förlossning - kort version:
Dagen började lugnt och flöt på bra, men sen låg han inte helt rätt och det blev därför kejsarsnitt. Inte som vi tänkt oss, men det känns bra ändå. Alla kändes väldigt trevliga, proffsiga och trygga och allt slutade ju bra med en nöjd liten familj. =)
 
Förslossning - lång version:
Kände nåt var på gång tidigt på morgonen, men lite ändå. Gick en timmes runda med vovven, gick långsamt med flera stopp. Då kom det igång mer med tätare värkar och vi insåg det var dags. Pratade med Lisa som skulle passa Emi tills mamma och Adi kom upp för att bo i lägenheten med Emi. Åt lite. Duschade. Sen åkte vi in. Var då öppen 2-3 cm. Fortsatte in i badkaret och jobbade på själva och det var inga konstigheter att andas igenom värkarna. Vi pratade lite om att jag tänkt lustgas och kvaddlar om det behövdes, inte epidural. Och att jag ville flytta runt i olika ställningar för att hjälpa förloppet och för att jag får ont i ryggen av att ligga på rygg. Så när det började kännas mer så var det lika bra att komma in i att andas lustgas medan man kunde fokuser och prova lite olika ställningar. Det kändes bra och vi fortsatte ett tag till, andades genom värkarna och umgicks på vilan mellan dem och jag försökte få i mig lite dricka och så. Men det gick inte framåt. Inte alls. Stannat på 6 cm öppen och vattnet hade inte gått.
 
Det började bli kväll och de tyckte att nåt behövde hända och de satte in värkstimulerande dropp. Det började göra ont. Jag fick kvaddlar i ryggslutet där det kändes mest ont, som hjälpte bra i ryggslutet men efter ett tag blev det väldigt ont även fram och inuti. Vattnet gick och värkarna blev starkare. Det började göra ont även i vilan mellan värkarna och det var svårt att hitta nån bra ställning. Störde mig på alla slangar och började känna mig illamående i slutet av varje värk, vilket "snodde" vilan av mig. Jag spydde upp det jag försökte få i mig. Det började göra mer och mer ont. Sen började hjärtslagen gå ner under värkarna, men det var jag som tur väl var omedveten om. Men det kom en läkare och kollade läget och de tog laktatprov på bebisen och satte in skalpelektrod. Jag blev tillsagd att hålla mig till ryggläge och jag började känna mig riktigt väck. Jag började bli rädd för att tappa fattningen totalt (om jag inte gjorde det?). De pratade med mig så gott det gick och vi kom överens om att ge epidural ändå, men det gick inte för bebisen började bli stressad och jag kunde inte byta ställning. Kroppen ville börja krysta, och de kollade men jag var fortfarande bara öppen 6 cm. Proven visade att bebisen började bli för stressad, tonen blev en annan i rummet och jag hade väldigt ont. De bestämde sig för att ge mig bricanyl för att lugna ner värkarna så jag och bebisen kunde hämta oss.
 
Efter bricanyl fick jag även epidural. Sen kopplade de loss mig från alla slangar. Jag kände mig som en helt ny människa. Eller som en människa över huvudtaget, vilket var mycket trevligt. Jag kunde röra på mig, gå och kissa, äta lite, umgås, andas igenom värkarna utan lustgas. Så skönt. Vi lyssnade på musik och kramades. Bebisen hämtade sig och hjärtslagen blev stabila. Vi skojade om vilken dag bebisen skulle komma, om den skulle vara i god tid som sin pappa, eller i sista stund som sin mamma. Bestämde mig för att denna stunden och känslan ska jag minnas, inte timmarna innan. Det kändes bra, men det gick inte framåt.
 
Klockan blev kring 22 och det var skiftbyte. De pratade om värkstimulerande igen och jag kände hur jag blev rädd för tanken att hamna i samma sits som timmarna innan. Läkare kom in och kollade mig och bebisen. De diskuterade hur det kunde komma sig att bebisen inte vridit på huvudet mer och kommit längre ner. De gjorde ultraljud och de kom fram till att bebisen måste ligga i så kallat "hög rakställning". Den låg på fel sätt för att kunna vrida sig ner, samtidigt som den låg för långt ner för att kuna ändra ställning. De förklarade lugnt och tydligt att det helt enkelt inte går att avsluta det som planerat och vi behöver göra kejsarsnitt och att det inte var nån mening att vänta. Vi fick tjusiga kläder och rullade sen mig genom mörka sjukhuskorridorer.
 
Det var god stämning i operationssalen, trevligt folk. Den trevliga tjejen som la epiduralen la även denna bedövning. Trevlig trygg och proffsig personal överallt och jag kände mig bara förväntansfull över att äntligen få träffa vår lilla bebis. Jag var bedövad nedanför brösten, skönt att inte ha ont. Jag och Patrik satt på vår sida skynket och det kändes bra. Efter en stund hördes ett skrik och Patrik följde med ut när de skulle tvätta bebisen, klippa navelsträngen, suga ut lite fostervatten och kolla honom. Bebisen mådde bra och Patrik kom tillbaka med den sötaste lilla bebisen nånsin som nu tystnat och bara låg och spanade på oss. Berättade att det var en kille. Det kändes så himla självklart och alldeles alldeles fantastiskt! Vi hängde där länge, alldeles för länge, så som jag längtade att få ha honom på mitt bröst! Sen till sist var jag färdigsydd och vår lilla son fick ligga på mitt bröst när vi rullade tillbaka till förlossningen.
 
Första timmarna:
Han föddes 23:13 och strax efter midnatt var vi tillbaka på rummet. Första timmen fick vara själva med vårt lilla mirakel. Han var vaken och låg på min mage/bröstkorg och vi tittade, klappade och myste. Försökte låta bli att hjälpa honom för mycket eftersom han ändå var vaken och på god väg. (Forskning har ju visat att det gynnar amningen väldigt mycket om bebisar under första timmen får gå igenom ett antal utvecklingssteg för att själva hitta till bröstet och amningen). Så vi tittade, log, småpratade och njöt av varje steg han gjorde som följde det vi lärt oss. Till sist hittade han rätt och tog ett stort och bra tag direkt. Å vad vi njöt. Sen fick vi fika och vi försökte vila/sova/amma oss igenom till morgonen. Men det är svårt att sova när man är så himla glad!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0