Långpass morgonrunda i sol!

Vaknade vid halv sju idag och råkade se att solen sken och kunde INTE sova då ju! Rymde ut medan vovven och Patrik sov.

Tog med vätskebälte med vatten och lite dextrosol i en ficka och tänkte får se hur långt jag kommer på en banan och ett glas mjölk. Ganska långt faktiskt. Tror inte jag sprungit milen sen Vansbro?

Passade på att jobba lite. Kollade in lite aktuella områden och projekt. Trädgårdsföreningen för där är så fint, Stolplyckan för att det är spännande med kollektivboende. Haga Berg för jag är inbjuden till bostadsrättsföreningen där och berätta lite vad som är på gång och svara på diverse frågor. Genom garnisonen och ut på fina småvägar bland skjutbanor typ för att sen spana in Smedstadbäcken och det andra diken som folk pratar om att det inte är något vatten i. Lite var det ju i Smedstadbäcken iaf såhär års... Sen lite zickzavck i blivande Vallastaden för att fundera lite och känna efter hur det känns nu och kan komma bli om några år.

Sen sprang jag genom universitetet och då slutade jag kolla och fundera och stängde av hjärnan och bara sprang. Ökade något och försökte hitta "långpass-känslan" med jag tog mig igenom Rydskogen. När jag kom ut ut skogen hittade jag ett skylt mot Glyttinge camping och tyckte det verkade så ologiskt ställa att ha en camping på så tog en omväg för att se om den var nerlagd eller hade någon oväntad kvalitet. Inget av det faktiskt, hittade inget vatten eller vacker natur utan en idrottsplats var det enda i närheten som inte var vägar eller järnväg. Men där bodde folk och där var cyklar och bilar och husvagnar som användes. Udda. Sen sprang jag genom Tornby hem.

Brydde mig inte om tempot idag, njöt mest av solen (första halvan av rundan iaf innan den gömde sig). Men på slutet när jag slutat "inventera" drog jag på lite, men inte så effektivt att köra utan bränsle. Men jag är nöjd ändå idag. Framförallt nöjd att jag och skorna äntligen börjar komma överens. Jag brukar säga till dem att de är för långsamma, men de funkade bra för dagens pass. Idag kändes löpturen och kroppen långsamma rent allmänt och lite ovant sådär, men bra ändå. Skönt.
 
Det blev 18km på 1.45, dvs 5.49min/km.
 
 

 
Lite mobilbilder från rundan (bara det visar ju på att jag inte hade så värst mycket tempo).
 
 
 

Mysigt i Åhus

Fint i Åhus, och känns inte alls så höstigt faktiskt.
 

Parodi på reklam för Nya IPhone 5 =)


Åhushelg i mobilbilder..

På grund av regn och annat så blev det nästan bara några mobilbilder i helgen.. Ni får leta efter känslan i bilderna istället för kvaliteten eller så. :P

 
Regn regn regn, helhelg i Åhus med regn på tåget ner. Lugnt och skönt med extralångt SJ snabbtåg. Borde kosta på sig det oftare. Mysigt med släktmiddag på fredagkväll och uppe sent och umgicks. Försökte hålla ögonen öppna och hålla igång samma energi som Patriks mormor Signe, som jag tycker så mycket om, som satt med och pratade till efter ett på natten!
 
Lördag heldag med Rebecca och Patrik och vi klädde på oss massa kläder och regnkläder och gick i över två timmar i Kronoskogen och längs havet och beundrade naturen, hur mäktigt havet var med sina vågor och sitt högvatten. Och så tog vi några skatter förstås (geocaching). De i Åhus är svåra men så himla smarta och kluriga. Någon har mycket tid och energi att lägga ner på att gräva fram historia att dela med sig av och tillverka fyndiga cachar.
 
Lördag kväll var Rebecca och Hugo hundvakt och jag och Patrik var ute och åt och bowlade med Patriks barndomsvänner med respektive. Det är två par vi brukar försöka umgås med när vi får möjlighet. Vi hade så himla kul! Massa gamla historier och skratt! =)
 
Söndag betydligt bättre väder och vi gick långpromenad, en och en halv timme kanske, inne i Åhus och spanade in lite andra delar av Åhus än de jag brukar se. Vi brukar bara gå till konsum eller till havet när vi är där. Men Åhus är så mysigt, faktiskt. (och japp, vi tog flera skatter idag med).På tåget på vägen hem sen var det en högljudd och sprattlig huskyvalp som låg och ålade runt och gläfste och gnällde och var allmännt jobbig men väldigt väldigt söt. Emi tyckte dock hon var lite störande som inte lät henne sova på tåget, som hon alltid gör annars!
 

Paradiset är i Kuggeboda!

Efter en lång förhandling har nu vår sida släkten köpt ut Kuggeboda! Nu är det vårat och då känns det verkligen som om det är lönt att renovera och fixa och göra i ordning. Ser verkligen fram emot att ta tag i det i vår/sommar! I alla fall lite småsaker som är lätt att fixa. =)
 
 
 

Förlovad och glad! =)




En härlig överraskningshelg som jag fick det i födelsedagspresent, men inte haft tid att förrän nu. Vi åt frukost i Kugg och lämnade vovven med mamma sen åkte vi iväg med minipackning och finbilen. På min packlista stod badkläder och något fint. Spännande. Jag hade verkligen ingen aning om vart vi skulle.
 
Vi hamnade i Ystad på Saltsjöbaden, Hotell och Spa.  Vi har druckit afternoon tea med världens utsikt, varit på spännande "salt creek experience" (små spa-stationer typ med lera/krämer/bastu/bad/osv och med vatten och murgröna överallt), myst i solsängar i inglasade rum vid stranden och tittat ut över havet, hängt på bryggan och promenerat lite längs vattnet. Ätit och druckit jättegott, lyssnat på fin musik, sovit gott. Badat en massa mitt i natten i poolen som har öppet sent. Och oj vad vi har skrattat. Pratat om allt mellan himmel och gjort och skrattat ännu mer. Vi är så lika som alltid gillar att ha familj och vänner runt oss, men just denna helgen var det vara vi och det var så himla roligt och seriöst och mysigt och allt bra på samma gång.

Mitt i natten la vi oss på bryggan och tittade på himlen och lyssnade på havet och njöt av att vinden lagt sig och njöt av att andas den sköna havsluften. Då passade han på att fråga. Nu har jag världens finaste ring på fingret! Den är ganska ovanlig, men den känns så himla mycket oss! Vad jag är glad att jag har hittat min prins! =)

Massa känslor överallt idag!

Godmorgon. Nu är jag tillbaka i Linköping, omtumlad efter en händelserik helg. Känslor kors och tvärs. Massa saker jag är väldigt glad för, men det får bli en annan historia i ett annat inlägg, eller två.
 
Men i eftermiddag är det exakt ett år sedan cancern vann över Rolf. På 6 veckor gick han från att ha varit den friskaste starkaste till att förlora kampen....  Så hemskt. Så tomt. Fy sjutton, vad jag saknar dig. Det går verkligen inte en dag som jag inte tänker på dig och saknar dig. Men vad kul vi hade de 10 åren du var en del av vår familj! Tack tack, tusen tack, för allt. Vi kommer alltid bära det med oss.
 
 
 


I aug och september la jag ut dessa bilder i min blogg och där kan man följa mina försök att leva ett vettigt liv och min förtvivlan över att inte kunna göra något.. bland annat här:
http://possibly.blogg.se/2011/september/jag-hatar-cancer.html#comment
 
Jag vet jag tänkte sen under hösten att om jag överlever ett år, första året, lyckas hålla ihop mitt liv på något sätt. Med sista året på utbildningen, sköta jobb och träning och hund och allt... ja då kanske det går. En dag i taget.
 
Det gick mer eller mindre. Jag har sysselsatt mig mer än nånsin, inte tillåtit mig att känna efter för mycket. Bara då och då, för att åter påminnna mig själv om att man får vara ledsen och sen att han hade hellre sett mig glad. Sen har har tänkt och sprungit och sprungit och tänkt. Tänkt på hur han gillade att springa och på att jag alltid berättade för honom om varje träningspass. Tänkt att han borde fått springa ännu, men att han kanske gör det ändå? Tänkt på allt och ingenting och sprungit lite till och sen har det känts bättre. Han är ju alltid med mig nu ändå, på sätt och vis. Jag har gjort en Svensk Klassiker (som vi pratat om att göra tillsammans när han gick i pension) och Vansbro Triathlon och blivit ännu mer träningsnörd än innan. Men jag har hittat min plats på jorden i träningen och den identitet och det sammanhang den ger mig. Massa fina människor har jag också lärt känna. Och dit hade jag aldrig hittat utan Rolf. Jag har gått klart alla kurser i skolan, lyckats sköta plugg, jobb, hund och träning. Jag har jag fått ett bra jobb i Linköping och flyttat hit. Det är bara exjobbet kvar. Men det får komma tids nog. På vägen har jag lärt mig mer om mig själv och om att uppskatta live. Jag har kommit närmre bror, mamma och flera andra nära och kära. Tillsammans är vi starka.
 
Jag och Patrik har också kommit närmre varandra i och med detta och allt som varit runtomkring. Det känns mer VI än nånsin. Och nu i helgen förlovade vi oss efter en lyxig kväll med spa och middag i Saltsjöbaden. Till middagen var det en tjej som sjöng och en kille som spelade piano. Det var så vackert. Och  under vår dessert spelade båda de två låtar som mamma valt ut till Rolf's begravning. Your song och You've got a friend. De har på något sätt följt med mig under året. När jag hör dem nu´mera kändes det inte alls så hemskt eller sorgligt utan bara som ett bevis på att alltid är med oss. Även nu när vi firar detta nästa stora steg i våra liv!

Vardagsbilder i september

Lite bilder från min vardag närmast min lägenhet..
 
Några bilder från i måndags, en riktigt varm och skön sensommarkväll och Emi och jag stannade till vid en bänk och myste i solen en kort stund innan livet skyndar vidare i full fart. Här får man fånga stunderna om man ska ha en chans att samla energi nog att hinna med i vardagens svängar!
 
 
 

Sista fyra bilderna från morgonpromenaden igår. Skönt att komma ut på morgonen med Emi, när man väl kommer ut. Ljust och soligt nu och frisk härlig luft. Hej hösten. =)
 
 

Stockholm!

Tänkte bjuda på lite blandade bilder från förre helgen då jag och Emi var i Stockholm och lekte storstadsbor. Fast det var rätt lugnt, lite mer storstadsturister kanske? Vi bodde hos Emily i Vasastaden i ett fint hus med fin balkong med fin utsikt och Emi var mycket nöjd speciellt med balkongen. Fin lyxfrukostar och lugnt tempo. Vi var ute och åt, myste, gick långpromenad sen medan Emi sov så träffade vi Anna och Karolina och hängde på Söder. Gick i affärer och tittade, pratade och fikade. Vi var inne i American Apparel och jag kände mig 6 år yngre och tillbaka i USA (ja, var det sååå länge sen jag bodde där!?). Fast de ville också träffa Emi så vi hämtade henne och tog ett varv i Vasaparken och spanade in den fina lekplatsen och hundrastgården. Och det gyllene huset, såklart.
 
Söndagsutflykt till Djurgården i strålande höstväder för promenad och fika. Och miljöträning? Emi var med och åkte tunnelbana, spårvagn, gick i park och trädgårdar och hängde bland massa fika och hundar - och skötte sig kanon. Vilket härlig helg. Två nöjda trötta som satta oss på Veolias antika tåg tillbaka till Linköping. Om man låtsades lite så kunde man tro man var i en museivagn någonstans och fortsatte turistandet där.. =)
 




Backpass i Olstorp!

Backpass med NocOut i Olstorp. Deras sista i en serie med fem backpass som de haft nu på tisdagarna. Först idag faktiskt som jag lyckades ta mig dit. Riktigt roligt! Vovven var med hela passet!! Tänkte hon skulle få vara med på uppvärmningen och sen vara bunden eller i bilen. Hon brukar inte orka/vilja springa utan vara rätt nöjd med att vara bunden. Men hon var lös och kutade med hela passet och var hur glad och pigg som helst! Kanske gillade hon regn och lera nu efter den varma sommaren. NocOut verkar inte ha något emot leran heller, det var kring 70 pers trots regnet!

Invigning av mina nya skor med! Inov8 X-talon 212, som jag tittat på och funderat på innan men som jag nu köpte av en kille i klubben här som råkade köpa fel storlek (helt perfekt storlek för mig dock!). Han har använt dem max 2 mil och de kändes nya. Nu är de inte lika rena längre. Blött och lerigt idag... Men när alla många andra halkade runt på sista backen vi körde i där det var riktigt lerigt, så gled jag inte en millimeter. Väldigt lätta, grymt sköna och jag är supernöjd med mitt köp! =)
 

Anmäld till Vätternrundan 2013!

 
Jag råkade visst anmäla mig till Vättern igen! Startar 03.00 med ett härligt gäng från Karlskrona!

Nästa år ska jag göra allt jag kan för att få ihop några fler mils träning och framförallt försöka få ihop fler timmars sömn innan start...! Och det ska bli kul. Jag insåg att jag inte kommer att kunna bo här så nära så fina cykelvägar och ha min fina röda cykel och sen inte köra Vättern. De gaur ba' inte!
 
 
 
Kort om kommande mål och träningsplaner:
Lite tankar om min träning...
 
Hittills är jag anmäld till:
Göteborgsvarvet maj 2013
Vätternrundan juni 2013
En danskurs i höst
 
Har inte bestämt mig om jag ska köra:
Vansbro Triathlon (eller annan ½ IM som ligger senare på sommaren med närmre resväg?)
Cykelvasan (lite oinspirerad att köra så långt, men lillebror vill ha revansch)
något marathon kanske...? bara för jag aldrig sprungit någon mara. Isf någon liten lokal mara någonstans.
 
Jag har tvekat fram och tillbaka men bestämt mig för att inte anmäla mig till:
Vasaloppet
Herräng (Lindy hop, dansläger)
 
I höst ska jag träna:
Brett och skadeförebyggande (styrka, balans och smidighet, varierat och sunt)
Mängdträning löping (försöka börja jogga vissa morgonrundor med vovven istället för att gå)
Börja köra intervaller med NocOut en gång i veckan (torsdagar)
Styrketräning (minst en gång i veckan på gym, samt köra lite hemma)
Ska försöka få in simning då och då
Cykla då och då när det känns kul
Gå en kurs i lindyhop och försöka vara med på några friträningstillfällen
 
I vinter ska jag träna:
Typ som i höst men ska försöka få in lite spinning och mer simning
Skidor då och då om det känns kul
 
I vår ska jag träna:
MYCKET cykling och löpning!
Hoppas jag har en bra stark bred grund att stå på och kan köra på hårt! ;)
Simning som återhämtningspass
 

En spontan söndag..

Denna helgen har varit så skön. Förutom Winnerbäck har vi inte haft något planerat. Patrik har varit på besök och vi hängde med Ida och Henke i fredags. Sovmorgon med goda frukostar både lördagen och söndagen. Lördagen strosade vi på stan och träffade Rebecca och bara strosade och fikade och var himla trevligt. Söndagen stack vi ut på jakt efter skogspromenad och passade på att spana in en bortglömd arena som jag hört talas om. Det var inte så mycket till arena, men ett litet hus med före detta omklädningsrum och så. Rätt kul att se faktiskt. Sen skogspromenad och ett varv förbi Vedugnsbageriet i Maspelösa och köpte lite bröd. Patriks tåg hem var 90 min sent och han skulle missat alla anslutningar, så han stsannade kvar en kväll till. Mys!


Bilderna är från "Tellby arena" ovanför Ljung, skogen söder om Ljung och utanför Vedugnsbageriet vid Maspelösa.






Lars Winnerbäck

I lördags kväll var på vi på Winnerbäck!

Efter en absolut awesome middag hos Maria och Olle med deras vänner (Stina och Klas, Åsa och Micke) så cyklade vi och många tusen andra till Vidingsjö och Winnerbäck.  Han började lugnt och sakta och inga skärmar vid sidan om eller konstiga lampor överallt, bara mysigt, med stilla, vacker dans på skärmen bakom och vacker musik.
 
Sen drog han och bandet igång och spelade riktigt bra. Allt filmande och ljud och ljus och allt var så genomtänkt. Kamerorna filmade alla musiker och man fick följa dem live på nära håll, det gjorde verklgen så mycket. Vissa låtar hade som musikvideor i bakgrunden, med mycket industri, infrastruktur och betonghus. Men också flera områden jag kände igen härifrån. Även låtarna som jag hört så många gånger, fast för många år sen, hörde jag på ett nytt sätt nu när jag kände igen platser och begrepp härifrån. Han är ingen talare, det var inte många ord. Men han verkade verklgien vara berörd av att få spela på Vidingsjö, bara några hundra meter från gatan där han växte upp. Och trots att han levde sig in i sin rätt deppiga låtar så såg man hur det glittrade i ögonen och smajlet låg och lurade mellan verserna.
 
En bit i mitten av konserten så var han själv på scenen med sen akustiska gitarr och körde flera låtar. Alla var helt trollbundna, så magiskt! Tänk att typ "visor" kan göra att folk fastnar så! Fullmånen lyste, det var uppehåll och konserten var helt plötsligt slut fast det kändes som om den precis hade börjat...
 
Söndermarken körde han som sista extranummer och han hade bara kört den på denna konserten på hela sommarn. Den är väldigt mycket Linköping och hans uppväxt! Avslutade med fyrverkerier och tack-text(!), brukar man ha det på konsert? Hursomhelst så stod alla där snällt och tittade innan 14 800 i sakta men säker banastegsgång tog sig ut. Tog en bra stund och det var mycket folk, men de flesta cyklade och det flöt på bra.
 
Min och Patriks biljett fick jag av några av mina fina vänner när jag fyllde år, tack tusen tack Karolina, Linda, Daniel, Emily, Viktor... =)
 

Världens bästa Maria, på väg in, paraplyer som inte fick följa med in, mysig start, skratt, kyssar, förtrollande, bra filmat, fullmåne, lite mystik under extranumren...




Här är en av de nya låtarna som han körde:
 
 

RSS 2.0