Lilla bebis växer!

I morse vaknade jag och insåg att Albin nästan vuxit ur sitt babynest. Och har vuxit ur tre bodies och en pyjamas bara sen vi kom ner till Karlskrona för en och en halv vecka sen! Jisses, var ska detta sluta! =)
 
 

Tromtö och utelunch

Idag var jag och pappa, Albin och Emi och gick på Tromtö. Precis som igår var morgonen dimmig och såg lite ruggig ut, men det blev ritkigt fint väder. Vi gick en lång runda och Albin fick en fikapaus på mitten (hade tyvärr inget vuxenfika med). Sen åt vi lunch i Vedeby innan nåt ärende, och vi satt ute! Så himla härligt!
 
 

Annandag påsk på Skärva

Igår var vi och promenerade med mamma, Lars, Helena och Pelle på Skärva. Patrik, Emi och Albin med såklart. Vi hittade en plats med sol och lä och fikade där väldigt länge. Kändes så himla varmt, skönt, trevligt och hoppfullt! Albin var på gott humör och sov i sjalen utom vid fikat då han åt lite och hängde med (på) sin mormor.
 
 
 
 
 
 

Upptäcker världen!

Lilla killen som blir 2 månader i veckan har nu börjat upptäcka världen. Han som brukar somna direkt i sjalen trycker nu ifrån kroppen med händerna och vill spana i världen. Men han är stadig och nyfiken och ofta på hyffsat gott humör, så det är mest roligt!
 
Första bilden är från igår på väg hem från föräldragruppsträff (vilken han sov igenom hela). Sen eftermiddagen åkte vi till Karlskrona i den nya fina blåa pärlan. Verkligen mycket mer plats än i saaben faktiskt och det gick bra att köra till sista halvtimmen då Albin inte var det minsta nöjd. Men mys hos mamma på kvällen och han både "log" och "skrattade" när mamma/mormor böjde sig över babyskyddet! De första s.k. sociala leenden har kommit nu i veckan! Nytt är också att han har kommit på att man kan ha sina händer i munnen.
 
Andra bilden är från läggdags. Så himla himla mysigt det är när han sover på en! <3 
 
 

Eftermiddagsmys

Soliga eftermiddagar i soffan hemma med Albin, det kan vara nåt av det bästa som finns just nu. <3
 
 
Bäst att hålla i sig, så inte maten springer iväg! =)
 

Ny bil!

Nu har vi hämtat nya bilen! Det blev en Volvo D5 från 2014. Så kul!
 
 
 
 
Patriks Saab 9.3 är såld och min lilla vita Golf ska säljas efter påsk.

Sol och vårkänslor

Både i torsdags och i fredags var det riktigt härligt väder! Jag brukar ut och gå mycket om vardagarna, ofta nästan två timmar oavsett väder. Det brukar vara skönt att komma ut. Men i fredags var det så himla härligt, var ute i tre timmar! Dessutom hade jag hittat "vanliga" kläder som passar, så skön känsla! Ett par träningstajts som jag köpte billigt, i en storlek större, att ha i början av graviditeten. Hann väl bara använda dem tre gånger då, men nu sitter de bra! Tröja och tunn jacka. Paus från mjukisbyxor och bysliga vinterkläder. Hej till sol, vårkänslor, blommor.
 
Albin sov väldigt gott i vagnen just i fredags också, så medan jag väntade på att möta upp Emma kunde jag parkera vagnen och göra lite övningar i solen vid campus (annars brukar han börja gnälla så fort vagnen står still). Benböj och balansövningar. Härligt att få känns sig som en gnutta Karla också och inte bara Albins mat och bärare. ;)
 
Tänk vad vädret, några kläder och en övning kan göra att känns helt plötsligt mycket lättare och roligare!
 
Torsdag:
 
Fredag:
 
Bilderna är tagna vid Himmelstadlundsfältet, Campus, Folkparken och Motala ström.
 

Albin smajlar!

Ett av de första smajlen kom nu i veckan, sex och en halv vecka gammal.Så himla mysigt!
 
Nu har han även börjat titta på färgglada saker (t.ex. duschdraperiet, nån tapet, nån rolig tröja osv) och vända sig mot ljus (t.ex. lampor och fönster). Han gör fler och fler olika sorters ljud. När han halvsover så grymtar och uffar han, när han är glad och ligger på skötbordet låter han "aoo" eller "oee" eller "gruu", ibland verkar han lite missnöjd (lite magknip eller vill ha närhet) och då piper han mest. Men om han är mycket missnöjd, vill ha ny blöja eller vill bli uppplockad då skriker han i högan sky. Här nedan var han i alla fall väldigt nöjd. =)
 
 

Skog!

Förra söndagen tog jag mig äntligen ut i skogen! Patrik grejade med bilen inför försäljning och jag hade inget annat för mig. Varför har jag väntat så länge? Tänkte väl det skulle vara krångligt, men icke då. Ner med Albin i sjalen, och så ut! Än är det lite kallt att knyta sjal utomhus om man ska ha den under ytterkläder, så tur jag har den gröna sjalen, den gick bra att knyta sittandes i bilen. Så skönt med sjalen, inte bara det självklara att slippa vagn och ha händerna fria, ytan också slippa ytterkläder till honom. Han får värme av mig och sjalen samt nåt lager till (om inte koftan och/eller jackan når över båda kan man ju knyta en halsduk, filt, tröja eller jacka runt sig).
 
Det blev en konstig promenad, jag försökte undvika motionsspåren och mtb-spåren för de var verkligen isgata och jag hade inte skor för det. Jag hade gummistövlar, trodde det skulle vara lera.. Men små-stigarna var torra och fina, så jag följde dem och de gick helt zickzack!
 
 
En Karla och en Emi som gillar skog (hoppas Albin kommer göra det med!)
 
Redo för skogspromenad! Den fina bodyn är från Sandra och Pontus i Linköping. Och Matilda i Linköping har stickat de fina raggsockarna till honom. De är långa och har ingen häl, dvs helt perfekta för de täcker hela den delen av benen som är utanför sjalen och han växer inte ur dem. =)
 

Morgonpigg Albin och soffhäng.

Nu några dagar har Albin vaknat och varit pigg och glad tidigt på dagarna, så då har vi varit vakna och "snackat" med varandra. Jag försöker ta igen den utebilvna sömnen genom att lära mig ta de lugnt och vila/sova en stund på dagen. Går sådär. Men igår såg det ut såhär. Himla mysigt!
 
 
Morgonpigg och glad bäbis! (i kläder som faster Rebecca har valt)
 
Eftermiddagsmys i soffan, så himla härligt! (i kläder från mormor Gunilla)
 

Festfina

Igår kom jag ur mina mjukisbyxor och vi gav oss iväg på fest, Patrik, Albin och jag! Det gick över förväntat! Han sov gott i sjalen nästan hela tiden. =)
 
 

Premiärknyt!

I torsdags kväll jag premiärknöt jag min gröna kortsjal med bebis! (Jag har övat några gånger med nallebjörn först, men det är inte samma sak..). Första knuten jag bestämde mig för att lära mig heter Kangaroo och passar bra för bebisar. Det gick över förväntan och kändes riktigt bra faktiskt, till och med första gången! Nu har jag använt den varje dag. På lunch med Ulrika på stan i fredags, på fest igår, i skogen idag och jag är supernöjd! Sen att den är grön och känns vårig är ju bara en bonus!
 
Den är inte alls lika mjuk, gosig och lätt att jobba med som min turkosa långsjal. Känns lite styv och bråkig innan man får i en bebis så man har lite tyngd att jobba med, men när bebis är i kändes det jättebra. Denna knut avlastar inte riktigt lika bra som den jag brukar göra på långsjalen, men så länge han är såhär liten är det inte så stor skillnad. Knuten går snabbt och enkelt att göra, det är mindre sjal att trassla in sig i och jag gillar  att inte ha tyg i armhålorna! (jämför med den andra knuten jag brukar göra här)
 
Tadaa!!

På Actic med bebis

I morse var jag och Albin på Actic och tränade med Madde. Vi var i en tom sal och körde styrkeövningar, och Albin var mestadels nöjd med att ligga och sova/chilla. Sånt himla flyt! (sen att han gallskrek på spårvagnen hela vägen in är en annan sak..)
 
Tack Madde för att du finns, peppar mig och får mig våga göra saker som jag behöver och blir glad av!
 
 

Morgonmys med mormor

Hittade två fina bilder från förra veckan. Då mamma tog ledigt två förmiddagar och först gick med Emi och sen hjälpte mig med Albin så jag fick äta frukost, duscha och till och med yoga lite i lugn och ro. Så himla lyxigt!
 
 
Nu ser det såklart ut som att Albin bara sover, men det är ju då man kommer på idéen att fota. Annars har man ju fullt upp.
 

Kortsjal från Little Frog

Nu har jag köpt mig en luftig vävd kortsjal!
 
 
Detta är en Linen Beryl från polska märket Little Frog. Denna är maskinvävd med 60% bomull och 40% lin (eko-certifierade material), 200 gsm (grams per square meter), storlek 4 = 3,6 meter, 70 cm bred med diagonalskurna ändar. Bäst att skriva ner det medan jag har det!
 
Jämfört med min fina långsjal, Girasol, så är denna betydligt kortare. Denna räknas som kortsjal. Då den är lin-blandning och lägre gsm (=lättare och tunnare) så hoppas jag på att den är svalare samt smidigare att ta med sig. Detta är ett betydligt billigare märke, och den är inte heller inbruten (dvs mjuk). Det märks! Jag blev förvånad över hur stor skillnad det är, min Girasol är fantastiskt mjuk och gosig och lätt att använda i jämförelse. Hoppas att denna mjuknar till sig. =)
 
Tips: Spana in min katergori "Nära barn" så finns det fler inlägg om bärande och sjalar. T.ex. min Girasol

Sövande..!

När varken mat, ny blöja eller gå runt och sjunga/gunga hjälper...då tar man fram sjalen och han somnar ofta inom en minut. Skönt!
 
 
Denna knut heter Front Wrap Cross Carry (kallas FWCC) och är den vanligaste knuten man gör med vävd långsjal. Den är jättebra för nyfödd bebis och funkar även för något större bebisar. Den avlastar bra och är på så sätt även snäll mot bäraren. Har man en kortare sjal gör man en knut under rumpan på bebisen, är den längre så kan man knyta bakoom ryggen eller som jag, dra den ett helt varv och knyta fram igen.
 
 

RSS 2.0