En känsla av Herräng

Igår var jag och dansade lindy hop här i Norrköping! Så kul att det finns en förening och en lindy-scen här nu!
 
Det var avslutning på vårens två kurser, samt prova-på och socialdans. Och fika. Och en hel del från Linköping. Det var supervamt, supertrångt och superkul! Det kändes nästan som på Herräng! Världens största Lindy hop-läger, som är en bit ovanför Stockholm varje år sen över 30 år tillbaka. Ett läger som förutom bra lärare, bra lektioner, bra uppvsining, kul spex, fyller 3 dansgolv hela nättern sjutiden på morgonen! Musik dygnet runt och dansare och musiker överallt, i idylliska lilla gröna Herräng. Sånt man blir påmind om kvällar som igår. =)
 
 
Bilden hittade jag här.
 

P-piller fyller 50 år idag

Idag fyller p-piller 50 år, och hyllas i massa olika tidningar. Och jag vill passa på att berätta att det finns alternativ. 
 
Jag är kluven till det där med p-piller. Jag har länge trott att alla kvinnor äter p-piller och har aldrig ifrågasatt det.
Det är nåt jag aldrig pratat om, förrän i höstas då det råkade komma upp. Sen började jag läsa, och höra med lite vänner. Det är många som slutat med dem av olika anledningar. Och många känner att de mår mycket bättre när det slutat. Inklusive jag. Att stoppa i kroppen massa hormoner, är det verkligen bra? Vad finns det för nackdelar, biverkningar och risker? Torrhet och ingen sexlust? Depression? Blodproppar? Cancer?
 
Men vet ni vad, kroppen är fantastisk! Det är häftigt vad man kan förstå om man lär känna dem. Visste ni till exempel att det sekret som finns i livmodern är uppbyggt på olika sätt olika delar av cykeln? Att sekretet  är torrare och har en trasslig struktur som fungerar som en barriär för spermierna när kvinnan inte är fruktsam? Att när det istället har en klibbig tunnelaktig struktur som leder spermierna rätt när kvinnan är fruktsam? Det till och med ger dem näring och skyddar dem mot den sura miljön! Men bara de som inte är skadade, de fastnar och får inte komma vidare. Visst är det coolt!? Man kan lära sig känna igen det fruktsamma sekretet. Detta är grunden i Billingsmetoden. Detta är en av många hormonfria metoder. De olika hormonfria metoderna kan kombineras för att hitta nåt som passar. Om man inte pallar att lära sig mer om sig själv så finns ju kondom och cervixpessar också. Flera av de hormonfria metoderna är också gratis, vilket är jättebra. Speciellt i fattiga länder. Tänk om de kunde få en chans att lära sig?
 
Och det finns mycket information på nätet och i böcker, men hormonfria metoder är oftast inget barnmoskor pratar om eller kan nåt om. Kan det vara så att de verkar i en värld som styrs av pengar? Hormonfria alternativ finns det ingen som tjänar pengar på.
 
Det är som menskopp, det blir ingen heller rik på. Världens bästa uppfinning tycker jag! Hej då torrhet, risk för TSS, jakten på soptunnor, badförbud, obekväma bindor och bidrag till förbrukningssamhället. Hej miljövänligt och rent liv med frihet, idrott, bad och bastu och god sömn!
 
 

Rådhustornet!

Ibland är nämndsammanträdena i Norrköpings fina rådhus från 1907. Då får man ett litet smakprov på byggnaden. Men igår fick vi komma in och se huvudentrén, fick höra en massa historia och gå upp i tornet! 47 meter upp och cirka 275 trappsteg. Tyvärr bara mobilkameran med mig (hur tänkte jag?), men så kan det bli. Imponerade klockor och häftig utsikt.
 
Det är 48 klockor som spänner över 4½ oktaver, som oftast spelas digitalt (melodi inknapprad i dator). Men ibland manuellt. Artikel om det i NT finns här.
 
 
 

Kolmårdsbiken

Idag var vi och hejade  och langade vatten till grymma Elna som körde 55km på Kolmårdsviken. Sjutton vad stark, cool och inspirerande du är, vännen!
 
Soligt, härlig stämning. Picknick med darlingen. Nice. =)
 
 

Hej Karlskrona

Hej Karlskrona. Hej vackra hav. Hej Johannishus. Hej sol. Hej glada hunden. Hej mitt gamla rum (som nu blir kök).
 
 
Vad mycket vi gjorde under påskhelgen, inser man såhär lite efterhand. Åhus, Felix, Patriks släktmiddag, långcykling, påskmiddag hos mamma, Johannishus, middag hos pappa, löpning... =)
 
 
 

Felix

På långfredagen fick vi äran att äntligen träffa denna snygging! En av Patriks bästa vänner har blivit pappa! Så roligt. En härlig grabb som vill vara med och kolla in allt vi gör. Han verkade trivas fint såväl i Patriks famn som i babygymmet. Han skrattade och "snackade" en massa, men det lyckades jag givetvis inte fånga på bild.. Men vilken charmig grabb! =)
 
 

En Stockholmshelg!

Helgen innan påsk var vi i Stockholm. Patrik, Emi och jag bodde på hotell. Det har jag aldrig gjort med Emi innan, tanken har liksom aldrig slagit mig. Men vandrarhem och Bed & Breakfast har vi bott på många. Här fick hon iaf en söt liten påse med hundgodis, tasshandduk och hundshampo och var allmänt nöjd med livet.
 
Vi umgicks mest med mamma och Lars. Åt god mat, strosade runt, provade hundrastgårdar, tittade på arkitektur, tittade på folk, njöt av nyutslagna träd, förvånades att alla grönytor var fulla med folk och kollade in några fik där man får ha hund med sig in! Märklig känsla att traska in med Emi på restaurang! Men gillar att! Gillar också att min vovve är så cool och finner sig i de flesta situationer. =)
 
På lördagen så gick vi hur långt som helst, åt lunch på ett mysigt hundvänligt fik på söder, åkte spårvagn.. Sen lyckades vi tajma en stunds häng i Vasaparken med Erik och Axel, som vi lärde känns på UCPA-resan i vintras. De hade med sig longboards, pizza och slackline. Det verkar vara ett bra livsstil tycker jag. Kul att träffa dem igen och jättekul att prova slackline! En sån vil jag ha! Den skulle jag hänga upp i Kuggeboda, så kunde rastlösa gäster (och jag) ha nåt att göra.
 
Trött nöjd vovve, som sett typ hela Stockholm på en löradag, la sig nöjt tillrättta på hotellet medan vi stack till Rival och såg Özz Nüjen. Roligt, men också lite väl allvarligt ibland, inte att man kommer därifrån utan en rejäl tankeställare.
 
Söndagen så åt vi lunch allihopa med en av mina fina vänner, Anna, på "Under Kastanjen", ett trevligt fik i gamla staden där hundar får vara i ena rummet. Sen skulle de andra till diverse flyg och tåg, och Anna och jag fortsatte på egen hand att fika, kolla på arkitektur och prata ifatt om allt mellan himmel och jord. Som jag saknar att ha dig nära, Anna!
 
 

Fint cykelliv!

Jag gillar att vara utomhus. Jag gillar skog. Jag gillar cykling. Ingen nyhet precis. Men ibland så känns det lite extra fint sådär. Som igår.
 
Igår provcyklade jag delar av Kolmårdsbiken och bestämde mig för att jag cyklat för lite MTB för att vara redo för en tävling. Istället bestämde mig för att jag ska cykla MTB oftare för att jag gillar skog och cykling helt enkelt. Skönt att ha bestämt mig. Som ett plus i kanten avslutades turen med den här vyn! Härligt!
 
 
 

En cykeltur genom stora delar av mitt liv!

I lördags så cyklade jag från Åhus till Karlskrona! Mest för att det en kul grej och för att vi ändå skulle den sträckan. Patrik tog Emi, packningen och bilen och jag hoppade på cykeln tidigt på morgonen.
 
Det var en riktigt härlig dag med sol och värme. Vindstilla morgon som sen blev till motvind. Fokus på att ha trevligt, se och ta sig tid. Tid att fika, fota, prata, njuta. Vilken härlig dag det blev!
 
Det kändes lite som att jag cyklade igenom nästan hela mitt liv. Dels för att jag såg så himla många platser som jag har minnen kopplade till och dels för att man hinner tänka så mycket när man cyklar så långt själv.
 
Vägarna över Trolle-Ljungby och därikring var fantastiska en tidig solig påskmorgon utan någon vind eller trafik. Sen tog jag lite fel vägval därefter nånstans, vägen jag hade kollat in på kartan visade sig vara grusväg. Jag missade därför fikasällskapet i Pukavik, vilket var himla synd. Hann inte heller riktigt njuta av Gammelstorp och att jag cyklade förbi ett av Hannas favoritloppis och förbi Matildas familjs fina gård. Men efter en banan och snickers i Pukavik så samlade jag ihop humöret igen och bestämde mig för att felaktig kartläsning inte skulle få påverka min dag negativt. 
 
Fortsatte österut genom Mörrum och spanade in alla fiskare. Längs ån och därikring har jag promenat mycket, en gång i tiden. Rullade in till Karlshamn, samma håll som vi brukade köra. Körde förbi lekplatsen där vi brukade leka när vi hälsade på mammas och pappas vänner i Karlshamn och tänkte att kring torget borde det gå att hitta en lunch. Jag hittade en marknad med massa folk, långa glass-köer och flera lunchalternativ. Det blev en tallrik sill och potatismos från Franssons fisk. Ägaren till denna visade sig sett mig cykla tidigare på morgonen och var väldigt nyfiken och himla trevlig! Det var också pensionärerna som satt på bänken bredvid mig när jag åt. =)

Cyklade sedan vidare längs Gamla riksvägen och dagens första långa sega (men inte så branta) backar visade sig. Det hade börjat blåsa lite och självklart österifrån så jag fick motvind. Men tskogen skyddade lite, benen kändes bra och jag blev så himla glad av solen, vitsippor, blåsippor, glada människor, humlor, fjärilar och av hur bra kroppen kändes. Rullade genom Bräkne-Hoby och tänkte lite på morfar som bor på äldreboende där, och vips så dök Naturbruksgymnasiet upp där jag hälsat på vänner som gick en gång i tiden. Rullade inom torget i Ronneby och hann precis hämta en chokladbiskvi och juice på Contan innan de stängde. Avnjöt dessa och en energibar på torget tillsammans med massa glassätare. Mindes alla härlig stunder med mormor och gammelmormor i Ronneby. Vilket äventyr det var att åka dit och hälsa på!

Rullade söderut längs vackra Ronnebyån, och sen mot Kuggeboda och Listerby. Fina vägar mellan Ronneby från Kuggeboda som vi utforskade på semester förra sommaren, vilken fin cyklig semester vi hade förra året! Väl i Listerby fick det bli cykelvägen längs E22:an bort till Hasslörondellen för att hinna hem till påskmiddagen. Körde över Färmanstorp och njöt av vackra vyer och fina djur när Mollie Nohave kom farande! Vi snackade en stund innan jag rullade vidare genom fina Nättraby där jag växt upp. Tänk vad det har krympt sen dess!

Tog en liten omväg mot Hästö för att kunna rulla fina hållet till stan. Vid Hästö såg jag en tjej på gul Team Rynkebycykel och vi snackade lite. Hon hade köpt den begagnad, men kände flera i Göteborgs-laget. Sen vid Bryggareberget stod Patrik och hejade! Gled in i ett soligt vackert Karlskrona på ben som fortfarande mådde bra.
Totalt 5 timmar och 40 min cykling (rullsnitt 25,3 km/h), utan att räkna in pauser. Men mitt kartläsande, fikande, fotande och snackade gjorde att jag totalt var ute över 8 timmar. Vilken härlig tur! Det som saknades var lillebror som skulle varit med egentligen!
 
Åhus och blåsippor! Fotade nästan inget på morgen, hade fullt upp att läsa karta!
 
 
Karlshamn!
 
 
Ronneby!
 
 
Kring Listerby-Kuggeboda!
 
 
Nättraby!
 
 
Karlskrona!
 
 
 
 

Vem behöver Mallorca..

...när det finns Stegeborgsrundan och fint sällskap här! =)
 
I eftermiddag/kväll hade jag hundvakt och Madde och jag kunde dra ut på en längre tur. Hon visade 8-milsversionen av Stegeborgsrundan! Ny favoritrunda helt klart! Fantastiskt vackert många kilometer innan och efter Stegeborg. Kul att åka färja också! Trevlig snubbe som körde båten, men han tyckte vi var lite knäppa som cyklade frivilligt och skakade bara på huvudet åt Ride of Hopes cykling i England och Team Rynkebys cykling till Paris. Galna tjejer. :P
 
Det blev en riktigt fin kväll i snacktempo. En sån kväll man verkligen lever länge på! =)
 
 
 
 
 
 

Norrköping - På återseende (1974)

Reklamfilm för Norrköping inspelad 1973. En stressfri stad med hjärta, många föreningar och mycket att göra! Som idag då! Fast jag föredrar att bo lite närmre marken..
 

Bensin på mackan?

Visste ni att margarin (Becel, Flora, Lätta, Milda m.fl.) innehåller massa kemikalier finns i bensin och rengöringsmedel till toaletter? Och att de innehåller Palmolja, vilket skördar regnskogar. Det känns ju bra att ha det på mackan eller steka i. Eller inte.
 
Själv föredrar jag Smör. (Eller Bregott). Ekologiskt, inga lättprodukter och undvika onödiga kemikalier. Så är jag uppväxt och så tänker jag fortsätta leva.
 
Mer om detta kan man läsa t.ex. här eller här..
  
 
Psst.
Bregott tillverkas inte som margarin eftersom det inte behöver gå igenom någon härdningsprocess. Innehåller bara grädde, rapsolja, salt och syrakultur. (källa: äktavara)

Årets första myggbett och trail-löpning i pannlampans sken

Igår kväll var en fantastiskt bra kväll. Trots att det varit regn hela dagen och att det var måndag. Efter jobbet åkte Emi och jag upp till Lilla Älgsjön där OK Kolmården skulle ha kvällens ungdomsträning. Vi gick en runda innan, sen fick Emi vila i bilen medan jag gick på del två av min mini-nybörjarkurs i orientering. Vi gick igenom, att ta ut riktning med tum-kompass, grovorientering, finorientering och "säkra tecken". Sen sprang vi ungdomarnas bana med stopp för att läsa karta, titta på olika "näsor"/sänkor/stenar/kullar/sumpmarker/osv och diskutera olika vägval. När vi stod stilla och pratade så kom inte mindre än två myggor och hälsade på! Då var det dags!
 
Efter orienteringen hämtade jag Emi och pannlampan och vi gav oss ut på en väl uppmärkt 7km-slinga som jag spanat in. Det skymde nästan direkt och var kolsvart när vi kommit halvvägs. Men jag hade den bra pannlampan så det var inget problem att se var jag satte fötterna. Utmaningen var att fokusera på stigen och inte på att det var väldigt mycket mörker runtomkring. Det var bitvis väldigt blött och bitvis väldigt knixigt. Men fötterna var redan blöta från orienteringen och terrängskorna var på, så det gick bra. Men långsamt. Emi travade snällt framför/bakom mig och det gick hur bra som helst att ha henne med idag. Vi mötte en stackars (stor) groda som nästan blev trampad på och sen bländad av pannlampan, men han satt blixt stilla. På vägen hem sen var det många tiotals grodor på vägen som inte heller flyttade på sig, som jag försökte väja för med bilen.
 
Åh vad jag älskar skog! Och det luktade så gott med blöt skog efter dagens regnande! Kom hem med känslan av  att vara en helt ny människa. Väl hemma i ljuset så såg jag inte bara hur nöjd och glad Emi var, utan också hur skitig hon var... ;)
 
Verkar hursomhelst vara ett trevligt område med mycket trevliga sjöar, skogar och stigar. Leder och MTB-spår  är indikationer på detta, fall inte annat.
 
 
 
 
 
 

Wiwis bilder från helgen!

Sammanfattningsvis: gult och glada miner. =)
 
Jag är med på tredje bilden, cyklar bredvid Thomas (från Vadstena), och sista bilden bredvid Mats "Matte" (orienteraren från Halmstad). I mitten har vi vår grymma lagkapten Brian, och fantastiska vice kapten Sussie (som nästa år kommer vara kapten för Halmstad). Näst sista bilden är Agge som är inne på sitt tredje år. Hon håller ihop allt! Allt från det administrativa till sammanhållningen och  cykelklungan!
 
 
 
 
 
 
 

Första lägret med Team Rynkeby Jönköping

Denna helg har jag vari i Jönköping och hängt med Team Rynkeby Jönköping. Så roligt att äntligen få ses en längre stund och hinna umgås lite med! Mest har jag umgåtts med Johanna och Ole, då vi samåkte ned och med Johanna och Camilla som jag delade rum med. Men där emellan blev det också att lära känna några av laget lite bättre än tidigare. Lyckades lära mig de sista namnen. Insett att vi är en fantastisk och inspirerande blanding människor olika bakgrunder och idéer. Så himla härligt gäng. =)
 
Cyklarna kom ju härom veckan. Kläderna fick vi i lördags. Och vi ville bara ut och cykla! Ut ut ut! Men först var det massa info från Team sportia, där vi hämtat cyklarna innan, som berättade om garanti, cykelvård, osv. Lite tid för shopping och kaffe. Många var rejält trötta, hade liksom mig gått upp innan 6 på morgonen och det var ett roligt tröttflamsigt/pirrigt gäng. Sen Cykelteori och lunch, sen incheck på hotell och ombyte. På eftermiddagen  fick vi ätnligen komma ut och cykla ihop för första gången! Vi delade in oss i fyra små klungor (6-9 pers), med en erfaren cyklist som hittade rundan i varje grupp. Mycket bra tror jag med små grupper, när vi inte känner varandras egenskaper som cyklister än. Fikapaus tidigt och lugnt tempo, fokus säkerthet och klungkörning. Det gick bättre än väntat tycker jag. Bra första dag! Middag och umgänge och sova gott på hotell.. Nice!

Söndagen startades med hotellfrukost, innan cykling. Det blev samma grupper ut ur stan, sen övade vi på att köra storklunga! Ganska rörigt, och finns helt klart förbättringspotential, men med tanke på att det var första gången tycker jag det gick väldigt bra! Mäktigt med alla gula cyklar och cyklister som far fram! Wiiwi har fotat massa under söndagen, hoppas jag kan låna några bilder sen. =)
 
 
 
Första tre bilderna är från Team Sportia, den sista från prova-kläder-och-innan-lunch häng. Allvar blandat med flams och trams. Johanna på liten mini Bianchi. Johanna är för övrigt väldigt kort och det blir mycket skämt om hur liten cykel hon har, så denna hade kanske passat? Ole, dansken, och Camilla, provar hjälpar och pratar om Garmin ruttplanering.
 
 

Min röda pärla flyttar till Öland

September 2011 var en omtumlande månad. Jag slet med skola och jobb och träning inför mitt längsta lopp nånsin och första delen av klassikern (Lidingöloppet). Och mitt i allt så blev Rolf, min styvfar och bästa träningskompis, väldigt dålig. Han hade fått cancerbesked i mitten av augusti och sex veckor senare gick han bort. Jag fattade ingenting. Mina blogginlägg i september hoppar hejvilt mellan cykellycka, sensommar, hopp och förtvivlan. Jag vägrade inse att han var så dålig. Vi skulle ju köra klassikern. Cykla. Fixa i Johannishus och allt det där. Sista tiden när han fick vårdas hemma så satt jag där mycket och berättade om allt jag gjorde, höll honom uppdaterad på allt skvaller i Team Blekinge (han brukade ju alltid ha koll på allt!), berättade om min jakt på cykel...
 
Jag skulle ju äntligen köpa racer. För att jag drömt om det i flera och för att köra klassikern. Den sommaren sparade jag så mycket jag kunde och i september provade jag alla möjliga cyklar innan jag äntligen köpte denna. Min röda pärla. Sålde den igår och det känns tomt hemma. Nu kommer den flytta till Öland tillsammans med min bästa kompis Maria (som flyttar dit i Juni), så jag får väl hälsa på dem där. =)
 
 
Bilderna är från när jag precis köpte den. Nu har den vita däck, svart styrlinda och röda vattenflaskhållare. I övrigt lika blänkande, nu som då. =)
 

Länk till september 2011: http://possibly.blogg.se/2011/september/

7 mil vardagscykling!

Varit uppe och på plats tidigt på jobbet denna vecka för att kunna flexa ut lite tidigare idag. Verklgien värt det!
 
Fantstisk kväll med sol och en hel del vind. Riktigt vacker runda som Jonas hittade på, många sträckor jag verkligen verkligen gillade! Några fina backar. Många fina passager över Göta kanal. Fint sällskap som bestod av Madde och Jonas. Benen kändes pigga och starka och jag fick hålla igen för att hålla överenskommen hastighet. Go känsla. Undrar om jag nånsin skrivit att mina ben känns starka när det gäller cykling?? Tror inte det! Jag brukar ligga sist och kämpa för att inte tappa. Hoppas det håller i sig!
 
I helgen är det första träningslägret med Team Rynkeby och alla nya cyklar. Ska bli så kul!
 
Inga fikapauser eller fotopauser idag, men jag spurtade uppför en backe och han få fram mobilen och ta en bild:
 
 
 
 

RSS 2.0