Felix igen!

Jomen jag tog faktiskt några få bilder med systemkameran i helgen också. Goaste Felix! <3
 
 
 
 

Finbesök av Håkis med familj

I helgen har vi haft långväga finbesök av en av Patriks bästa vänner och hans familj. Så roligt!
 
Kul att få umgås lite längre än bara när vi svänger inom och fikar på väg till/från Åhus. Synd bara att det är februari, Norrköpings fantastiska skogar gör sig bättre när där inte är lera och snålblåst. Lördagen bjöd på tråkväder, men till söndagen hade det kommit. Det var ju bra så  gästerna söderifrån som inte haft nån vinter hemma fick lite känsla. Fast när vi bokade in den här helgen så var det flera decimeter snö här och vi pratade skidåkning. Menmen. Det blev en hel del promenerande och häng på Arbetets museum och så, men också bara hänga hemikring. Trevligt det med. Blir full fart ändå med en ettåring på besök. =)
 
Några mobilbilder blev det i helgen, mest på Felix så klart. Mer eller mindre suddiga..
 

Långpass i dagsljus

Jomen visst springer jag ännu, om någon skulle undra. Jag har ju liksom alltid gjort det mer eller mindre (i höst 15 år sen jag gick med i löpklubben). Oftast mindre. Oftast lugnt och trevligt snack-tempo och byta-i-huvudet-tempo. Utom på våren för då brukar jag trappa upp inför Göteborgsvarvet och springa längre.
 
I år blir mitt tionde Göteborgsvarv. Tionde och snabbaste kanske till och med? För jag tränar nu inför ett marathon (!!) som jag har inbokat 2 maj i Prag. Så Göteborgsvarvet några veckor senare borde ju gå i bara farten efter det? På tal om fart, det är nåt jag inte har. Jag tror man behöver springa intervaller/fartpass mer än två gånger om året om man ska bli snabbare.. Men nu är jag inte med och springer med nån klubb, och då blir det absolut inte av.
 
Hursomhelst är det trevligt att springa i dagsljus. Igår var det ljust nästan hela min runda trots att jag stack ut ganska sent på eftermiddagen. Det kändes fint. 20 lugna kilometer. Heja mig. Prag here I come! =)
 

Första bilden är på nya bron/bryggan/gångvägen som är en av de få pusselbitar som är kvar i pusslet att få en lång sammanhängade promenad på båda sidor strömmen. Lyx!
 
 
 
 

Välkomna små snödroppar!

Våååååår!!??
 
 

First Aid Kit

Konsert igår kväll med First Aid Kit på Flygeln här i Norrköping. Det låter riktigt bra nu. De har mognat och hittat sin stil. Jag känner igen de amerikanska influenserna från min uppväxt, och njuter när de förpackas i ett sammanhang med dessa musikaliska tjejer med härlig röster. Allt är snyggt och genomtänkt. Det är personligt och nära. Magiskt när de körde Ghost Town akustiskt och Flygeln sjöng med. <3

Fin recenssion finns på nt, också därifrån bilden kommer. (se här)

Where's the music?

I år har det kommit ännu en musikfestival till Norrköping. Denna gång en festival på pågår tre kvällar som fyller industrilandskapet med musik, ljus och folk. Konserterna är bara 30-60 min och är samtidigt på ca 10 scener samtidigt. Så en himla massa musik att välja på. Många lokala och/eller mindre band, men även några stora.
 
Jag gick bara i lördags, hade dagspass. Men hann ändå höra nio olika artister! Manfredd Kidd (indi-pop-nåt), Machinista (electro-synth-typ), Olöf Arnalds (isländsk skönsång med vacker gitarr), Far och son (hip hop), Jonathan Johansson (nån sorts singer-songwriter), Hoffmaestro (en energisk blanding på alla musikstilar), kort sväng på dansk elctro-nåt, Movits! (äppelknyckarjazz). Så väldigt blandade musikstilar. Nästan lika blandade stilar var det på lokalerna vi besökte, kul att få se lite olika konsertställen i Norrpan. Bäst är ju helt klart Värmekyrkan, coolt med de superhöga fönstren och den ruffa miljön! (se bild längre ner)
 
Bland musiken var Movits! Var utan tvekan mina favoriter! Woooo vilken härlig musik och härlig energi!
 
Himla kul att driva runt i Norrköping med ett gäng vänner och träffa på folk här och där som man känner. Norrköping känns mer och mer hemma. =)
 
Where's the music? Överallt!
 
Jonathan Johansson i Värmekyrkan.
 
 
 
 

Fina fina Norrköping!

Åh vad jag gillar detta! Motala ström som dånar fram, industrilandskapet, gammal och nytt, byggkran och nostalgi, trappor, campus, fik, arbetets museum, konserlokaler, torn, gångar, vinklar, vrån, tegel, trä, metall, människor som möts på smala gångar och som lutar sig mot varm tegelväg och längtar efter vår.
 
 
 

<3

Vi kör på alla hjärtans dag en dag för sent. Brunch och blommor och nånstans en gömd present. Han kan när han vill den där Patrik! Eftermiddagspromenad med årets första sol-chill med älsklingarna och årets första ute-latte. Sol och vindstilla plats hittade vi passande nog i Kärleksparken som var pimpad helgen till ära. Ikväll har jag hittat på spännande paj och sen bio. Det är fint att få umgås med denna fantastiska kille. Vår sjätte alla hjärtans dag. Och jag är så himla kär! <3
 
 

Eko-disktrasa

Ja, mina vänner, vad tror vi om det här?
 
Detta är en miljösnäll disktrasa av bomull och bambuviskos (bambu från certifierad odling). Den är tillverkad helt och hållet i Sverige. Bomull och bambooviskos ska ha bra uppsugningsförmåga, men behöver tvättas en omgång först (så kan inte ge er en recension direk)t. Den tvättas i 40-60 grader, och/eller kokas i kastull eller i mikro 3 min (blöt såklart). Den ska hålla länge såklart, men när man tröttnar på den så slängs den i komposten. Den är märkt med Bra miljöval och blev utvald till Årets textilprodukt 2009.
 
Jag är lite skeptisk faktiskt ändå, trots att det låter så himla bra. Men ja, vi får väl göra ett försök! =)
 
Jag har länge tänkt köpa en men inte blivit av, men denna hittade jag på turistbyrån häromdagen när jag skulle köpa konsertbiljetter!
 
 
 
Den ovan från turistbyrån kostade 69 kr, faktiskt billgiare än de jag hittat på nätet. På nätet hittar man mest Ekelunds diskdukar, som är lite större än denna. Eller disktrasor av lin, t.ex. denna på jordklok. Googlar man på miljövänliga disktrasor så får man också massa tips på vilken typ av maskor och garn som är bra om man ska sticka egna. Men så pysslig är jag inte. ;)

Vackert på väg till jobbet igår!

Oredigerad mobilbild utan filter. Japp, så vacker är verkligheten! =)

Vänliga veckan

Det finns dagar och tydligen även veckor för alla möjliga olika sorters teman. Denna vecka är det vänliga veckan! Som tydligen kom utav en trafikräknande man som noterade att näst intill alla som han mötte såg ut som om de var på väg till begravning (källa: wikipedia). Lite fånigt. Men ibland är det bra med en tankeställare, det kan göra så mycket med ett extra leende eller några vänliga ord! =)
 
 

Vilken söndag! Vilken Mia!

Man kan inte bli annat än glad av att umgås med Mia! Igår var det Mia-häng på allra bästa vis!
 
Hon kom på förmiddagen och vi var ute och sprang långpass ihop. Nästan 17 km fick vi ihop. Det var strålande solsken, så fantastiskt! Många ute och himla vackert, särskilt längs Åbackarna och industrilandskapet. Men kalla envisa motvindar på vissa ställen. Men det var snackpuls (typ 5:50-tempo) och vi han prata om allt möjligt och titta på massa stadsplaneringsprojekt och kilometrarna flöt på fint. Första gången nånsin för mig att springa med dubbar och första passet med vätsktebälte sen typ juli. Jag försöker lägga på 1-2 km i veckan på helgens långpass och det kändes mycket bättre än jag trodde det skulle göra att springa så långt idag. Lite stelt på slutet men annars helt okej. Det känns lovande. Mia pinnar som vanligt på med bra steg! Grymma vi är! Vi springer verkligen bra ihop! Prag 2 maj, here we come!
 
Sen kom vi hem till Tacopaj som Patrik lagat. Fin markservice på det här stället. ;) Sen häng med varsin kaffekopp i solen i soffan ganska länge.
 
Det där me sol är fint. Sen tog vi spårvagnen in till stan och kollade in några få affärer innan vi erkände ännu en gång att det där med shoppa inte är vår grej, så vi gick och fikade istället.
 
Vilken perfekt söndag. Fler såna, tack. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Heldag i Stockholm!

Igår var vi i Stockholm. Lyxigt att kunna åka dit över dagen! Jag, Patrik och Emi åkte tåg upp på morgonen och sen strosade runt med Anna, åt lunch på Under Kastanjen (hund får följa med i lilla rummet) och strosade vidare. Kollade var de jobbar nånstans, hur slussen ser ut nu innan ombyggnad och bara umgicks. Sen mötte vi mamma och Lars på Café Tabac, ett trevligt café/tapasställe/restaurang där man får ha hund med sig när man bokar. God mat, trevligt ställe och en mamma och en Lars som var på strålande gott humör. Vi pratade dans (de har börjat dansa tango!) och träning och skrattade en massa! Så himla kul vi fick och kunde komma upp och fira födelsedags-Lars!
 
Undrar om de tänker lite söt chihuahua med kläder på i en liten väska när Stockholmsställena tillåter hund? Och så kommer Emi? Hahaha! Hursomhelst är det jättekul för oss att kunna åka iväg på heldag/äventyr med hela lilla "familjen" och att Emi också är välkommen. Hon är hur cool som helst och funkar kanonbra i på såväl tåg som storstadsstök och på restaurang. Världens bästa vovve. =)
 
Coola tåghunden och lunchstället i gamla stan.
 
Patrik och Anna pekar ut sina jobbplatser och utsiken från dem.
 
Slussen.
 
Gamla stan.
 
Härliga fina Lars och mamma. (och vovve som är nyfiken på presenterna)
 
Vovve som chillar på restaurang. Vid mammas fötter och med utsikt mot Kornhamnstorg. Nöjd
 

Lyxig skidåkning!

I onsdags kväll körde jag, Erik och Madde upp till Lillsjön i Åby (20 min bort). Där var verkligen riktigt fint. Fina spår, väldigt mycket snö och nån enstaka minusgrad. Det gick till och med att ta en tur i skogen (fast det var inte optimalt utan turskidor, men det gör inget för naturupplevelsen var häftig). Vi körde med pannlampa och det är härligt, frihet att bara kunna köra varsom. Det blev även ett och ett halvt varv på elljusspåret (berg- och dalbana! Upp och ner och upp och ner!) och sen den långa fina vägen (som hela tiden går lite uppför) till toppen av yxbacken (grusvägen). Märklig känsla att komma upp dit och höra ankarliften från Yxbacken med alla associationer som man fick till ljudet av liftsystem. Typ snowboard, liftköer, fika, varm choklad, stughäng i underställ och vidare. Sen när man vänder tillbaka har man ju lätt nedför nästan hela vägen! Då fick man upp rätt bra fart och man kände sig som ett proffs!
 
Kändes himla fint att åka igen, hade jag inte jobbat och gjort annat om dagarna hade jag nog hängt där varje dag denna vecka! Lyxigt alltså att ha fjällkänsla här hemikring!
 
 
 
 

Skotta fram bilar?

Så här ser lunchrundorna ut nu. Mycket snö. Min bil behöver skottas fram (övre bilen). Skönt jag slipper göra det när jag ska till jobbet i alla fall. Då cyklar jag eller åker spårvagn. =) Emi ser inte så nöjd ut på just denna bilden, men hon är väldigt nöjd över snön och skuttar mest runt eller rullar runt. Denna bild var mest kul för hons er ut som en tax tycker jag!
 
 

En snålis, en virrpanna och en besserwisser

Det var en gång en snålis, en virrpanna och en besservisser som skulle på bröllopsmässa. Plötsligt kom BLT och tyckte de såg roliga ut och bad om att få ta en bild och ställa några frågor.
 
Jag och Hanna (min barndomskompis som ska vara brudtärna) och Patrik var på bröllopsmässan på Statt i Karlskrona i söndags. Där var även massa trevliga danskompisar och vi hade två uppvisningar inbokade. Jag fick dansa med min favorit-lindyhoppare Victor så jag var himla nöjd. Efter andra omgången när jag stod och eftersvettades kom BLT frågade oss en massa saker. Jag konstaterade att artikeln blev helt okej. Förutom att jag framstår en en riktig virrpanna. Patrik tyckte han framstod som en snålis. Och Hanna tyckte hon framstod som en besservisser. Så det låter som en smart trio på framtåg.
 
Vi pratade smink (dock inte bokat som tidningen skrev), provade tårtor och hittade faktiskt ringen med stort R. Vi har inte hittat nåt som känts klockrent innan och har ändå kollat på en hel del ställen... Men nu! Nu har vi beställt ring! Tjoho så spännande! Dock inte den på bilden. ;)
 
 
Såhär såg det ut i mobilversionen i söndags kväll. I tidningen igår var det dock även rätt datum.
 
 

Hej mitt vinterland!

Hemma efter en helg med barmark i Åhus och sen Karlskrona. Går kvällspromenad och det är stora snöhögar på vägarna och parken ser ut såhär. Så härligt, ljust och vackert!
 
 
 

RSS 2.0