Nu har vi dansat för kronprinsessan på Victoriadagen Öland 2013

Vilken dag!!
 
I sisa sekund fick vi ihop fyra par och det bestämdes att vi skulle dansa på Victoriadagen på Öland. De flesta av oss är från Tipsy Dance Club i Karlskrona, men jag tog med mig en danskompis jag lärt känna här Linköping också. Men vi hade nog inte riktigt insett att vi faktiskt skulle stå på uppe på scen bredvid Top Cats och precis framför kungafamiljen!
 
Vi var alla utspridda i olika städer och på olika dansläger så ingen träning blev det innan. Tur att lindy hop funkar så bra att "socialdansa" även som uppvisning. Det var riktigt kul att få hänga hela dagen bakom scenen, och se och höra folk umgås/träna/skratta/värma upp osv. Se hur allting går till. Vi fick även en loge bredvid Top Cats och mitt emot Tommy Körberg. Det var kul att bli proffssminkad samtidigt som man hör Robin Stjernberg värma upp i rummet intill och Top Cats sitta och jamma i ett annat rum. På plats under dagen och var ju också Darin, Mark Levengood, Emmelie de Forest, Zara Larsson, Malin Byström och Louise Hoffsten. Det var också kul att få vara backstage och under dagen få se alla dessa kända människor avslappnade. Förbereda sig, äta lite, umgås lite, spela lite och sen heja på varandra på genrepet. De visar sig vara  riktigt schyssta och härliga människor! Speciellt Mark Levengood, så duktig han är på att få alla att känna sig välkomna och bekväma på scenen.
 
Efter framträdet gick vi och alla som framträtt upp på scenen igen och sjöng "Ja må hon leva" för Victoria. Men helt plötsligt blev vi överraskade att av att hela kungafamiljen kom upp på scenen för att tacka och skaka hand med oss!!! Jag har alltså inte bara dansat och sjungt för kronprincessan på TV utan också skakat hand med Victoria, Daniel, Kung Carl Gustaf, Silvia, Carl Philip, Madeleine och Christopher! Det ni!

I schemat var det också en del där de delade ut Victoriastipendiet och i år var det 35:e gången. Som överraskning för Victoria hade de bjudit in alla som fått stipendiet. Så där var ännu fler kändisar. Medan vi skulle upp och dansa stod vi och väntade bredvid två fnittriga tjejer; Anja Persson och Carolina Klüft. Och där var även Foppa, Pernilla Wiberg, Charlotte Kalla, Susanna Kallur och massa andra.

I den klippta versionen på TV så syntes vi inte så mycket. SVT klippte klippte ju in massa annat också, helt företåeligt, som de grymma Top Cats, publikhavet och kungafamiljens fötter som ivrigt stampade takten. Coolt att få vara med hursomhelst!
 
 
Från SVT Play:
Klicka på bilderna för att få se dem större. Kvaliteten är dålig på dessa då de är skärmdumpar från SVT play.
 
 
Från Expressen:
En nöjd kungafamilj samt en bild på mig och Mauritz. Bakom mig syns Top Cats, samt Idas fot högt upp i luften!
 
 
Från tidningarna BLT och Sydöstran:
De lokala tidningarna i Blekinge har också uppmärksammat oss. Klicka på bilderna för att få se dem större. Klicka här för att läsa BLT- Sydöstrans nätartikel.
 
 
 
 
Lite egna bilder från backstage:

 
 

Kommentarer
Postat av: Victor Adolfsson

Ja vilken dag och vilken upplevelse!!!

Svar: Verkligen! Tack för att du tog tag i det och såg till att det blev av!
Karla

2013-07-18 @ 08:36:26
URL: http://www.futureintel.com
Postat av: Victor

Tusan vad roligt det var!!!
Hittade ditt bloginlägg när jag googlade lindy hop victoriadagen :)

2015-05-12 @ 00:34:43
URL: http://www.futureintel.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0