Jag vill ha....

Det är så mycket jag vill ha! Men jag är student och fyller inte år förrän maj. Och det jag vill ha är ändå för dyrt. Önskar ibland att jag pluggat klart och hade ett riktigt heltidsjobb!



Önskelista:

Racer cykel med tillbehör, inte valt modell ännu... (aaaaa jag kommer bli ruinerad!)




Smartphone, Xperia Active (den håller för mitt liv, vattentät och stöttålig)




Salomon Speedcross GTX (lättviktslöparskor med Gore-tex för grepp i terräng och snö)




Ett par coola kängor som piffar upp hösten/vintern/våren lite... (nu när jag inte lägger pengar på coola moderna vardagskläder)








Sen behöver ju min bil lagas litegranna här och där också...

nynnar.. "O Lord won't you buy me a Mercedes Benz.." :P (Janis Joplin)


(klicka på bilderna för att komma till källan)

Dags att ställa in sig mentalt på höst!

På sistone har jag bara skrivit och visat bilder utan att tänka. Jag tror att det är en effekt av sommaren, man bara lever och njuter utan att hinna reflektera. Mina helger denna sommaren har verkligen varit helt underbara! Att både Patrik och jag har jobbat fasta mån-fre dagstidsjobb gör verkligen skillnad. Helgerna blir verkligen helger. Så mycket mysiga utflykter vi gjort och härliga människor vi har umgåtts med.

Men nu är jag tillbaka i skolan och det känns som vanligt konstigt första skoldagen efter sommaren. Det är återigen dags att ta tag i rutiner och sig själv och hemmet och allt och lite till. Avstressad efter en vecka i Åre känns det fortfarande okej, men jag börjar känna att jag behöver en rutiner och en mental taktik för denna höst.

Var har jag mig själv denna höst?

Vi börjar med skolan. Kurserna vi ska läsa nu, juridik och detaljplanering, känns konkreta och jag tror de kan passa mig. Det känns bra. Sen är det ju inte så mycket kvar faktiskt. Ett år sen borde jag vara klar! Innan dess måste jag dock bestämma vad jag ska skriva mitt exjobb om, skriva det och få godkänt på det. Helst ska det ju vara något skitbra som leder till ett jobb!

Jobb. Jag ska inte jobba på montmartre i höst, och det känns jättekonstigt. Jobbat där i tre år och gillar det verkligen, men kände nu att det är dags att ta tag i min framtid och jobba med något relaterat till min utbildning (och som har bättre arbetstider). Så jag ska dels göra färdigt och presentera och revidera projektet jag jobbat med åt Lessebo kommun i sommar och dels jobba lite åt mamma på arkitektkontoret.

Träning. Att träning alltid tar så mycket plats i mitt liv. Jag har funderat rätt mycket på det i sommar och jag har bestämt mig för att jag nu ska köra på så mycket jag kan orkar och vill och bara köra på i ett år till och genomföra en svensk klassiker. En dröm jag haft som jag inte trodde skulle gå i uppfyllelse på många år, men nu känns den möjlig. Det innebär hursomhelst att jag kommer fortsätta träna en massa, så länge jag tycker det känns roligt. Det som är svårast när man tränar mycket är att hinna umgås och hålla kontakt med nära och kära. Det är så lätt man tappar folk när man aldrig kan komma på spontana grejer för att man tränar.. Ni får säga till mig på skarpen om jag börjar för osocial!

Mat. Jag läste just en blogg som INTE handlade om mat och kost och träning och mode och vara smal och snygg. En sån blogg man blir glad av, men hon diskuterade ändå det i sin blogg då hon fått massa frågor från sina läsare. Och jag kan konstatera att även om jag emellanåt tränar mycket så beror det på att jag vill klara ett mål, vinna över vissa personer, kunna skryta med att ha klarat något utöver det vanliga. Inte för att jag är rädd för att bli tjock. När det gäller godis försöker jag hålla mig till mörk choklad. Jag har även slutat med havregrynsgröt och pasta  när jag fixar mat efter att ha lyssnat på Colting och det är inget jag saknar. Men det finns inga krav och regler och man får aldrig i mitt liv. Jag äter allt som bjuds och jag äter chips, godis, hamburgare och allt annat när tillfälle ges. And I love it. Ibland tänker jag att jag ska lägga om min kost och äta bättre. Men nej, det är inte jag. Jag tränar mycket när jag känner för det och tränar det jag känner för och det är samma med mat. Men jag gillar naturnära och ekologiskt och försöker laga så mycket som möjligt själv och jag är ständigt på jakt efter produkter som är lokalproducerade, natuliga och med få konstgjorda ämnen i sig.


Hemma i Karlskrona igen och jag kan njuta av att min födelsedagstomatplanta har fått tre små tomater, att det fortfarande finns några enstaka smultron på mina plantor och att det gått alldeles utmärkt att odla morötter i balkonglådan!

Sundsvall och Åre

Min semestervecka blev av i Sundsvall och sen vidare till Åre. Varierat väder med allt från kallt och stormigt  och dimmigt till strålande sol och klart och underbart! Msyigt att hänga men Jenny och Julian och katterna i Sundsvall. Tog ett tag innan jag kunde varva ner och släppa jobb och allt. Samma i Åre, kan itne varva ner helt, har nog lite motionsdamp typ. Fast vi slappade ganska mycket i Åre med, planerade inget förrän vi vaknat och gått upp och sen bestämde dagen. Väldit olikt mig. Men det flöt på. Vi valde rätt dag att gå till toppen och vi gjorde några lite ordentliga utflykter. Annars mest småutflykter. Vi strosade även runt i Åre, det var mycket på gång med förberedande och träning inför downhillcyklingstävlingen som tydligen skulle vara. Alla affärer hade 50% på väldigt mycket och flera restauranger var öppet. Kul att se byn sommaritd också! Sista dagen kollade vi alla galningar som kör downhillcykling, massstart och sen hela vägen ner för åreskutan så fort som möjligt! Skulle inte ens jag ha vågat! ;)

Jag har lagt upp massa bilder på facebook:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150774786845472.725106.855985471&l=1e9130ea4e&type=1

Men några kan ni får här också..

Sundsvall:


Åre:



Semester! Äntligen!

Idag slutar jag i Lessebo och firade det med tårta och en fortsatt timanställning i projektet! Tjoho! Jag ska fortsätta att följa projektet och presentera det på samråd, göra revideringar och så vidare! Så slutat har jag ju egentligen inte gjort. Det kändes skönt. Var jobbigt nog ändå att plocka ner mina kartor från väggarna och alla mina 263 högar med papper på skrivbordet. Skönt att slippa säga hej då till mina nya vänner.

Och vad jag har jobbat sen jag kom tillbaka efter en vecka i Herräng, och speciellt denna veckan, skriva skriva skriva, full fart. Nu är ju folk tillbaka och jag fick lite svar på lite frågor och lite revideringar att göra och så. Lite kvar faktiskt, men det får bli efter Åre.

Ja precis. NU ska ÄNTLIGEN jag och mina högst älskade på resa bara vi och så spännande. I morgon bitti åker Patrik och Emi och jag till Sundsvall för att spendera helgen där med Jenny och King Julian (Emis hundkompis grand danois) som vi lärde känna i Kalmar förra sommaren. Sen bär det av mor Åre, tjoho. Ska bli gött att vandra/leka/fota/mysa och vara ledig där uppe. Har aldrig varit där på sommaren, men velat åka upp många år.

Förre veckan förutom jobb så hann vi med att:

Umgås med Tamara och Francisco, Chris, Kevin och Diana (vänner som bor i Spanien annars).

..och cykla cykelvasan!! Fredag åkte vi upp till Mora, lördag cyklade vi 90km och sen körde vi hem söndag. Vilken idé egentligen, låter ju lite knäppt, speciellt nu när vi ska uppåt i landen bara några dagar senare. Men såååå vackert! OCh vilken adrenalinkick! Det var jättekul! Torrt och fint och fin bana. Ingen lera i år, och dragit om banan förbi de ställerna där det blev stopp förra året. Trevligt folk och fint väder och bara underbart. Det ända som var störande var att jag hade någon form av halvförkylning som dröjt sig kvar och den tillsammans med allt damm från cyklar på småstigar och grusvägar och sandbackar gjorde att ögon och näsa bara rann.. Men jag är nöjd ändå. Banan var 4km längre i år och jag kom in på 4.22, dvs 20 minuter snabbare än förra året. =)

Det var också en mycket trevlig utflykt med Patrik, mamma och Rolf. Tänk att ha såna häftiga förebilder i sin omgivning! Min mamma cyklar terränglopp, och i år vara bara nöjd och vågade "lita på cykeln"! Den ni!



Bye bye for now! =)



Älskade mormor.

Tankarna går nu till min älskade mormor som idag skulle ha fyllt 83 år. Igår var det exakt ett år sedan hon gick bort. Mormor var imponerande, hon visste precis vad hon ville. Och hon älskade Karlskrona. Om jag inte minns fel från det jag fått berättat är första bilden från när mormor och morfar flyttat in i sin lägenhet i Karlskrona, och skaffat valpen Frasse. De flyttade senare till Ronneby. Mormor och morfar var båda duktiga och engagerade lärare.... och så stiliga och smarta!

Min mormor har varit den som mest av alla uppskattat när jag spelat tvärflöjt och jag fick min tvärflöjt av dem i födelsedagspresent för över tio år sen någon gång. Idag har jag spelat en låt på tvärflöjten, första låten i min pärm vilket var samma låt som jag spelade på hennes begravning. Jag har inte spelat sen dess, och det är konstigt att känslan och låten sitter kvar i fingrarna efter ett år. Nu när jag spelade mindes jag precis hur mormor pratade, doftade, rörde sig och alla mina känslor och tankar. Tänker på dig mormor.






(Bilderna är från ett album vi hittade när vi städade ur huset i Ronneby. Huset är nu sålt och min kära morfar bor på Linden i Bräknehoby)

Herräng 2011

Herräng är helt otroligt jättesuperkul! Dans dans dans dans. Tre danslektioner på 80min vardera varje dag. Kvällsmöte med nyheter, filmer, uppvisningar, info och spex. Efter det prova-på-kurser i allt från footwork och hat-trick till capoeria och blues. Sen efter det olika teman, uppvisningar, välgörenhetsdans och många timmars socialdans ändra till frukosten om man vill.

Vecka 5 är sista veckan i Herräng, något färre folk än tidigare veckor, ändå över 800 personer utöver de bofasta och sommarboende. Folk överallt dygnet runt. Var man än är är det någon som dansar, övar turer, steppar, övar något instrument eller jammar. Alltid någon att prata med. Oavsett om man hänger i gethagen eller i bastun eller vad som helst. Köpte matkort, då ingår frukost och middagar. Båda måltiderna var riktigt lyxiga med mycket att välja på och nybakat bröd.

Bortkopplad från internet, nyheter och omvärlden bor man i en liten håla med massa glada härliga människor och man får dansa hur mycket man vill. För min del blev det 6-7 timmar om dagen, och det kändes hur bra som helst! Vädret var riktigt kanonväder och mellan lektionerna var det gött att sola/vila/fika/cykla/bada. Kunde inte varit mer nöjd med veckan!




Fler bilder finns i mitt album på facebook, använd denna länken så ska den vara tillgänglig även för icke-facebookanvändare:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150742476115472.715381.855985471&l=061707ed80&type=1


Back to reality.

RSS 2.0