Albins första kokbok

Jag är ju med i ett matlag, vi turas om att laga middag varje onsdag. Albin har varit med hela tiden sen han föddes, så han känner gänget väl. Kul att ha fler vuxna i hans liv som han känner väl, tycker jag, speciellt då vi har släkten långt bort. Men nu igår, när Albin fyllde år, så fick han sin första "kokbok"! Ett jättefint uppslag med recept på "Karlas och Patriks bulle" och "Albins pannkaka", ihop med ett presentkort på en affär i stan som säljer fina trä- och ekoleksaker. Igår öppnade han även paket från Arvid med föräldrar (en bok) och från gammelfarmor och gammelfarfar (bok som låter och pyjamasar, en av dem hängde han över axlarna och använde som cape). Så åt vi Albin-vänlig mat och efterrätt i form av hemmagjord glass/mousse på avokado, mango, ärtor mm. Mysig kväll!
 
 

Albin 1 år!

Grattis på 1-årsdagen älskade Albin! Vår goa glada energiska kille! Som går/springer runt och utforskar världen, som skrattar så han kiknar, som klappar händerna, dansar och stampar takten så fort han hör musik. Som håller reda på våra grejer (ger Emi benet och halsbandet, morbror sin keps och slänger in allt han får tag på i tvättmaskinen). Som gillar mat, men också att mata oss och Emi. Som sedan däckar i sjalen och är hur nöjd som helst. Tänk vilken underbar liten människa som nu finns i våra liv! <3

 


 
 

Rapporter hemifrån

Nu har jag börjat jobba, sen den 4:e januari. Vilken omställning! Jättekul att träffa kollegor vänner och jobba lite med huvudet. Kul att vara tillbaka i ett sånt sammanhang och sätta sig in i nya projekt och inspireras av allt som hänt under året! Nya rutiner, nya kollegor, nya projekt  - och en del gamla surdegar som faktiskt kommit framåt!
 
Men jag saknar att hänga med Albin och Emi. Och jag saknar långa promenader i dagsljus och sova middag de dagar som behövs. Jag försöker vara på jobbet tidigt och ta kort lunch för att komma hem i vettig tid. Försöker få in en kort promenad runt huset på dagen för att få lite luft och ljus. Försöker hinna/prioritera att träna nåt. Men det är svårt. Känner mig så himla trött. Men det tar nog ett tag att hitta rutiner i detta nya liv.
 
Jag är så otroligt tacksam att jag har kunnat vara hemma nästan ett år. Det har varit helt fantastiskt. Och ni är jag så himla glad att mina fina grabbar har möjlighet att få massa egentid, och jag är jätteglad att de verkar ha så roligt och mysigt ihop. Bästa på dagen är alla de rapporter jag får i from av bilder hemifrån (och att få komma hem och bli mött av ett stort leende och en stor kram av en liten kille).
 
Några av bilderna från Patrik:
 
Hänga på öppna förskolan verkar vara en hit. Kul med alla andra leksaker och stora ytor och andra människor. (Förvånansvärt många som känner igenom honom.) Håller humöret uppe hela 1,5-2 timmarna de är där och sover sen mycket gott!
 
Man blir trött av att busa. Skönt att han kommer väl till ro även hos pappan.
 
Äntligen, äntligen, äntligen trivs han i vagnen! Både sovande och vaken! Vilket genombrott!!!!
 
Verkar gilla att sätta saker på huvudet. Ellens leksaksorm. Pyjamasbyxor.
 
Kul med mat!
 
 

En liten jämförelse

Har tidigare inte sett så mycket likheter på alla de gamla bilderna på Patrik hemma i åhus, men så hittade jag denna i julas och häromdagen fick jag en bild av Patrik där Albin hade liknande uppsyn. Kul att de är rätt lika ändå tycker jag!
 
 
 
 

RSS 2.0