Midsommardagen

Midsommardagen spenderades i Flyeryd hos Jocke och Sara och alla djuren (hästar, kaniner, fåglar, hund).
 
 
 
NÄR var det jag red sist? 2007 tror jag, oj det känns inte som 5 år sen! Här rider jag på fina Dessie och Sara rider Pralino! Nu är hästarna på sommarbete, precis utanför huset. Vilken barndomsdröm att få bo så! Jag tycker om att vara sådär nära djur och skog och natur.. Så kul, avslappnande och jättetrevligt att rida, umgås, grilla, gå i skogen, sova över... och gå ut och natta djuren. Mys!
 

Utdrag ut min träningsdagbok..

26/6-2012, 62min löpning
Var inte så sugen på att springa idag, men tänkte jag struntar i tiden och gör något som känns okej. Sprang bort till backen vid slussen och körde x10 enligt mina gamla rehab-instruktioner (soleus). Bäst vara lite snäll mot kroppen såhär när Vansbro närmar sig. Sen sprang bort och kollade in nya aktivitetsparken i Johannelund, jättefin! Pausade klockan och körde 15min på utegymmet. På väg mot Vimanshäll hittade jag en lång fin jämn seg backe och blev så glad att jag tog den en gång till! Sen sprang jag över Vimanshäll och hittade massa backar och fin arkitektur på vägen hem. Om jag sagt att Linköping är platt så tar jag tillbaka det. Där uppe fanns till och med villor som hade utsikt ända till Roxen! =)
(jag loggar träningsdagbok på funbeat.se)
 
 
I nya stadsdelslekparken i Johannelund finns tennisbana, fotbollsplan, basketplan, innebandybana, traditionellt utegym, tillgängligt utegym, stor tema-lekplats, plaskpool.... =)

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/ny-aktivitetspark-invigd-6044928-artikel.aspx
 
(bild från Corren.se)

Midsommarfirande och firande av mamma!

Grattis i efterskott världens bästa mamma! Du är sååå häftig! :D
 
Mamma önskade sig en skottkärra och en stege i födelsedagspresent, och det fick hon! Lite annat med för den delen.
 
Så skönt att fira Midsommar i lugn och ro i Johannishus med nära familj och några vänner till familjen.
 
 
(Blogg.se nya upplägg gör att bilderna visas jättestort ellet jättesmått, så vi provar att blanda lite...klicka på de små nedan för att se större)
 
 
 
 
 

Simning i Alljungen

 
Numera äger jag en våtdräkt, har simmat i den två gånger. Läskigt att simma ute och inte se något neråt eller veta åt vilket håll man simmar. Men andra gången, här i Alljungen kändes mycket bättre. Man flyter rätt gott i våtdräkt när man vill vila se. Patrik fotade lite och rastade vovven medan jag och Krister simtränade. Sen tyckte jag vovven skulle få simträna lite och då tog jag av våtdräkten så hon inte skulle råka repa den (simvåtdräkter är jätteömtåliga jämfört med såna man har tex när man dyker). Det var 19 grader i vattnet enligt fina badtermometer-ankan så egentligen hade ingen våtdräkts behövts från första början. Men bra att öva att få på och av den med, en hel vetenskap bara det. :P
 
 
 
Emi är så himla snabb på att simma nu! Hinner bara före henne någon enstaka gång!
 
Efter var det lyxfika som Krister hade med sig. Han vet hur man kör träningspass han. Bra start på midsommarafton! Sen hem och vända och jag cyklade ut till Johannishus där vi skulle fira, och sen lite volleyboll. SEN var jag rastad och nöjd kunde sitta och äta och umgås resten av kvällen. =)

NocOut och Team Blekinge

Jag älskar att vara med i träningsklubb! Numera är jag inte bara med i en, utan i två som håller på med ungefär samma saker.

NocOut (www.nocout.se) här i Linköping har jag varit med i bara några veckor, de har satsar på att simma, löpa, cykla och triathlon. Ingen lokal, men det sociala är viktigt. Man tränar mycket tillsammans  - och alla ska med! Det är en relativt ny klubb som hela tiden håller på att utvecklas. Facebook är definitivt där det händer, där man får reda på om alla pass och hittar sällskap väldigt spontant också till träningspass. Jag går nu på simträning på söndagar, men hoppas på mer träning med dem framöver. En tjej som jag pratat en del med har en blogg och hon beskriver Vätterrundan precis så som jag kände det! Förutom att jag inte hade någon förälder med torra kläder i Hjo, men å andra sidan mindre sjukdomar i vår och mer tryck i benen efter Karlskoga i alla backarna.

Hon har verkligen gjort en helvändning i livet, värt att imponeras och inspireras av! Kolla in här:
http://aktivabloggen.blogspot.se/2012/06/lite-mot-alla-odds.html?spref=fbTeam Blekinge (www.teamblekinge.nu) i Karlskrona har jag varit med sen 2003. Det är en löparklubb, men många som gör mycket annat. De har en lokal vid fina områden strax utanför Karlskrona. Träning tisdagar och nu även torsdagar; intervaler två nivåer och distans. Välorganiserade långpass 1gång/måndad. Rutinerad välorganiserad klubb som fyller 30 år i år!! Mötesplatsen är på klubben, men numera mer och mer på hemsidans gästbok. Och tidningen som ges ut och Davids hörna (David skriver med humor om resultat och lopp och annat klubbrelaterat). Faktiskt först härom året jag börjat öka på träningen ordentligt och börjat med skidor, cykling och simning. På grund av flera olika saker; skador, jag tror att variation är bra, för att jag har släppt på scheman och träningsupplägg och bara kör det jag tycker och kul, men också att många andra i klubben numera åker skidor och cyklar. Team Blekinge nu känns så himla rätt för mig, mycket mer blandade åldrar/mål/intressen än när jag började där och ett sånt himla härligt gäng! Det kan vara hur jobbiga mörka trötta tisdagar som helst men efter passen där har jag alltid kommit hem skrattande glad ochalla problem känns så mycket lättare. Fråga bara min sambo. Nu var vi tjugotalet som startade samtidigt mitt i natten på Vätternrundan, häftig känsla att dra iväg! Men oj vad jag saknar er alla! Ska bli kul att ses i Kristianopel, där vår klubb arrangerar ett lopp.

Alla som vill är mycket välkomna att springa, heja, fika eller titta. Jag är målfotograf, så jag hänger kring målet. =)
www.kustmaran.wordpress.com/


VÄTTERNRUNDAN 2012!

Jag gjorde det!!!! FY sjutton vad coolt! Så jäkla nöjd jag har gjort VÄTTERNRUNDAN!

Startade 02.34 utan att ha sovit mer än knappt två timmar. Starten var häftig med alla cyklister som gav sig iväg i grupper om 60 pers men välputsade snygga motorcyklar framför sig. Mörkt och så ser man bara den långa raden med röda lampor framför sig. Coolt.

Jag gav mig iväg Eva, Sofia, Elina, Jenny, Sandra, Ulf, någon mer? (täten med 11h som mål). Vi hoppade över första depån och drog på fram till Gränna 80km. Gick lite väl fort i början, men det kändes det bra. Det kom enstaka smådroppar, men inte mer än så. Vi hade vacker soluppgång bakom oss och när vi närmade oss Gränna härlig utsikt över sjön. Som såg skrämmande stor ut dock.

Men medan vi var i Gränna (10min depåstopp) så öppnade sig himmeln och det bara öste ner....och det slutade inte förrän cirka fyra timmar senare. Fyra långa blöta frusna trötta timmar... Depåstoppet i Gränna och sen i Fagerhult (15min) var hemska för man blev så himla kall av att stanna, man kände inte fingrarna på säkert en mil efter. Sömnbristen gjorde sig påmind där framåt morgonkvisten. Och tunga regnmoln och dimma skymde de vackra vyerna över Vättern. Jag fortsatta dock kämpa på med de som var kvar av 11h-klungan (Eva, Sofia, Elina) som såg grymt starka ut och zickzackade upp för backarna mellan andra cyklister.

Strax innan Hjo, kring 15mil något, tackade jag för mig och släppte iväg de snabba tjejerna och fortsatte själv. Visste att de inte skulle stanna och äta i Hjo, men kände att jag behövde mat och jag behövde sakta ner om jag skulle orka hela vägen. Trodde jag skulle njuta av att stanna i Hjo och äta inomhus, men jag var kall, helt genomblöt och jättetrött och tänkte att nu skiter jag i detta. Jag stod upp lutande mot en vägg och försökte slaffsa i mig någon form av lasagne med plastsked och stelfrusna fingrar med en sjö i varje sko och jag huttrade så hela jag skakade. Sen tänkte jag att regnet borde släppa och jag får väl ta det en bit i taget...

Sen släppte regnet till sist, jag hittade ett behagligare tempo och efter några timmar var jag till och med ganska torr igen. Det var till och med rätt kul att hänga på olika klungor och det hela flöt på bra. Utan regn och mörker blev allt mycket roligare. Jag hoppade Karlsborg och nån annan depå. Stannade i Boviken 23mil och Medevi 28mil, och trots korta depåstopp kändes det som om kroppen hämtade sig snabbt. Först när jag hade 2 mil kvar, då kom solen fram! Sen sken den resten av dagen som om den inte gjort annat!

och jag kom in på 11.31 och är hur nöjd som helst!!! Hade 12.30, till 13h som mål. Tack Sofia, Eva och Elina för jättebra sällskap och draghjälp och tack Team Blekinge som inspirerat, peppat och stöttat. Utan er hade det inte blivit någon Vätternrunda. Cykel, kläder, grejer och kroppen och allt funkade ju bra. Inga större men. Häftigt att det går att cykla igenom Motala, Vadstena, Gränna, Jönköping, Karlsborg, förbi Askersund och sen in i Motala igen - på samma dag!

Från och med nu är INGET omöjligt!! =)Bildena är först från Vätternrundans målgång, jag, ulf och lars kom in inte alltför långt ifrån varandra. Nöjda, japp! Sen skålade vi några stycken hemma hos mig innan vi gick ut och åt på Aioli (där jag och Maria och Patrik firade Marias tjejvättern förra helgen).  Minst lika gott och trevligt denna gången, fast ack vad trötta vi var. Direkt efter middagen gick vi hem och stupade i sängarna. Emi hängde hos hundvakts-Johan i Lambohov fredag em till lördag em. På restaurangen var hon med på utsidan av staketet och spanade in mammas mat men fick bara lite kel. Emi var otroligt nöjd och glad av att ha gäster, speciellt mamma, besök. Jag med. Jättekul helg och jättekul att träffa mamma och gänget från Team Blekinge. =)

Maria räddade denna helgen genom att vara chaufför och hålla koll på oss trötta förvirrade cyklister. TUSEN tack! hur hade vi annars kommit hem till Linkan från Motala med alla våra grejer och allt!?

Maria och tjejvättern

Förra helgen var Patrik uppe på besök och på lördagen åkte vi till Motala med Emi och åt lunch på en uteservering och strosade runt i evenemangsområdet och levde oss in i känslan där. Eller jag gjorde iaf. =) Shoppade lite och mötte sen Maria och Stina när de kom i mål på tjejvättern (10mil)! Maria på typ en timme snabbare än planerat, och såg hur fräsch ut som helst! Cooolt! :D och stina körde runt hela på en tantcykel, cred för den!

På kvällen gick vi ut och åt på en ny tapas-restaurang här i Linköping, Aioli. Jättegoda mojitos och jättegod mat. åååå så himla trevligt hade vi! Åt en massa och skrattade en massa!

Nu på lördag blir det favorit i repris, fast omvända roller och något längre.. Jag ska cykla Vätternrundan och Maria kommer och möter mig i mål och på kvällen då blir det mojito och massa goda tapas! :)

Det är helt sjukt att Vätternrundan är så snart!! JAG är så taggad, det hänger verkligen cykel i luften överallt denna veckan. Härlig stämning. Det ska också bli kul att träffa alla andra jag känner från Team Blekinge som ska cykla! Mamma och Lars och Ulf kommer upp och hänger hos mig här i Linköping. Mysigt!Motala: torg vid vattnet där jag och Patrik lunchade, upploppet, Maria, Stina, jag, Emi
På tapasbaren Aioli

Camilla 50 år!

Förra helgen fyllde Camilla 50 år (Patriks mamma), och det firades ordentligt med öppet hus och massa folk!  Maten var beställd och Rebecca fixade med att bära fram och duka av och Anders fixade med dryck. Födelsedagsbarnet själv gick bara runt och skrattade och var glad hela dagen/kvällen och var vacker i kransen jag bundit på morgonen! :)

Hur många generationers karlar behövs för att laga ett partytält? svar: tre! (farfar 80 år klagade strax innan på jobbiga trösklar, sen klättrade han upp på en stol och skulle kolla så att Patrik och hans pappa gjort att ordentligt!)Vackra dukningar och genomtänka färger, som alltid när Camilla fixar och donar. Även om det är papptallrikar och plastbestik!God mat.Camilla!
Blandade bilder. (klicka på bilderna för att få se större)
Kanelbullar istället för träning?

Mitt liv har fått lite nya omständigheter vilka bidrar till att jag helt plötsligt finner mig själv baka kanelbullar samt bara sitta och klappa Emi och lyssna på bra musik på hög volym!

Omständigheter såsom hund med skadad tass som inte borde lämnas utom uppsyn medan tassen luftas, husse i annan stad som inte kan passa hunden, spöregn och 10 grader trots juli samt att jag nu bor i ett hus med bara studenter = jag får spela hur hög musik jag vill för det gör alla andra. ;)

Jag börjar faktiskt bli lite orolig inför sommarens alla ganska tuffa aktiviteter efter som jag inte alls hinner träna. Jag har gått från vintern och början av vårens 10 timmar i veckan till max 3 timmar i veckan. Och det håller nog inte riktigt. Borde försöka göra något åt det. Men inte så lätt med jobb och Emi och allt. Och jag vägrar stressa. Det är så skönt att Emi slutat skälla nu trots att folk utanför lägenheten väsnas. (Är jag stressad blir hon orolig och vaksam och då skäller hon för minsta ljud, så det är en bra indikator på hur jag mår.) Jag gillar mitt nya liv utan stress där jag kommer i tid till saker och ting och jag hinner äta riktig mat och jag sover gott på nätterna och jag strosar runt med Emi och upptäcker min nya värld. Det passar nog mig med rutiner och jobb.

Såhär är planen iaf:
  • 15-16 juni Vätternrundan
  • 7-8 juli Triathlon Vansbro + Vansbrosim
  • 28-4 juli/aug Semester; Herräng Dance Camp
  • 10-12 aug Cykelvasan (Mora

Tror att om jag ska få en chans att få detta funka så är det nog att lägga in flera kortare pass i form av löpning och cykling på kvällarna. När Emi blir bättre i tassen borde det funka det att jogga till en backe eller kanske löparbanan och köra lite intervaller. Styrka på gym skippar jag och ska försöka bli bättre på att åtminstone göra core + mina rehab.övningar hemma. Fast jag tänker inte tvinga mig. Jag tänker luta mig tillbaka och låta sommarens äventyr komma och lita på att hösten+vintern+vårens hårda träning ger en bra grund att stå på och sänka kraven till att ha kul och komma runt.

 

Men just nu ser jag mest fram emot helgen, när jag och Patrik ska hänga utan att ha massa gäster eller vara gäster för första gången på flera veckor! Då kanske vi faktiskt hinner prata med varandra också. =)Bright Eyes - First day of my life. Jag tänker på Ida när jag lyssnar på den, det är hon som tipsade om låten för många många år sen. Och visst blir liksom lite glad av videon?

Åka tåg eller inte?


(reklam på SJ's hemsida)


Jag vill så gärna kunna säga till folk att tåg är bra! Snabbt, smidigt, trevligt, miljövänligt, billigare än att köra. Men inget av det stämmer. Miljövänligt kanske, i så fall.

Tågen är sena, dyra och ofta trånga och en hel del otrevlig personal. Det finns trevlig personal, och det gör mycket. Men tåg som är i tid är sällsynta och informationen om förseningarna är dåliga. Liksom toaletter som fungerar (och dessutom städade?) är också sällsynta. Restidsgarantin fungerar sällan pga olika bolag och ollika paranteser. Nya regler from 1a juni gör det ännu svårare att få ut något när tågen är sena. (bra sida om sånt: www.restidsgaranti.se)

OCH jag har spenderat SÅÅÅ många timmar i Emmaboda, Alvesta, Hässleholm, Malmö station.. Av någon anledning fastnar jag alltid där. Perrongen i Lessebo (som inte har något tak, någon info eller något vindskydd) där har jag också hängt mycket när jag jobbat på Lessebo kommun.

Jag försöker åka tåg när jag ska någonstans. Har åkt rätt mycket både korta och längre resor (dock utan att pendla någon längre period). Jag har åkte med och utan massa väskor och med och utan hund.

I fredags missade jag en bokning på restaurang i Karlskrona pga tåget mellan Alvesta-Emmaboda som var 35 min sent och jag då missade bussen till Karlskrona. I söndags väntade jag 3 timmar (!!!) i Hässleholm på ett tåg från Malmö-Stockholm (på väg till Linköping). Först en halvtimmes försening, sen la de på 5-10 min i taget på förseninge, vilket gjorde att jag var tvungen att vara vid stationen. Stationen i Hässleholm har inga utrymmen att hänga på och bara rulltrappor överallt. Har man hund får man gå bakvägar och omvägar för att hitta små spiraltrappor. Alla ytor, såväl bänkar som golv, var fulla av sovande ungdomar +packning som varit på festival. Där gick vi och försökte hitta någonstans att sitta. Ute var det regn och kallt och kring 10 grader. Dvs, definitivt inte sommarväder. Det blev inte bättre av att hunden skadat tassen och linkar fram. Åka tåg är okej, men att vänta på tåg och missa planerade saker, det är inte kul!

Om jag är trött på att åka tåg? Svar: JA!


Nu har jag klagat klart..
Så nu är fårgan, vad ska jag göra? Antligen kör jag bil, försöker hitta lite folk att samåka med och så, kanske till och med letar på något forum och sådär? Elller ger jag det här med tågen en chans till och försöker hitta vilka sträckor/byten/bolag som har lägst statistik med förseningar. Tänkte förs själv prova mig fram och dokumentera, men kom på någon annan borde ha gjrot det och då hittade jag en sajt om just detta. ALLA tågförseningar och inställda tåg. Intressant!!  (www.senatag.se Kolla info/länkar i slutat av detta blogginlägg!)

Vad har jag för alternativ?
Det finns egentligen 3 alternativ Karlskrona-Linköping som jag ser det. 1. Buss Karlskrona-Kalmar sen långsamtåg direkt till Linköping. 2. Buss Karlskrona-Emmaboda,tåg till Alvesta, snabb- eller långsamtåg till Linköping. 3. När det är färdigbyggt med spåren och inte längre bussersättning kanske ett alternativ att byta i Hässleholm.

Pris Karlskrona-Linköping
Bil är 30-33 mil beroende på vägval, min bil drar ca 0,7 (plus slitningen då). Vill man åka billigare än bil, så får man åka buss till Kalmar sen långsamtåg till Linköping. Vill man åka typ samma pris, och samma tid) som bil, så kan man åka Emmaboda-Alvesta (den som tar 3.30-4h om den inte är försenad), förutsatt att man bokar biljetterna i väldigt god tid. En liten jämförelse, åka en söndag till Linköping från Karlskrona kan kosta 250kr via Kalmar (5½h) och 780kr via Emmaboda-Alvesta (3½h), om man bokar samma vecka. Snabba avgången kan ligga kring 400 om man bokar några veckor innan.

Slutsats, alla tåg mot Karlskrona är ofta försenade. Ska man åka tåg får man ha goda marginaler, inget viktigt planerat, en bra bok och god matsäck...


Några förseningsexempel, alla från Maj 2012:

Malmö-Stockholm: 313 förseningar (varav 40st mer än en timme sena), totalt i tid 2,2 dagar. Veolia och SJ lika mycket försenade men SJ fler och längre förseningar. Inga inställda tåg.

Emmaboda-Alvesta
: (den jag brukar åka), hade endast 6 dagar i maj då alla tåg gick i tid. I princip alla avgångar är 5-20 min sena. I maj vad det 6 st inställda tåg och 6 st som var över en timme försenade. Skånetrafikens tåg betydligt mer försenade än SJ.

Linköping-Kalmar: tågen verkar vara antingen 5-10min sena eller inställda! Spännande! Men hela 18 dagar utan försenade/inställda tåg. Kanske det man ska satsa på. Och bussar brukar ju gå sen.

Eskilstuna-Stockholm: I lördags var det flera riktigt dryga förseningar (2h, 2h, 1½h, 51min, osv). Men hela 17 dagar i maj utan förseningar, så det finns hopp för dig att komma till Stockholm, Karolina!


På www.senatag.se hittande jag länkar till allt möjligt om SJ, tex:

SJ slänger av en 11-åring för att hon inte har biljett (hennes syster som var på toa hade biljetterna):
http://na.se/nyheter/kumla/1.1305375-sj-tvingade-11-aring-att-ga-av-pa-fel-station

Sänkt restidsgaranti:
http://www.dn.se/ekonomi/sj-sanker-forseningsavgifter

En blogg av en kille som pendlar Sthlm-Eskilstuna, och det blir mycket tågsnack:
http://andreasnson.wordpress.com/2011/02/03/betala-for-tva-fa-en/

Samma kille blev vittne och berättar Therese 25 som halkade, blev överkörd av tåget och fick rejäla skador. Hon fick själv fick skulden och SJ har skött det så himla dåligt. Fy usch vilken hem story.
http://andreasnson.wordpress.com/2011/08/22/168-792-tecken-om-sj/


Presenter!I år har har verkligen fått jättefina presenter!! =)

(På bilden saknas en sjal och lampan från mamma, samt en bag och en handväska)

RSS 2.0