Känner ni igen er!?

Våra Lindyhop-vänner i Malmö har spelat in riktigt härlig film! Titta och njut! :)Inte långt kvar...


Havanna och Varadero!


Tänk att snart så åker vi till Kuba! Häftigt!

Jag vill inte plugga, jag vill åka skidor så mycket som möjligt nu när det är spårat i Karlsnäs för att sen uppleva Kuba! Jag är så sugen på att börja packa och fixa, mycket roligare än plugg!

Åhus


Mysig lördag-söndag i Åhus. Firade Rebecca och Anders som fyllt/fyller år och hann även med en sväng ner till stranden för lite bus och fotande. Åhus vindar är väldigt väldigt kalla. Nästan mer isiga än Karlskrona nästan. Men Emi brydde sig inte det minsta om det och var mycket nöjd över att få busa och sen ta med den stora långa pinnen HELA vägen från stranden till huset! Väl hemma i Karlskrona väldigt trött och mysig vovve.... (dock lyckats skärs sig på något så har ett sår på ena tassen, hoppas det är okej och inte blir någon big deal av det)

Grattis Rebecca igen! och tack för massa trevligt häng! :)

Äntligen vinterkänsla i Karlskrona!


Lunchpromenad på 15 min

Stopp för att rulla sig var 100:e meter nu när det är snö! Japp hon gillar snö!


Emi-bilder från Färskesjön

En kär vän till mig tyckte det var lite lite Emi-bilder nuförtiden. Bättring på det! :)


Ligger mellan Jämjö och Torhamn, en sjö med långgrund sandbotten och sen plötsligt jättedjupt! Blev ett naturreservat för några år sen. (På östra sidan inget reservat dock och fina promenadstigar)Emi och Corda hade hur mycket energi som helst i Fredags. De sprang runt i cirklar och busade och busade. Fick stoppa dem emellanåt för de blev lite väl vilt. De brukar inte bry sig så mycket om varandra så mycket annars!Paus vid sjön, men sen...


(klicka på de små bilderna för att se större)


Vilket fynd!


Brändaholm!

Märkligt väder idag. Strålande vacker morgon med sol och blå himmel. Gick in till stan och en sväng med Emily på Brändaholm och Saltö. Bara några minuter efter jag kommit innanför dörrarna hemma bara vräkte det ner!


Men Brändaholm är trevligt. Och fint med sällskap!

"Löpning chansen rädda Vasaloppsformen"

"– Att variera långa intervaller gående uppför till exempel en slalombacke med kortare intervaller där man springer med stavarna, är ett bra sätt att bygga uthållighet för överkroppen. Man kan gå väldigt hårt i backarna men man ska undvika att gå över sin gräns för att få mjölksyra. Den här typen av träning är bra då den ligger väldigt nära den stavteknik man använder vid skidåkning, säger Håkon Breistrand."

http://beta.marathon.se/tr%C3%A4ning/l%C3%B6pning-chansen-r%C3%A4dda-vasaloppsformenJajaja, jag har hört det om och om igen! Det är skidgång + bålträning som gäller när det är barmark. Jag har varit ute och provat några gånger och min slutsats är att det är svårt att hitta "rätt backe". Mycket som kan gå fel:
  • för brant
  • för platt
  • för kort (för lång är den ju iaf inte, då behöver man inte springa hela..)
  • asfalt eller fruset grus (stavarna får inget fäste)
  • för lerigt (när det inte är fruset)
  • för ojämnt underlag (så man trampar snett och stavarna fastnar i hålor)
  • för mycket folk (t ex västra mark på helgerna)
  • för mörkt (på kvällar)

...eller är det bara jag som är för kräsen? När det gått några veckor sen sist så tänker jag att NU ska jag göra ett försök, men sen slutar det med att jag står där med mina stavar och ser dum ut till sist ändå med en besviken skara hundägare/mammor/grillare/fönstertittare innanför som inte får någon show. Så joggar jag hemåt igen med stavarna i handen och ser ut som om jag vet vad jag gör...

 

Googlade på skidgång för ni skulle få nån bild/film, men det var dåligt med sånt. Visar istället en med Älghufs, ser ni hur roade de ser ut? (eller inte?)


Älghufs innebär att man springer man med stavar (oftast i backe). Skidgång och skidgång med sprätt innebär istället att man tar stora långa klliv, man skjuter fram höften och skjuter ifrån med hela foten och kraften går mer framåt (inte lika studsigt upp och ner som älghufs). Skidgång är mer tekniskt och bra träning teknikmässigt för skidåkningen. Skidgång med sprätt är innebär att man "hänger" i luften jättejobbigt, pulsen går upp på nolltid och armar/ända/ben får verkligen jobba). Det känns dock jättelöjligt men är säkert jättenyttigt...

...inte att förväxla med stavgång då man har ett par väldigt korta stavar som man släpar efter sig alternativ slänger framför sig när man är ute och promenerar!

Alljungen

Utflykt till Alljungen med Karolina och Emi i lördags. Inte varit där på 6 år och 8 år innan dess (med skolan resp isbadsvak när vi var små!). Dumt, så himla trevligt område! Tar ca 30 min dit med bil, om man tar rätt väg. Friluftsfrämjanden har en mysig stuga med brasa och massa bänkar och så som är öppen på helgerna. Man kan även hyra rum på övervåningen, ser ut typ som vandrarhem. Bastu finns precis nere vid vattnet som man kan hyra med....men vart leder trappan på baksidan?
Veckans läsarfråga: Vad är detta?


I Karlskrona finns vattnet överallt - bokstavligen?

Ibland blir det högvatten, och man märker det så väl när man går med hunden på typ samma ställen varje dag. Men igår var det verkligen extremt högt! Många bryggor hade försvunnit helt, flytbryggorna gick inte att nå ut till och vattnet hade svämmat över cykelbanan till stan samt utfarten till ett av husen på Långö.Tillagt efteråt:
http://www.bltsydostran.se/nyheter/karlskrona/se-karlskrona-slukas-av-det-hoga-vattnet%283112485%29.gm

Snöbus, stugmys och Pernilla Wiberg Hotell


SnöbusStugmys
Häng på Pernilla Wiberg Hotell. Soft. :)

Längdskidåkning i Idre!Jag åkte tidigt tidigt första morgonen, sen pallade jag inte. Dels för att det var för kallt, dels ospårat, dels mörkt och dels alldeles för tidigt. Så de andra dagarna promenerade jag med vovven på morgonen, sen frukost och sen utföråkning med de andra. Sen körde jag längdpass på eftermiddagen eller kvällen. En dag hann jag ut medan det var ljust (var för dåliga förhållanden för att åka utför på em). Då åkte jag med mamma och Emi på en långrunda och det var riktigt härligt! Emi skötte sig kanonbra och var supertaggad den dagen. Vet att hon inte ska springa i spåren och höll sig snett framför mig hela tiden. Drog bara lite ibland, men höll ändå kopplet nästan sträckt. Pefekt! Fast nästa gång jag tänkte åka bara en liten runda med henne då tyckte hon bromskloss var roligare än draghund eller springa-snällt-vid-sidan-hund, så då fick Patrik komma och hämta henne. :P
Det absolut häftigaste på hela veckan vad dock en eftermiddagen när jag gav mig ut på långrunda i skymningen. Kvar uppe på belysta träningsspåren såg jag häst och vagn och det kändes så idylliskt. Sen gav jag mig ut på Burusjörundan. Jag var väl förberedd med pannlampa, blåbärssoppa, valla och kamera med i midjeväskan. Tyvärr så tog batteriet slut nästan direkt, jättekall dag... Vackert i skymningen med gärdsgårdar och fullmåne som lurade bakom molnen. I den jättejättelånga uppförsbacken som finns på den rundan stannade jag och drack blåbärssoppa och vallade om, hade noll fäste och backen är lång... När jag var klar där hade molnen flyttat sig och det var stjärnklart och fullmåne och jag stängde av pannlampan och åkte i månens sken och snöns gnistrande med perfekt valla uppför hela backen och sen gled över ängarna hela vägen tillbaka till stadion.

SÅÅÅÅ häftig känsla att åka i månljus och tystnad och bara swischa fram på välvallade skidor!


Sammanställning av veckans längdskidåkningspass:
Tisdag morgon 7km, Emi med och dåligt fäste.
Tisdag kväll: 20km, snöade och blåste men inte så kallt, dåligt fäste
Onsdag kväll: 12km med mamma, sen 7km själv, vind och snö och dålig sikt
Torsdag kväll: 24km i skymningen/mörker. Häftig åkning i fullmåne med bra fäste!
Fredag kväll: 18km (mamma med en bit), Emi med och jätteduktig, bra fäste, tränade utan stavar och det kändes bra. Antingen var det för det var kallt och uppehåll eller så har jag lärt mig valla bättre...
Lördag kväll: 6km med bromshund sen 21km till själv, kallt, bra fäste, varm blåbärssoppa. Körde hårt!

Totalt 117km!
Bra för att vara på en vecka och med ca 4-5 timmar snowboard per dag, men det sägs att man bör åkt 50mil skidor innan vasaloppet.... För att jag ska komma ens till hälften så behöver det komma snö NU!

Utförsåkning i Idre!


Såhär nöjd ser jag ut!


Brorsan börjar bli grym på snowboard! (snart kan han hänga med mig... :)


Mamma säger varje år att det känns nervöst att åka, men sen åker hon ner hur snyggt som helst!


Dock lyckades Patrik skada tummen första åket andra dagen, så sen gled han ner lite försiktigt utan stavar de andra dagarna. Tur vi ändå var där för att mysa, fika och umgås också.. Men en snygg pose fick jag, när jag klagade på att jag inte hade några bra bilder på honom. :)


Två dagar hade sol på morgonen nån timme. Det är sååå gött, det gör verkligen skillnad!


Jag gillar verkligen sol och snö!

Bara för att ni inte ska tro att det var sol och fint hela tiden, här är några mobilbilder (klicka på dem för större:)

Början av veckan snöigt och dålig sikt. Väldigt kallt och blåsigt i slutet av veckan! Och blåsigt upp på toppen! Mitten av veckan snöade det massa. Emi trivdes dock kanon i alla väderförhållanden och satt gärna i fönstret och spanade, vi bodde på markplan och många hundar gick förbi precis utanför!


Idre är kanon för längdåkning och det är bra för det är "bara" 12 timmar att köra (jämfört med Åre eller kanske alperna är det ju nära). Men utföråkningen är nog bra för nybörjare och barnfamiljer, men nu var det verkligen bara två backar som vi kände var rätt kul att åka i. Helt okej denna vecka men nix, nu blir de inge mera snowboardåkning för mig i Idre. Nu börjar Patrik bli duktig med, så det blir alperna nästa gång!

Musik som gör mig gladBillie the Vision and the Dancers med I saw you on TV.

Det här är gladmusik. Idag jobbar jag i Lessebo och känner mig duktig, ska jobba här i morgon och torsdag med. Nu lunchrast dock. =)

Känns konstigt att vara tillbaka här, inte varit här sen börjat av augusti, men min rum står kvar och datorn med och rummet ser precis ut som jag lämnade det. Som om det var igår. Fast det kan det inte vara, för idag var det KOLSVART när jag lämnade Karlskrona. Och kritvitt när jag kom fram i Lessebo, men tyvärr ska snön smälta bort i morgon, annars kunde man ju tagit en tur på skidorna efter jobbet i morgon. Fast jag borde sova lite om kvällarna istället, gå upp innan 5 på morgonen är jag inte helt van vid...

Välkommen hem till...

Välkommen hem till städning, pluggande, jobb som ska göras åt Lessebo, jobb som ska göras åt mamma, tvätta, städa, handla, skrapa fram pengar nånstans ifrån... Hur fan blev det såhär? Hur blev de så fel? Jag som brukar ha kontroll på situationen, och jag som trodde jag klarat den här hösten som jag visste skulle vara så tuff... Men nej, inte överlevt den riktigt ännu. Måste hämta mig skolmässigt och ekonomiskt. Och känslomässigt med kanske. Och Patrik har en fraktur på sin tumme och har nu typ hela armen i gips. Jag ska inte klaga, jag har ingen tumme i gips. Men jag har ingen lust att göra nåt, och definitivt inte massa måste-saker. Nu känner jag mig bara ledsen, trött, sur, pank, ful, dum, lat. Snart ska jag skärpa mig och göra allt på måste-listan, sen sortera bilder och lägga upp här och se resan som något att njuta av och ha med sig och våren och exjobb som något att se fram emot.

Men jag saknar längdspåren, tystnaden och skogen och det monotona livet med dagar (längdskidor äta snowboard äta snowboad äta längdskidor äta sova). Tänk om man alltid kunde få leva så.


RSS 2.0