Långfredagskväll i Åhus

Familj och vänner. Mysigt. Som vanligt superfin dukning och supergod mat som Camilla fixat och överallt blommor och påskpynt som Rebecca gjort. Fint och vårigt och fräscht, ungefär tvärtemot vädret utanför..
 
 

Komsi komsi, våren!

God morgon Linköping och god morgon våren. För nu får det banne mig vara nog med vinter.

Köpte en fin kjol igår. Tunn, somrig och fladdrig. Hade tänkt ha den i sommar men det blev invigning av den redan idag! Solen sken ute och det verkade varmt. Fortfarande frost i backen på morgonen, men ja, det var nog lite varmare faktiskt än det brukar vara. 

Anna sa nåt bra i helgen. Våren är en inställning. Så det så. =) 

 


Gästgivars

I sommarstugan har vi jättefina tapeter. Mormor var intresserad av färger och allt är genomtänkt, vardagsrumstapetens fyra färger återkommer som enfärgade i de mindre rummen och i vardagsrummet och på verandan återkommer färgerna i inredningsdetaljer. En trasmatta med alla fyra färgerna finns i vardagsrummet. En röd lampa. En blå sittgrupp i vardagsrummet och grönt bord med gröna stolar på verandan. Köket är gult och det finns ett rött sovrum... och så vidare.
 
 
Men därefter har det tillkommit lite saker, lite hursomhelst sådär som kanske inte helt passar in.. Som typ den randiga soffans om ersatte en fin kökssoffa som gick sönder. Och lite saker börjar bli lite väl slitna, exempelvis dynorna på fåtöljerna (de brukar stå på verandran och där passar de i stil, nu lixom då). Hursomhelst har vi nu  funderat på att försöka ta ett ryck och fixa till det lite där ute, börja med sånt där smått som gör mycket. Lite nya grejer till köket och lite nya kuddar och dynor och sånt.
 
Men oj vad svårt det är att hitta tyger/möbler som funkar med tapeten!
 
Jag vet att det är en gammal klassisk tapet och tänkte googla lite för att hitta inspiration. Tänkte det finns troligen en massa duktiga inredningsintresserade som har den nyproducerade versionen i sina hem och bloggar om det. Än har jag dock bara hittat ett exempel. Och lite bakgrundsfakta om den, dock inte helt konsekvent. Men det verkar vara en nyproduktion av en klassisk tapet som från börjat inspirerats av schablontryck gjorda av en inredningsintresserad målare från Arbrå i Hälsingland, John Wallström, på 1800-talet. Han gjorde detta tryck med klara fina färger bland annat på gården Gästgivars Vallsta på. Nu har den fått ett uppsving med Duros Gammelsvenska kollektion och heter Gästgifvars. =)
 
 
 
1800-talet!! Jag som tyckte det var svårt att hitta en stil som passar, inte konstigt! Fast huset är byggde morfar i början av 60-talet (visst var det då, mamma?) och är en sommarstuga, så kanske blir märkligt om man tänker 1800-tal. De flesta exempel jag hittade på nätet var tapeten tillsammans med bröstning. Vilket jag är sådär förtjust i. Men hittade ett fint exempel från ett nyrenoverat kök. Men tja, får klura vidare på det. Dela gärna med er om ni har några idéer.
 
 Nyrenoverat kök med matchande matta. =) Här. (klicka på bilden så blir den större)
 
  Tysk tapetförsäljare med info om tapeten på tyska. Här. (klicka på bilden så blir den större)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra tjejhelg!

Denna helgen har Anna H varit på besök och vilken otroligt bra tjejhelg vi haft! Trots att det var 5 år sen vi bodde ihop har det inte förändrats ett dugg, vi har fortfarande otroligt kul/mysigt/trevligt när vi umgås! Massa massa massa prat, tror inte ni förstår hur mycket vi hade att ta igen! Varför har vi inte gjort detta innan!? Men nu har vi tagit igen nästan allt och löst världens problem, känns det som. Vi har varit uppe långt in på morgonen och pratat och spanat in Linköping by night. (...vi kom på att jag har bott här snart ett år utan att vara ute på stan en enda gång nattetid.) Vi har även hunnit med rätt mycket arkitektur, väldigt mycket hundmys, långa promenader och en sväng till gymmet. Lyxhelg! Men oj vad jag inte känner mig redo för att helgen redan snart är slut och Anna har åkt hem.. Måste. Ses. Snart. Igen. Fina Anna!
 

Svartåfors i vinterskrud

I söndags var jag och mina fina en sväng vid Svartåfors och tog en promenad på snöiga vägar mellan åkrarna, la några spår till Emi och hittade badplatsen i vinterskrud. Just där var det faktiskt vindstilla och bryggan var perfekt ställe att fika på medan solen lyste i ögonen och några fiskade ute på isen. Känns som om det var väldigt väldigt längesen vi var där och badade.... men det var härligt ändå, speciellt där det var lä!
 
 

SUB Karlskrona

I år ska jag köra min andra Vätternrunda, och i år blir det med ett gäng som kallar sig SUB Karlskrona. Våra kläder kom förra veckan och Patrik tog med dem upp. Jag nöjde mig med en tröja och en väst. De sitter bra, är riktigt sköna och oj vad jag längtar efter at få använda dem när jag far fram på racern mellan Östergötlands vackra slätter och skogar!!
 
 
 

God morgon Linköping!

God morgon Linköping, Stångån och de dansande älvorna!
 
Det känns märkligt att det är vinter igen, kändes ju just som vår. Men det är så härligt att det är ljust på morgonen!
 
 
 
 

Vinter igen!

Nu igår och inatt har det kommit massa ny snö. Många klagar och vill ha vår, men inte Emi. Hon ägnade nog hela lunchpromenaden idag åt att rulla runt och rulla lite till och studsa lite och böka lite i snön och rulla lite mer. Nöjd hund, helt klart.

 

(mobilbilder)


En Malmö-helg!

Träffat massa nya och gamla dansvänner, bott hos bror, umgåts med fler vänner jag inte träffat på länge, gått kurs i kast och hopp i lindy hop. Massa massa skoj. Massa massa vind med för den delen, ett under att vi inte blåste bort! Kursen leddes av ett bra danskt lärarpar (Jan & Joan), det var jämn nivå på deltagarna och kursen, och vi var i en cool inspirereande hall som användes för cirkusträning! Avslutades med en snabbvisit på Emporia. Grymt bra helg helt klart!

 

Dokumentär om lindy och jazz, med bra musik!

Tänkte jag skulle ha något att lyssna på medan jag jobbade idag, och hittade denna!
 
Jätteintressant. Kul att man känner igen musiken och  några av de som pratade i programmet. Svårt att sitta still dock! Benen skakade och framför mig såg jag massa minnen från Herräng. Jag vill dansa! Jag vill till Herräng! Hur ska jag klara mig utan Herräng i år!?
 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/155228?programid=4112
 
 

Kuggeboda i vinterskud

Var ute i Kuggeboda i helgen och kollade till stugan och andades hav. Bra ställe att andas hav och samla tankar på. Så fint! Längtar efter vår och sommar och massa häng där ute!
 

 

Joel

Fredagen var nog en av de längsta dagar jag varit med om. Jag  var i Karlskrona på begravning. Fredrikskyrkan var nästan fullsatt med massa släkt och massa vänner. Det var väldigt väldigt sorgligt och tårarna verkade inte kunna ta slut...Ofattbart. Min bonusbror, en fantastiskt fin, omtänksam och musikalisk människa har lämnat oss. Många fina kramar och mycket fin musik på såväl begravningen som resten av helgen höll ihop familjen och vännerna. Stan har varit full av mina stora fina bonusfamilj hel helgen, så glad jag får vara en del av den. Och Joel, du kommer alltid finnas i våra hjärtan. Vila i frid. ♥
 
 

RSS 2.0