USA! San Francisco

Vi tog tåget från Eugene söndag vid 17, så sorgligt! Så himla kul vi hade, och så mycket mer jag skille vilja göra där! Kändes ett tag som om vi var klara med resan och på väg hem... men efter en hel evighet på natten börjar man inse att man ska på ett nytta äventyr!Wheat thins, såååå goda! Saknar dem redan. Åt mass,a skulle kunna äta hur många som helst utan att nånsin tröttna. Med bra med snacks så satt vi hela kvällen och spanande in Oregons vackra natur, och kaskad-bergen. Tåget gick upp i bergen, upp i molnen, så häftigt. MEN sen blev det mörkt. Besvikelse. Vaknade i California nånstans och det var vinodlingar i flera timmar. Vi hade en timmes paus i Martinez i väntan på bussen till Santa Rosa. Vi satt på en bänk och äntligen fick vi lite värme på denna resa. Och ovan ser ni min nya fina väska! =)


I Santa Rosa blev vi upphämtade av Dick och Lynn och åt på en mycket trevlig mexikansk restaurang. Det var varmt ute och kallt innte. Ny känlsa. Detta vackra konstverk är små små plåtbitar som hänger och rör sig efter vinden. Unika mönster hela tiden och drivs utan el. Såg först ut som en står skärm med häftiga effekter. Såg skulle vi ha i blåsiga Karlskrona.


De bodde i ett jättefint, väldigt amerikanskt hus som bara var tre år gammalt. Enplansvilla, med garage för två bilar, mellan entre med all dricka, hall med gästtoa, matsal, öppet stort kök, öppet vardagsrum, bibliotek med höga dubbla glasdörrar, korridor med masterbedroom och eget badrum och walk in closet i ena änden av korridoren. Andra änden av korridoren hade ett arbetsrum, ett gästrum med egen toalett och dusch, barnbarnens övernattningsrum/lekrum med egen toalett med badkar. Och barnbarnen bor i grannhuset! I trädgården hade de gasollgrill, stenugn till pizza, kokplattor, bar, vask, trästruktur med halvt skuggande tag, gardiner att dra längs med väggarna för skugga, tre sittgrupper med utemöbler... I trädgården hade de brunnsvatten delat med grannarna, för självbevattningssystem av dera segenodlade sallad, majs, kronärtskocka osv och till den lilla konstgjorda bäcken som rann igenom trädgården!

Där sov vi två nätter, och dagen däremellan spenderade vi en heldag i San Francisco. Färjan dit varifrån vi såg Alcatraz, och Golden gate. San Francisco var soligt men mycket kalla och starka vindar. Vi hade en trevlig dag, men mycket promenerande, och vi hann se mycket.


Alcatraz och Golden gate, downtown från färjan, trådigt (el till bussarna) och backigt... Cable cars!


Vi gick längs med pirerna och var på ett mekaniskt museum, tittade på sjölejon och var riktiga turister. Där var det inte alls blåsigt!


Man hinner se mycket när man går hela dan. Hittade en gård med livemusik, så vi vilade öronen från vinden en stund. Avslutade dagen på Museum of Contemporary Art, spännande ljusinsläpp mitt i byggnaden!

Nog för ikväll!
I morgon får ni följa med till Los Angeles!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0