Vintrig härlig helg!

Puh, vilken helg! Den har vairt superbra! Mycket vänner och mycket utomhus. Men idag är jag trött och definitivt behov av en vilodag från träningen.
 
Vi började helgen med att bli bjudna på middag hos Micke i Linköping. Lördag förmiddag så åkte jag längdskidor med Madde. Vi körde teknik och njöt trots dåliga spår här på Himpan. Efter lunch blev det långfärdsskridskor med Erik, Linda och Patrik. Erik och Lina är rutinerade och gjorde upp eld och bjöd på korvgrillning. Lyx. Sen var vi helt slut och kom inte upp från soffan resten av kvällen.
 
Söndag morgonjoggade jag med 5km-gänget i UT Kolmården innan jag och darlingen fixade brunch. Sen på eftermiddagen drog Madde och jag till Linköpiong för att uppleva ett mastodontpass bestående av 3-timmars back-spinningpass på Campushallen. Jeeeses, vilket pass! Grymt bra och grymt jobbigt. Mia och Urban ledde en halva var, och Madde satt på cykeln bredvid. Himla tur de tre var där, annars hade jag tackat för mig efter 20 min. ;)
 
Avslutade helgen igårkväll med att det blev spontan matlagning ihop med Hampus och Patrik, riktigt trevligt! Kul att hänga med grabbarna i köket! Sen kom Madde och det blev en sen men mysig söndagsmiddag.
 
Jag gillar helt klart helger fyllda med vänner och utomhusaktiviteter! =)
 
 
 

Vinter och cykla till längdspår!

Nu är vintern äntligen här i Norrköping. Hoppas den stannar lite. =)
 
I morse var jag ute en timme och gick med Emi vid strömmen. Snön gör det ljust och det blir massa nya promenadmöjligheter!
 
Och nu ikväll cyklade (!!) jag 8 minuter bort till Himmelstalundsfältet med mina skidor och en termos med blåbärssoppa. Där fanns något sladdriga med helt klart åkbara spår. Jag och min vän/kollega Erik tog oss en mil med fikapaus på mitten. Dubbelspår så trevligt att kunna åka och umgås samtidigt. Så himla lyxigt att kunna åka så nära en vardagkväll. Livet på en pinne!
 
Morgonpromenad med Emi
 
Kvällsskidåkning!
 

Malmöhelg hos bror och studiebesök på operan

I helgen var jag i Malmö och hälsade på bror. Spanade in hans nya läganhet (tre grabbar i en femma!). Mycket promenerande. Åt lunch med Susanna och Johannes. Mer promenerande. Studiebesök på operan backstage (Adrians Kajsa jobbar där och hon visade oss runt), så häftigt! Hemma-chill. Löptur. Lunch med Ida och Jesper. Matlagning med massa trevliga rummisar + vänner till brorsan. Bra helg helt klart.
 
Lägenheten.
 
Operan.

Åldern är bara en siffra när dessa dansar lindy hop

Lindy hop, som jag gillar den. Man gör det man känner för. Inte onödigt jobbig, utan man bara flyter fram över golvet och leker och tramsar lite. =)
 
Charlie Womble och Jackie MacGee (kolla andra halvan om ni inte orkar se hela):
 

Nypremiär av pool-simning!

I morse var jag och simmade! Kors i taket! Första simpasset i pool på 14 månader! (sen jag flyttade från Linköping). Behöver jag säga att jag inte älskar att simma i pool? Simma ute är dock trevligt! I sommar simmade jag nåt enstaka 15 min-pass i diverse sjöar, inga längre pass och inte med våtdräkt. Längsta ute-passet 2014 landade på 31 min (Älmtamåla triatlon - olympisk distans)
 
Men simning är inte alls som med löpning/cykling/yoga (i alla fall inte för mig), att man tappar det fort om man inte utövar det. INGET har hänt sen jag simmade sist inomhus. Samma tempo (kanske en minut långsammare per km). Samma känsla (blubb-blubb-varför-gör-jag-detta-blubb-blubb, varvat med blubb-blubb-detta-är-ju-helt-okej-blubb-blubb). Fortfarande glasögon som immar igen. Fortfarande känner jag av nacken av efter passet. Fortfarande så går voltvändingarna sådär (av fyra så är en för nära och jag lägger fötterna på väggen, en för långt ifrån så jag knappt kan skjuta ifrån, en skippar jag för jag är rädd att sparka nån som står och pratar och en blir  helt okej). Det är väl det enda som är spännande. Annars väldigt enformigt. Så inte så spännande träning, men säkert nyttigt att variera med. Man skulle ju kunna köra intervaller, men jag vet inte.. Jag vill ju bara ut!
 
Natur. Sommar. Frihet. Den känslan!
 

Korvgrillning vid Glottern

I söndags blev det utflykt till skogen med Patrik, Martin och Emi. Klassisk (och oklassisk) grillning blev det också! Härligt att komma ut i skogen med fint sällskap!
 
 

Hur kan så mycket snö försvinna så fort?

Såhär såg det ut vid lunchtid, dagen efter det snöade 15 cm och jag åkte skidor:
 
 
 
 

Ringrostig skidåkare

Igår natt och på förmiddagen snöade det en massa! Första snön för mig i år (utom några dagar i börja av november), och jag blev alldeles sugen på att ut och åka längdskidor. Åkte bara en gång förra vintern, och har inte gjort nån försäsongsträning för skidor i år. Så jag lallade mest runt och var glad att få vara ute! Vallade samtigt som jag lagade mat(!) och sen åkte jag upp till Finspång och Arena Grosvad. Sladdriga dåliga spår, men det var i alla fall nån sorts spår i nästan 2 km och det var inga genomslag. Så jag är nöjd!
 
 

Festplanerande på Äggaboden!

I förrgår var vi på Äggaboden och pratade med ägarna och kocken där. Ett första möte inför vår stora fest som kommer vara där i sommar. Vilket himla härligt gäng de är! De är vana vid att arrangera fester och har så många bra idéer. Deras tänk passar oss perfekt!
 
Festen är inte vilken fest som helst, utan det är en bröllopsfest! Patrik och jag gifter oss i 25 juli!!! <3
 
 
 
Alla inbjudningskort är gjorda med hjälp av finaste Mia Kromnow och nu är de även de sista ivägskickade. Tyvärr har vi varken tid eller pengar att bjuda alla vänner, men vi får festa någon annan dag. Men det blev många bjudna ändå, mest en himla massa släkt och sen ett gäng av de vänner vi haft längst. Så spännande det här är!

Öland i stormen

På väg hemåt till Norrköping efter en och en halv vecka i Karlskrona så stannade vi på Öland en natt och förmiddag och umgicks med Maria och Olle. När vi fyra ses spelar vi ett och samma sällskapsspel, som man kör i lag. Alltid jag och Maria, och Olle och Patrik. Nåt team vinner första. Vi kör igen. Det andra paret vinner andra. Då måste vi köra tredje gången gillt. Det är ofta väldigt jämnt. Och på dödligt allvar. Och riktigt kul!! Men det tar tid! ;)
 
Idag blev det sovmorgon och lång trevlig frukost innan vi gav oss ut på upptäcksfärd på ett soligt och mycket blåsigt Öland. Så härligt att träffa dem igen! Alltid roligt!
 
(sista bilden är Marias, tack för lånet! =)
 

Ett renare kök!

Vi har fått flera fina och användbara julklapper i år. Mycket kläder och köksprylar. Perfekt. Vill inte ha nya (fin)saker som tar plats i lägenheten som sällan används, men nu i köket vill jag byta ut plast och teflon som man köpte billigt när man flyttade hemifrån. Till hållbara saker som inte är farliga för oss och naturen. Ett litet steg mot att leva lite renare. Köksgrejerna är en fin blandning på märkesgrejer som kommer hålla länge, och på begagnade grejer som var lena och fint slitna med en själ. Här är några av dem (saknas nån slev och dl-mått osv.):
 
 
 
 
 

Nyårscykling!

Vi förberedde det mesta kvällen innan, och min Patrik är snäll, så jag rymde ut på nyårscykeltur med min fina MTB i Bastasjöskogarna, norr om motionsspåren nånstans mot Mörtsjöåsen-hållet. Mycket trevligt. På vägen tillbaka såg det ut som om folk gled runt på vattnet, när jag kom närmre såg jag det var is under med vatten ovanpå. Såg mycket märkligt ut när folk åkte skridskor och sköt hockeypuckar och det skvätte vatten på alla håll och kanter!
 
 
 
 
 
 

Nyårsmiddag!

Igår hade vi ett helt gäng vänner på besök och vi lagade huvudrätten ihop (förrätten och efterrätten gjorde jag dan innan). Patrik, Håkis och lilla Felix tog ledningen i köket. Vi andra hängde mest och gjorde lite sallad och annat småfix. Nya köket är verkligen grymt att vara många i och hänga och laga mat samtidigt. Lyx.
 
God middag, trevlig kväll, roligt att umgås med detta blandade gäng och himla kul med sällskapsspel. Emi klarade sig bättre än vanligt. Hon hade fått en lugnande tablett och var distraherad av allt som hände. Men det har också varit lugnare i mellandagarna med raketer än vad det brukar vara. Så det är skönt.
 
Felix är verkligen go, bara glad och nyfiken och härlig. La sig och sov lagom till efterrätten och sov sedan stenhårt, trots raketer och allt. Idag har jag och Felix spelat såväl trummor som piano, samt bryggt med brio järnväg. God underhållning här.
 
Tack pappa och Ingalill för att vi får vara husvakter! Vi trivs bra här! Hoppas ni har det fint i USA. Kram!
 
 

RSS 2.0