Årets första glass!

Segt att komma upp och tvätta idag, men skönt att få favoritkläderna rena igen! Fått en massa annat gjort på förmiddagen med....som att  flytta över mina kläder till de andra garderoberna (Henrietta ska få de närmast hennes rum). 

Tvättat fönster har jag ockå gjort, så nu blev det en ännu ljusare lägenhet! Snart borde man kunna ta ner balkongmöblerna och sitta ute va?

Hjälpte Karolina bära golv vid lunchtid. Det var riktigt soligt och skönt på galgamarken och åkte vi in till glassiären och satte oss på uteserveringen med hunden under bordet och åt årets första glass. Men i stan blåste det och solen gick i moln. Men glass ska man ha och ute ska man sitta! :D

Filosoferande och bullbak till johnny cash på eftermiddagen. Styrelsen på brukshundsklubben träffas i morgon, inte möte, men hjälpas åt att fixa lite pappersarbete. Min tur att fixa fika... och Hanna fyller år så tyckte hon kunde få några med. Filosoferandet resulterade i följande konstateranden:
 • spännande att baka när det saknas massa man trodde man hade tex mått, pensel, slev, visp, kanel (varför tar man med kanel när man flyttar men inget annat i bakväg eller kryddväg?) 
 • man kan öva på shim sham steg när köket saknar matbord och man passar spisen (fast var inte så bra till cash..)
 • inte sugen på de nya kurserna i skolan, varken komma på kreativa idéer hur man gör infartsleden bättre eller rita träd och gubbar och leka med lera.
 • saknar motivationen till matlagning, jag brukar ju tycka det är kul.... men nu känns det ganska onödigt. resulterar i mackor, fil, smothies, nötter, frukt och mörk choklad istället, och det kan/bör man ju inte leva på! eller?
 • bullarna blev mycket goda!!
Kvällen avslutades med Hannas version av chocolate chips-kakor och bullar och te och försök att använda denna omöjliga teknikvärld med mobiler/datorer/laddare/handfree/minneskort...gick inte så bra.. slutade i hysteriskt fnitter.

Dagens musik:
Tvärflöjt, spelade vårlåtar i ekande rummet. Kom på att det var kul att spela lätta låtar man spelat förr. Kom också på att man kunde få mjölksyra i läpparna, det visste jag inte (eller så har jag förträngt det). Borde helt klart spela oftare än två gånger om året.

Hannas gardiner, fula tapeter, oanvänd flöjt och vårlåtar.

Dagens träning:
Gymma efter dansen. Kroppen sa för lite ordentlig mat idag, och dans fyra kvällar i rad. Blev bara 35 min, rygg, axlar, lite mage... tänkte köra nedre rygg och mer mage hemma, men fastnade hos Hanna när jag skulle hämta Emi som var där. =) Räknas inte gapskratt som magträning?

Dagens dans:
Fri träning. Det innebär att ibland är det bra musik, ibland dålig. Ibland mycket folk, ibland lite. Idag brist på killar (var det fotboll ikväll eller? Jag passade på att gå igenom några steg från shim shams och några turer med Maria (dansläraren).

Nu är jag självständig!

Idag har jag flyt!
Löpning i dimma, skola (mindre flyt somnade nästan), hem och bära återvinning och hämta matta från kemtvätt på rasten, rasta vovve och äta och damma på lunchen, och städa efter skolan, sen handla. Pontus kom in och lämnade in sista nycklarna och hämtade sin cykel....så nu är jag själv!!! Tills Henrietta flyttar in 19:e april. =)

Senare kom Magnus och tittade in sen cyklade vi till dansen! Nu ska jag ner till Hanna när jag ätit upp.

Tittar igenom lite bilder på Barcelona... vad menar här? (Skylten var i entren på picassos museum)

Vad menar de?


Dagens träning:
Springa 30 min
Med Emi på västa mark. Varierat tempo. Spurt upp för back x3, 10 groddhopp. (Vill ni se fulaste grodhoppen i Sverige, kom ner till västra mark vid sjutiden på måndagmorgonar! ) Jogg hem. Emi tog bara en liten kaninjakt idag. Dumma hund. Hon som var så lydig igår, men sen kom hon tillbaka överlycklig av att fått springa av sig, och med tungan släpandes i marken.

Läste Runner's world på vägen hem från Barcelona, och flera artiklar handlade om olika sorters intervalträning. Intervallträning är svaret på allt! Jobbar mycket? Intervallträning! Många barn? Intervallträning! Dålig motivation? Intervallträning! Vill du förbättre personbästa? Intervallträning! Bli bättre på långa distanser? Intervallträning! Skriva bättre på tentor? Intervallträning! Nej, skoja bara, den sista hittade jag på. :P

Så känns ganska meningslöst att ligga och mala långa sträckor... Fast å andra sidan, då kan man snacka med en kompis samtidigt eller drömma sig bort nånstans. I Barcelona blev det i alla fall intervall vare sig man ville det eller inte med alla trafikljusen överallt!!

Dagens dans:
Lindy hopp 90 min
Vardagsmotion... :P Ida gjorde vi Shim Shams och massa svåra och roliga variationer på Swingouts.

Shim Sham med med Frankie Mannie:


Den klassiska - fast vi gör en version som är lite mer hoppig och viftande med armarna, kändes som ett helt aerobicspass på friskis eller nåt.

Så det så!

Barceolona!

Vackra material!Massa stadsplanering, arkitektur och kultur, bla Gaudis byggnader, Miro-museum, Picasso-musem... och har massa bilder på  vackra material, fina fasader, sätt att hantera bilar/vägar/parkeringar/cyklar, olika transportmedel, vackra fasader, dåliga anpassningar av nybyggnationer...och givetvis massa Gaudi.
Bilgata ytterst, sen separat cykelbana, sen rad med träd och armaturer som hade bänkar längst ner, sen bred gågata i mitten med gräs på båda sidor och parkering under markenMed reklam på från desigual (gilla!)

Det fanns gott om cyklar, motorcyklar, mopeder som stod lite överallt.

Sol, men ändå rätt kallt de flesta dagarna. Fick nån eftermiddag i solsken vid ett mysigt café med Maria. Underbart att umgås igen! En mycket hårt pluggande Maria, men tur hon fick loss lite tid i alla fall....!

En glad Maria i Barcelona!Sol!

Mycket spontan och rolig idé från Maria att gå på fotboll! Såg Barcelona - Malaga i Camp Nou. Inte helt fullsatt, men säkert över 100 000 pers! Häftig känsla!

Camp Nou: Barcelona-Malaga

Nu ska jag blogga!

Anledning till att jag startar en blogg:
 • Karolina
 • Maria G
Denna bloggen ska:
 • vara min dagbok; försöka skriva varje kväll (jag sitter ju ändå här vid datorn om kvällarna...)
 • hålla sig kort; jobbigt att skriva och läsa långa blogginlägg
Mål med bloggen:
 • hålla kontakt med kompisar som är för långt borta för att umgås med ofta
 • träningsdagbok
 • hundskvaller och hundträning

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0