Utflykt på isen!

Skidor gick åt skogen, för mycket snö helt enkelt. Sen tänkte jag köra till bastasjö och åka i spåren där. Men då startade inte bilen. Matte slut från att bråka med snö, skidor och bil, Emi uttråkad.

Lunch, sen nytt försök. Då promenad med trevlig matte och en till uttråkad hund. Det var lyckat!

Rulla/brottas/jaga varandra på isen och sen en promenad vid västra mark.


...men hur tänkte nån här?


Hursomhelst, 2 timmar senare är hunden mycket trött och nöjd! =)Passivhus i Åhus

Var på inflyttningsfest i ett jättehäftigt hus i Åhus i helgen! Me like!


Passivhus bland träden.Vågat tak!Snyggt öppet kök, häftig belysning inne och ute, fönster ger en känsla av fortsätta förbi väggar och golv...Belysta träd ute känns nästan som inne.Badrum med rena linjer och klara färgklickar. Smarta planlösningar.Öppen planlösning = plats för massa vänner!

Snöstorm!

Måndag ingen bra dag. Leka med lera, även så kallat volymstudier i skolan. Men sen bara stress och ingen koll. Genomgång av pinnhus och lerhus 16-17 och jobba 17-22. Hur går det ihop? Inte alls!


Skulle vara flera olika volymer och både geometriska och organiska former.Tisdag började dumt, men bra man har vänner som tar initiativ till trerätters lyxlunch och fin solig promenad Nu har det vänt!


Danskurserna började igårkväll... Ritkigt skoj! Denna terminen går jag nybörjarkurs i lindyhop för att lära mig föra (dansa kille). Det var svårare än jag trodde, men samtidigt riktigt kul när man inse att man får bestämma och man inser hur lätt det är att föra när man gör rätt. Sen efter det var det friträning med tjejsteg och underbara dansvänner.

Idag har det varit info om utlandsstudier och jag är alldeles förvirrad och det är snöstorm ute. Fast det gör inget. Jag har varma kläder och glad hund. =) Och det är lindyhop på svårare nivå ikväll!

Och jag fick tillbaka tentan.. maxpoäng! Yes!

Pinnhus

Denna veckan har arkitekturkursen daragit igång med föreläsningar om byggnaders konstruktion och tak och lek med pinnar.


Mitt hus..... och några andras:


Sen har jag lämnat in ämnesförslag till mitt kandidatarbete. Detaljplan över Kålö, vad tror ni om det!? Haha ja då har jag att göra denna termin i alla fall. Efter det har jag varit ledig och fått allt möjligt gjort. Tränat, sökt praktik, ätit lunch med Sofia, varit på hundklubben, köpt inflyttnignspresent, letat upp ett par skor som inte läcker, fyllt på spolarvätska, gått långrunda i skogen... ätit kanelbullar, och sånt där viktigt!


Jag letade efter stövlar, i fyra affärer. Stövlar och jag kommit inte överens, för höga för låga för smala för breda för mycket detaljer, för hit eller för dit. Men hittade dessa svarta, tyckte de var lite udda och roliga. Funderar på att köpa gula snören till eller nåt. Kanske. Och ett par billiga tygskor. Nu är jag redo!

Imorgon bär det av till Åhus för att gå på inflyttningsfest i häftigt hus. Kamera medtages! och inflyttningspresent:


Nu ska jag rasta hund och gå bort med återvinning, gymma, byta en lampa på bilen, städa hemma, sortera lite papper... Ringa och skälla på affärsverken för att de har så dyr el! Eller nej, kanske inte.

Det känns skönt att komma igång med träningen ordentligt. Det börjar bli dags att träna för Göteborgsvarvet 22 maj, och vi har anmält oss till cykelvasan 14 aug. Ett bra tag tills dess, men roligare att träna när man har lite sånt kul framför sig!

Denna veckans träning:
Måndag: Ingen (skola 9-17, jobb 17-23)
Tisdag: Löpning 60min; uppvärmning 10min, intervaller 6x6min med 2min ståvila, nervarvning 5 min
Onsdag: Skogspromenad 2h; högt tempo i snö och terräng efter Frida. Lösa lyckliga hundar!
Torsdag: Löpning 50min; rätt lugnt tempo trossö runt men tungt i snöslask, armhävningar och aittups
Fredag: Gymma
Lördag: Squash
Söndag: Ingen (jobba 11-23)

På funbeat kan man följa min träning och lägga upp sin egen!
http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=180238

Grattis Maria och Crille


Bilden är tagen från Marias blogg.


Välkommen till världen Axel! :D

Semlor!

Igår var en mycket bra dag med hemmagjorda semlor, middag och Avatar med Josefin och Martin. Riktigt gott och mycket bra film!

Mmm!

Förra veckan var jag ledig förutom en inlämning till skolan och några få jobbdagar så jag passade på att umgås lite, fixa lite här och lite där och spelade squash och gymmade. Hoppas på att vädret ska bli lite mindre halt, och lite mindre storm snart, så det blir lite lättare att komma ut och springa.

I morgon börjar vi ny kurs. Arkitektur. Så nu ska jag upp på vinden och hämta skisspapper, modellkniv, och sånt där för lite kreativa uppgifter. Emi och Patrik snarkar gott och kan fortsätta med det hela dagen... jag ska jobba 11-22. Just nu lockar det inte alls!

Benny och Emi busarOm man inte ser så syns man inte....

Kålö - att jag inte tänkte på det!

I söndag innan jobbet var jag ute med Emi, och det blåste fruktansvärt så istället för att gå på isen gick jag åt andra hållet och såg då en fin uppskrapad hockeyplan på isen och bara några meter bort - Kålö!

Kålö är omtalat på långö och bland planerare och gamla karlskroniter, då man i nya översiktsplanen presenterar ett förslag på hur man kan bebygga Kålö. "Ska Karlskronas 33 bebyggda öar nu bli 34?" sa nån på samrådet, nån annan sa att där fanns rödlistade arter och kolonistugor som borde bevaras. Sen samrådet i början av december har jag varit nyfiken på hur det ser ut där ute. Nu var det ju is. Bara att traska dit ju!

Att jag inte tänkte på det!?Typ här bor jag.
Men där var backigt och stenigt och snårigt, hur tänkte de då? Emi hittade i alla fall tre rådjur.... Suck! (Vad gör rådjuren där på en liten ö ändå?)

Nu har jag överlevt en lång jobbsöndag och en kortare jobbmåndag. Plus tenta måndag morgon. Vi har inte så mycket matte på vår utbildning och denna var på rätt grundläggande nivå. Skönt att känna sig säker för en gångs skull.


Idag passar jag en styck Benny:

Han är den enda jag känner som alltid gör ljud; grymtar/gnyr/skäller/fnyser/piper/frustar/morrar/snarkar... och som snarkar med ögonen öppna!Plain White T's - Hey there Delilah

Nu har jag hittat en gammal favoritlåt och funderar på att börja med projektet som ska in på fredag...


Vintern fortsätter


Jag börjar komma in i vinterlivet. Det är härligt. Man kanske skulle flytta nånstans där det var lite mer vinter lite oftare än vad vi brukar ha här. Nu kan man inte klaga. Isen har frusit och är säker runt hela långö nu, och man kan gå till skolan eller västra mark på typ 10 minuter istället för 45 minuter. Och springa på 5 istället för 20 min till västra mark. Nu när det är så kallt så glider man inte runt så mycket som man gör i slasksnö, och snön har legat ett tag och blivit lite upptrampat i spåren. Faktiskt rätt bra grepp, bra mycket bättre än om man försöker gå.


Har sprungit två pass i strålande sol och gnistrande snö! Båda på västra mark, sista turen genade jag över isen hem! Har kommit på att det är mycket kul med pulsklocka! Jag förstår väl inte riktigt hur man kan lägga upp träningen med den, men det är bra att se till så man inte sackar och kul att jämföra olika pass och i backar och sådär...

Senaste passet låg min medelpuls på 76% av min maxpuls. Jag försöker låta bli att komma under 60% i puls. Högsta pulsen uppnådd under passet vad 97% av maxpulsen. Kan det stämma? Jag ska ta och leta upp nån annan som tränar med pulsklocka tror jag och jämföra lite.


Följ min träning på Funbeat:

http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=180238

Det känns kul att börja komma igång lite ordentligt med löpningen nu (inför göteborgsvarvet!). Det känns bra i mina soleusmuskler och konditionen håller för en timmes löpning i snö i vettigt tempo. Hoppas de hänger med sen också. För nu är jag taggad!Långö från isen. Visst blir man sugen på att vara ute!?

Skridskor
Längdskidor
Promenera
Springa

INTE plugga. Men jag har tenta på måndag...


Patrik och jag har faktiskt blivit lediga lite samtidigt för en gångs skull. Det har varit mysigt med tid till att fixa och dona och umgås och träffa lite folk och sånt. Avslutade med en välbehövd sväng på stan. Köpte massa små saker som var bra, men inte jättekul... men sen precis innan vi skulle hem så provade jag en klänning/långkofta som såg tråkig ut på galgen, men som var jätteskön! Det var det enda jag provade, och det kändes rätt!
...och ikväll har jag haft goda vänner på pluggeftermiddag och sen mat. Mycket trevligt! Skönt att ha några tillbaka!

Havet har frusit!Idag har vi varit och åkt utanför Långö, Kålö, Dragsö, Studentviken. Riktigt häftigt!!


Vackert utanför udden på Dragsö.


Lycklig hund med Nättraby i bakgrunden!


Patrik åker i spåren från isjakt, Emi har INTE snö på nosen, och ny skolbyggnad utifrån.


Är du redo, Emi?   Ta mig då! Bildbevis!


Vi älskar vintern när det är riktig snö och is!

Mobilbilder IdreEn morgon åkte jag själv i manchester och soluppgång. Lycka!!Några bilder till från backen, samt en från Idre bio där vi var och såg Göta kanal. Man går in genom en restaurang bakom pizzasalladen och sätter sig på valfri pinnstol. :PLängdåkningsmorgon. Emi drar på fint när Rolf är framför. Därför kan man bara "åka" och ha stavarna i ena handen och fota med mobilen med andra handen. När jag åker själv, får jag bara hjälp i nerförbackarna, uppförsbackarna är inte alls kul att dra mig i. :S

Kylig fortsättning på veckan

Nu är jag hemma igen och internet är MYCKET snabbare hemma kan jag konstatera.


Fortsättningen av veckan var lika kall som början. Vi hade två dagar med lägre temperaturer, men då var det istället molnigt och blåsigt och kändes ännu kallare. Veckan avslutades med en fin åkdag i lördags i strålande sol, perfekt snö, lite folk i backarna och temperaturer mellan -25 och -18.
Nyår firade vi med massa åkning, givetvis, sen buffé på värdshuset. Alla sju var med och det var mycket gott och trevligt. Sen mys i stugan. Vid tolvslaget tände vi på isfacklorna (Emi föredrar dem framför raketer). Kolsvart, svinkallt och jättevackert!Jag, Patrik, Rolf och mamma bodde i denna stugan. Utanför stod som mest en snowboard, tre par slalomskidor, tre par längdskidor! Mamma och jag hyrde skidor en dag. Jag, mamma och Patrik åkte, och var faktiskt rätt jämna i tempot. Mamma åker snyggt och stilrent, Patrik avslappnat och bromsar snyggast och jag vill nog inte se mig själv åka skidor men kan tänka mig att jag flaxar fram rätt bra. Jag tycker ju att jag kan backarna och att de är lätta på snowboard, så det gick inte riktigt in i huvudet att jag borde ta det lugnare på skidorna än på brädan. Hursomhelst var det kul att åka en dag, men mycket skönt att byta tillbaka till brädan sen!

På mornarna åkte jag längd med Emi i soluppgången. Det gick jättebra de dagar det var klart, men när det var molnigt var det för mörkt, så då blev det senare eller promenad istället.En Patrik som nu kan Idres backar innan och utan och som trivs på skidor. :D
RSS 2.0