Somrig Karlskrona-helg!

Somrig mysig helg i Karlskrona blev det!
 
Vi umgicks med med mammas tyska vänner (hjälp, var är orden!?) fredag kväll och lördag förmiddag; åt god middag, åt lyxfrukost, plockade björnbär, badade (20 grader i vattnet nu, annat än de 15 som var när vi hade semester där!). Sen lunchade med Malin + Jens + Sigrid i Nättraby, innan vi var sprang en runda och laddade för middag på lyxiga Landbron med Hanna och Henke. Söndag blev nästan en hel dags häng på Långö. Först lång frukost med Tanja på klipportna och sen sol och bad med Patrik och Victor. Och Emi är alltid med mig såklart, hon var nöjd med mys, bad och chill.
 
Tänk att vi fick en somrig helg i Karlskrona till sist! <3
 
 
 
 

Sommarkvällar.

Förra veckan var verkligen helt fantastiska kvällar.
 
Tisdagen var jag och tränade OW (Open water, simning i öppet vatten) med Madde och Rebecka. Man hade inte behövt våtdräkt, men tanken var att prata lite om OW och om triatlon och då hör liksom våtdräkten till.... Hampus var med och kastade leksak med Emi så länge, så hon fick också simma. =)
 
Det var verkligen en helt fantastisk kväll, lugnt och soligt och varmt och gott! Såna här kvällar är verkligen bra för att ladda energidepåerna och humöret! <3
 
 
 
 

Katscha!

I fredags fick vi möjlighet att få en visning på byggarbetsplatsen för Katscha! Det är ett jättehäftigt projekt som är på gång i Norrköpings industrilandskap. Det är häftigt, modigt och framåt. Det ligger delvis i strömmen, precis mitt emot Arbetets museum (vilket är en av Norrköpings absoluta tursitmagneter och mest fotade byggnader). Projektet föregicks av en arkitekttävling som vanns av detta förslag.
 
Byggnaden är ritad av Kai Wartiainen, en arkitekt välkänd i såväl Finland som Svergie. Han ritade i industrilandskapet på Holmenområdet på 80-talet och är nu tillbaka med "Katscha". Vilket är ett gammeldags fångstredskap vid fiske. Tanken är att byggnaden ska följa vattnets flöde, han säger:
" - Byggnaden simmar, den ska vara lite spänstig."
 
Haha ja, vi får se om det känns som om den simmar. Här är 3D-modellerade bilder på hur det är tänkt att se ut:
 
 
Jag tycker att det är ett häfigt projekt. Jag har inte bestämt mig om jag tycker att det är bra än. Men det är kul och häftigt att kommunen/politikerna vågar satsa i en sådan miljö!
 
Byggnaden innehåller 30 lägenheter i olika stora, de flesta är väldigt stora. Två 1:or, två 2:or, sen 3:or 4:or och 5:or. Minsta lägenheten är på 47 kvm och största på 174 kvm. Flera av lägenheterna är etagelägenheter. Alla lägenheterna är helt unika, ingen ser ut som en annan. De har olika planlösningar, olika finesser och ovanpå det så har köparna gjort en mängder med tillval. Och då inte såna vanliga tillval som man gör när man köper nyproducerade lägenheter, såsom att byta kakel eller köksluckor. Utan har uppfyller de alla slags önskemål så långt det går, så vissa har köpt två lägenheter och slagits ihop dem till etagevåning, planlösningarna har ändrats helt med flytta av kök och badrum och annat. Det går att göra när allt görs på plats, vilket också gör byggnaden unik. Kul med ett bygge som inte enbart är ett ihopplock av färdiga moduler, utan faktiskt är ett hantverk.
 
Sett ur ett stadsplaneringsperspektiv är det ju dock en nackdel med såhär flashiga byggnader. De blir ju väldigt få som har råd att bo där, och bidrar där med till segregerat boende. Men i det här läget hade det inte passat in med nåt budgetboende. En annan nackdel är att det inte går att promenera längs strömmen här, vilket är nåt kommunen/politikerna försöker få igenom i alla projekt. Bergsbron och närliggande byggnader hade dock försvprat det, även om arkitekturen hade tillåtet det. Men det skulle förstöra känslan av att "byggnaden simmar i strömmen"...
 
Här är några av mina mobilbilder från i fredags:
Redo för det sista skiktet på fasaderna, mot vattnet blir det nån sorts plåt och mot gården puts. På hörnet mot promenadstråket är byggnaden avskurnen på de understa våningarna. Med gott om luft uppåt och med en undersida av taket ska visst bli någons sorts reflekterande plattor i olika vinklar, vilket ska skapa ett spännande ljus i det offentliga rummet. Här kommer även öppnas en restaurang i bottenplan. (Och ett spa med som endast är för de boende.)
 
Mot strömmen och Arbetets museum är fönstren rejält stora med rutor på 16-17 kvadratmeter! De slutar i sitthöjd och kommer alla förses med en sittbar yta. På nederna våningen känns det nästan som man sitter på en brygga i vattnet. Få vinklar är räta, och det gäller såväl fönster som väggar. Att bygga fönster ända ut i hörnen är inget som här ses som ett problem. Det är norrläge mot strömmen där de stora fönstren är, så det lär inte bli bastuvarmt. Balkongerna är mot söder och gården. Ytorna i lägenheterna är väl tilltaga, planlösningarna är i princip helt öppna med bärande stoplar här och där (som ska målas vita). Takhöjden i lägenheterna varierar från hög till mycket hög, och nästan alla lägenheter innehåller flera nivåskillnader. En lägenhet längst ner, och flera av de översta lägenheterna är i två plan.
 
Lägenheterna har ingen dålig vy mot Norrköpings mest kända byggnad, Arbetets museum!
 
Kommerna man upp några våningar har man fin utsikt över taken i Norrköping och på de översta våningen anar man även Kolmårdsskogarna i fonden!
 
Den västra delen av byggnaden tillåts ett "torn" sticka upp i 8 våningar med takterass. Lägenheten under kommer ha egen trappa upp, ett rum och en terass där uppe. Vi var även uppe på takterassen, trots att det var långt ifrån färdigt och inte fanns nån trappa invändigt. Vi fick alltså gå på byggnadsställningarna sista våningen och sen över två plankor till terassen. Vilket fredagsäventyr det här blev!
 
Bra utssikt mot Campus och Arbetets museum, liksom rådhuset, industrilandskapet och resten av stan. Fast det var svårt att föreställa sig hur det skulle se ut färdigt, det var mycket kvar där längst upp.
 
Första lägenheterna ska visst ha inflyttning i november. Spännande! Ska bli kul att fortsätta följa detta bygge!
 
Här kan man läsa mer:
http://www.katscha.se/ (mamma, klicka på siffrorna i vänsterkanten och spana in de roliga planlösningarna!)
 

 

En underbar söndag.

Igår var en lugn dag och inatt blev det tillräckligt med sömn. Så jag vaknade superpigg och taggad på att göra allt. Det blev kanske lite väl med två rejäla utflykter. Helt klart en superhärlig dag. Superhärlig helg, känns som om jag bockat av lite av den sommar som jag missat de förgående veckorna. Men nu är jag verkligen heeeelt slut.
 
Morgonutflykt med Emi. Vi traskade igenom dramatisk Kolmårdsnatur, uppför väldigt många höjdmeter. Flera små pauser på vägen upp för att hämta andan och leta efter potentiella utsiktsplatser.
 
Väl uppe planade det ut och vi hittade, rätt otippat, en göl och en trevlig grillplats. Vem orkar ta med middag upp hit?
 
På vägen tillbaka tolkade jag skyltarna bättre och hittade en pil mot en utsiktsplats. Upp ännu en bit och sen äntligen kunde vi se ut över landskapet. Långt bak till vänster i bild syns Yxbacken. Man såg även stan och delar av Bråviken. Häftigt! Mitt fina fina sällskap för dagen var såklart Emi. Här lite missnöjd för att skott från skjutbanan hördes när vi kom upp på höjden. Stora vovven blir ganska ynklig av skottljud, första steget är fälla bak öronen och ner svansen. Älskade tramsvovve. <3
 
Åå vad jag gillar Kolmårdsskogen!
 
Även om det inte var så jättevarmt ute var jag svettig och vovven flåsig. Så vi stannade och simmade i Ågelsjön på vägen hem. 20 grader och friskt härligt vatten. Mycket nöjd vovve och mycket nöjd matte. Så himla skönt!! Detta är verkligen livet!
 
Lunch. Sen var ju dagens plan att cykla en lite längre runda (med årets mått mätt). Jag har ju knappt cyklat i sommar! Så jag laddade med gott i fickorna och gav mig ut på en cykeltur runt Glan. Lugnt och skönt tempo med många korta pauser. Ingen mening att ta ut sig (det är svårt att gena över en sjö om man blir trött!).  Stannade och fikade hos Anna på vägen hem, himla mysigt. Sen motvind sista två milen...
 
Väl hemma kom jag på att jag hade ett paket att hämta ut, så fick även bli en promenad genom Folkparken till Ica Strömmen. Spännande när man inte vet vad det är! Det var ett paket med lite av varje från min fina vän Susanna som bor i Malmö. En fin tröja, ett kort på lilla Agnes, en text jag blev alldeles glad av och väldoftande hudkräm. Vilken bra avslutning på bra dag!
 
Lagom till läggdags kom Patrik hem, från att ha hjälpt Rebecca att flytta till sin lilla stuga i Gustavsberg. Håller tummarna för att hon trivs på nya jobbet där idag!
 

Utflykt till favoritplatsen vid Glottern

Igår blev det en utflykt till Glottern med Sofia och Oscar. Jag gillar verkligen skogen där. Jag, Sofia och Emi var i och simmade länge. Och sen satt vi i solen och fikade. Inte supervarmt, men där det var lä var det alldeles perfekt.
 
Såna här tillfällen vill jag minnas när det känns grått och trist. Så himla härligt.
 
 
 
 
 

Bröllop - vigseln

På grund av ovädret kom jag till kyrkan i mina gummistövlar. Det hade omöjligt gått att ta sig från stugan till bilen utan att bli helt dygnsur om fötterna annars. Jag trodde vi var så tidiga att ingen såg, men det var det visst! ;)
 
 
Så var det äntligen dags. Jag trodde jag skulle vara mer nervös, men jag var bara alldeles fantastisk glad!
 
Äntligen. Äntligen. Så häftigt! Ute hade det sluta åska och spöregna, men det regnade fortfarande. Från rummet jag och Hanna väntade i hörde vi massa släkt och vänner hälsa och skratta. Vi fixade oss lite med fnissade mest, och tiden kändes som det gick så långsamt fram till det var dags att få se alla och få gå fram. Sen gick Hanna och pappa kom. Det blev tyst. Klockorna ringde. ooooo! Så spännande! Det var så roligt att få gå in med min fina fina pappa, se alla älskade nära och kära på vägen, och gå fram till min älskade Patrik!
 
Det var fint med all musik. Förutom Den blomster tid och I denna ljuva sommar så var det tre framträdanden.
Pappa sjöng Let it be me, en låt jag vuxit upp med att har har sjungit och spelat."Now and for ever, let it be me". Efter vigseln spelade min bonusbror Marcel Butterfly Waltz, det var verkligen helt otroligt vackert på flygeln! Innan vi gick ut spelade och sjöng min bonusbror Richard Satellite.
 
Det var uppehåll en stund under vigseln, men det började regna igen till vi skulle gå ut men det gick bra att kasta rosenblad inne också! ååååå... vilken känsla! vilken lycka!
 
 
 
 Fotograf: Wiwi Aronsson
 
 
 

Kolmårdsskorgarna leverear!

Igår var vi på trevlig utflykt med Oskar, Sofia, Patrik och Emi. Mycket trevligt sällskap.
 
Jag gillar verkligen skogarna här uppe! Dramatiska höjdskillnader och har man tur hittar man goda ätbara saker att ta med sig hem. =)
 
 

Bröllop - det som skulle blivit porträttfotografering

Innan vigseln hade vi tänkt att ta porträttfoton. Det var en vacker solig morgon, som blev mörkare och blåsigare ju närmre jag kom att vara färdig med hår och smink. När vi satte oss i bilen för att åka till Kuggeboda där vi skulle möta Patrik och ta porträttfoton så började det dugga. När kom fram som spöregnade det. Uppifrån, men också från alla håll och kanter. Och blixtrade.
 
Vår plan att stå på bryggan och ta fina bilder kändes inte som en bra idé med spöregn från sidan och stora blixtar som slog ner i närheten! 
 
Men vi hade ändå två timmar, så tänkte att en kvart borde det vara uppehåll nån gång under denna tid. Men icke. Vi tog lite bilder inomhus. Men skrattade mest åt eländet och satte oss ochåt smörgåstårta istället. Det var gott och trevligt det med.
 
Alla fina blommor på bilderna nedan har Rebecca Hentzel gjort, Patriks syster. Å vad jag älskar dem! <3
 
 
 
Fotograf: Wiwi Aronsson

Bröllop - morgonen

Så var det äntligen dags!
 
Vi började tidigt för att det skulle vara gott om tid, lugnt och mysigt. Men ett missförstånd kring det där med hårtork gjorde att vi kunde börja lite senare än tänkt och början blev lite nervös. Men det var inga problem att hinna färdigt, och vi hade himla trevligt. Det var gott om folk i huset som kom med smakråd, och dansade runt och skrattade. God underhållning!
 
Morgonen spenderades hos mamma i Johannishus. Lugnt, skönt och vackert.
 
Klänningen redo.
 
Min farbors fru Marcia, som bor i Las Vegas, fixade håret. Erika på Arne & Elsa's sminkade.
 
Min barndomsvän och brudtärna Hanna var på plats och hjälpte till. Även mamma såklart!
 
Testsnurrar. Japp, frisyr och klänning funkar utmärkt att dansa i! Detta kommer bli en bra dag!
 
 
Fotograf: Wiwi Aronsson

Bröllop - kvällen innan

Fredagen innan bröllopet körde vi uppvärmning med buggkurs (på dansbanan på campingen i Bökenäs, med Lassa och Anna från Tipsy). Ett 20-tal gäster dök upp, solen sken, och det blev två roliga och intensiva timmar med kurs!
 
Sen drog vi till Kuggeboda där ytterligare ett 20-tal gäster dök upp och vi bjöd på smörgåstårta. Det blev en trevlig kväll med magiskt ljus på bryggan!
 
 
 Fotona är bilder från min mobil.
 
 

Bloggen tog också semester

Vi har varit i sommarstugan i Kuggeboda i 2½ vecka. Långsamt internet och omotiverad att blogga, så även bloggen tog semester. Men nu är vi tillbaka i Norrköping.
 
Efter en mycket bra semester. Mycket har varit väldigt bra. Mycket men trevligt bröllopsfix, mycket vänner, mycket amerikanska släktingar, ett helt fantastiskt bröllop, ännu mer vänner och en trevlig skärgårdsfest!
 
Men vädret är en besvikelse. De flesta dagar kring 18-20 grader, kalla vindar och lite skurar då och då. Havet har hållt sig på 15 grader, och det blev bara två snabba dopp från vår nya brygga. Den stunden på HELA semestern som det var sämst väder var de två timmar vi hade avsatt för vår bröllopsfotografering. Det spöregnade på tvären och åskade!
 
Hursomhelst. Det var riktigt fint att vara i Kuggeboda så länge. Skön luft, god sömn, vackra kvällar.
 
 
 

RSS 2.0