Söndagsutflykt till norr om Roxen!

Söndagsutflykt med människor jag gillar i väder jag gillar. Sol! Kallt, men i solen och i lä av det ledsna huset på stranden satt vi bra och fikade utan att frysa det minsta!
 
 

 
Patrik, Maria och Olle (och Emi utanför bilden). Sandvik och Roxenbaden.

Finbilen! (gamla röda faran)

I helgen var jag duktig! Har tagit hand om bilen. Den har fått på sig vinterdäcken, antifrys på listerna, glykol i kylarvattnet, tjock filt till Emi där bak, en ficklampa och en snöskyffel (liten plastskyffel för barn..)... Nu är den rustad för vintern!
 
Jag började även ta av den extra klädsel som har suttit på sen långt innan jag köpte bilen, och klädseln under är faktiskt helt okej. Något fräschare men också något tantigare, men det kan jag ta! Någon gång i veckan ska jag se om jag kan hitta tid att ta av klädseln i resten av bilen och dammsuga och tvätta bilen också.. Kanske så den blir fin till helgen när Ida kommer på besök! =)
 
 

Berlin Marathon i september 2013!

Hi Karla Blum Fagerström,


You have successfully Pre-registered for the 40th BMW BERLIN-MARATHON 2013.

During week 45 (the week of Nov. 5th-9th) you will receive another Email with a personal code to complete the full online registration.

In this Email we also inform you until when you have to submit the registration in order not to become invalid.

Best regards,
Berlin Marathon

Mitt första marathon är nu inbokat!! och jag ska få åka till Berlin! Jätteglad för min nya coola kompis här i Linköping som spinner vidare på galna idéer och får dem bli av! =)
 

Cykelfamilj på landet!

 
Sånt här blir jag glad av. =)
 
(bilden är lånad från artikeln nedan)
 
http://www.ecoprofile.se/thread-2647-Att-bo-pa-landet-utan-bil%2C-ett-sjalvklart-val.html#21361

infomöte, fikus, pumpa, gym och trött hund

...det var visst det som behövdes. =)
 
 
 
Måndag och tisdag var inte bra. Kände mig bara trött trots att jag sovit massa och som en dålig Emi-matte som inte hann göra något kul med den stackars lilla vovven och dålig planarkitekt som inte kan hålla ihop trådarna och dålig flickvän som inte bara flyttar till en annan stad utan inte har tid att prata i telefon heller och dum mot kroppen med för dålig mat och lite träning. Blä.
 
MEN mötet i tisdags gick bra. Ett infomöte på ett bostadsrättsförening som ligger vid en detaljplan jag jobbar med. 78 pers kom (från en bostadsrättsförening med 85 lgh, hur många föreningar har ett sånt deltagande!?) Jag och de två kollegorna jag dragit med mig var beredda på det värsta. Men det var ju ingen fara, faktiskt. Fast nervöst att prata typ 45 min för/med så många.. Fick bra synpunkter med oss iaf och det kändes bra. Sen sent på kvällen var jag så taggad och uppe i varv från mötet och jag fick ett ryck och tvättade racern ordentligt och mekade lite med tantcykeln. Skönt att få dem fina. 
 
Och idag har jag köpt en fin pumpa och en fikus på lunchen och blir alldeles glad av dem. Gillar pumpor, det är mysiga barndomsminnen för mig. När vi bodde i Nättraby och samlades med andra halvamerikanska familjer i trakten och firade Halloween, långt innan det konceptet kom till Sverige. Och papporna tävlade om vem som kunde odla största pumpan. Nu ska den stå och se fin ut så kanske den får ett ansikte en vacker dag.
 
Annars har vi haft seminarium/diskussioner om Mobility Management (trafikplanering för att få in gång/cykel/buss, typ) generellt och sen i Vallastaden/LinköpingsBo2016. Mycket kändes som repetition men diskussionerna tror jag är väldigt givande när det gäller att skapa gemensamma mål och jobba åt samma håll! Lite skönt också att inte vara i kommunhuset och inte kunna jobba med allt det andra!
 
På kvällen har jag varit på hundsim med Emi. Provade att gå halva och cykla halva vägen med henne. Klart det tar en god stund, men jag vill ju hellre cykla/gå än köra om det går. Simningen var mycket roligare än förra gången tyckte hon och nu är nu sådär härligt slut och glad och nöjd som jag önskar hon kunde få vara varje dag. Jag passade på att sticka till gymmet en sväng innan stängning och hann inom hemköp på vägen hem för att köpa mjölk och lunch till i morgon. Sånt flyt jag haft ikväll, nu börjar det bli ordning och reda. =) NU är jag back on track!
 
Och på fredag kommer älsklingen och helgen efter är det tjejhelg med de bästaste kompisarna av alla, Maria och Ida. Ska bli så kul, har verkligen två toppenhelger att se fram emot!
 
 
Jag köpte den pyttelilla fikusen till vänster för ett presentkort jag fick av Maria. Stod på skylten under: "obs växer långsamt". Så ja, jag lär väl ha den resten av livet och undra när den ska växa sig så stor och fin som den i mitten. Men då kan jag bli glad och tänka på Maria och mitt liv som nyinflyttad i Linköping och allt. =)
 
 
 

Miss Li

Helgen då? Jo jag gjorde ju mer än att cykla en runda. Emily var på besök. Så himla mysigt. Vi gick på konsert med Miss Li i fredags, kul! Bra! Annars så gick vi mest. Gick och gick och gick. Längs ån och genom stan och till gamla Linköping och kollade lite arkitektur och såå.. Och drack te och myste och pratade och tittade på film och drack mer te och åt världens godaste klasddkaka. Regn hela helgen blir man inte så peppad av att göra spännande utflykter. Vi försökte iof åka på utflykt men då ville inte bilen starta.. Men hursomhelst. Det blev en bra helg. =)
 
Miss Li, full fart och massa energi och känslor på alla håll och kanter. Härligt gäng musiker hade hon med sig som spelade allt möjligt... tvärflöjt, sax, altsax, contrabas, mm! Fint!
 

Roxen runt!

Premiärtur Roxen runt! Första gången, men absolut inte sista! Har ju tänkt att cykla runt den där sjön hela sommarn men tänkt att jag måste ha gott om tid om jag kör fel...och gott om tid är ju en sak jag väldigt sällan har.  Men nu så från ingenstans blev flera timmar lediga. Mitt helgbesök stack tidigare än väntat.
 
Hade först tänkt springa, men har promenerat så himla mycket i helgen så fötterna var rätt trötta. Så tog ner cykeln som fick en ny innerslang (less på att ventilen var för kort för att funka med min pump) och försöker komma ihåg var jag hade alla saker.
 
Det kändes rätt spontant och jag tänkte jag kör uppåt Vreta Kloster en sväng. Sen var jag nyfiken hur det ser ut vid Bergs slussar så här på hösten så fortsatte dit. Det så himla fint med alla höstträd och allt så jag bara fortsatte uppåt. Kände jag behövde en dos vatten. Stångån är fint, men räcker inte riktigt..
 
Tanken slog mig att jo, det känns ju bra och jag hade ju faktiskt reflexvästen på och lysen och russin med mig så visst, varför inte ta sig an Roxen idag? Riktigt riktigt vackert vissa delar där på norra sidan! Fint när man ser alla olika nyanser på träden spegla sig i sjön! Men folk här upp har glömt varna mig om det är en enda lång berg- och dalbana norr om Roxen... Inga dåliga backar alltså!
 
Valde tråkväg hem, ska leta upp en annan tills nästa gång (antar det funkar via Östra Harg och Ekängen typ?). Men denna var rak och snabb iaf, tänkte då hinner jag ju dansa också ikväll! =) Hade nog hunnit dansa mer om jag inte haft motvind på den långa raka sträckan..
 
Hursomhelst, härligt med höstluft! ...och just idag var det riktigt skönt att cykla själv. Rensa kroppen, rensa hjärnan i min egna takt.
 
Klippt ur träningsdagboken:
Sträcka: 71,6 km
Hastighet: 25,32 km/h
Maxpuls: 170 slag/min
Snittpuls: 145 slag/min
(dvs ganska lugn takt ser man på både hastigheten coh pulsen)
 
Diagrammet visar topografin/backarna på dagens cykeltur. Mycket långa och branta backar där mellan 10 och 40 km!
 
Kartan visar hur jag cyklade idag! Nästa gång tänkte jag cykla norr om E4:an på vägen hem..
 

Bo på 8 kvadrat?

Det testas nu av en tjej i Lund
 
"Det har nu gått ett halvår sedan Madeleine Forsberg flyttade in i Sveriges minsta studentboende. Sex månader på åtta kvadratmeter är vanligtvis en tillvaro brottslingar döms till, men Madeleine Forsberg kunde inte vara nöjdare med sin stuga."
 
skrev sydsvenskan för ett tag sen.
http://www.sydsvenskan.se/bostad/sex-manader-som-gett-mersmak/
 
 
Jag är rätt trött på att städa, så det kanske vore något? Men låter lite trångt om man ska ha massa leksaker inomhus (cyklar/gitarr/skidor/osv)..?
 
Men tänk er en gäststuga som ser ut som denna! Mysigt! =)
 

Höst i Kuggeboda

 
Denna helgen var jag i Karlskrona och gick danskurs hela helgen, men hann ut en kort sväng till Kuggeboda på lördag em. Det har regnat i både Linköping och Karlskrona i flera dagar, men just när vi var i Kugg, max en timme så var det faktiskt upphåll! Nu är sommarvattnet avstängt. Känns lite sorgligt på något sätt, men det är klart, man kan ju faktiskt åka dit ändå. Typ passa på att röja när där inte är mygg och fästingar! =)
 

Dansande älvor

Första morgonen med nollgradigt och ett lager frost på allt. Under morgonrundan i morse fick Emi och jag sällskap av dansande älvor. Långa, smala och många. Väldigt många. Speciellt när man kom bort en bit från de stora broarna och vägarna, mot Nykvarnsparken till, då var de minsann inte blyga! Det var så vackert att se dessa höga slingrande former röra sig på spegelblankt vatten i morgonens första solstrålar med höstfärgade träd i bakgrunden och frost i förgrunden. Jag skulle haft en kamera med mig! Hade inte ens mobilen. Och jag vågade inte gå hem och hämta, för såväl soluppgången och älvorna skulle nog försvunnit till jag kom tillbaka. I Karlskrona brukar inga älvor dansa, där ligger alltid dimman som ett tjockt fluffigt duntäcke, kanske därför jag blev så fascinerad. Hoppas jag får möjlighet att fota denna spektakulära uppvisning någon annan morgon.
 

Simrishamn

Lyxmiddag, mysigt häng på B&B i Simrshamn och sen vandring från Knäbäckshusen till Simrishamn. Vi varit i Kivik och Simrishamn många gåner och umgåtts våra två familjer sen vi var jättesmå. De senaste fyra åren har vi haft ett liknande koncept och jag har hållt i trådarna. Jag kan bara inte låta bli, när hösten börjar så bara längtar jag efter hav, vind, Österlenhöst och den mäktiga känslan att få gå i detta en hel dag!
 
Jag tror vi har hittat ett vinnande koncept nu med lyxmiddag kvällen innan och sen sova på Aurora B&B med ett hundrum, god standard och mycket god frukost (och så kan man betala en tia så får man bra macka att ta med till picknick). Personligt och trevligt. och Simrishamn är så mysigt. Men sen har vi gått lite olika sträckor varje år, vilka Rosmari brukar klura ut.
 
Med i år var Rosmari, Lennart, Lars, Gunilla (mamma), Adrian (bror kom direkt från Barcelona, bokstavligen!), Philip (kom nästan lika bokstavligen från en fest), jag och Patrik. och Emi såklart. Hanna och Henke saknades, de var på bröllop.
 
Det en helt perfekt promenad på alla sätt och vis! Vi tog bussen upp till Knäbäckshusen, strax söder om Stenshuvud. Sen gick vi en omväg via de fina husen och längs med stigar, sand, och hagar. Varierade miljöer. Sol. SOL. SOOOOOOL! Vi hade sol hela dagen! Helt fantastiskt underbart! MInns knappt när jag såg den sist, och nu fick vi se den en hel dag!!! =D
 






 

 

 


 
 
 
 
 
 

Fredagsmys och lördagsbus i Sölvesborg

Mysigt att få träffa Hanna, Vega (2 år+3mån), Johan och mopsen Benny igen! Emi och jag åkte dit i fredags och sov över. Patrik joinade över lunch+fika på lördag innan vi drog vidare.
 
Kul med Vega nu, hon är så stor! När blygheten släppt, vilket gick rätt fort, så klädde vi på och av nallarna koftor, pusslade massa pussel, dansade till Carolas Mickey och sprang runt runt runt mittdelen i huset. Hon fick också välja kaka själv av alla på caféet, det var stort! Annars full fart och hon förvånar alla hela tiden, framförallt sin mamma, med att lösa nya pussel själv och kunna massa nya ord och förstå massa nya saker. Spännande att höra om och se.
 
Och sen då te och mys med Hanna till in på småtimmarna. Mys.
 








 
 
 
 
 
 
 
 
 

Carla Veloso

I morse var jag och simmade med en kollega som berättade för sin son att han skulle träna med en kollega som hette Karla, varpå han fick reaktionen: "Ååååååh, Carla Veloso! Cooooolt!"

Nu har jag lärt mig att Carla Veloso är en häftig brasiliansk bil i filmen Bilar 2, och jag var tvungen att google för att se hur hon såg ut:

 

"Carla hails from Rio de Janeiro, Brazil where she’s been known to dance the night away at the famous ‘CAR-nival’ but nothing makes her happier than being on the racetrack. Carla was drafted into the 24-hour endurance racing team in Europe after setting a new track record on her local circuit. Now, in the World Grand Prix, this proud Brazilian Le Motor Prototype racer, wearing #8, is the only female in the field."


Eftermiddags- och kvällspromenad

Brukar inte gå  så långt direkt efter jobbet men i tisdags var det så härligt så jag bara öppnade dörren hemma, tog vovven och kameran och sen gick jag...och sen helt plötsligt hade det gått två timmar och det var kolsvart. Men skönt att bara strosa och fota!
 
 

Engagerad trummis stjäl showen


Vem vill tvätta min cykel?

Smet tidigare från jobbet idag för att cykla MTB med Anki (tjej jag lärt känna genom NocOut).
 
Vi möttes vid Garnisonen och cyklade ut till Vidingsjö och körde upp och ner för slalombacken 7 gånger. Bra träning för mig som aldrig cyklar med min mtb i lera (jo, jag vet att det är det de är till för...).
 
Dagens insikt: ska jag fortsätta cykla i backar och lera behöver jag definitivt andra däck. Slirade omkull flera gånger. Lite bättre teknik hade inte heller skadat.
 
Men yey, det var så skönt att få komma ut och skönt att få se lite skog!
 

En lugn Linköpingshelg, fast med typ miljoner steg.

Mamma skulle ha hälsat på men var förkyld. Kvällen och helgen räddades av min fina Patrik. och vi har gått och gått och gått och gått...
 
Lördag sovmorgon och spöregn. Sovmorgonen tog slut men inte regnet. Vi gick ändå. Längs ån, runt stan, shoppade loss på Bondens marknad.. Hemma blev det riktigt gott fika från Ronaldos bageri här i stan. Sen gick vi igen, fast nu utan hund och på stan för att köpa lunch och hitta varsit par jeans och varsin tröja. Till sist så. Vi är verkligen inga shoppa-på-stan folk Patrik och jag.
 
Lördag kväll middag och lindy hop på L'Orient. Patrik drack fler öl än mig och jag dansade betydligt mer än honom. Hursomhelst mycket trevligt. Lärde känns lite nya intressanta människor. Hängde kvar lite efter och spanade på synth-folket. Kul idé att köra lindy halva kvällen och synthfest andra halvan!
 
Söndag tänkte jag att vi skulle sova, men sen råkade jag vakna och råka se att det var sol och typ råkade springa en lång runda. Men det var så skönt att kunna göra det utan att anpassa rundan efter hunden eller tiden. Sen hem och hämta älsklingar för att ta sig till brunch på Wayne's, så himla mys. Där satt vi länge och myste och pratade ifatt om allt mellan himmel och jord. Efter att gick tusentals steg till längs med ån och sådär blev vi något förvånade av att möta massa Western-hästart i St. Larsparken! Skulle visst vara någon uppvisning senare. Hann med middag på balkongen innan han gick till tåget och jag mötte Anki och Buster för att gå ännu några tusen steg. Vilken bra helg det blev. Vilket bra liv jag lever.
 


 
 
 
 

RSS 2.0