Dixie Chicks!

Jag har fått se Dixie Chicks live!! Så himla bra!! Upptäckte att jag kunde i princip alla låtarna. Har lyssnat MYCKET på dem till och från sen många år tillbaka.
 
Jag och pappa var på konserten, medan Patrik och Albin (och Rebecca) hängde på hotellet bredvid. Första gången själva, andra gången han fick bröstmjölk på flaska. Men det gick tydligen bra! Skönt!
 
De började rätt lugnt, men sen gick de all in! Jag smet från min plats halvtid och tog mig långt fram. Älskar att vara långt fram så man ser alla detaljer! Andra halvan var riktigt bra. Full fart, mer rockigt än jag trodde och stor variation på uppsättning/bakgrund/stil. På "Not Ready to Make Nice" så körde de överdirvet amerikanskt med bilder på politiker som studsade runt bland amerikansk-färgade stjärnor och det sprutade konfetti. Tjejerna har mycket åsikter, som är väldigt vänster i förhållande till den målgruppen deras typ av musik brukar ha (country music, höger osv). Kul de vågar stå för sina åsikter. Heja!
 
 
 

Didysling Lisca Rainbow

Min senaste pärla i sjalsamlingen är en ringsjal, en fantastiskt härlig färgglad och mjuk ringsjal!

"Didysling Lisca Rainbow" heter den. Didymos är ett tyskt märke som gör riktigt trevliga sjalar, och deras sjalar heter Didysling. Lisca syftar till deras sjalar som är värda på ett särskilt sätt; diagonalvävda på sätt som ger ett relativt tunt, väldigt mjukt och lättarbetat tyg med stretch på diagonalen. Alla deras sjalar är av organiska material, denna i 100% bomull. 

 

Provade flera sjalar på Knyt-an igår, mest för att vi hade vägarna förbi en av de få (den enda?) butiken som säljer vävda sjalar. Lyxigt att få känna och inte bara spana på nätet och eller försynt spana in andras sjalar. 

 

Just denna fastnade jag för (både fantastiskt tyg och fantastiska färger)! Även pappa/morfar tyckte färgerna var så härliga. Trots det hängde jag tillbaka den med en liten suck och tänkte att jag inte borde spontanköpa en sjal. Men idag på vägen hem överraskade pappa/morfar med att köra in till butiken igen för att köpa den åt oss! <3 

 
 
 
 
 
 
 

Fortfarande morgonpigg!

Här på pappas mage, en lördag morgon!
 
 
 

Kvarseboklint

Söndagsutflykt med Oscar och Sofia till Kvarseboklint. Var på kurs igår och lärde mig ryggknyt med bärsjal, och det bliev skogspremiär för det idag! Guld värt att kunna gå ut i skogen och kunna se var man sätter fötterna (jämfört med att bära i bärsjal på mage). Instabilt väder, men vi klarade oss och som vanligt jätteskönt att komma ut!
 
 

På sjalkurs i Motala!

Några trevliga bärsjalemänniskor i Östergötland bjöd in Olga från Malmö, en av Sveriges tre diplomerade bärandekonsulter, till att hålla en kurs. Jag och Anna gick på eftermiddagen med tema knyta rygg. Kul!
 
En härlig samling sjalar att klämma på (och några dockor att öva med). Min vän Anna i Linköping övar med docka (hennes Elton är bara 5 veckor).
 
Nöjd bebis och nöjd mamma. =)

Andreas, Martina, Felix

I fredags kväll, till lördag lunch, hade vi finbesök från Kristianstad! Patriks barndomskompis "Håkis" med familj! Mysigt! Full fart på Felix, två år, förutom en stunds mys på morgonen. =)
 
 
 
 
 
 

Snart 3 månader!

Tiden går fort! Om en vecka blir den här snyggingen 3 månader. Och jag kom på att jag har mest bilder när han är i sjalen, det är då han är som nöjdast och man kommer på idéen med att fota. Men dessa tog jag igår!
 
Hade nån vecka han var lite kinkig, troligen är det väl det där utvecklingssprånget som är vid 11-12 veckor då bebisar oftast behöver sin trygghet hos föräldrarna ännu mer när hela deras värld förändras. Men sen dess har han varit väldigt lätt att umgås med! Förutom att han inte riktigt gillar det där med vagn, när han var nyfödd gick det ju att gå väldigt långa vagnpromenader, men nu funkar det en stund sen vill han vara med uppe och titta. Hänger helst i sjalen om vi ska nånstans. Då hänger  han gärna ut ur sjalen och kollar in världen, för att sen sova gott och länge när han är fylld med nyta intryck. När vi stannar till nånstans för lunch, fika eller häng med vänner så passar han på att komma upp och äta och umgås. 
 
Albin är fortfarande gladast och mysigast om morgona! Och han älskar när man har ögonkontakt, pratar och sjunger med honom. Ligger gärna och snackar på skötbordet, och tycker om att stå (med mycket stöd såklart) i nåns knä och spana. Men blir allvarlig och lite fundersam när man tar fram systemkameran och kollar in i den istället för på honom.
 
2016-04-19
 
 

Påskhelgen m.m.

Äntligen har jag tagit mig tid att kolla på bilderna från i påskas! (tre veckor sen redan!?)
 
Veckan innan påsk bodde vi hos min mamma, och min lillebror kom upp och hängde där också. Morgonmys påbilderna nedan, med såväl Albin som morbror och mormor i sovkläder! =)
 
Skärtorsdag till påskafton var vi i Åhus. Träffade Håkis, Martina och Felix. Fredrik och hand föräldrar. Patriks släkt. Sen avslutade med solig verandra premiär innan återfärd till Karlskrona.
 
Veckan efter påsk bodde vi hos min pappa och Ingalill. Pappa och jag var lediga, så vi var ute på många trevliga promenader och utflykter!
 
Morbror Adrian, mormor Gunilla.
 
Gammelmormor (Patriks mormor) Signe och familjen Hentzel (Sanne, Jörgen, Madde, Josse)
 
Morfar Robert.
 

Soliga dagar!

När aprilväder är bra!
 
 
Utflykt till Linköping i måndags (utan jacka!) och satt på en uteservering och fikade med Anna och Elton (3,5 veckor) i solen i flera timmar. Tisdag hängde jag och Albin på Ulrikas veranda. Riktigt gott. Ulrikas lilla tjej var beräknad till i tisdags, idag är det lördag...hrm får se när hon vill titta ut!
 

Glad, gladare, gladast!

Albin har gått och blivit morgonpigg. Kan kännas lite väl tidigt ibland, men då han är så himla glad och "snackig" på morgonen glömmer man bort det snart. Älskade unge! <3
 
2016-04-14
 
 
 
 
 

Norsholms naturreservat

Söndagsutflykt med Anna och Micke!
 
 

UT Kolmåden 3-timmars

I lördags ordnade min förening ett 3-timmars lopp. Gå eller spring så många varv som möjligt på 3 timmar. Jag och Albin i vagn och Emi bredvid gick två och en halv timme. Sen tröttnade Albin och satte honom i sjalen och minglade runt i målområdet, då blev han nöjd! =)
 
Riktigt trevligt, många trevliga att gå med och så imponerad av de som sprang hela tiden! Mestadels härligt väder och en trevlig slinga vid strömmen. Det var tredje året denna tävling var, nästa år kanske jag kan springa lite också...!
 
 
 

Barnvagnsbootcamp

Idag har vi varit på Barnvagnsbootcamp i en regnig Vrinneviskog. Jättekul!
 
 
 

Fotografering på Fotofabriken

Den 3:e februari 2016, då Albin var då 9 dagar gammal, var vi och fotades av Niclas på Fotofabriken. Vi har ett fint album också, men dessa nedan är de vi köpte digitalt. Min fina lilla familj! <3
 
 
 

På sälspaning i Kuggeboda

Igår var jag, mamma, Albin och Emi en sväng i Kuggeboda. Spanade efter sälar, för hört rykten att de syntes några förra veckan. Vi såg inga dock. Varm och skön sol, men lite kalla vindar. Klart och vackert!
 
 

Sova? Jag?

Vi har hamnat lite ur fas. Albin somnar tidigt och vaknar tidigt, och vi sitter uppe sent och umgås. Jag försöker övertala Albin att vara kvar i sängen och mysa/halvsova med mig en stund på morgonen. Det brukar vara mysigt och roligt, för han är alltid på så gott humör på morgonarna och "aaaooar" och spanar in mig och omvärlden. Men mycket sömn blir det inte, men det gör inte så mycket när man är alldeles varm och glad i hjärtat. <3
 
 

En dag i Malmö!

Jag satt och pratade med Hanna och några om att jag skulle vilja åka till Malmö en dag, men att det känns hopplöst med tåg från Norrköping och reda ut det med bebis och hund och allt. Men så kom vi på att det är ju nära från Karlskrona, att man kan lämna hunden här hos mamma eller pappa och att Hanna ville åka med. Så igår tog  vi en sväng över dagen, Albin i sjal och en ryggsäck! Härlig frihetskänsla!
 
Vi gjorde inget särksilt egentligen, umgicks himla mycket med Hanna såklart. Så roligt att få så mycket tid ihop!  Där nere hängde vi med bror (stolt morbror), hälsade på Olles jobb, åt god lunch på Mitt Möllan med efterrätt i form av god och udda glass, sen promenad och köpte med fika hem. Fikat blev på golvet hos brorsan med Albin i fokus, såklart! Kajsa kom och lite senare även Mange. Massa trevligt häng, lagade middag ihop och sen hoppade vi på tåg hem. Blev väldigt sent hemma men det gick det med! Härlig dag!
 
Och det gick hur bra som helst! Denna dag hade aldrig funkat med vagn, där är han nöjd max en timme totalt per dag typ, kanske två. Det hade blivit många stopp för att vagga/amma/mysa/vyssja. Men istället sov han när vi rörde oss och var vaken och umgicks när vi tog paus. Han satt och spanade i sjalen på väg till tåget, på tåget så sov han i sjalen, ammade, satt och spanade lite. Sen sov han när vi gick till Möllan, där han var vaken och hängde med morbror och såg sig runt och ammade lite. Sen kollande han runt lite efter lunchen innan han somnade i sjalen och sov när vi gick på stan och handlade osv. Sen var han vaken hos brorsan, väldigt länge faktiskt, innan han däckade i sjalen och sov hela vägen hem och hela natten i princip (utom korta vakenpauser för amning och blöjbyten). Tack tack, fina sjal!

Morgonpigg och glad Albin, på väg till tåget! Ville fånga den där nyfikna blicken och smajlet, men fick en busig Albin med tungan ute på bild istället!
 
Så här har brorsan det i lägenheten han delar med Olle och Mange. Verkligen verkligen trevligt, såväl grabbarna som inredningen!
 
 
Inget konstigt med det...!
 
 
Nöjda grabbar.
 

RSS 2.0