Åhus

Trevlig middag i fin trädgård:



Lilla torg:


Massa tegel, kullerstensgator och mys...

...blandat med fabriker och nyasfalterade vägar. Intressant kontrast.


Spanade in johannes passivhus också, men bara utifrån och under kvällspromenaden och hade ingen kamera med. Det ser spännande ut, vill så gärmna se det innifrån, innande t blir klart!


Månadens dricks...

...pengar som jag samlat ihop som dricks denna månaden skulle jag kunna

1. Spara
2. Köpa mat för
3. Köpa något nyttigt för
4. Köpa något kul för

Det blev en symaskin! Det har jag velat ha länge. Symaskin eller micro... hrm. Lätt val. :D

Kanske inte den coolaste och modernaste, men den bör funka till det jag tänkt mig. Nu står den i köket och väntar på att invigas. Jag har en stor hög med grejer som ska lagas eller sys upp.

Igår var det grillning hos pappa på eftermiddagen innan jobbet. Några gick en långpromenad innan maten och jag, Tamara, Fran och Kevin var inne och visade Fran stan. Iga var hos pappa och Inga Lill i söndags när jag jobbade. Jagade kottar och sov på den stora lurviga mattan. Igår fick hon följa med på långpromenad och Emi följde med till stan. Sen var det två nöjda hundar som slöade i trädgården. Ända tills ett äpple trillade ner, och Iga attackerade och puttade på och sprang iväg med det. Emi tittade på...

Bryggmys.

Nattfika och gitarrspel....sovmorgon och bryggmys...ibland är livet riktigt riktigt bra!




Stugan är sig lik, lite slitet, snett och lika underbart som det alltid varit, men nu med en gitarr också!


Massa folk i Kuggeboda


Åkte ut efter jobbet i tisdags till Kuggeboda med Emi, Iga och Patrik. Mörkt var det, men otroligt vacker stjärnhimmel. Men stjärnhimmlar har ju en tendes att inte fastna på bild. :(

Morgonen efter sov vi jättelänge, badade och åt bruch innan Patrik körde till jobbet. Jag och Tamara tog en lång och härlig promenad till Lindö. Sen kom mamma och Rolf ut och vi städade och lagade staket osv. Två vänner till dem ut och vi åt god middag och hade trevligt. Sen kom Tamara. Sen kom Patrik. Och jag som är van vid att vara själv där ute! Men det gör inget alls.



Vi spelade kort om vem som skulle klippa gräset igår natt. Patrik förlorade. Så idag klippte Patrik gräset, mamma lagade mat, Rolf krattade och jag tog ner alla ormbunkar med lien och några björkar med en gammal såg. Det finns verklgen hur mycket som helst kvar att röja...men bakom det stora buskaget på första bilden brukade de stå massa björkar, och det är skönt att slippa dem! Nackdelen var väl att högen med träd och buksar som vi tog ner nu nästan är högre än vad buskarna var. :P Mörkt blåsigt hav, högvatten, molnigt, men uppehåll. Bra dag för trädgårdsarbete.
 



Och lyxlunch fick vi! Med dessert!


Kugg och sen bara jobb


Hade två riktigt härliga dagar i Kuggeboda med Patrik ena dagen och Tamara dagen efter.  Såååå kul att umgås med Tamara igen! Hon bor i spanien och vi brukade leka i Kuggeboda när vi spenderade våra somrar där när vi var små. Massa sol och bad. Äntligen lite sommarkänsla!



....och så fint att vakna där på morgonen! Spegelblankt, tog morgondopp och åt sen frukost på verandan.
En söt kalv följde med oss bort till badplatsen och tittade sen nyfiken på lite håll.




Blir mycket jobb nu... stressigt såhär på sommaren. Värst är inte att det är mycket spring, utan det är värst när det tar tid i köket eller blir fel och gäster är otrevliga. Igår hade vi ett riktigt otrevligt sällskap, jag blir helt skakig de få gånger folk är så riktigt taktiskt otrevliga! Vad svårt det är att vara service-minded när folk är dumma i huvudet!

Fast många är rätt roliga också...

jag:
-Är ni sugna på kaffe eller dessert?
mamman till vänninnan:
- Jag är sugen på kaffe, jag känner mig seg efter maten.
vänninnan:
- Nja, jag är inte så sugen, men tar du en kopp.
mamman till mig:
-ja tack, jag tar gärna en kopp kaffe.
sonen när jag börjar gå därifrån:
- Mamma du kanske har fått svininfluensan. Då blir man trött.

Man bara är.

Hittade en fin dikt i en gammal skolbok i Kuggeboda:

Det är så lustigt om våren.
Man bara skrattar,
man bara gråter,
man bara är.

Får jag kyssa dig på handen lilla enrisbuske,
och lägga armen kring dig stora sten?
Får jag kittla dig i skägget,
mossetuva du,
och bita i din silvernäver björk?


av: Elmer Diktonius (ur "Den lustiga våren")

Jag gillar att bara vara!


(uppdatering från de senaste dagarna i Kuggeboda kommer senare, när jag återhämtat mig från jobbet...)


Bra arbetsplats



Igår satt jag i Johannishus och caddade typ hela dagen. Skönt att sitta på verandan!

Anledningen att jag körde ut var att jag skulle sätta ihop och prova nya lien, egentligen (och lockade att sitta ute).

Ny och gammal:


Annars hade jag en riktigt skön kväll sen, blev bjuden på tacos och gick en runda vid studentviken och kollade in solnedgången. Glömde dock kameran hemma. men vad jag gillar sommarkvällar!

Bodyfitness och Bodybuildning

Idag har jag kört ett riktigt hårt gympass. Det var längesen faktiskt. Jag har varit där senaste året typ och småtränat 1-2ggr i veckan, kört ganska lätt, mest för att inte tappa för mycket. Men idag var det skönt. Körde ett gammalt träningspass jag hittade på en lapp. Skönt att ta i ordentligt tills man är helt slut i kropp och huvud och inte orkar tänka eller cykla hem...

....men nu räcker det. Nu ska jag vila i morgon. Hehe. Eller man kanske skulle ta och satsa!?

Athletic fitness?
Isabella Györffy (vinnare i Luciapokalen, svensk tävling i athletic fitness)

Bodyfitness?
Stina Telhammer (SM-vinnare i Bodyfitness)

Bodybuilding?
Heather Armbrust (tävlande i Ms. olympia, internationell bodybuildingtävling)

....och nej, nu kommer det inga fina poser på mig i bikini! Det är inget för mig. Jag tränar för jag mår bra av det och tycker det är skönt. Bra sätt att tänka på nåt annat, nästan lite meditativt sådär. Min motivation skulle aldrig räcka till att tävla. :P



Hasslö



Hann inte mer än komma hem innan brorsan ville ha skjuts till Hasslöfestivalen. Tog med mig middagen och tog en sväng med Emi när jag ändå kört hela vägen dit.

Först en sväng i skogen och försökte hitta en egen mysig plats, men det var bara djungel och vass, så körde ner till badplatsen. Härligt! Blåsigt!

Dag 7 och 8

Sista två dagarna på Öland! Maria åkt hem, jag och Ida kvar...

Dag 7
 
Morgon

Promenad, hopp, yoga, frukost...

Vi försökte oss på en stranddag, men det var blåsigt och kallt när molnen gick i moln.
Emi var fullt sysselsatt med att hålla koll på draken som aggressivt stretade och fladdrade i en starka vinden.

kallt... tog en längre promenad i skogen i stället och åt sen middag på hamnpuben i Byxelkrok. En typ sportpub eller liknande, med riktigt god mat. Inga vita dukar och inte så mycket att välja på, men mycket gott, bra service och något för alla...

Bra meny och vacker kväll!

Dag 8

Blåbärsplock, frukost, packa, städa, checka ut, kroppkakor på vägen hem... =)


Ida åt inte upp alla, vi fick några med oss hem också!

Dag 5 och 6

Dag 5
Löpning 
Yogapass = inte min grej
Väntan
Emi kär i grannhunden

Ticko

Väntan
Vila på stranden med ljudbok, filt och fleece
Väntan

Nu! Äntligen! Ida och Maria kommer!

Grekisk buffé på restaurangen. Mys.

Ida och Maria

Kväll och natt med spöregn och feet reunion..

Maria, mina och Idas fötter.


Dag 6

Aerobics/Core
God frukost
Kortspel
Byxelkrok; sjöstugor, pannkakor, storm, regn,
Vila
Fika
Hoppa!!!!




Dag 4



Dag 4
Fortsättningen på denna dag blev helt suverän! Sommar! Varmt, men inte för varmt. Lite moln. Bad, sol, volleyboll, freesbe, lycklig hund, dansuppvisning, tipspromenad i kvällssol och sent mys på verandan hos mamma med brownies och hela gänget (jag, mamma, Rolf, Rolf's som med familj)





Man måste ju se!

Dag 3

Sitter hos mamma och Rolf och passar på att kolla datorn. Mamma skaffade facebook igår, så ska försöka ladda upp en bild där till henne också.

Dag 3
Igår, måndag, var det regn i luften så vi passade på att ta en dagstur till Borgholm. Löparrunda i duggregn och sen nygjorda frallor från bageriet innan, givetvis.

Kom hem med en ny blommig sommarklänning (visar bild nån dag med snabbare internet eller mer tålamod), matskål till Emi, och lycklig efter godaste ceasarsalladed och hemgjorda glassen på innergården till Ebba's café. :D

Sen vila och promenad med Emi i "centrum" på campingen och paj och vin hos mamma och Rolf på verandan medan regnet smattrade!


Här sover jag och Emi.

Dag 4
Började med morgongympa under taket vid stora utescenen. Skönt! Nu verkar det som om molnen håller på att dra sig undan. Vi håller tummarna för det.

Här kommer en bild mamma tog i söndags när vi lunchade under vår vandringstur.



Böda Sand dag 1 och dag 2

Lördag
Skulle jobbat 14-21.30, men sen slog åskan ner så alla bilalarm på hela drottninggatan gick och folk flydde in från utomhusserveringen. Då behövdes inte jag längre och jag kom iväg i god tid. Perfekt tid att köra på, ingen trafik och bara lite mindre regnskurar. Började på Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes" som ljudbok. Spännande! Skulle kunna kört till Kiruna eller nåt med den kändes det som! ...och jag som var orolig att jag skulle bli trött... hehe. Framme 22.30, en halvtimme innan de låser bommarna för natten.

Det var stora vattenpölar överallt och jag bar packning i röda gummistövlar och orange skjorts, mycket stiligt. Men nu är jag på camping, och en av dess stora fördelar är alla ser ut lite hursomhelst närsomhelst. :P

Regnet vräkte ner och mamma och Rolf som checkat in mig stannade och drack te med mig och vi spanade in årets infoblad i väntan på att störtskuren skulle avta.

Nyheter för i år är en tempererad hunddusch i ett litet rum med glasdörr och en trappa upp för hunden så man inte behöver böja på ryggen, sen finns hårtork och allt. :P Nytt är också en hundrastgård, men den har vi inte spanat in än.

Dag 2
Frukost hos mig, sen hoppade vi ut med stolarna utanför min verandra så fort solen tittade fram.... som svenska campare alltid gör.


Sen kom två vänner till familjen upp. De vi var på Tjärö och massa andra utflykter och resor med. Bara hurtiga och glada och trevliga. Vi gick upp till Fagerrör, gick väl en mil eller så, sen lunchpaus vid stranden och smalspårståg till Trollskogen och tillbaka. Det råkade stå där och skulle gå precis när vi kom, så vi bara hängde på. Mysigt genom massa blåbärsris och barrskogar.
 

Lycklig hund och lycklig matte.

Bra väder att ut och gå i.... men lite mer värme i veckan hade inte varit fel. Nu sitter jag jag långbyxor, fleece och dubbla strumpor och fryser....INNE i min stuga!


Senaste dagarna:


Blivande fläderblomssaft






Senap och ketchup, eller ekologisk läsk?






Sol och bad i Kuggeboda






Cykelutflykt till Verkö






Packa till öland....ska fortsätta med det nu...






Det var en snabbuppdatering idag, jobbat en del sista kvällarna, jobbar idag också 14-21.30, sen bär det av mot öland en vecka! och nu ringde fia från jobbet och undrade om jag kunde handla lite småsaker på vägen dit, så bäst jag sätter fart nu.

När jag kommer hem är jag ledig sön, mån, tis. Lyx! :D

Torrlagt Karlskrona och jobb i Älmhult


Natten till Måndag blev det en 2 meter lång spricka i en sjöledning och allt vatten i Karlskronas vattentorn rann ut. Jättedåligt med information på morgonen och först vid 8.30 lokaliserades sprickan (av en kanotist, tror jag!). Stadsborna fick vatten på eftermiddagen och de i utkanten av stan först på kvällen.

Mycket underhållande att se hur fruktansvärt upprörda folk blev! :P Måste man tvätta håret precis just dessa timmar? Nog för att det är helt otroligt att Karlskronas vatten försvinner helt, de rören var gamla och borde ha bytts för längesen och bättre beredskap. Men det fanns tankar utställda här och där, egna brunnar och grannkommuner... och inom några timmar har vi ju fint vatten i varje kran igen! ilandsproblem!

Var tvungen att se hur missfärgat första vattnet var sen på kvällen. Det var väldigt missfärgat. Gick fort över, som tur väl var.



När jag kom hem på kvällen hade jag fått brev! Det var från Karolina. Blev alldeles glad ju! :D
Vad mysigt det är med riktiga brev. Varför slutade man med det?




Jag var på brukshundsklubben och lämnade papper och fixade lite, samt duschade, innan jag följde med mamma till Älmhult på jobbmöte.  Vi gjorde ett inredningsjobb i trollhättan åt ett företag som blev jättenöjda, så nu ska vi göra ett liknande i Älmhult. Mamma och jag har kul när vi gör det. Mycket bollande med idéer, sen presenterar vi lite olika förslag. De i trollhättan valde mitt helgalna förslag, med lite modifikationer. Mamma skötte snacket, och jag fotade. Denna skylt fanns i personalrummet:

...brukar ni ha skyddsglasögon när ni diskar?


Efteråt blev det en sväng via Johannishus. Där är så otroligt vackert nu! Första omgången potatis i landet är färdiga, det blommar i alla färger i rabatterna, och Rolf har spänt upp nätet! Redo för match, nån som är på? (tex volleyboll, badminton).

På lördag bär det av mot Öland. Jag och Emi har en liten stuga, mamma och Rolf har en. Rolfs sons familj har sin husvagn där. Det brukar bli mycket kubbmatcher, så vi passade på att öva lite.

Kubb är nog inte min grej, kom jag på... :P

RSS 2.0