Nytt objektiv med zoom!

Vi har pratat om att köa ett zoomobjektiv i över ett år, Patrik och jag. Till sist bestämde vi oss för att ett objektiv med zoom 18-200 var lagom, och till sist beställde vi ett (Nikon AF-S DX 18-200/3,5-5,6G IF ED VR II), och nu har det kommit! 
 
Igårkväll testade jag det lite snabbt under kvällspromenaden. På bilderna nedan står jag på samma plats och zoomar in/ut. Foton på syréner som börjat blomma (jaaa!), nya fotbollsareanan i Kallerstad och ett konstverk utanför Cloetta. Än så länge är jag jättenöjd!
 
Zoom 18 och 200.
 
Zoom 18 och 200.
 
Zoom 18 och 200.
 
 
 

En fest på Karlas vis.

Bättre sent än aldrig. Nu om mitt kalas i Kuggeboda som var under Kristi himmelhelgen. Istället för att i år fira födelsedagen med vänner i Kuggeboda som jag brukar, så bjöd jag in till släktkalas! (Vännerna får komma och hälsa på nån annan gång!) Patriks släkt hade ju fortfarande inte varit där! Vi lyckades hitta en tid två veckor innan min födelsedag som funkade för alla. Mina yngsta bonusbröder, som ju känns som bröder, kom också, och hej och hå vi blev rätt många ändå!
 
Det var roligt att få vara självisk och göra kalas på mitt sätt, och det blev en riktig Karla-fest med allt jag gillar! Alla från min närmsta släkt på plats! Jag björd på enkel men god mat, alla satt tillsammans (trångt men mysigt). Mamma hade gjort fånig tipspromenad ner till badplatsen och tillbaka och parade hänsynslöst ihop folk som inte kände varandra två och två. Väldigt roligt! Jag gick med Maria, och pinsamt nog vann vi inte, då många frågorna handlade om mig, min familj och Kuggeboda! Fast frågorna var luriga och jag tyckte många svar stämde in! Anders och Ingalill vann! De har minsann öronen öppna och koll på läget!
 
Sen god chokladtårta mamma gjort och gott kaffe från nya Moccamastern. Patrik var i sitt esse och hann med att båda vara bartender, servera, underhålla, diska och gud vet vad. Rebecca stod för fotandet. Jag bara och skrattade och njöt. Efter tårtan trängde vi ihop oss i vardagsrummet och Richard och pappa turades om att spela gitarr. Favoritlåt efter favoritlåt levererades. Jag har världens bästa familj!
 
 

Lite statistik

Mina tider förgående år på Göteborgsvarvet:

2004: 2.08.08

2005: 2.05.42

2007: 1.51.33

2008: 1.44.25 (Min bästa tid i Göteborg)

2010: 1.58.58 (Supervarmt)

2011: 1.56.51                            

2012: 1.45.31        

2013: 1.54.04 (Supervarmt)

Min bästa halvmarathon: Jämjöhalvan, 1.42.33 (2012)


Göteborgsvarvet 2013!

Årets Göteborgsvarv var varmt varmt varmt, över 30 grader... Vilken chock för kroppen och huvudet efter en lång kall vinter och vår...
 
I år var jag mer förberedd än 2010 när det var så varmt. Och mindre besviken. 2010 hade jag tränat hårt och satsade på att springa bra, men blev besviken när det var så tungt. I år har jag inte tränat lika fokuserat. Provade att gå ut i ganska gott tempo och det kändes varmt men bra ett tag. Men det var för varmt helt klart och insåg att jag måste dricka ännu mer och ta det ännu lugnare än jag tänkt från början. Och jag drack. Mycket mycket mycket mer än jag brukar. Och längtade till nästa vätska och nästa gång det kom nån sorts "dusch" som man kunde springa igenom (både arrangörerna och privatpersoner sprutade med vattenslangar). Istället för att springa och dricka gick jag några steg och hann svälja ordentligt innan jag sprang igen.
 
Men vid 16 km kom världens åskknall och sen spöregn och övergick till hagelstorm typ som hårt piskade bara armar och axlar, och jag var extra glad för min nyinköpta keps. Så skönt!!  Efter den kände jag mig lite svalkad och hjärnan vaknade till liv och det gick att lalla vidare. Provade öka lite, men det gick inte. Tunga blöta skor och trötta ben och all klibbig sportdryck upp i halsen. Jag hade ju inte någon egentlig plan för varvet i år, men hade ändå tänk komma in under 1.50, gärna närmre 1.46 och det hade jag nog gjort om det inte var så varmt. Men jag är nöjd. Jag gjorde rätt som tog drickpauser och saktade ner lite. Hämtade mig fort efter loppet och mådde bra och hade jättetrevlig på läktaren med Patrik och Fredrik, brorsan, Lars, mamma och diverse andra Team Blekinge medlemmar.
 
Det som var lite roligt tycker jag är att jag plockade placeringar, trots att jag tyckte det gick så himla sakta. =)
 
Lite info från resultatlistan:
Placering 1603
Placering (Åldersklass) 855
Totaltid 01:54:04
Genomsnittsfart 05.25 min/km
 
SplitKlockanTidSträcktidmin/kmkm/hPlac.
5K 14:10:37 00:26:22 26:22 05:17 11.38 1940
10K 14:38:34 00:54:19 27:57 05:36 10.73 2410
15K 15:05:47 01:21:31 27:12 05:27 11.03 2033
20K 15:33:01 01:48:46 27:15 05:27 11.01 1667
Mål 15:38:19 01:54:04 05:18 04:51 12.41 1603
 
 
Massa familj/vänner!
Mest kul var det att träffa alla! Patrik och jag sågs redan fredag kväll och åt sent på ett fik och tittade på folk och gick en promenad i en medelhavssskänsla i en stad full med folk i sommarkläder och mjuka sköna varma vindar. Sen gick vi och vi la oss på Hotel Clarion Post. Japp, så blir det när Patrik frå bestämma. Finhotell. =) Lördag mötte vi upp mamma, Lars, Adrian (brorsan) och brorsans kompis. Trevlig att hänga på läktarn och spana in målet och alla de snabba löparna som guidades runt. Var även borta och hejade på några NocOutare. Vi samlades efteråt på läktarna och Lars, Mamma och bror kom också runt. Fast ja, som sagt, alla verkar haft det tuff i värmen. På kvällen buffé med ca 30 andra Team Blekinga vänner. Himla trevligt. Massa massa god mat. Efter det verkade alla slöa och stapplade hemåt hotellet. Jag mådde förvånansvärt bra, så jag och Patrik gick istället till en uteservering och pratade sent in på natten innan vi långsamt strosade hem. Ljummen skön kväll och vi hade knappt pratat nåt i veckan, så det var helt fantastiskt att bara hänga där min min fina fina Patrik. <3
 
Idag, efter de andra åkt, hann jag även med lunch med Fredrik som jag lärde känna på Herräng förra året. Vi pratade massa löpning, massa dans, lite resa, lite jobb och lite av varje. Tänk vad kul vi fick ihop att ses. Han sprang också igår, och när vi skulle iväg från caféet hade vi hunnit stelna till båda två, haha, vilken syn det måste varit i Göteborg idag med staplande löpare överallt! =)
 
 

Förberett för fest...

Kristi himmel så åkte jag, Patrik, mamma och Lars ut till Kuggeboda en sväng och njöt av havsluft, fikade och fixade lite. Men vi var rätt sega efter dagens stängslingspass i Johannishus. På eftermiddagen/kvällen sen så fick jag och Patrik fart och klippte gräs, klippte taggbuskar, hängde upp hängmattan, städade, hämtade extraporslin på vinden, dukade, satte upp nya gardiner och la in de nya kuddarna... Sen åkte vi hem, köpte pizza och deckade i soffan... Vilken dag!
 

Lösa hundar i Johannishus!

Kolla på bilderna! Ser ni! Lösa hundar i Johanniehus! Helt galet! Äntligen klart!!
 
För er som inte varit där så är det ju så att det är mycket rådjur på tomten och ett järnvägsspår precis bredvid tomten. Sen vi skaffade Emi har vi tänkt stängsla hela eller delar av trädgården i Johannishus (mammas hus)...och det är ju nu över 6 år sen! Vi är ju ofta där och hälsar på, och mamma passar Emi (och andra hundar) ibland. Och mamma har också flera vänner med hund....
 
Vi har fått hjälp med rådgivning och stängslig och av Jocke och valde att stänglsa framsidan på huset med fårstaket. Vi började förra året med massa röjning och en del av framsidan, och gjorde klart det för en vecka sen på Kristi himmel. Vi var fem pers som jobbade effektivt, och vi hann klart! Det blev väldigt bra tycker jag!
 
 
På bilderna är Lars, Gunilla, Patrik, Jocke. Och hundarna Corda (Jockes), Nisse (Jockes svärföräldrars) och min Emi.

Idag vill jag inte träna.

Men hej. Senaste tiden mest bilder här. Säger tusen ord. Men rätt många ord saknas också. Det blir lite ytligt. Mitt liv känns som om det har flytit på så bra sen jag flyttade till Linköping för lite mer än ett år sen. Jobba, gå på upptäcksfärder med vovven, hänga med nya vänner, träning träning träning så mycket som det bara går utan att något annat får lida. Hitta rutiner i vardagen, hitta på äventyr eller mys på helgerna.Tiden har gått så himla fort! Inser det nu när Linköping, studenterna, körbärsträden skapar samma känsla i staden som det var när jag just flyttade hit. Fast nu känner jag Linköping på ett helt annat sätt. Fortfarande spännande, men mer vardag.

 

Jag har tränat tränat tränat sen jag flyttade hit, inte nödvändigtvis så mycket mer än tidigare, men på ett annat sätt än tidigare. Mer effektivt, mer på vardagar, mindre på helgerna och större procent av min fritid. Större procent av de jag umgås med som tränar mycket. Mycket prat om träning. Och jag har bara velat träna mer, om jag bara haft tid. Det är ju så himla kul! Men idag är en konstig dag. Idag känner jag att jag bara vill spy på allt vad träning heter. Jusg idag känner jag mig less på all denna träningsmani som bombaderar min vardag! (facebook, mail, instagram, fikarummet, osv) Kan inte komma när jag kände så sist! Men jag tror det är en del av före-race-nervositet. Fast jag känner mig inte så nervös, jag vet att jag kommer runt och jag vet att det inte finns en chans för ett nytt personbästa så då behöver jag inte fundera på det.

 

Försöker ta det lite lugnt med träningen denna veckan, för att känna mig pigg på lördag. Jag känner mig alltid tjock, långsam, trött, otränad, hopplös veckan före ett lopp. Fast jag brukar ändå njuta av att ha en vilovecka med gott samvete. Fast denna veckan så känner jag mig mest trött och rastlös och dålig för att jag inte tränat bättre för Göteborgsvarvet i år än vad jag har gjort. Men hursomhelst så brukar det alltid vända kvällen innan för att timmarna innan bli supertaggad!. Denna helg ser jag mest fram emot att träffa familj/vänner/träningskompisar och att min lillebror ska springa sitt första varv. Kanske kanske så kan vi hålla ihop under loppet!?

 

På lördag blir det mitt åttonde Göteborgsvarv! (har sprungit 2004, 2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012).
 
Min bästa tid gjordes 2008 på 1.44.25. Min bästa tid på samma distans gjorde jag nu i November 2012 på Jämjöhalvan: 1.42.33.
 
 

 

 


Min helg i mobilbilder!

 

Helgen i mobilbilder och få ord: Försenat tåg ner, framme 02.30 med ersättningsbuss. Upp tidigt och stängsla i Johannishus, sen till Kuggeboda och städa och duka och piffa till det med nya gardiner och kuddar. Nästa morgon matlagning, sen ut till Kugg igen för att vila i hängmattan och ha fest. Kul fest! Sov över där (jag och Patrik och Emi), slapparmorgon sen städ och diskning, cykelpass, hem till pappa och IL för födelsedagsgrillning. Söndag städdag på kajakklubben på Långö, sen paddlade ett varv, hade picknick med darling och spelade lite volleyboll! Sov middag på soffan innan jag fyllde bilen och körde hem till Linkan! Puh. Den ni! =) Fler (riktiga) bilder kommer sen!

 

Dags att börja med stig..

Igårkväll var jag och Elin ute och cyklade mountainbike med Mia. Mia hade tänkt ut en bra nybörjarrunda till oss, med början på lätta stigar i Jägaravallen, för att sen ta några varv i Slaka och Valla. Elin aldrig provat mountainbike innan (och hade lånat en cykel för kvällen) och jag vill börja mer på riktigt. Inte bara grusvägar som jag brukar, utan börja köra stig. Nu har jag ju en riktig cykel som pallar det med! Bra med Mia framför, bara att följa efter. Behöver inte fundera på om vilket håll man ska cykla eller om jag vågar, bara att köra! Flera av de korta men branta backarna borta i Slaka hade jag aldrig fått för mig att cykla i annars! Varm och solig kväll, fin runda och massa bra tips! Gott!
 

Jag kan inte få nog!

Det verkar liksom inte finnas någon gräns, där jag skulle tröttna på att vara ute och göra aktiviteter av olika slag. Jag trodde att det fanns det, bara att jag inte haft möjlighet att testa. Men icke. Helgen som var så hängde jag i Karlskrona. Men eftersom jag träffat Patrik hela veckan så kändes det okej att prioritera träningen mer denna helg som var...och så blev det, jag har varit ute och gjort olika aktiviteter konstant!
 
Upp tidigt lördag för att åka till Alljungen med mamma och Lars och möta upp ett stort gäng från Team Blekinge (som har arrangerade långpass på olika ställen en gång i månaden). Jag joinade gänget på mellandistansen och vi knödde ihop oss och körde till en plats och sprang sen längs Blekingeleden tillbaka till Alljungen. Vårt gäng som startade var 14 pers och tanken var 23km. Vi sprang dock fel nästan direkt i starten, och det blev 3 km extra. Vid första vätskestoppet efter 11km (skulle varit efter 8km) så delade gänget upp sig i lite olika tempon. I år har jag bara sprungit kortare och/eller långsammare... och tempot var inte så snabbt egentligen, men i kombination med stenar, rötter, hoppa över/krypa under nerfallna träd och backigt så blev de tufft för mig. Det var ren hinderbana och dåligt markerad led i Ronneby kommun. När vi kom in i Karlskrona kommun var leden betydligt bättre markerad och bättre underhållen och efter ett tag kom vi ut på gamla banvallen och grusvägar och det blev lite mer lättsprunget. Sista 5 km släppte jag det lilla gänget jag sprang med, och saktade ner till något jogg-tempo och då kände jag igen min kropp igen! När jag kom fram till Alljungen kändes det riktigt bra! Väldigt nöjd att knäna höll och att jag inte fick några skavsår eller ont i fötterna(trots hyffsat nya skor)! Jag sprang i 3/4-byxor och linne (fick skavsår av linnet dock), och det var varmt och soligt! Hela min högra sida var knallröd när jag kom hem! Efter rundan blev det till och med ett dopp i sjön innan fika i solen! (26km löpning på 2h 47 min, 6:29min/km)
 
 
 
Lördag em mötte mamma, Lars och jag upp Patrik och Emi i Johannishus och vi slog ner lite stolpar till ett blivande staket. Lördag kväll var Patrik och jag på middag och sen dags med lindy-hop-gänget. sen sov jag gott.
 
Söndag upp och cykla racer med H och A som är med i SUB Karlskrona. Det kändes helt klart i benen från igår, men inte så mycket som jag trodde och det blev en riktigt bra tur. Mötte dem vid Maxi, körde Augerum-Kättislmåla-Flyeryd-Brömstebro-Kristianopel-fika-Torhamn-Jämjö. Upp till Kristianopel var riktigt fina. Turades om och dra och det var soligt och lite lätt medvind eller sidvind. Härliga dofter med skog, mossa, kossor, får osv. Såg flera citronfjärilar, björkar med musöron och en huggorm. Sista biten när man vänder ner mot Kristianopel är det en riktigt härig vy över glittande hav och hagar och sen in i lilla idylliska Kristianopel. Satt och fikade på Sött och Salt i solen i nästan en timme. De har piffat till stället och det är om möjligt ännu finare, godare, trevligare och mysigare än tidigare år. Ett fik som verkligen kan rekommenderas för de som inte varit där! =)
 
Hemåt efter fikat i Kristianopel. Körde fina vackra vägen söderut till Torhamn. Superfin bra väg, ingen trafik, förutom cyklister och några som glider fram på motorcykel. Kanske en och annan traktor. Tog lite tid att få igång benen efter fikat, och lite sidvindar som kastade sig över oss ibland, men det gick ändå bra. Men nere i Torhamn började jag och Helen bli trötta. Kort paus med energipåfyllnad innan vände vi uppåt Jämjö och det kändes rätt bra igen. Sen vände vi mot Karlskrona. Motvind. E22:an. Uppförsbacke. Usch. Men vi tog oss igenom den biten och upp på småvägarna igen, sen rullade in genom bebyggelsen i sakta mak efter släppt av dem vid Verkö.
 
Sen tvätta cykel med sällskap av darlingen och sen lunch i solen på ett café i stan innan jag somnade gott på bussen mot Emmaboda (för att ta tåg vidare mot Linköping)..
 
Detta är verkligen livet! <3 
 
 

Längtar ut!

l fredags hade fortfarande inget slagit ut, inga löv. Inget! Trots att det var maj... Men under helgen har det exploderat! Utanför mina fönster ser man nu blad överst på buskarna, det börjar bli grönt på träden längs Stångån och helt plötsligt har världen fått färg igen! Äntligen!
 
 
Bilden är från morgonpromenaden, vid St Lars kyrkan. För omväxlings skull en mobilbild med hyffsat kvalitet! =)
 
 

7 timmar på Omberg!

Vilken dag! 1:a maj och sol och heldag på Omberg med Maria, Olle, Patrik och Emi! Gå, gå, gå, fika, fika fika, grilla, yoga, fota, skratta, klättra! Lycka!
 

Valborg i Idingstad

Mysig middag hemma sen utflykt till Idingstad Säteri med Maria, Olle, Patrik och Emi. Idingstad Säteri verkar jättemysigt ställe för middagar och fester, nyfiken på att spana in det så passade på.
 
Det var ett trevligt traditionellt valborgsfirande först uppe vid gården och den lilla puben, sen med fackeltåg till åkern och en stor rishög. Stora mörka moln som drog förbi med en kort skur sen uppehåll med lite sång, vacker brasa och vacker himmel öven Roxen. Fin promenad ner till vattnet innan hem och spela Alias. Supertrevlig kväll, helt klart!
 

RSS 2.0