Två glada tjockisar =)

Dessa härliga bilder tog Danne på oss i lördags kväll! Glada tjejer med runda magar! =)
 
Jag och Mia, i vecka 32 resp vecka 25!
 

Mys, regn, fest och mys

Denna helg hade vi finbesök. Lillebror var här hela helgen och Martin C på lördag kväll och över natten. Brorsan och jag var båda lite småförkylda och tog det rätt lugnt. Det blev ändå en sväng på stan på fredagen, skogspromenad vid Lilla Älgsjön på lördagen (tyvärr tajmat med regn), fest på kvällen och lussekattsbak på söndag. Och Patrik stod för festfixandet!
 
Festen var en 30-årsfest på Roddklubben för Patrik och Micke som fyllt/fyller, för vännerna häromkring som ville fira. Det var himla trevligt! Många vänner, som jag tyvärr inte hann umgås med så mycket som jag önskat (vi borde ses oftare helt klart)! Det var mysigt med julbelysningen, men samtidigt lagom ösigt med en hel del dans (såväl bugg som allmän utedans). Den present som kom mest till användning av gästerna var utan tvekan käppen Patrik fick av Martin...Tänk att det kan vara så kul att tramsa med en käpp!

 
 

Strömmen!

Ännu en fin dag!
 
 

Sol och skog!

Åh vad jag älskar att andas skog. Speciellt med sällskap av mina älsklingar! =)
 
 
 

Vinterns första snö

Nu helt plötsligt från ingenstans kom kylan! I förrgår kväll kom vinterns första snöflingor här i Norrköping, och på morgonen var det ett tunt tunt lager kvar. Det blir en kall helg med många minusgrader. Och få som har dubbdäck på. Inte heller vi, det får därmed bli dagens mission. Men det ska visst bli plus igen nästa vecka. Ikväll filmkväll med några vänner. Det blir mys.
 
 
 

"Sturköpendeln"

Heja Sturköpendeln! Bra initiativ i Karlskrona kommun. Sturkö tar typ 30 min att köra bil till, och 20 min med nya båtpendeln. Betalas på samma sätt som en bussbiljett. Dessutom finns det cykelvägar från Karlskrona till Sturkö, så man kan cykla dit och ta med cykeln på båten hem om man inte vill cykla hem också. Bra där!
 
 
 

Tips för utforskande av nya vägar på racer!

Igår fick jag tips av en kollega, som jag verkligen verkligen behövt för 1½ år sen när jag började cykla racer i Norrköping. En ny stad och kommun och jag visste inte om jag skulle försöka hitta på en egen runda och i så fall hur, eller om jag bara skulle cykla på måfå.
 
Tipset var:
Gå in på denna sida: https://nvdb2012.trafikverket.se/SeTransportnatverket
Zooma in eller sök fram på intressant område. På högersidan kan man sen välja vad som ska visas.
 
Min favorit blev direkt "Väguppgifter" och "Slitlager", då syns alla asfalterade vägar i rött och alla grusade i grönt!
 
Det är ju fantastiskt, man ser ju direkt framför sig vilka asfalterade vägar som sitter ihop och bildar en "slinga". Och vilka grusade vägar som kan fungera om man vill ut och köra grusdistans på MTB!
 
 
 
Tror ni jag blev cykelsugen nu eller!? =D
 
Andra bra tips när man ska hitta nya rundor: Kolla in Strava (rundor och segments), google maps (för att se om det ser trevligt ut) och framförallt häng på andra som hittar!
 

Blöjtårta och fina vänner!

I lördags blev jag överraskad på Lingonfabriken! Helt plötsligt dök det upp ett gäng vänner som bokat bord och bjöd på lunch och fika och dukade upp en tjusig blöjtårta (inte meningen att man skulle äta) och presenter! En väldigt trevlig tolkning av babyshower!

Tack Mia, Käti, Rebecca, Madde, Maja, och Elna (som deltog i tanken)! Det var så himla roligt att få umgås med er en eftermiddag sådär helt plötsligt! =)
 
 
Tårta gjord på blöjor och tvättlappar, dekorerad med babystrumpor, nappar, orkidéer, spetsband och en jättemjuk gosig nalle! Mjuk lurvig tröja med öron på luvan, byxor och body. (..och av Hampus, som tyckte det var orättvist att han inte fick vara med, så fick vi en napp med mustasch, en pärlad groda och ett armband! Tack Hampus!)
 

Malmöhelg

Härom helgen var vi i Malmö och umgicks med vänner. Det var riktigt trevligt! Fredag kväll mys hos Susanna och Johannes och lilla Agnes. Lördag långpromenad i härlig, häng och god mat med Maria, Olle, Ida och Jesper. Söndag frukost med samma gäng och sen långpromenad till med Ida och Jesper. Malmö bjöd på fint väder, speciellt lördagen som var nästan vindstilla och till och med lite sol. Riktigt gott!
 
Vi åkte tåg ner, och tåget dit funkade faktiskt riktigt bra. Hem blev det såklart försenat, men det gick ingen nöd på oss. Emi, jag och Patrik bodde på hotell mitt i stan, riktigt skönt. Det är först nu sista året vi har kommit på att många hotell faktiskt har hundrum och det funkar väldigt bra.
 
På söndagen kom brorsan och sprang förbi när vi satt på kaffe! Kul att få byta några ord i farten! =) 
 
Lördag hade vi faktiskt med kameran på promenaden och passade på att fota lite:
 

 
 
Vår tjej-trio från gymnasiet brukar ju ses och turas om att hälsa på varandra. Detta var första gången grabbarna fick vara med, men inte första gången i Malmö. Letade upp några tidigare blogginlägg:
http://possibly.blogg.se/2013/november/tjejhelg-i-malmo-2.html
http://possibly.blogg.se/2011/july/malmo.html
http://possibly.blogg.se/2011/july/fler-bilder-fran-malmohelgen.html
 
 
 

Katt-farbror med humor!

Förra helgen var vi i Malmö.Vi träffade massa trevligt folk, mer som det sen.
 
Men har fortfarande lite roligt åt denna katt, Bamse 14 år, som beskrevs som saknad. Man kan väl säga att han inte var en ung rymling till hankatt, utan snarare en kelig farbror med humor. Han satt under sin egna bortsprunget-lapp och kelade med alla lördagsflanerande (som försökte ringa hans matte som aldrig svarade)!
 
 
 

30-årig Patrik och 30 veckors gravid fru

Idag fyller min älskade man 30 år! Och oj så kär jag är i denna man, så lycklig att få dela mitt liv och min vardag med honom!
 
 
Stort grattis på din dag älskling!
 
Personalfoto från Telenor Connexion från härom veckan. Fin bild tycker jag!
 
 
Och nu går graviditeten passade nog in i vecka 30, det känns så häftigt! Jag mår fintfint! Jag blir lätt andfådd såklart, är smidig som ett kylskåp och behöver sova mycket. Men annars mår jag hur bra som helst och njuter varje dag av min vackra mage, av att kunna promenera/dansa/yoga och av att jag inte har några krämpor alls.  Det är full fart på bebisen i magen och det är så mysigt att tillsammans på kvällarna ligga och känna på magen och försöka gissa vad den håller på med där inne.
 
"Bebisen väger ca 1500 g och är ca 40 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Bebisen övar på att "andas" fostervatten. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern."
 
 

Löpning!?

Senaste löppasset var innan vi åkte till Turkiet, nu redan 8 veckor sen. Efter det passet tänkte jag att nu får det vara nog, det känns bara flåsigt och tråkigt att inte komma nånstans. Det blir inte bättre av att alla kläder sitter obekvämt, speciellt träningsbyxor. Men veckorna gick och löparabstinensen smög sig på. Häromdagen veckan såg jag min springklocka och kände mig alldeles ledsen, liksom tom för att en del av mig saknades. Till sist beställde jag ett par gravidträningstajts, som kom förra veckan. och i onsdags pratade jag med Gabriella om hur fantastiskt det är att springa i höstlöv.
 
Så igår kväll fick jag ett ryck och tog på mig alla träningskläder, springskor och springklocka och gav mig ut! Jag bestämde mig för rask promenad (nåja, så rask en rask promenad numera är) med eventuellt inslag av löpning. Kände mig onödigt väl kittad med löparklocka och allt, men det var skönt att få vara "mig själv" en stund. Tänkte prova löpa, men ha fokus på hur skönt det är med höstluft och höstlöv. Det var helt fantastiskt!
 
Och det gick faktiskt bra att springa lite! Tidigare har jag väl aldrig kunnat tänka mig att jag skulle bli jätteglad efter några ynka 12 x 1 min jogg (med 2 min gång emellan). Men jag kände mig alldeles lycklig efter! Det var så skönt att få tänka på höstlöv och intervaller en stund! Det var inte alls för tufft, utan kändes faktiskt riktigt bra. Även dagen efter. Var lagom, helt enkelt, och precis det jag behövde!
 
Glad Karla efter löpning, gravid i vecka 28+1.
 

RSS 2.0