Lessebo-bo

Nu var det snart en vecka sen jag bloggade och det känns som om det har hänt en massa massa!

Jag är numera 24-åring och ägare till en tjusig GPS-klocka (tack älskling!). Jag hade en underbar fredag-lördag i Kuggeboda med världens bästa vänner och sen en snabbsväng till Åhus på kvällen. Söndag var vi på the studio; "modell för en dag" och sen flytt till Lessebo. Jag bor och jobbar nu i Lessebo (över sommaren). Jag sprang första rundan med hunden i morse sen hon opererades i mars.

Jag tyckte att Emi's framsteg gick så sakta så sakta, men sen nu senaste tre veckorna har det bara sagt tjoff! och nu kan vi gå våran entimmes morgonpromenad igen. Så jag njuter! Jag känner mig äntligen hel igen! Idag provade jag springa med henne en liten bit, nästan 3km, och sen fick hon titta på medan jag sprang och studsade vidare på fotbollsplanen. Vacker morgon i Lessebo idag också. Sprang i lättviktsskorna, i vanliga leggings då jag glömt löparbyxorna i Karlskrona. Ingen mobil, ingen nyckel, ingenting. Frihet att inte vara så korrekt utrustad med massa saker.

Hela Lessebo-grejen är frihet på något sätt. Bor i en liten fin stuga på en större tomt där ett pensionärspar och en fin hund bor i huvudhuset. Dörren till min stuga är öppen hela tiden och jag och Emi lever lika mycket ute som inne. Det är så lätt att livet flyter utanför när trädgården är utanför. Nu sitter jag ute i "mina" plastträdgårdsmöbler som söta trevliga damen fixat utöver allt annat pyssel och ombonande hon gjort innan jag kom. Dator ute, läsa ut, äta måltider ute. Känns verkligen som semester. Inga ytor att städa, lagar enkel mat till en person i matlådor gör att det blir lite handlade och diskande. Inte massa måsten. Inget gym, inga projekt, inga andra jobb eller studier. Ett jobb, en hund, en stuga vid en sjö vid en skog. Cykla till affären, jobbet, 60-tals butiken. Fritid består av promenader, fotografering, läsa skönlitteratur. Jag tror jag kan vänja mig vid detta.
Mobilt bredband gör lång tid att ladda upp bilder. Bilderna från Kuggeboda och the studio är större, så de får bli någon gång när jag har bättre uppkoppling...

Men tack för mig för nu och glöm inte komma och hälsa på mig här i smålands skogar!

Bra sätt att spendera sin kväll.

Ikväll blodomloppet. Det kändes jättebra och jag är jättenöjd! Bror var hemma och sprang med oss, jätteskoj!
Massa folk man kände, både från springklubben coh från olika ställen och sammanhand. Nice.

10km på 45:28, klicka här för att se mer siffror!


Göteborgsvarvet 2011


Årets Göteborgsvarv. 59417 anmälda! Galet mycket folk!Så här såg det ut i närheten av där jag startat efter jag gått i mål och gick på jakt efter min tröja. Väskinlämningen för långt bort och för omständig för överdragskläder. Men i träden hänger de fint. =) På vägen tillbaka till hotellet var det trängsel vi spårvagnarna..


En bild snodd från någon som skrivit på göteborgsvarvet på facebook och en från expressen. Denna grisen sprang MYCKET snabbare än mig. (1.34 enligt expressen.se). Inte kul.

Nu har jag sprungit detta loppet 6 gånger. Första gången på 2.08 (2004), sen 2.05 (2005), kunde inte pga slutprov 2006, 1.51 (2007), 1.44 (2008)... sen skadad 2009, förra året svårt att träna pga gammal skada, sen blev det kanonvarmt och jag kom in på 1.58 (2010) . Trodde på 1.45-1.50 i år, men icke. Det ville sig inte alls... Sjutton också. Om jag ska springa igen ska jag träna hårt och satsa på 1:40. Men inte nästa år. Nästa år blir det cykla som gäller, med Vätternrundan och en svensk klassiker som mål!


Från min träningsdagbok på funbeat:
"Göteborgsvarvet på 1:56:51. Min sjätte gång och det var på inget sätt exalterande. Höll 5:30 tempo hela vägen och inga spurter eller annat. Bland mina sämsta tider i Göteborg. (bästa är ju 1:44) Men jag är ändå rätt nöjd. Jag har tränat och fått flera mil i benen, men tränat för lite för att få upp farten. Magen var inte riktigt med mig heller, inte van vid sportdryck. Men jag är jätteglad att mina soleusmuskler som bråkat så fort jag springer över milen inte klagat särskilt mycket och inte heller mina vanliga skoskav gjorde sig påminda. Allt var egentligen bra, men benen ville bara inte springa snabbare. Känns lite surt efter, inte tillräckligt trött, önskar jag haft vinnarskalle nog att öka tempot ändå. Perfekt löparväder, underbar publik och gänget vi åker upp med alltid lika härliga! Tack för kul resa!"

Tid                   01:56:51
Medelhastighet  5.33/km
Placering          3236


Split Time of day Time Diff Min/km Km/h Place
5K 14:33:46 00:27:00 27:00 05:24 11.12 3232
10K 15:01:25 00:54:39 27:39 05:32 10.85 3631
15K 15:29:54 01:23:08 28:29 05:42 10.53 3729
20K 15:58:14 01:51:28 28:20 05:41 10.58 3373
Finish 16:03:37 01:56:51 05:23 04:54 12.25 3236

Kväll på Dragsö

Jag och Patrik kidnappade Albin och Malin i onsdags kväll lite sådär spontant. Vi åkte till Dragsö och spelade minigolf, klättrade i träd och åt picknick på en klippa. Vilken kul kväll det blev!

Pannkakor, minimorötter, frukt, kex, varm choklad.. nyfiken fågel och Emi spanar på kaniner.. Kan nog inte bli bättre. Och när vi lämnade dem fick jag jättefin rabarber som jag nu gjort kräm på. Mums! :D

Följ mig på göteborgsvarvet!

I morgon springer jag mitt sjätte Göteborgsvarv!

 

Vi åker upp i eftermiddag och kommer hem söndag eftermiddag. I morgon startar jag klockan 14.05.Vädret verkar bli betydligt bättre än förra året då det var ALLDELES för varmt. Nu ser det ut att bli 14 grader och sol? Denna veckan har jag känt mig jätteseg i benen och kroppen är inte riktigt med. Förra tisdagen sprang jag ett härligt 90min pass och jag kände mig lätt som en fågel. Hoppas den känslan infinner sig i morgon!

 

Beställ kompisens eller dina egna tider via sms.
Välj mellan tre alternativ:
1. Följ en löpare och få rapporter längs banan, sms:a GV mellanslag och startnummer.
2. Tiderna direkt efter målgång, sms:a RGV mellanslag och ditt startnummer.
3. Skicka tider till någon annans telefon, sms:a GV mellanslag och startnummer samt TILL mellanslag och mobilnummer dit tiderna ska skickas.

Beställ på nummer 727 00.

 

Mitt startnummer 20011

Mammas startnummer 35684Födelsedagsfest på Bergåsa

Pappa och Inga Lill fyller år och firar bröllopsdag. Jag och bror och Patrik (och Emi) var där flera timmar både lördag och söndag och hjälptes åt att klippa gräs, rensa ogräs, städa och göra fint. Puh. Vilket jobb det är med hus och trädgård. Men fint blev det! Söndag blev det riktigt lyxig grilllunch med findukning utomhus. Sommarkänsla! (Trots kalla vindar)

Bräknetrampen

Förra året cyklade jag och Patrik Bräknetrampen i storm och spöregn. I år tänkte vi fint väder och massa vänner och så. Fint väder blev det, och en annan kort trevlig sträcka på 3 mil. Men vännerna fick förhinder av olika skäl. Så där cyklade vi själva bland pensionärer och kossor. Med fika/bondgård/klappadjur varannan km. Lite töntigt med reflexvästar och allt, men naturen är otroligt vacker, annat kan man inte säga. Och Patriks nya fina bil, takräcken och cykelhållare funkar kanonbra. Det är inte varje dag man cyklar över färister heller. Nästan alla fotona har jag tagit medan jag cyklar, så nåt har jag lärt mig från utflyken. Vi  har också lärt oss om biodling, tänk vad intressant faktiskt!Snabb snabbare snabbast

Igår sprang jag Lidingö on Tour, ett seedingslopp inför Lidningöloppet. Krävande och tungt. Men vacker natur och rätt trevligt sammanhang. Dock får löpare så sprang själv större delen. Som ni ser nedan klarade sig tjejerna från vår springklubb bra. Jag sprang i mina nya fina lättviktsskor, men de sprang inte snabbt av sig själv. Jannike som vann hade lika dana, vad gjorde jag för fel?

Har nog helt enkelt sprungit för lite i vår. I alla fall för lite terräng, för lite i nya skorna, för lite backträning. Men jag ska inte klaga, för träningen har känts kul i vår utan massa måsten och min tidigare skada har hållt sig hyffsat undan. Kände inte av den alls igår och inte heller idag och det är ett mycket gott tecken. :)

Dam Löpning
1 ÅKESSON Jannike Team Blekinge 43:47 0
2 JOHANSSON Anna Karlskrona 45:38 1:51
3 WAHLBERG Elina Team Blekinge 47:17 3:30
4 BLUM FAGERSTRÖM Karla Team Blekinge 50:52 7:05

Herrarnas resultat och resten av damernas finns här:
http://www.lidingoloppet.se/filer/uploaded/Resultat_Lot_Karlskrona.pdf


Lidingöloppet 30km, here I come!? (24:e semptember)

Pictures from Hamburg

I was in Hamburg las week and it was great!! We were there with a course that we take in school. The weather was great and our teachers were good at guiding us around different parts of the city.

The last evening we had dinner together with some old friends, which was amazing. It was great to meet the two of you again! :D

I've uploaded an album on with many pictures on facebook and it should be available through this link even if you don't have facebook:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150583493205472.671575.855985471&l=9c5f5e2f21
(click on the pictures in the album)
Balkongprakt och valborgI lördags flyttade äntligen några smultronplantor hem till oss och ut på balkongen. Om de inte tar illa åt sig av vinden kommer det bli fint till sommaren. Och se vad min clematis växer! Det var bara en liten ensam smalis på ca 20 cm när jag köpte den för några veckor sen.. Nu när det varit strålande sol och den får bo i stor kruka växer den på alla håll och kanter så man nästan kan se den röra sig!


Valborg firades utan större omständigheter med Patrik, mamma och Rolf, Karolina och hennes mamma. Två sammanslagna manskörer i solen på torget fick stå för kvällens vuxenpoäng. Sen god lyxig trerätters middag med massa skratt. Tänk att nu är det maj!


och sen missade jag ju kalaset i Jämjö igår för att jag jobbade... =(
Men hörde rykten om att ni följer min blogg!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ROSA!

och massa kramar till mina fina vänner Malin och Albin! Vi måste ses och busa någon dag! :D

Väldigt mättande pannkakor

Nu äter jag pannkakor som är jättegoda och jättemättande och lever upp till GI-dieter dit och Colting-idéer dit. Inga kolhydrater, inte massa konserveringsmedel och konstigheter. Ingen laktos och inget gluten. Pannkakor för alla helt enkelt!

Till två portioner:
6 ägg
1 banan
En stor klick jordnötssmör
Havssalt
Kanel

Mosa banan och vispa ihop allt. Stek i smör, antingen som vanliga pannkakor elller häll på allt samtidigt så det blir någon typ av äggröra. Servera med grädda och bär.

Använd inte margarin, för det är TOTALförbjudet i Coltings värld så mycket konstigheter det innehåller.

Jag hade bara 4 ägg hemma, men hällde i 1dl mjöl och 2dl mjölk också och det blev gott det med.


Här skulle det vara en fin bild. Men jag var så hungrig, och mina såg inte särskilt aptitliga ut. :PRSS 2.0