Härlig dag med Hannah, natur och nya skor

Hannah är på besök i stan och igår blev en heldag med lunch i Johannishus, solade lite och läste gammal llitteratur som vi hittade i sommarstugan, promenad bland stora ekar och vitsippor och sen middag hemme hos oss på kvällen och då fick grabbarna vara med. Härlig dag!

Jag börjat gå in mina skor nu ordentligt, haft dem en vecka, och provade springa lite terräng i dem häromdagen. Helt underbart jättesköna och väger ingenting! (Lättviktsskor; Saucony Type A4). Vilken frihetskänsla!


April 1911! exakt 100 år sen! Men det som står gäller än idag. Den handlar om hemmet och om förhållanden och om hur alkohol och tobak är dålig för förhållandet och förmågan för korrekta omdömen. Jätteroligt gammalt språk men jag fick tyvärr inte med något citat. Budskapet är dock att det behövs en ny framtidsman som än sann, ärlig, manlig och lyssnar och tar väl hand om sin kvinna. Mannen ska vara god och tålmodig och ta med sig blommor hem istället för att köpa tobak på hemvägen. Om han visar henne uppmärksamhet och tålamod kommer hemmet vara fint och hon kommer öppna sig och komma till honom. Blommor i handen och blommor i själen. För gör man det då kommer livet i hemmet bli som ett liv i himmlen. Så det så! :D

Lyssna på kroppen!

Idag försökte jag springa vid lunchtid. Gick helt åt skogen. Huvudet sa nej, benhinnorna, skoskaven, hälsenorna, magen, hjärnan. Bläblänejnej. Sån besvikelse. Långpasset som kändes så himla bra i torsdags och nu har startgrupperna kommit till göteborgsvarvet och jag har nya lättviktsskor i colting-anda och borde vara så motiverad! (fast än springer jag inte med dem, bara går in dem, sktisnygga är de dock btw). Men idag hatar jag löpning. Och Coltning. Och allt vämen. FY! Colting som älskar löpning och löpning utan kolhydrater! Hatar honom för det. Hur kan man älska löpning?

Fast det menar jag inte. Bara en stund där vid lunch när jag genomsvettig i värmen och skoskav och fel skor och fel strumpor och fel tid och fel plats joggade hemåt i tanttempo och gav upp att kämpa och bestämde mig för att lyssna på kroppen idag.. Nästa år ska jag bara cykla. Sälja det som krävs för att kunna köpa en landsvägscykel. Slippa bli svettig och bara fara iväg snabbt som vinden på vacka landsvägar genom mil efter mil med skogar. Bara så ni vet.

I morgon nytt försök, se om kroppen är med mig då.

En dag i Åhus!Idag har vi varit i Åhus nästan hela dagen. Blev roligt, vi hann träffa massa släkt och vänner. Martin och Pernilla och lilla söta hunden överraskade och kom på besök. Blev promenad till Åhus nya strandgym och det var ju faktiskt riktigt kul! Kvällen god middag och släkt. Så trevligt att träffa alla igen!


Två dagar i Linköping!Torsdag och Fredag i Linköping. Mamma och jag tog tåg upp. Pluggade lite tyska inför Hamburgresan och vi caddade lite. Väl på plats var det lunch i solen och det kändes verkligen som sommar. Massa grönt och vi satt på uteservering och svettades. Sen massa tid i sportaffärer och tittade/provade och köpte lite kläder och skor. Torsdag kväll underbart god och trevlig middag hos Maria och Olle innan konserten med Joan Baez! Underbart kul att få se henne live!

Fredag morgon lång springrunda med mamma (ca17km). Vi hann se både skog, industri, ariktektur och strandstråk. Lyxbranch och sen en sväng på stan ännu en dag med med sportaffärer och Maria samt god lunch i solen. Nice. Jag gillar sånt här. Hem em och spelkväll hos Arvid och Emilia. Åh vad jag gillar att vara ledig!
Arbetsdag i KuggebodaLördag arbetsdag och påsklunch i Kuggeboda. Lyx! Kvällen spännande med linydhopuppvisning i samband med underklädersmodevisning på Harrys! Det gör man inte varje dag. Kul faktiskt måste jag säga!

Vilken härlig helg!

Jag gillar att ha helg! Speciellt såna som denna! Jobbade bara lite fredag och söndag kväll. Lördagen var ganska spontan och blev ändå hur bra som helst. Först lunchgrillning på Långö och sen mys och fix hemma med plantering i blomlådor och så. Sen droppade folk in och vi lagade en enkel middag tillsammans och bakade. Övergick det till trevlig fest med lagom alkohol. Midnatt var det till playbar, där jag inte varit på över två år, för att lyssna på en klasskompis och hans band som spelade. Sen Michells för kebabtallrik. Haha lite nostalgi faktiskt.

Söndag premiärtur med mountainbikes i Rosenholm med Patrik och min nygamla vän marko. Var ute i ca tre timmar, men då inklusive ligga i gräset och njuta av solen... Premiärlunch på balkongen. Underbart!


Lördag lunch, Långö.
Lördag kväll. Karolina, Martin, Patrik och jag. (fler bilder på facebook)Söndag lunch, Rosenholm.


Mer av sånt här!

(bilder tagna med alla möjliga sorters kameror, ursäkta den varierade kvaliteten :P)


Godmorgon

Godmorgon världen, godmorgon solen, godmorgon spegelblanka vatten. Idag är en bra morgon, förutom att jag och Emi inte kunde sitta på bänken i solen längre för att jag ska till skolan snart.
Igår fixade jag till det sista med brädorna och sen skruvade Patrik fast dem. Och vår ena balkong har nu trägolv istället för betonggolv!

Simmaren!
Igår var vi på Emis andra pass på hundsimmet. Kul att komma dit, läskigt med flytvästen och hon bromsade hela vägen till poolen, men sen gick det hur bra som helst! Skuttade i och sen upp på rampen igen. När hon står på rampen i har hon vatten till magen typ. Men det var ganska seriöst träningspass igår. Första lek fram och tillbaka med våran leksak, kort paus var 5:e kast. Sen simma sicksack efter en särskilt leksak som ska betyda "arbete", sen kort paus och nervarvning med hennes leksak, innan nytt arbete med cirklar och spurtar, innan nervarvning med kort paus var 5:e kast. Hon svarade jättebra på alla övningarna direkt och körde sista halvan av passet utan flytväst. Fick massa beröm för att hon var med på alla övningar direkt, och hon låg så fint i vattnet även utan flytväst och simmade jämnt och bra. 400m förra gången, 800m igår. Det märktes verkligen att hon tyckte det var roligt!

Efteråt sitter man där i deras bambustolar med luftfuktighet på 75% och varmt och gott och drömmer sig bort medan Emi blir shamponerad och torkad. Sen får man åka hem med en glad och nöjd vovve som sover gott i bilen med täcke på (för att dra ur den sista fukten ut pälsen och värma lite). Väl hemma har hon fluffig ruffsig rävsvans och lockar på rumpan. Luktar gott och skinande päls. Den ni! och kelig vovve som gärna ligger med huvudet i matten knä. Mys!


Balkongprojekt!I helgen började vi den stora upprustningen av balkonger. Skänt en omgång med balkongmöbler som bara var i vägen. Städat, skurat, oljat in möber, köpt brädor, sågat, mätt, sågat, mätt, sågat...

På ena balkongen blir det svart filtmatta som är jättemjuk och skön...Där har vi bord och tre stolar, samt ska odla kryddväxter i balkonglåda. Den balkongen är i sydvästligt läge och har sol så gott som hela dagen.

Den andra balkongen ska få ett trädäck, en ny solsäng som ska kunna användas som bänk. Den äri nordvästligt läge, är mycket mer vindskyddad och har eftermiddags- och kvällssol. Har köpt en spalje till kortsidan i norr där växter ska få klättra och det ska bli blomlådor med smultron längs sidorna.

Vi började med det hela i helgen. Sen paus för jobb måndag tisdag och idag föreläsning i Lund med Jonas Coltning. Redovisning torsdag, sen till helgen ska det bli klart hoppas jag!

Fin morgon på en lång dag!


Vacker morgon idag!

Idag väkdigt lång dag. Uppe 6 och plugga, 8 veterinär, 9 jobba åt mamma, 12 lunch +plugg, 13 seminarium, 15.30 springa, 17 köra till hundsim, 20 direkt till dans, 21.30 hemma igen..Igår fint och soligt och varmt och skönt och jag pluggade för mycket och jobbade för mycket.. Gick hem från jobbet då någon stängt grindarna på gården på jobbet där min cykel var, inte hemma förrän nästan midnatt. :(

Nu ska jag SOOOVA! I morgon en betydligt lugnare dag. Torsdag med. Nice. :D

På vägen till jobbet i förmiddags.


Kan man somna cyklandes? Idag i duggregnet kändes det som om man skulle kunna det, så trötta var mina ögon. Idag har jag fått springa som sjutton på jobbet. Hela Karlskrona skulle visst på teater 18, och äta hos innan. Vi som brukar ha väldigt lugnt så tidigt på söndagar var bara två personer. Och hela restaurangen var full med finklädda medelålders och uppåt som ville prata och göra omständiga och viktiga beställningar. Det gick ändå bra tycker jag, men nu känns det i fötterna. Och jag blev trött i huvudet, lugnet la sig inte riktigt idag över restaurangen som det brukar. Söndagkvällar kan vara ganska mysiga annars.

Och tror ni jag lyckades stänga halv tio? Nix, kvart över tio kom jag därifrån. Jag fattar inte hur det kan komma så många hungriga som det är sååå synd om och att det alltid kommer några minuter innan vi stänger. Det slår aldrig fel. Och nej, jag vet inget annat som är öppet och nej det är faktiskt inte mitt fel... Idag heller. Undrar om de vet att jag jobbat elva timmar när de ber mig stanna kvar 30-45 min till för att de ska kunna dricka whiskey eller äta fisk?

Jobbigt också att vara inne hela dagen. I morse var så fint. och igår. jag älskar denna fuktiga friska luft, och det är spännande med dimman! På vägen till jobbet cyklade jag sakta och stannade ofta och fotade lite.


En svan, en gräsand.


Ett osynligt Långö, en bro i det tomma intet?Ingen idé att försöka läsa något ikväll. Bättre att sova. Godnatt!

Bror i hatt och morfar på besök!

Morfar har inte varit hos oss på länge, inte heller morbror och kusiner. Men idag finbesök med fika hos mamma. Mamma hade också hittat en hatt till Adi (som han dock inte ville behålla). Morfar flyttade in på hem i Bräknehoby i höstas och verkar trivas rätt bra. Han har inte varit så mycket utanför, och det var väldigt väldigt längensen han var hos oss, så det var riktigt roligt. Han var ändå rätt klar och pigg idag. Fast bekymrad över tiden som inte alls verkade stämma, sen kom vi fram till att hans armbandsur var uppochner.
Emi får massa uppmärksamhet som vanligt.. God tårta och Adrian provar hatt till fikat.Morfar, Karl Bengt Ivar, såhär ser en smart man ut. Det finns inte en fysikuppgift, ett mattetal eller ett korsord han inte kan lösa. (Då blir tiden på något sätt mindre relevant)Bengömma, förtrollande LP och Hanna

Idag har dagen tagit flera intressanta vändingar, inte så stora, men ändå såna som gör livet lite roligare.

Gymmade med Tanja i morse, och på förmiddagarna brukar det alltid vara radio eller sovmusik. Idag en helgalen blandning. Bänkpress till Johnny Cash och sittups till 90-talsdisco.

Jobb åt mamma, stan med bror, sen hem och söka praktikplatser. VILL VILL VILL! Vill ha! Nu!

Sen hängde hos pappa en stund. Han spelade enligt honom Baez bästa skiva på LP. Jag är förtrollad och kär. Men det finns inte som cd, och går inte att få tag på på något vis? Den heter "Any Day Now" och det är 2 dubbelsidaiga LP där hon bara spelar Bob Dylan låtar. Den kom ut 1968 och har jättefina illustrationer gjorda av henne. Så enkla och rena. Det sägs (enligt wikipedia) att hon hade massa av hans låtar på golvet och att hon bara random plockade upp och spelande in låtarna under ett inspelningsmarathon i Nashwille.


...men den finns inte som CD och bara enstaka låter finns på spotify. Inte samma känsla ändå.Emi har idag omständigt gömt sitt ben på lakanet i soffan. Har ju ett lakan när hon är i soffan nätter och när hon är hemma själv och så. Idag la hon det i hörnet och omsorgsfullt vek över lakanet och puttade över kudden.

...och det var ingen som såg nåt!I onsdags fyllde lillebror år, det firade vi igår med glasstårta!

Grattis kära bror!


Kvällen som jag trodde bara skulle bli sen kväll på jobbet, blev oväntat lugn på restaurangen och när min barndomskompis Hanna dök upp från ingenstans helt oväntat kunde jag sluta och kidnappa henne med mig hem. Efter en megakopp te och massvis med skvaller är jag rätt nöjd med dagen. Godnatt!

RSS 2.0