Följ mig på vasaloppet öppet spår!

Jag gör matlåda, packar och vallar skidor idag. Ikväll bär det av mot mora! 20.38 går tåget... Hemma igen måndag 17.15! Man kan följa mitt lopp på olika sätt:


SMS: tjänst:
http://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/loppen/sms_tjanst/


App till iPhone:
"Du kan följa samtliga deltagare i Vasaloppet och Öppet Spår grafiskt på en interaktiv och zoombar karta. Titta på ställningen för valfri tidpunkt och se direkt var i spåret någon blev omkörd. Klicka på en deltagare eller kontroll för att se detaljdata och tabeller. Sök deltagare direkt från Vasaloppets server på namn och/eller startnummer."


Mitt vasaID/startnummer: 4101


Ha inte för höga förväntningar på mig, men jag ska göra mitt absolut bästa för att komma hela vägen fram!


Besök hos Hanna

Mathilda, jag och Emi gjorde en utflykt till Sölvesborg och Hanna, Johan, Vega och Benny. Mys!

Har inte varit där på nästan två månader....alldeles för lång tid! Men Vega är så härlig och huset blir så fint. :D


Hund-is-bus

På isen mellan studentviken och Långö:

Kakbak hos pappa

Min pappa är lärare och har sportlov. Vi bakade heliga chocolate chip cookies, precis som förr. MEN, vi har alltid gjort dessa efter samma recept och med impoterade ingredienser och det brukar vara ett tungt jobb, och det ska vara det, att röra ihop degen. Men denna gången provade vi med ny fin retro-hushållsmaskin. De blev lika goda och fina som vanligt! Faktiskt!

Gott! Bara så ni vet. :DMen nu snöar det ju!

Igår läste jag stora rubriker på aftonbladet när jag stod i kö på ica om att det skulle bli sol i helgen och vår nästa vecka. Då tänkte jag HELT perfekt. Några minusgrader och sol och "gammal" snö är perfekt före för vasaloppet! (Före kallas underlaget när man åkter skidor) ...och sen komma hem till våren. Kan inte blir bättre!

Idag vaknar jag och det snöar, och det ligger snö.. Jag som velat ha denna snön så himla mycket, men nu gett upp försöken att åka skidor och tänkte att nu ska jag vila fram till vasan. Och nu står det på SMHI att det ska snöa på söndag suck. Det innebär snö i ögonen och väldigt svårvallat före.

Vad vet ni om valla?
Glidvallan är ganska lätt, där väljer man en valla efter temperatur och om man vill ha hög eller låg flourhalt (eller ingen). Högre flour stöter bättre ifrån sig skräp och smuts och man får bra glid länge, men det är farliga att inandas och är jättedyrt. Den sitter också bra och länge.

Fästvallan har man i mitten på skidan och det är verkligen en hel vetenskap i sig. Den måste anpassas till temperatur, senaste nederbörden, vilken sorts snö... Visste ni att det är jättestor skillnad på hur man vallar beroende på om det är nysnö, gammal snö, konstsnö, fin snö eller kornig snö? Fästvallan ska vara såpass klibbig att när man trycker ner skidan ordentligt så ska man kunna skjuta ifrån, men utan att  det blir ifrysningar (dvs att det fastnar snö i fästvallan).

Får man ifrysningar tar det tvärstopp och man glider inte alls, fästytan får inte röra spåren om man inte trycker ner, vilket den gör om man har vallat fel (eller har för mjuka skidor för sin kroppsvikt eller om man har för lång fästzon). Det är jättevitkigt att ha en fästvalla som tar bra, så man kan skjuta ifrån. Annars blir det att man bara stakar vilket är jättetungt, eller är ute och "går" på skiodorna (tänk som pensionärer brukar göra när de åker). 

Jag har fuskat och kört på fästtejp som funkar bra i ett väldigt stort temperaturspann -20 till +2 står det. Jag tycker den funkar -14 till minus två -2. Är det kallare får jag noll fäste, är det varmare fastnar all snö. Perfekt när man tränar dock, för behöver valla om väldigt sällan. Istället för att valla om varje gång.... Nackdelen är att man inte inte det där med fästvalla. SÅ jag tänkte lämna in skidorna för vallning och hoppas det håller hela sträckan, men bara lite finputs. Nästa år ska jag lära mig. :D

Vilken träningsvecka!

Tror aldrig jag tränat så mycket och så olika saker på så få dagar!

Lämnade in skoluppgift på måndag, sen drog jag till jobbet. Sen tränatränaträna!

Tisdag fm: Löpning 45min
Tisdag em: BodyCombat 55min, Zumba 55min
Tisdag kväll: Lindyhop 90min

Onsdag fm: Simma 2,5km 70min
Onsdag kväll: Bugg 90min

Torsdag em: Skidor 33min (gav upp pga allt skräp i spåren)
Torsdag kväll: Pump 30min, Core 30min, Puls-spinning 30min

Fredag: Styrketräna 50min

Lördag fm: Cykla liten runda
Lördag em: Skidor 70min (på snö)


Söndag....? Sooooova, sen jobba.


Hade sån abstinens från tränigen efter en plugghelg, och sen är det sista hårda veckan innan vasaloppet. Nästa vecka blir lugn. Nu är det bara pyttelite kvar en vecka kvar innan jag ska åka. Galet!! och fascinerande att kroppen är med och inte klagar... och att jag mår så bra! Så himla härligt det är att träna! tänk om man hade såhär mycket tid till träning alltid.

Nästa vecka får jag ta igen kvalitetstid med sambon och vovven och plugga mer än jag gjort denna veckan.. fast sen ska jag ju packa och valla skidor med! :DHalv åtta hos mig fast klockan fem hos Martin

Trevligttrevligt. Karolina och Mathilda fixade förrätt. Martin huvudrätt. Jag efterrätt. Sedan stod Victor stod för de sämsta vitsarna och Patrik för de snällaste kommentarerna. Karolina skämde bort Emi med kel. Martin var värd och dj. Jag fotade och Mathilda posade..
Jag är med på bild! i min egna blogg! händer inte alltför ofta. (Patrik fotar)Mathilda kliver in i modell-rollen så fort kameran riktas åt hennes håll.. Svårt att fånga en "naturlig bild". Ett gapskratt fastnade i alla fall!Ett skatt till!Vovvemys (klicka på bilderna för att få se större)Fotograferna! (fast är ju ändå jag som fotar mest...)

För alla som längtar efter våren...

Var ute hos pappa idag på lunchen och Emi fick busa lite i trädgården. Titta vad vi hittade!(Hade lilla kameran med, för skulle ut på inventering för den nya uppgiften sen)

Grattis Mathilda!

Igårkväll var det dans, sen mys hos Mathilda som fyller år. Emi fick vara på "dagis" hos Frida på andra sidan vägen då vi inte riktigt socialiserat vovvarna än. Två bestämda damer i samma ålder... Sen sen trevlig kvällspromenad med hela gänget (jag, Karolina, Patrik, Mathilda, Martin, Victor).
Tack för en härlig kväll!

Alla hjärtans dag

Gick upp tidigt och pluggade hårt till 13. Sen kom blombud med vackraste rosorna. Tack älskling!
Snöade stora vackra flingor när jag skulle till jobbet. :D

Full fart på restaurangen igår! Hur många par som helst, hann med flera sittningar på alla borden... och 95% var mellan 17-25... massa unga söta par. Men det var trevligt!

Inget kul att blogga om.


This is me. Något sliten. Men nu vet ni att jag lever, och inte glömt er.


Igår var jag uppe klockan 7 och försökte jag åka skidor på isen i Bastasjö, men den knakade så jag vågade inte. Sen iväg på en sedan länge planerad arkitektturrunda som avslutades med att somna i brorsans hörnsoffa i Malmö. Hemåt imorse. Plugg i bilen, plugg i soffan, plugga hemma, agility för att hunden ska få göra nåt kul ändå... plugga några timmar till, jobba tills nu, äta tråkig onyttig pizza som blivit över på jobbet. Nu tillbaka till att plugga. Tråkigt.

Jag vill inte plugga. Jag vill åka skidor, springa, cykla, träna, spela gitarr, gå långa promenader, fotografera, sy eller vad som helst. Och det stör mig att Patrik använder dyrbar ledig tid till tevespel. HALLÅ. Väx upp. Träna nåt istället... Fast då hade jag väl blivit sur för jag var avis. Nä, idag är jag inte lätt. Denna veckan har jag tränat för lite. Då blir jag sur. Och det gör mig nervös inför vasaloppet.

I'll be back! I morgon inlämning, sen servera och vara trevlig mot över 30 söta par som firar alla hjärtans dag. Tisdag seminarium. Onsdag inlämning. På torsdag ska jag leva!

18 dagar kvar till vasaloppet!

Jag ser verkligen fram emot Vasaloppet! Bokade tågbiljetter häromdagen, och det blir en resa på egen hand. Både tåget och skidåkningen. Tror det kan blir en väldigt rolig, nyttig och lärorik resa både fysisikt och mentalt! Men jag börjar bli nervös..


Idag var jag och Mathilda och simmade, och i bastun pratade vi om varför man tränar. Det frågar jag mig ibland, men jag brukar komma fram till att jag tränar för att må bra, för att att jag gillar att bli riktigt slut och jag gillar att känna mig stark. Jag uppskattar mycket att vara ute i naturen och jag tycker det är kul att träffa nytt folk. Det gör man när man tränar, alltid så härlig stämning. Det är också kul med nya utmaningar!Mycket kul är på gång: (fetstil är de jag är anmäld till hittills)

27:e februari: Vasaloppet - Öppet spår. 90km.
Länk.

26:e mars: Spin of Hope på lokomotion. Spinna i lag och samla pengar till barncancerfonden. Länk.

14:e maj: Bräknetrampen i Bräknehoby. Cykla runt i Blekinges vackra natur. Länk.

21:a maj: Göteborgsvarvet. Galet massa folk som springer 21km i Gbg.
Länk.

25:e maj: Blodomloppet i Karlskrona. (5 eller 10km) Spring och visa du bryr dig. Både för blodgivare och andra. Länk.

21:a juni. Mardrömmen i Rödeby. Ett kort men lerigt springlopp. Under planering, lite info finns här.

2:a juli: Kustmaran och Kristianopel runt. Spring din distans, välj mellan 5, 10, 21 och 42km. Under planering, info kommer sen här.

13:e augusti: Cykelvasan! Vasaloppet fast på mountainbike! 90km. Länk.
Måndag morgon

Måndag dimmigt, tisdag storm, onsdag sol. Vädret bjuder på stor variation den här veckan. (snö snö snö, kom kom kom, jag vill åka skidor!) Skolan bjuder på seminarium och skrivuppgifter, känner mig omotiverad.

Har börjat ha med mig mina lilla kamera ut på hundpromenaderna igen. Lite bilder från morgonrundan med Emi i måndags:


Södra långöbron försvann i dimman..


Från stumholmsbron, bickar söderut


Stumholmen.


Minst två nya läsare har jag hört, välkomna! :DRidhusagility

Emi och jag tränade en hel del agility innan men sen gav jag upp då det kryllar av kaniner på brukshundsklubben, och Emis instinkter att jaga kaniner är för stark... Men vi har varit med på ridhusagility innan, och nu är vi med på en 10-veckorsträning. Jättekul! Emi sköter sig så bra! Kan ju alla hinder och har stenkoll på matte så fort det inte finns några kaniner eller risk för kaniner i närheten.


Efter vår grupp var klara lekte jag lite fotograf också. Fota hundar i full fart är ett bra sätt att lära sig kameran..

Tollaren Yrsa, Borderterriern Svea, Sheltie (modell stor) Allan, gästande flatcoated retriever, ung sheltie av mindre modell, mellanschnauzern Kita... (klicka på små bilder för att få se dem större)Ser nu hur kul hundarna tycker det är? Svårt att fånga på bild, men agilityhundar som får vara på banan är så härligt att se!
Fredagsmys med spel

Härlig kväll med ett härligt gäng. Alla lite lagom fredagströtta sådär. Vegetarisk gryta (som blev över förväntan!) och äpplepaj. Sen spelade vi alias, där man på lag ska försöka förklara ord för sin lagkompis så fort som möjligt. Kan bli vädligt väldigt roliga förklaringar och gester. =)


Vårt soffbord


Patrik


Victor


Martin och Adrian


Johannes


Karolina


Uppradade efter spel...

Tack för en härlig kväll!

Långö!

Härlig eftermiddag igår. Bilen gick nästan igenom besiktningen och jag ringde första bilhjälpen Jokke, som var i stan med en uttråkad hund. Det blev hundbus med Corda ännu en dag! Lite bättre koll på kameran känner jag, lär mig lite varje gång...Vackra vackra stad. Vackra vackra vinter. Kom tillbaka! Smält inte undan!


wrooom!Vem smyger på vem?


Jokke och Corda


Emi och Corda


Hejhej, ska vi leka?              Springa-och-jaga-varandra-leken och slå-varandra-med-tassarna-lekenBrottningslekenVackra smidiga graciösa Corda!


Emi som älskar snö..

RSS 2.0