Ny vän


King Julian och Emi i rastgården..

Rolig i rastgården ikväll, fast han är lite valpig ibland och då får man säga till honom lite tyckte Emi. Annars så var hon inte så tjurig som hon ser ut på bilden. Faktiskt massa spring och trams idag. =)

Promenad i parken


.....men var är stigarna?

Utanför willys på Pantarholmen?

Senaste konserterna..


Calasia
Var där i Tisdags, hade högre förväntningar. Var tog "nästa Dixie Chicks" vägen? De hade nog haft en siesta, lät trötta och oengagerade och klädda som för att spela för mormor och morfar i trädgården. Men sjunga kan de. Lagom torgmusik ändå.



Absolute Trio
Emelia Amper i mitten på nyckeharpa och sång, Anna på traversflöjt och Adrian på mandola och altfiol, från kungliga musikhögskolan i Sthlm.
Jag bara gick hemåt från köpcentret och hörde fiolspel och hittade hit! Kyrkan som anordnar gratismusik och hembakat fika för 30kr varje torsdag. Åååååååå vad duktiga och personliga de var! Svensk folkmusik, nordisk folkmusik, polskor, valser, flera egensrkivna låtar, lite rockigare låtar, solon och stämmor och harmonier...

...visste ni att på en kromatisk nyckeharpa finns 16 strängar och 52 nycklar? eller att en mandola är en svensk uppfinning som är en blanding av mandolin och bozuki och är stämd som en fiol fast lägre och den har 5 strängpar (dvs 10 strängar) istället för fiolens 4?

och vilken duktig flöjtist! Vad sugen jag blir på att spela!

Arkitektur i Kalmar






Varsholmen, ligger på en ö jättenära Kalmars centrum. Är det Kalmars motsvarighet till "Västra hamnen" i Malmö?



Nya polishuset i Kalmar, mitt emot köpcentret Giraffen.


Domkyrkan och nya gästhamnen


Nybyggda bostäder vid Oxhagen, nordväst om Kalmar centrum.

Låt mig avsluta med att presentera.....

...Kalmars största backe!

Helgen på Norra Öland


Fredag:

Kyrketorps camping

Lördag:


Blött

Fint

Mysigt

Söndag:


Trollskogen

Lycklig hund



I helgen har vi campat på Öland. Härligt. Lycklig lycklig hund. =)

Bryggdans

Idag är jag så glad av flera olika anledningar.  Hanna har världens vackraste bebis och de mår bra, vi ska till Böda i helgen, Emi har skött sig kanon idag på alla aktiviteter, igårkväll blev jag medbjuden lite spontant sådär på kvällsrunda med hundarna. Stod i hundgården jättelänge och hade jättetrevligt medan Emi busade (eller inte busade) med en ung stilig grandishane. Sen har jag mitt namn på dörren hos Patrik (hos oss!), och det känns jättekul att flytta ihop efter sommaren. Skönt att ha det att se framemot. =) ....och i morgon ska jag träffa Maria och ut och gå!


Alldeles full av idéer blir jag också! Så idag tog jag mod till mig och frågade om jag fick ha hunden på kontoret på eftermiddagen. Det fick jag. Så hämtade henne på lunchen, sen jobb till fem, sen after work med "ungdomarna" på min enhet och från miljö. Vi blev rätt många och satt på o'learys uteservering. God stämning, trevliga människor och god mat. Satt där länge. Flera firade en dag kvar på jobbet innan semestern och så.


Hon i grön klänning är jättesnäll och duktig dansare, hon passade Emi och lånade ut sin pojkvän för en dans. =)

Sen tog jag mig bort till det nya fina dansdäcket utanför turistbyrån. Där har dansklubben Spinnrockarna bugg varje onsdag under sommaren. Jag har missat det hittills, men det var ju synd...För så trevligt och mycket folk och vacker kväll.

Men sen blev ju klockan så mycket, det var ju synd, och jag vill inte alls sova... Men behöver nog det. Godnatt!



En dag i Kalmar...

Godmorgon världen!


Godmorgon stora harar! Dags vakna för att upptäcka er före Emi!


Godmorgon kanalen, vad lugnt och fin du är...


Godmorgon kajakklubben, vad sugen jag blir på att paddla!


Hejhej vattentornet! (på väg till biblioteket för att läsa om Skäggenäs hisstoria)


God middag klockan utanför mitt kontor. Snart slutar jag!


Godkväll myggornas paradis! (Värsnäs-Horsö naturreservat)

Fast ikväll är det molnigt och jag städar, tvättar, gör matlådor och känner mig duktig. =)

Lediga helger!

En fördel med att jobba vanliga kontorstider är att man är ledig på helgerna.

Förra helgen var vi uppe supertidigt och åkte till Kristianopel. Där var det årets Kustmaraton (och flera kortare distanser).


Jag och Patrik hjälpte Rolf dela ut vatten och medaljer till alla löpare, och min barndomskompis Hanna var massör. Hennes föräldrar sprang! Kul att träffa alla igen! Härligt väder, varmt men inte lika varmt som den senaste veckan. Folk var på gott humör och ingen fick värmeslag. Och jag blev sugen på att springa. Det är ju bra! =)


Sen packade vi ner alla mina saker och i lådor och flyttade dem till Patrik.. Puh. Söndag hyra släp och flytta möbler. Ännu mer puh, i värmen, och så som jag har längtat till stranden blev det inte bättre. Eftermiddagen åkte vi ut till Kuggeboda, där vi spenderade mycket tid förra sommaren när vi började umgås....typ hela tiden.


Det var varmt och skönt utan att vara för varmt. Trevlig stämning i en sån liten by där alla sommarhus ärvs i generationer efter generationer....var har ni sommarstuga, var kommer ni ifrån, är det kallt i vattnet, får jag klappa hunden, har du sett fisken jag fångat med håven den är jättestor (2cm)... Underbart!

Fin sommarmiddag i Johannishus bland alla blommor och växter. Sen VA? från ingenstans så var jag helt plötsligt i mitt kontor i källaren och förväntades vara produktiv. Märkligt dubbelliv!







Bra start. Måndag var Patrik uppe och vi åt lunch ute, och vacker kvällspromenad på Stensö på vår 1-års dag.


Vackert. Men man får gå fort, annars kommer myggen! Vi hittade en sten i solen som myggen inte gillade och vi åt middag. Jordgubbarna tog vi på bryggan efter promenaden, när solen började gå ner. Sommarkvällar att minnas. =)

Denna helgen:

Städa lägenheten på långö, cykla till Johannishus, åka till Slättanäs och bada, middag på trevlig restaurang i Ronneby, Patrik vann choklad på Tosia bonnadagen!

Sova över i Johannishus, bada på Hasslö, tvätta cyklar, rota fram campingprylar, köra upp till Kalmar...



Grattis Hanna och Johan och Benny!



I helgen kom denna lilla tös till välden! Välkommen lilla du!



Mitt liv i Kalmar


Klicka på bilderna för att få upp större!




Långa morgonpromenader



Kvällsutflykter till Maria på Öland. Härliga långa promenader!


Kvällsutflykter i Kalmartreakten. Från uteserveringen hörde man en kille innanför fönstret spela gitarr jättefint.


Här jobbar jag. Högra platsen är min.


Här sover jag och Emi i veckorna (helgerna i Karlskrona).

En ledig vecka.

En vecka hade jag mellan usa och jag började i Kalmar. Den såg ut såhär:



Umgås med Emi och vänner, fira mamma som fyllde år. Emi och jag gick en massa rundor i det fina vädret. Vi var också och tittade på Kanotmarathon-SM och dansade/lyssnade/hade picknick till live jazz musik i Wämöparken.



Jag var upp i Kalmar med massa kläder och gick runt och försökte lära mig hitta till jobbet och så. Och skrev en lista på vad jag behövde ta med upp. 1. KUDDE 2. TÄCKE 3. fleece 4. matta 5. blommor....SÄNG!!?? Det var en kall natt på en hård säng den natten. Kallt hus. Även nu när det varit varmt ute i flera dagar.




Midsommar firade vi med bror, mamma och Rolf över lunch i Johannishus. God mat, god stämning och en god volleyboll match! Sen på hästö hos några vänner på kvällen och grillade. Patrik var grillmästare. Gott.



Lördag kväll körde jag och Patrik upp med en säng, cykel och massa annat. Söndagen gick vi in till stan och åt på uteserveringen, framåt kvällen hittade vi hundbadstranden och Emi busade med en liten schäfertik. Härligt! Glad hund = Glad matte!



RSS 2.0