8 timmar på Blekingeleden!

Igår hoppade vi av tåget vid 10 i Bräknehoby, gick söderut till Blekingeleden och följde den till Ronneby Brunn. Kom fram till mormor och morfar vid 18. Där fikade vi med dem och mamma innan vi fick skjuts hem. Kändes riktigt bra faktiskt. Trodde jag skulle vara helt slut. Emi var rikigt trött där ett tag efter 5 timmar, blev lite orolig, men vilade i skuggan och drack lite sen kom vi in i en svalare skog och då såg hon nöjd ut igen med lite studs i stegen sådär. Men vi sov riktigt gott inatt, Emi sover än. :P

Vi gick en stor del av etapp 6 (Järnavik-Ronneby Brunn), och det var helt underbart! Ingen stress, lång förmiddagsfika vid Stiasjön där Emi svalkade svansen...
...kort lunch i mossan (myggen anföll!), eftermiddagsfika och bad vid Trollsjön i Ronneby Brunn.

Bra utmarkerat, varierande terräng, och väldigt väldigt vackert. Skönt att vara en heldag i naturen med alla dess vyer, ljud och dofter!


Kristianopel runt och Kustmaran


Idyll

Var funktionär på Kristianopel runt (21km) och Kustmaren (42km), riggade sekretariatet och satt sen in vändningen och prickade av folk. Gott väder, bra arrangemang och löparna mådde bra (så bra man nu mår efter en mara i stekande sol).

Godmorgon Kristianopel.... morgonens underhållning var när de blandade energidryck med cementblandare. Sen satt jag och en gammal löpare från klubben satt i Klakebäck och vände på de som sprang halvan och hejade vidare de som sprang helan. Blåste jättemycket i Krisitianopel..

...men där vi satt i vändningen var det vindstilla, hett och flugornas favoritplats. Emi blev helt tokig på dem.

Vinnaren, David, från Team Blekinge sprang i mål på 2.48!

Om jag nån gång springer mara ska jag ladda såhär...
I'm back on track!

Igår gav jag upp det där med att tejpa om min och sitta med handen i vädret och tycka synd om mig själv. Min hand verkar inte vara sämre idag än innan, men får se vad de säger när jag tar bort stygnet idag.

På morgonen sprang jag, körde ett core-pass hemma. Sen tvättade och plockade undan, svarade på mail och sånt och  färgade håret (samma färg). Yes!

...och åt hemmagjort chocolate chip coockie dough icecream som min brorsa skrivit ett hemligt meddelande i härom natten:


Började dagen idag med frukost, gitarrspel (!!) och sen läste ut Bitterfittan, den slutar bra, hon är full av hopp och envishet. Härligt!

Nu ska jag in till stan och göra ärenden åt brukshundsklubben, en sväng in på bibblan, plocka bort ett stygn, hämta ett halsband som varit på lagning.... sen handla mat i em. Sen redo för helg!

Partybrud?

Näe, inte jag.... men dessa är lycka!

Dessa är de högsta jag haft sen skolavslutningen i nian, då hade jag ett par mörkröda i läder med hög ful bred klack. Insåg bristen på finskor i min samling på 60-årsfesten och brorsans student, de röda var INTE ett alternativ. Dessa nya är bara underbara! Redo för fest! Svarta pumps kan man ju ha till allt och de är sällan omoderna.

Ida och jag var i skoaffär på förmiddagen, sen lunch hos henne i Lyckeby med två hundar flåsandes i skuggan. På olika sida galler även idag.

Mycket och ganska sent på jobbet idag, sen nattfika med lillebror som tyckte att man inte behövde så mycket skor... men de gör man väl!?

Min skosamling (i ordning efter hur ofta de används:)
 • Nya underbara höga svara pumps!
 • Gamla jobbskorna till hundpromenader (ecco-sandaler = underbara!)
 • Nya jobbskorna (tråkiga men sköna)
 • Flipflops till vardag (sommar!!!)
 • Svarta tygskor till vardag/fest (billiga och bra sommarskor)
 • Låga lackpumps till vardag/fest (Perfekt höjt, sköna, men ack så slitna)
 • Platta tygskor med öppen tå till vardag/fest (söta, men skaver och svåra att matcha)
 • Springskor (svarta, snygga, med inbyggd motor :P)
 • Gummistövlar!!
 • Fotbollsskor (ett måste på agilityplanen)
 • Sandaler till tvättstugan
 • Gymskor
 • Spinningskor
 • Silvriga pumps till fest
 • Dansskor till lindy och bugg (lätta, mjuka, lagom glatta)
 • Dansskor till tango (lätta och med moccasula, så bara på fina danssgolv)
 • Favoritskor som sommarvilar på vinden: Gore-texkängor, walkingskor, vinterstövlar
 • Önskelista: Trekkingskor + medföljande fjällvandringsresa. :D
Ni ser! Inte en sko mer än nödvändigt. :P

Apelsinmän gör världen hoppfull!

Läser en bok nu där jag gillar allt utom titeln!http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/maria-sveland-bitterfittan-1.749040

Hon ställer massa frågor hela tiden, värt att tänka på. och är mycket kritisk till samhället och män. Hur de hyllas när de tar ut några få procent av föräldraledigheten medan mammor alltid känner skuld så fort de behöver en stund för sig själva, hur män får älska utan krav, hur de skyddar sina män genom att skratta, uppmuntra, fotografera dem med barnen (för att visa att de faktiskt träffar sina barn), hur de kämpar för att få familjen verka bra och lycklig. Om alla dessa par som gifter sig och tror att just deras kärlek är bättre än statistiken. Om hur giftemål är bra för mannen min inte för kvinnan. Bakom varje framgångsrik man finns en trött och stressad kvinna. Kvinnan är en praktisk handdator som ska hålla reda på allt. Äktenskapet som "en organiserad form av olevt liv".

Om jämställdhet och män och rättvisa och men ändå så mycket humor i all denna pessimism.

Apelsinmän gör att det finns hopp om manligheten:
"Jag älskar män som skalar apelsiner. Det finns en slags vacker noggrannhet, ett tålamod och en omsorg i apelsinskalandet. Ett sätt att visa kärlek till det lilla, att vilja ge utan att nödvändigtvis få något tillbaka, för det enda du får tillbaka är besprutningsmedel på händern. En sann prestigelös kärlekshandling som går på tvärs mot mycket i mansrollen."

Fast det bästa är när de går till familjerådgivningen och de som är rådgivare menar att det inte finns nåt jämställt eller rättvisst förhållande och de går därifrån gapskrattanders och är totalt överens om att rådgivarna är dumma i huvudet.

Nu kom Ida! :D


Världen rasar!

Idag och helgen verkar vara en sån tid då allt går fel för alla mina nära och kära. Tungt.

Det var också tungt att ta tag i lassen med disk och packning och städning som fått ligga. Plasthandske på och göra så mycket som möjligt med vänster hand. Jag börjar bli bra på att smsa med fel hand och jag kan nu skriva på datorn med båda. Inget platsplåster på idag, stora såret ser bra ut, men det lilla som är närmre vecket mellan tummen och pekfingret går upp hela tiden. Har tejpat det ordentligt nu med riktig sårtejp, tror det är bättre än plåster som drar upp det. Jag kan använda handen rätt bra nu, bara jag inte greppar nåt med tumme+pek, eller skrollar. :P


...men sen efter lunch kom ida och vi gick en runda och satt på en brygga en stund och beklagade oss över den orätttvisa verkligheten. Underbara underbara Ida, vad skönt att ha dig i Karlskrona!

saker man inte vill göra med vänster hand...

skriva på datorn, mobilen, diska, spela gitarr, fota... ilandsproblem!

...såhär ser min högerhand ut. släppte ut den från tråkiga plåster, tänkte den skulle få andas lite. sitter med den i vädret nu som ett eller annat fån. :Phoppas alla haft en bra midsommar. jag och ida med varsin hund var i kuggeboda. vackret och fint och idylliskt och hundarna badade och vi låg på gräset, sen bara pang, så var det hundfajt. jag tog unden buken, men fick inget grepp och tog tag i emis halsband och tänkte jag kunde dra undan henne, men daisy följde efter. jag fick ett nyp i handen (av denna gamla snälla krulliga hund!) och daisy fick ett i örat. inget akut, och de lugnade sig direkt. vi ringde lite och bestämde oss sen för att köra in till stan till vetrinär och sen till jouren på vårdcentralen.

sen sen middag i kuggeboda, med lax och äppelpaj och jordgubbar. mys. sover gott så där i ingenstans, utan motorljud och i mörkret. vacker morgon och fin hundrunda mellan skurarna. åkte hem efter lunch och jag och brorsan bjöd på mat hos mig till mamma som fyllde år. kvällen avslutades med knäpp film. kul! nu färdigskriven med vänsterhanden. lite bilder ska jag väl få upp också. på Emi också, eftersom Karolina oroar sig för att hon ska glömma hur hon ser ut annars. :Pdet var en jättefin eftermiddagn när vi kom ut


havet och himlen hann med alla färger dessa dar


underbart att umgås med ida! nära naturen! med ida kan man bara vara och njuta och sitta på verandan och titta ut och prata.. eller inte prata. hur skönt som helst!

Lövmarknaden

Vaknade igår och det var tunga moln, sen började det regna. YES! Då kommer jag överleva på jobbet, blir det regn blir det lugnt för då sitter inga ute. Jag var på hundklubben och tränade agility med fröken trams. Vi hade några ordentliga diskussioner där om det här med att springa iväg och ta egna glädjeruscher mitt i min välplanerade övning, men på slutet gick det riktigt riktigt bra.

Vi hade fokus på tre övningar huvudsakligen igår:
1. Kontaktfält, snabbt upp,  två tassar på hindret och två tassar på marken, sen när jag säger "kör" till nästa hinder fort, igår körde jag med klickor och godisskål och det satt fint sen på slutet när jag körde bana
2. Lära sig namnen på hindren, lyssna på matte! Satte upp ett hopphinder som sen ledde till tre olika hinder, som jag varierade vilken hon skulle ta varje gång. Gick hur fel som helst i början, mycket roligare att springa genom tunneln än vippen. och visst betypder "hopp" att man ska igenom tunneln om den är roligast? På slutet sen när hon fick ihop det och matte blev jätteglad och hon fick bollen så kom hon på att man kunde lyssna (hon följer annars mest handvisningar).
3.Framåtsändande, samt "ut", för att få henne jobba lite mer självständigt (på banan, inte utanför!) Det gick bra direkt från början. YEs! :D Framåtsändade är väl föknippat med lek med boll. :D

Svårt att ta bilder på sig själv när man kör, speciellt i ösregn, så lånade lite från nätet.

Sen varierade vi dessa lite och blandade och tog rätt mycket pauser. Och stoppade in en klurig slalomingång. 12-pinnarslalom var uppställt så vi körde på det. Satt 100% varje gång, vad stolt jag är! (har tidigare haft tendens att missa ingångar från ett visst håll, samt att fuska lite om vi kör med fler än 6 pinnar). Det finns hopp....man kanske skulle anmäla sig till nån tävling?


På hundklubben regnade det på...men när jag började jobba vid 15 sken solen över uteserveringen.

Låååång dag på jobbet. Springaspringaspringaspringa... och man blir helt förvirrad när man tar åttonde beställningen på ett bord på en dag (vi brukar annars ha två, max tre sällskap på samma bord på en kväll). "Ja, och hur smakade laxen?" "Jag år pizza". Typ. Men vi delade upp oss, så jag hade huvudsakligen lilla rummet själv. Så det var skönt. Det gick riktigt bra igår faktiskt. Alla jobbade på bra, inte en enda gäst som var upprörd, nästan alla var mycket nöjda med lövmarknadsmenyn och servicen.

Väldigt mycket folk på lövmarknanden, som vanligt. (bild från BLT)

Otroligt att det kan gå så fort ändå. Med dörrvakt som bara släpper in de som får plats, underhåller, passar barnvagnar (guld att slippa få in dem i restaurangen). Det var få som behövde vänta mer än 10minuter utanför, och beställa få och äta sin mat gick fort när det var en begränsad meny att välja mat ifrån. Alla skulle ju vidare, ingen var där för att sitta och småsnacka hela kvällen som annars. Men som sagt, springaspringaspringa, och rast vad är det? vid 20.30 fick jag loss 5 minuter. Sista gästerna gick efter mycket hintande (låsa utemöbler, stänga av musik, blåsa ut ljus..) vid 23.30. Sen kom personalen från vattentornet också och vi satte ihop de nya menyerna. Alla var övertrötta och fnissiga. Men fint blev de, sen får vi se på söndag när vi öppnar igen om alla sidorna sitter rätt..

En nyhet på menyn igår var en lax med potatissallad och citruscream, den såg riktigt god ut! Den blir kvar i sommar. Den ska jag prova så fort jag får möjlighet. Det är massa nytt på nytt på sommarerbjudandet. Sommarmenyn ser jättebra ut! :D

Kom hem vid 2 igår.. och åt och duschade och sovit till halv elva idag. Kanske ska göra något vettigt nu? Se om jag kan få tag på Ida kanske?

Glad midsommar på er allihopa!

Mer av sånt här!

Bakande och gitarrspelande med pappa...

....och ny bra musik!


Cherry Tess stod det om i BLT idag. Ska spela på Sturkö 30:e juli. Nån som vill med? :D

Kajakpaddlning
Underbart vacker kväll igår. Jag var orolig att det skulle blåsa för mycket, men det var ingen fara. Vi paddlade från Långö förbi studentviken och västra mark sen över till andra sidan till Skärva och Korpanabben. Det är lite vingligt med sidvind, men var ju bara en liten bit. Fika och klättra upp på berget på Korpanabben, sen paddla hem i motvind. Adrenalinkik! Älskar vågor när man känner man har kontroll och vattnet väller in i kajaken inte är svinkallt! Motvind är kul för det är stabilt även om vågorna är lite större! :D

att tänka i punktform..När jag är trött och/eller hungrig tänker jag i punktform. Nu har jag just kommit hem från jobbet och massa osammanhängande tankar hoppar runt i mitt huvud och jag försöker stapla upp dem i hjärnan för att de inte ska halka iväg för mig....typ såhär?
 • Fan vad coolt med SM i Agility, egentligen.
 • Lavendel är fint. Hur tar man hand om dem? (fått en kruka av kursdeltagarna i agilitykursen)
 • Var det verkligen en katt i restaurangen idag!? Hur kom den in!?
 • Emi är duktig idag. Skött sig på SM bland hundratals hundar, och sen varit själv många många timmar när jag jobbade.
 • Känner att det är massa saker jag måste göra...
 • Mitt liv är bra. Varför känner jag mig så dryg?
 • ...för att jag är trött och/eller hungrig.
 • ...för att jag behöver sova och hungrig för jag behöver äta.
 • Slutsats 1: Är upp mackan och gå och lägg dig.
 • Slutsats 2: Nästa vecka är lugnare, då ska jag vara hemma och inte fara och flänga så mycket utan vara hemma och fixa alla såna där småsaker som staplats på hög.

Lite bilder från SM:

1. Jag prickade av ekipagen innan de släpptes in till vetrinärbesiktningen på fredagen.
2. Förberedelser dagen innan med tält vid agilitybanorna (campingen ligger en bra bit bort).
3. Vi klarade oss med bara korta skurar. Här tittade vi på individuell hoppklass medium. Svårt!
4. Allt dokumenteras. Agilityplanen visas även i webcam på intenet, fast hackigt, så det det mycket kul ut. :P


Boxern Matti sitter också i infotältet med Emi och vi mänskliga funktionärer.

Nu ska vi sova, så vi orkar med i morgon... Emi gick just och la sig. Godnatt!

Fullt upp!

Efter en helg på Tjärö och några dagar i Lund händer allt samtidigt! Nu är det redan helg igen! Verkligen inte varit hemma mer än några minuter om dagen. Nu är jag hemma 1 timme mellan funktionär på SM och jobbet.


I Lund var det i alla fall skoj. Kul att umgås med Hanna igen, en gammal barndomskompis ju. Vi var på ikea och köpte massa lampor och gardiner + stänger,  persienner, osv. Och ett vitrinskåp....det blev lite trångt i min lilla bil. Jag han också med att träffa Euan och Sara och deras två hundar. Släppte dem och stod och snackade i säkert över en timme. De hade skoj, hundarna. :P Sen hälsade jag på Johannes, också trevligt. Riktigt skön kvällspromenad på vägen dit. Fotade massa hus och miljöer på vägen dit. Det ska jag inte plåga er med, men tyckte denna var rätt söt. :)
Skaffade mig en karta och promenerade massa, det är en bra promenadstad. Lund är en stad fylld av ett virrevarr av cykelvägar och höga buskar, vilket är fint men efter ett tag tappar man lokalsinnet och väderstrecken helt! Sista dan skulle jag gå till "St Hans backar" medan Hanna jobbade, tänkte att det går väl bra, men givetvis blev det en lång omväg dit...sen sov Emi gott i bilen på väg hem.
Onsdag var det ju brorsans student! Heldag det med!

En glad och nöjd bror. Alltid full fart! Bra bild mamma hittat. :P

SM torsdag till söndag, funktionär heldag. Jobb kväll tor, lör, sön. torhamn fredag kväll. När ska jag andas? Nästa vecka?

Träning:
Måndag: Springa 30 min Lund, trevlig morgontur.
Onsdag: Springa 55min Västra mark, lugnt och skönt med Emi
Torsdag: Gymma 30min, intensivpass axlar, rygg, core,

Tjärö


...på väg till...


Åkte dit i lördags förmiddag! Hade en helt underbar dag med tidig lunch, tupplur, promenad, sola, fika, kubbspel, lek i några rep, sommarmiddag (sill, nypotatis, snaps..), bastu och kallt bad, titta på fotboll i lada, och lite kortspel.
Vi åkte med en annan familj som vi rest massa med förut både långt och kort (österlen, marocko...). Just like in the good old days! Ätit gott, busat och stojat... skrattat och skrattat och skrattat! Längesen jag fick in så mycket skratt på en dag!!!

Sen bar det av neråt Lund på söndagen. :D

Lydnads- och agility SM närmar sig!


Det byggs och fixas för fullt inför SM:et på Karlskrona brukshundsklubb! Spännande! (nästa helg är det!)

Annars så har jag jobbat massa ikväll och igårkväll (läs torsdag, fredag), och packat, och kompisar har varit här och lämnat av lite saker över sommaren, samt Henrietta har flyttat tillbaka till sthlm (hon hittade inget jobb här). Allt dett har resulterat i ett prydligt kaos här hemma.

Dagens träningpass blev i alla fall att flytta in sängen i sovrummet. Det var lite tajt. Jag har återigen ett sovrum! Det ser lite kalt ut än, men ska ha det så ett tag och fundera över om jag har råd att ha lägenheten själv eller om man ska hitta en inneboende kanske.

F lämnade en massa blommor och T en spinncykel. Ja, tack, inget som stör min sommar precis. ;)

Idag gjorde jag müssli och handlade till Tjärö tidigt. jag har hand om frukosten. Vi har delat upp de olika målen. Det blev flerkornbröd med ost, kalkon, eller keso på. Och fil eller yoghurt med hemmagjord müssli.
Underbara underbara Ida är hemma från Island!! så jag kunde ut och gå långrunda med Ida innan jobbet. Vad jag saknar/saknat Ida och Maria, världens bästa kompisar från gymnasiet. Snart hoppas jag på att få träffa Maria med. Hoppas på en favorit i repris på Böda Sand i sommar! Dock med mindre regn. Den helgen vi var där 2007 var det kallt, ruggigt och regnit, och vi bodde i litet tält. I år har jag bokat stuga. :DLördag och söndag på Tjärö, Måndag och Tisdag i Lund. Nu sovdags! Godnatt!

Kuggeboda

Idag har jag, mamma, morbror och kusin Micke varit i sommarhuset i Kuggeboda. Mamma städade inne, Micke klippe gräset, morbror röjde med såg och sekatör på framsidan, jag röjde med sekatör och lie mot vattnet.

Klar med ljudboken! Den var riktigt bra! (Stieg Larsson -  Flickan som lekte med elden)

Agility ikväll!

Perfekt sommarlovshelg!

Denna helg har bara varit helt underbar! Perfekt start på sommaren!Grillning i lördags kväll på saltö (hundvakt till Iga över helgen). Mys!


Långpromenad i Johannishus med Emi och Iga söndag förmiddag. Idyll!


Agiliykurs (jag är hjälpintruktör) på söndag em. Varmt!

(mobilbild)
Tangokonsert söndag kväll som jag gick på själv. Jag kom av mig helt och lämnade denna jord för en stund. Vackert!


Sol och bad vid studentviken med Emi och Dana måndag eftermiddag.

(mobilbild)
Jobb, sen tur på inlines måndag kväll/natt.


Träning:
Ingen "riktig" träning, men har inte slappat heller direkt.
Lördag promenad 1½h västra mark
Söndag promenad 1½h högt tempo Johannishus +agility
Måndag inlines 1h gott tempo.
(Hundpromenader under timmen räknas inte :P)

RSS 2.0