Frankie Manning
Frankie Manning avled i måndags, nästan 95 år gammal. Dansare, koreograf och instruktör. En av Lindy hopens grundare och han som införde akrobatiken i dansen. När han var 93 höll han fortfarande kurser och var i Sverige på Herräng  (stort dansläger) och dansade med några från vår danssklubb. Häftigt!
Måndagen spenderades i skolan och på Ikea med Karolina. Somnade tidigt den kvällen..

Tisdagen spenderades i Malmö med klassen. Två föreläsningar, god lunch med Hanna på Barista och sen strosande i ett blåsigt men fint Västra hamnen. Där fanns bland annat ett häftigt skateboardområde och en intressant glasbubbla med tropiskt klimat i. Givetvis en massa fina hus också, men de var vi nere med klassen och tittade på förra året.


Onsdag var det dansuppvisning! Det var jättekul och det gick bra. Adrenalinkick!!

Nu ska jag tvätta klart, handla, packa klart och dra ut till Kuggeboda. Där finns inget internet, men el och vatten.. och egen brygga och lite kossor. :D I packningen finns bland annat: "Restaurangen i slutet av universum" som ljudbok, "Doktor glas" som vanlig bok, en gitarr och lite låttexter med ackord, två bikinis, kamera, ritblock, litteratur till litteraturseminariet... och två hundar! (lånat Iga) Kom gärna ut och hälsa på oss! :D

Trevlig valborg!

Träning:
Onsdag: Gymma 1h. Rygg, axlar, bröst, core, lite ben och smidighet. Varmt, men lugnt och trevligt på gymmet. Sen dansen på kvällen ju.

Kuggeboda


Nybadad!

Lördagen spenderades i Kuggeboda på dagen, med två långa promenader, läsning på verandan och premiärdopp!


Lördagkväll var det livejazz och lindy hop på konsthallen.

Söndag: Löpning, genrep inför dansens dag (och det gick bra! Vi äger!) och jobbade 16-22.

Nu: Helt slut! :P

Träning:
Löpning 55min söndag morgon på aspö i jämnt, relativt bra tempo. =) Ena hälsenan känns nu, men inte alls mycket med tanke på allt dansade, springande, promenerande, jobbande denna helg!

Alfapet, Uttorp och Tjurkö nånstans..


I Torsdagskväll blev det paj, grönsaker och dip, och annat trevligt med lite kompisar. Lite av mina och lite av Henriettas.  Framåt kvällen blev det först monopol (jag är numera känd för att göra dåliga affärer). Givetvis skulle Johan (militären) vara en båt. Mina dåliga affärer resulterade i att Terje byggde hotell och utklassade oss andra ganska fort. Sen blev det  alfapet där alla ord man kunde motivera, sätta in i en mening och förklara vad de betyder vad godkända. Det blev många spännande ord, tex "ollar" och en massa förkortningar. Terje och Johan ägde även på detta spel.

Nu har jag hämtat mina nya glasögon. Jag tänke köpa linsvätska och skulle kolla på ett par bågar jag kunde ha som slipade solglasögon. Slutade med två par glasögon, ett par vanliga och ett par solglasögon (köp 2 betala för 1). Älskar såna erbjudanden...och det är billigt på specsavers. Fått order om att lägga upp bild, bäst jag lyder. ;)


Fredag blev det utflykt till Uttorp (sturkö)..


...där hittade jag två björkar som börjat få blad! Det blåste bara lite, och vackert med utsikten mot horisonten! Där var vi i över två timmar och traskade runt och lyssnade på fågelkvitter. Till och med Emi kunde varva ner och ta det lugnt en stund. (Efter rullande i tång, provsmakande av koskit och glädjefnattsskutt)

Sen blev den en sväng på Tjurkö också, där var det lugnt och stilla på vattnet och utsikt inåt land. Vattnet var jättefint, blev riktigt badsugen. Synd jag inte hade handduk med, annars hade jag ju lätt hoppat i.... hrm.. eller inte...

Sen blev det moussaka och somnade tidigt mycket glad och nöjd efter friskt luft och motion. =)

Träning:
Förutom hoppande på stenar och promenad på uttorp så var jag på gymmet på morgonen.
Körde ett underbart pass på en timme, med uppvärmning i en tom squashbana med groddhopp, upphopp och övade lite squashsteg.  Känns i benen idag. :P Sen i gymmet körde jag rygg, ben, core, lite bröst och axlar. Vissar dagar känner man sig stark, igår var en sån dag. Alla vikter jag brukar ha kändes lätta. Tror det var för att det var fredag och för att jag och Henrietta tog en tupplur på torsdagen och jag därför äntligen tagit igen lite förlorad sömn. Bra initiativ. :)

Vacker kväll!Vilken härlig kväll!!

Idag började fortsättningskursen i Agility som jag är hjälpinstruktör i, jättekul härliga människor och hundar. Tränade lite med Emi innan och gick en runda i skogen. Hon skötte sig förvånanrsvärt bra! Lite glädjerus och några gånger hon stod och valde om hon skulle lyda eller sticka. Men hindrerna tar hon bra och fullt fart är det som gäller!

Sen kvällsrunda hemma efter agilityn och inventering av området till nästa skoluppgift. Vacker kväll...

Nyss kom rummis+pojkvän+Emi in och la sig i en stor mysig hög i min säng helt plötsligt. Vad trevligt det är med sällskap!

WulffmorgenthalerDenna fick jag av Hanna. Tack! Nu känns det mycket bättre inför dansen! :P

Övade på dansen igår, och det kändes riktigt bra! Kul! Det var ju bara det där med klädsel...att hitta en bra kjol och hotpants eller nåt... Hittade en kjol på indiska igår, en billig trikåkjol. Jag vet inte om den täcker mer än nån annan, men den var skönt, med rätt längd och den rör sig snyggt i turerna.


Träning:

Tisdag: Vi gick in till stan och traskade runt där. Inte van vid såna stadspass längre, blir helt slut. :P Sen massa dansträning på kvällen med först vanlig träningsdags, sen shim sham, sen uppvisningsslingan... Det fick räcka.

Onsdag: Springa 50 min. 30 min lugnt innan jag vaknade till liv, sen lite ruscher och hopp. Sprang tidigt på morgonen innan skolan. Fick två chockar när jag kom ut. Det var svinkallt och otroligt vackert!! Solen var låg men stark och det ångade om vattnet. Så tidigt på morgonen har jag Emi löss också. Nu var det faktiskt ett tag sen, men hon skötte sig jättebra. Fick några glädjerus, men var i närheten av mig och kom direkt när ajg ropade varje gång.

Crossfit!

Idag har jag städat och fixat lite och rummisen har packat upp flyttkartonger. Sen skolan en sväng och lyssnade på en intressant föreläsning av en kille som jobbar som landskapsarkitekt och berättade om några projekt de gjort. Jag fastnade för de kinesiska projekten, bla bygga en skandinavisk stad "Luodian New Town".
Otrolig hastighet på hela arbetsprocessen, inte våra svenska begränsningar som vi alltid får lära oss att jobba efter här (Här: "inte råd, ekonomiskt orimligt, olämpligt, passar inte in i kulturarvet, för dyrt, blbalbalba). Där, javisst, vad som helst, typ, bara detta och detta är med byggnader är med!

Känns det skandinaviskt?På eftermiddagen när jag kom hem var det riktigt ombonat i lilla rummet och sällskap! Inte alls fel. Men jag måste vara världens tråkigaste rumskamrat. Nu ska jag ut med hunden. Nu ska jag till skolan. Nu ska jag dansa. Nu ska jag träna. Sen satt vi framför varsin dator i varsitt rum. Nya sättet att umgås. Fast tja, umgås lite emellan kan man ju. Typ äta ihop är trevligt. Och jag och Emi hade publik när vi la ett litet spår i parken idag. Sen varje gång hennes pojkvän kommer blir Emi jätteglad och ska visa alla sina hundben för honom. Ny kompis här i livet. :P

Men hörni, när det gäller dansen....man kanske skulle ha röda trosor/hotpants ändå på uppvisningen? Eller ett par där det står tipsy på kanske? Uppochner då givetvis! Haha, vi får väl se. Satt och tittade på massa videos på youtube idag med roliga kast. Lindy hop är verkligen kul att titta på! Denna får komma med bara för de hade så fina namn (nästan):
Träning:
Gym 45min, Core hemma 15min.
Var inte alls motiverad efter dansen faktiskt, men släpade mig dit, var ju ett tag sen nu. Men det bliv roligt. Brorsan var där. och en ägare till stället som körde ett crossfit-pass. Mycket intressant underhållning måste jag säga. Det är ett väldigt kort med extremt intensivt pass,  och istället för att ha massa muskelspecifika övningar, har man såna där väldigt många muskelgrupper aktiveras. Många repetitioner och få pauser. Nån som sett filmen 300? De ska tydligen ha kört hårt 16veckors träning efter dessa idéer.Konstiga övningar. Men, som sagt, god underhållning. Läs mer här:

http://www.crossfitnordic.se/300-traningen-bakom-filmen-563.htm

Pallade inte köra mer där, så cyklade hem och körde corepass hemma, fick sällskap av både hund och rummis. Vad duktiga vi är!

För att svara på kommentar till förgående blogginlägg: Ja, jag är kanske lite knasig, och ja det är skönt med träningsvärk! Då vet jag att jag gjrot nån nytta och känner mig stark både fysiskt och psykiskt! ;)

Att göra en Laila Bagge...

...det ska jag göra på konserthuset inför 600 pers på dansens dag nästa onsdag. Ikväll var det övning inför dansens dag, där vi är tre par som dansar en sling som är förkoregraferad men där varje par har 8 takter var i mitten. Där hade vi övat en en trevlig snurr och skulle hitta på nåt sätt att komma tillbaka. Då kommer dansläraren på denna brighta idé att jag ska hänga i luften upp och ner med rumpan åt publiken en stund innan vi går tillbaka till vår plats. Och tjejerna ska ha vid kjol...vad innebär det tror ni?  Haha. Annars gick det riktigt bra idag, kändes som vi började få koll på turerna och timingen och bestämde definitivt vem som dansar med vem och var och vad vi ska göra på våra egna bitar. Det blir väldigt blandat och kul. Alla fick in nåt form av kast (=rumpvsining), även vi fick in den på slutet. Ska öva tisdag och söndag med.

Första agilitytävlingen idag! En liten inofficiell i olofström. Emi skötte sig jättebra bredvid banan trots alla andra hundar och barnvagnar och sådär. Första loppet började bra första hindrena, sen kom en skarp sväng och hon fortsatte rakt fram långt utanför banan och tog några såna busrundor. Diskad pga överskriden maxtid, samt fel hinder (tog bara sista upploppet sen när jag fick kontakt med hunden igen). Andra loppet var en lätt bana uppbyggd som tre raksträckor med skarpa 180 graderssvängar emellan. Två vägran, då hon tog sen en liten tur i U-svängarna. Dock mycket kortare än förra loppet. och inte okontaktbar. Blev inte diskade, utan fick bara dålig tid och två vägran.Vi var många från Karlskrona! av 41 startande hundar kom 12 från Karlskrona. Vi var 11 människor och 6 bilar. Jättehärliga människor. Riktigt skoj! Sen var det ju några unghundar som inte börjat tävla än (måste vara 1½år) som var med för att vänja sig. Nedan är Karlskronas samling, en jätteduktig tollare med flygande öron och en lite ung  Mira som troligen kommer bli en superduper agilityvovve när hon blir lite äldre.Annars har helgen gått åt till att sortera kläder och städa och fixa, för ikväll skulle ju min nya rummis komma. Jaaaa! Vad kul! Kom vid 22.30, så har bara burit upp grejer och nu ska vi somna allihopa... Knasigt att man kan se så mycker fram emot kö till badrummet. :P (eller nån att skvallra med om dagarna?)

Jobbade igårkväll, och agilitytävlingtidigt och sen bära möbler idag... helt slut. och lite sömn hela förra veckan..

Träning:
Löpning 40min innan frukost lördag. Intervaller och lite löpskolning.

Somnade sent i fredags och trodde jag skulle sova länge på lördagen sen. Men vaknade och var alldeles glad för att det var så fint väder och för att det var helg, för jag hade en sån trevlig fredag och för jag hade abstinens från att inte ha hunnit träna på hela veckan.. så jag bara studsade upp och sen ut och springa på västra mark. Längesen jag sprang med sånt tempo, benen liksom bara studsade iväg av sig själv. Emi pallade inte hänga med så sprang upp till grusplanen och släppte henne sen körde jag 5x45sek intervaller, enbenshopp, groddhopp, stegrningslopp och skuttade av mig ordentligt. Sen joggade vi hem. Det var massa folk ute på vägen hem och helt udnerbart väder.

... och jag njuter av träningsvärken idag! Inte så ofta jag får det nu, men idag har jag i insida lår, framsida lår och framsida höft typ. Yeah.  ;)

Musik:
I bilen idag blev det Winnerbäck, annars har det varit Sofia Karlsson som softarmusik i helgen (och Takida som städmusik)

God morgon underbara liv!
Igår redovisade jag projektet med infartsleden! Sen var det hem och bråka med min damsugare som blir överhettad och stänger av sig efter några minuter så man får damsuga lägenheten i tre etapper.

Sen bar det av mot Kristianopel. Promenad på muren till udden längst ut där Emi hittade en liten fin badplats. Emi fick världens gläderus flera gånger och sprang så fort hon kunde åt först ena hållert, sen andra, sen rulla sig, sig hoppa lite på stället  och snurra i luften typ och sen ett nytt sprintlopp osv. Fast hon var inte trött för det när det var dags för fika i lä från muren. Jättegott fika, hade ju kungen av picknickmackor med mig. ...och bilden ovan är INTE på Emi som smyger in en nos under min macka och hoppas jag tappat nåt...

Där var det verkligen sommarkänsla! Hav, solen värmde, ljud från gräsklippare på campingen, en humla surrade, hälsade på en fästig.... (och sen hade de plockat fram mägnder av grillolja på coop.)

Vi strosade upp pch ner i gränderna i Kristialnopel, kändes konstigt att gå där såhär års utan massa campinggäster och turister. Efter ett tag kan man inte gå så mycket längre där, så vi tog oss till ett naturreservat söder om Jämjö som såg trevligt ut på kartan. Jag blev lite skeptisk när vi körde in på en väg som knappt såg körbar ut. ..


Men vilket ställe vi kom till! Otroligt vacker utsikt på berget, och en väl utmärkt slinga nedanför genom hagar, längs vattnet och förbi en liten trevlig badplats.

Efter god middag och efterrätt också sov jag hur gott som helst!

Nu väntar en lördag med löptur, inhandlande av hundmat, städande, och jobba ikväll. Och inget känns det minsta jobbigt en dag som denna, så glad att jag inte behöver sitta med skolarbete idag!


Ja, visst gör det ont"Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger."


(Början på Karin Boyes "Ja visst gör det ont".
Hela hittas här: http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter/ja-visst-gor-det-ont.shtml)Tog med kameran på morgonrundan med Emi idag. Så vackert nu när det börjar bli grönt. Fast vitsipporna hade inte vaknat ännu. Det känns som om det var längesen jag var ute så tidigt. :P Och nere vid skolan bygger de för fullt...Idag har vi äntligen fått tillbaka tentorna! Godkänt på båda, med marginal. =) VI har också lämnat in våra träd och former. Dagens workshop handlade om att  i gruppa skapa en stadsmiljö med formerna och teckna av den relistiskt, med tolkning och en levande version (med träd och människor osv).  Mycket skratt! Med det kändes ganska flummigt, och inte särkilt meningsfullt. Speciellt inte när jag har mycket kvar på uppgiften som ska redovisas på fredag.
 
Fast det var kul att tecka lite igen. Dock tog väl lusten slut lagom till det var dags att göra en levande teckning. Men en kyrka blev det i alla fall..


Men vad man hittar på av den nedan är en mycket bra fråga...där får man tolka väldigt fritt!


Ja, som sagt. Skolarbete i den andra, mer seriösa kursen, hela dagen igår. Det lär väl bli samma idag och i morgon. Så ingen träning. Inget kul.

Men sen! Sen är det fredag eftermiddag och jag är ledig och ska ut i naturen! :D

Bonus-syskonbarn, heter det så?Häromdan var jag och mammas sambo hos hans barnbarn och spelade fotboll, hoppade hopprep och åt pizza! Alltid så underbart att träffa dem, goare ungar får man leta efter. Vi lärde känna varandra väl på böda sands camping förra året. Malin och Emi är bästisar, men Albin är lite rädd för Emi. "Men Albin, det är bara en LITEN hund, hon är jättesnäll."

Albin älskar att spela fotboll, och när fotbollen är sönder får man väl ta en megastor tennisboll istället...det var faktiskt kul att spela med den också, fast Emi blev galen och skällde ut och attackerade den så fort hon fick tillfälle. Sen behövde jag ju åka hem till sist:

-Nu måste jag tyvärr hem och plugga.
-Går du i skolan?
-Ja, i högskolan.
-Jaha....vad ska du bli när du bli vuxen?
-När blir man vuxen?
-Då jobbar man.
-Men jag både jobbar och pluggar.
-Men då är du ju halvvuxen!
(Jag och Albin)

Underbart att träffa människor som har svar på livets alla frågor!

Annars? Massa skolarbete. två mindre uppgifter som är klara och ska in idag, respektive i morgon, redovisning av en större på fredag som jag har jättemycket kvar att göra med. Alla klasskompisar är tillbaka igen, åter lever galgamarken!
Och konstigt vad mycket man får gjort när man måste plugga... Har bakat bröd och lagat storkok....gott. =)

Träning:
Söndag blev det fotboll och hopprepshoppande.
Måndag tog jag en springrunda (40min) i västa mark med vovven framåt kvällen. Kändes tungt, berodde väl troligen på att det var länge sen jag åt och det var ingen bra löparlunch precis.  Men där var så vackert! Fullt med vitsippor som nästan slått ut, och slängs med vattnet satt alla med picknick och det luktade sommar och grillning.

Musik:
Winnerbäck var det häromdan. Sommarkänsla!


Kajakpaddling och matbord!


ÄÄÄÄntligen har jag tagit årets premiärtur med kajaken! Vaknade och satte mig upp i sängen och det första jag tänkte på var KAJAK!! Jag

Men innan jag hunnit springa in till stan för att rasta hunden och mig själv och hämta nyckeln till kajakerna, samt ätit frukost i farten och letat upp ett par gamla skor som gick att paddla i hade det börjat blåsa upp lite. Gick utmärkt i alla fall. Funderade ett tag på hur jag skulle reagera om man trillade i. Men komma upp i kajaken har jag gjort förr, och den är stabil, så även om jag välter hade jag kommit upp utan att få in massa vatten. Paddlade strandnära hursomhelst. Paddlade runt stakholmen och långö där kajakerna ligger. Vågade mig på att fota lite. (Kameran låg annars väl försluten i plastpåse i vattentäta lådan bakom sätet.)

Skorna gick dock inte att paddla i, blev för omständigt, tänkte annars att det kunde varit skönt... När jag kom tillbaka och kände mig fruktansvärt nöjd över att fått sitta och skvalpa på vågorna och lyssna och känna på vattnet, så blev jag helt distraherad av alla proffspaddlarna som skulle ut. Våra världsmästare (våra som i tävlar för Karlskronas kanotklubb), som tränar i Australien, Sthlm, på knaotgymnasie och allt möjligt, var hemma över påsk och hade ett nostalgiträningspass. Min kajak är tre gånger så bred som deras, och väger säkert tjugo gånger mer. Och jag tycker den är vinglig (i alla fall första turen på året). Kände mig inte så cool längre.

Sen skulle jag till Kuggebode ju! och ligga och lata mig på en filt...men då ringde mamma och sa att hon hittat BORDET. Vadå bord? vilket bord? DET bordet som passar in i mitt kök. Nähä, det tror jag inte! mamma och jag har itne riktigt samma smak...och 2nd hand affären stängde om en timme. Så vi åkte dit och hon hade ju rätt. Äntligen ett bord som har rätt mått och stil! Måste ju matcha min fina soffa.

Kvällen har jag ägnat  åt att sitta hos mamma och sy ett kuddfodral till kökssoffan, och klippa/sy/stryka en duk till nya bordet och passa på att fixa duken till bordet i vardagsrummet med. Känner mig produktiv idag. =)

Fast skolarbetet var det värre med...

Dagens träning:
Springa 35min till mamma och tillbaka med Emi innan frukost. Bra tempo bitvis (när Emi var lös). Inget folk ute alls då, så hade henne faktiskt lös hela sträckan vid hamnen.

Sen cykla till kajakerna och paddla en timme. Först i gott tempo. Sen mjölksyra (kände av udda övningar förra gympasset). Oj, just det ja.. Nu minns jag varför jag tränar på vinterhalvåret. För att man ska orka paddla! (och cykla, springa, inlines, volleyboll, badminton...och allt annat kul man gör på sommarhalvåret!). Blev lite lugnare tempo en stund, men man kommer snart in i paddlandet och glömmer bort såna oväsentligheter som mjölksyra och trötthet. :P

Kände av hälsenorna idag och igår... vad göra? sluta springa och börja cykla? men hunden då? ignorera så länge det är så lite? Prata med nån klok löpare?

Dagens musik:
Pratade med en gammal vän till familjen, som alltid kallar mig "Karla with a K". Detta var visst "min" låt när jag var liten och den spelades flitigt hemma. Inget minne av detta, men mamma bekräftade det idag. Tvungen att kolla upp det ju, så fortsatte lyssna på The Hooters. Haha, vilka coola killar. :P"hurricane is on its way, you can call it karla, karla with a K"...är jag född till att dra in som ett oväder och vända upp och ner på saker och ting?

Into the wild och glada tår

....och vad jag har möblerat om, städat, sytt upp gardiner, fixat och donat här! Nu ska jag bara ta hand om alla de där högarna jag knökade in i garderoben... :P

Igår passade jag Benny. Det blev en långrunda på västra mark, med fästingbesök på hundarna. Sommartecken, antar jag? På vägen hem fastnade jag hos pappa. Underbart väder för hundbus i inhägnad trädgård och lite trädgårdsarbete. Och att fota Benny the vinthund som ligger i svängarna och springer så att öronen inte hinner med!
 


Massa vackra skillor fanns där med, och en rhododendron Emi gömde sig i.

Kvällen var jättemysig med god middag, bra film och trevligt sällskap! "Into the wild" är helt otrolig med sina vacka scener, miljöer och musik! Sorglig dock...och man blir sugen på att sticka ut och vandra nånstans i några berg i tystheten. Fast jag skulle nog vilja skippa den där delen med att svälta och vara bort så länge. Men någon lightversion några dagar/en vecka med hunden, tält, ordentligt med mat, och kanske svenska fjällen? Nån som vill med?

Den filmen får en tänka...och nu har jag en ensam påskhelg framför mig...alla åker hem och har fullt upp med släkt och vänner. Verkligen ingen kvar här som har tid att umgås med mig...och jag har hur mycket tid som helst.  Fast det klanske är nyttigt? Tänkte åka ut till sommarstugan i Kuggeboda idag, men vattnet var avstängt där och hade inte med mig nåt, så hamnade i ffritidshuset i Johannishus istället.

Låg på balkongen och läste ut  Ekotopia. En bok från 1978 som utspelar sig på 90-talet där Californien, Washington och Oregon bildat ett eget land där man lever helt anorlunda. Jämställt, naturnära, avslappnat, känslosamt, och extremt ekologiskt/miljömedvetet.  Huvudpersonen är en individ utifrån, som är där för att skriva en artikel. Han kommer närmre naturen, uppleveler mågna spännande möten, förändras som person och inser till sist vikten av gemenskap. Precis som i "Into the wild"?

Sommar! Att ligga i solen med bara ben och äntligen slipper tårna vara instängda i strumpor och skor!

Gick också en långrunda i skogen med vovven. Tystnad, underbar luft, underbar doft. Funderar på att flytta ut till Kuggeboda över helgen om jag får hjälp med vattnet. Kan lika väl sitta där och njuta av naturen, istället för att sitta här och se hur mörkt det är i alla lägenheterna på galgamarken.Vem vet, kanske blir en riktig lära-känna-sig-själv-helg kanske? Kanske är en helt ny människa på tisdag när alla kommer tillbaka? :P

Träning:
Gymmade igår 50min. Rygg, axlar, bröst, mage/core. Kul att komma dit. Snacksugen personal, och massa såna där som alltid är där. Även om man inte umgås så känns det tryggt på nåt sätt. Allt är som det brukar. Man nickar åt varandra och kör sitt pass. Försökte köra lite andra övningar än jag brukar, det ska ju vara utvecklande!? Man blir något fövirrad. Sen kom brorsan. Han körde ett hårt benpass. Kanske man borde göra ibland, men usch vad tråkigt det är! :P

Idag spelade jag badminton med mamma en stund, jobbigt men kul! Mamma har tagit lektioner nu, så nu får jag minsann anstränga mig! Och sen bus och runda med hunden i skogen.

Musik:
Hemma: Melanie Safka, The National
Bilen: Buffy st Marie
Balkongen: fruktansvärd radiomusik (med det hör till balkonger på somrarna)

Inga kommentarer?

Kan inte ni skriva kommentarer? Så jag har nåt att läsa med. :P


Måndagen var en heldag med pluggande. Satt verkligen hela dagen, fram tills inlämningen 18.00. Balkongendörren öppen för att få lite luft och lite underhållning till mycket uttråkad hund. Sen dans efter det, men huvudet var inte alls med.

"Did you put your head on backwards?"

Bra uttryck tycker jag. Hela denna veckan känns lite så. Tisdag fick jag ju se till att cadda lite och skriva ut testritningar. Sen ut och springa i fint väder med vovven vid lunch. Sen till IKEA med pappa! Mycket trevligt. Köpte säng till mig, parasoll till pappas nya uteplats och lyssnade på bra musik.Idag har det blivit slutgiltiga justeringar och utprintande av ritningar och lämnat till mamma. Ser riktigt proffsiga ut ju! Sen tog Emi och jag en sväng på Knösö och hon fick massa glädjerus vid stranden och tog sin premiärsimtur. Det var en riktigt skön promenad, och man blir glad av Emis glädje. Men det regnade mycket när vi åkte hemifrån... så iklädd regnkläder och utan kamera befann jag mig i en underbart vacker vårskog med några tunna solstrålar och tunga vattendroppar.. Vilka bilder man hade kunnat ta!


Ni får dock nöja er med några bilder på badvovve tagna med mobilen, och en stor bild på Emis nytvättade bakdel. Idag blev det dusch med shamponering efter bus i saltvatten, sand och rullande i tång... och se vad lockig och blank päls man får då!

På eftermiddagen påbörjade jag mina grundformer till skoluppgiften. Kul att leka med gips, kände mig som 4år igen! Konen och pyramiden blev nog bra, men min boll blev oval och gipset tog slut till jag skulle göra kuben. Får göra nya en annan dag. Vad lär man sig av detta? ur landskapssynpunkt? hmm... den får man nog klura på.

Sen hela kvällen har jag haft hjälp av en kompis och en extra hund med att sätta upp spegeln i hallen, tavlor, gitarrer, gardinstången.... Känns hur skönt som helst! Bott här snart ett år och nu äntligen finns det lite saker på väggarna! Känns genast mycket mer hemtrevligt! Nu är det kaos här med alldeles för mycket möbler och ikeakartonger och högar med saker som ska sorteras, men det får bli en annan gång...

Träning:
Tisdag: 65 min löpning till och runt stan och via långö hem, i något lägre tempo än vanligt. Riktigt skönt att ta det lite lugnare, tänka sig bort och bara mala på. Precis som man inte skulle enligt Runner's! Men bättre det än inte alls. Känns bra att få lite distans i benen igen. Emi pinnade på bra, detta passet med, men var ordentligt trött sen hela eftermiddagen och kvällen.

Har verkligen inte hunnit gymma. Ska försöka göra det i morgon innan jag påbörjar nåt annat. Hoppas de har öppet lite vettiga tider, trots skärtorsdag.

Musik:
Måndagen var nog första musikfria dagen i mitt liv känns det som! Alltid lyssna eller spela musik annars känns det som. Jazz på dansen var den enda musiken tror jag.
Tisdagen på väg hem från IKEA lyssnade vi på gammal typ woodstockmusik, pappa och jag, och sjöng med för fullt. Säkert otroligt vackert! :P
Återhämtning

Dags att skriva lite! Det har varit massa massa caddande och skolarbete i helgen. För lite träning och för lite musik. Får ändra på det idag!

Passade Aragon i lördags. Två stora studsvovvar istället för en! Kaos första hundra metrarna på promenaden innan man får ihop det där med koppel och hundar och allt. Båda går fint i koppel sen, men Aragon går bättre att ha lös än Emi, så det är skönt. Fast Emi är lugnare inne, Aragon flyger upp och vill ut så fort man reser på sig. Finns ingen ände på hans energi!!

Söndag kväll var jag hos pappa och firade brorsan. När jag kom dit var hallen full av stora skor. Det är alltid spännande att se hur många pojkar där är. Oftast bara pappa och en bonusbror hemma. Nu var där en äkta bror och tre bonusbröder. Massa folk till middagen, just like back in the old days... och pappas skämt som alla hört förut, som han fortfarande tycker är jättekul! okej, det är rätt roliga skämt fram till tionde gången man hör dem i alla fall! ...och grabbarna som retas med varandra hela tiden. och pizza var dagens önskemål! Fast ja, det blev nog mer ost och skinka med lite tomat och deg under nånstans... efter maten blev det bus med vovven i trädgården, och som verkligen inte ville gå in när det var dags för glasstårtan.Pappas trädgård var full med massa olika små blommor här och där, i mossan, på grusgången, i sprickorna i berget. Den trägården sköter sig själv, säger han. Emi älskar att vara där i alla fall. Hon har en avsågad gren hon alltid leker med där, vill aldrig följa med in. Hon håller noga koll på den där pinnen, även när hon rullar sig! Till sist följde hon med in och gosade lite med brorsan.Igår bara försvann in i en dimma av ord...arkitektur, semiotik, språk, konst, syntetiska metoder, kubism, picasso, skapandet, kungliga trädgårdar och god knows what.. Skulle skriva nån form av refklektion på ett häfte med blandade texter och artiklar vi fått ut.

Inlämningen var vid 18, sen danskurs direkt efter. Haha. Helt vilse i huvudet, fötterna hängde med så länge det var turar jag kunde, sen skulle vi gå igenom lite nytt, och det gick väl sådär... :P

Sen träffade jag en gymnasiekompis på willys efter dansen,alltid lika skoj att träffa honom. Full av knasiga idéer, kom hem alldeles full i skratt ju!

Träning:
Samlade kraft och bar upp de där vinterdäcken till slut,  till vinden på fjärde våningen utan hiss. Puh. Träningsplaner? Springa ikväll, gymma i morgon, hoppas jag.

Musik:
Njutit av gitarrmusik live i söndags! Planerar att spela nu efter jag hängt tvätt!

En härlig balkonglunch till!En underbar balkonglunch till! Emi vilade och plötsligt dök det upp ett litet katthuvud i det 5cm stora glappet mellan skivan som skijer min och grannens balkong åt. Hon flög upp på alla fyra och såg alldeles förvånad ut och bara tittade på katten sen på mig, sen på katten, med huvudet på sné. Sen försvann katten, då stod hon kvar och pep en stund innan hon la sig ner igen och jag läste lite. Sen började grannen sopa, skrubba och sen misshandla sin balkong (eller liknande, massa oväsen i alla fall).

Känns som om jag borde ha pluggat mer idag. Ska jobbat på montmartre ikväll, tjäna lite pengar är ju alltid bra. Känns som om det var ett tag sen jag jobbade där... (19:e, innan Barcelona). Ska faktiskt bli kul att träffa folket där ikväll!

Dagens träning:
Gymma 50 min: rygg, ben, axlar, mage. Cyklade med Emi dit och tillbaka (i slowmotion när hon är med), sen låg hon i receptionen uner tiden. Kul att man kan ha med hunden till gymmet! (Fast  går inte alltid, får fråga först.)

Idag när jag satt vid receptionen och knöt skorna kom en liten gråhårig tant i påskgult linne och ville låna wii-kontrollen! Vi har ju nintendo wii med balansplatta och så på gymmet, och där stod hon sen och spelade och tränade balans!!

Körde också Sanna Kallurs 15 min corepass igen.
För att utvecklas måste man utmana kroppen. Det är viktigt att förändra träningen...blablabla..
Men jag känner mig som en osmidig elefant på 2 ton när jag ska göra de där övningarna, ser inte alls lika graciöst ut som bilderna på Sanna!

Skulle se om jag hittade nån av bilderna på nätet...gjorde jag inte. Hittade denna istället:


(källa: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article1623357.ab)

Efter ett träningspass med Carolina Klüft på uppladdningsarenan i Fukuoka. I arikeln citeras Rickard Nilsson: "Du kan vara stark som en traktor eller stark som en Ferrari"... stark är hon i alla fall. Och svär en massa under träningspassen, det kansk man borde prova?

Fast biffig vill jag ändå inte bli! Vad är mitt mål med träningen då? Det ver jag faktiskt inte. Må bra. Orka göra mycket kul när jag känner för det, speciellt på somrarna (vandra, spela volleyboll, paddla kajak, cykla, gå långa skogsrundor), och kunna göra det utan att skada sig. Jag tror det är en en förutsättning att man tränar lite allsidigt om man ska klara att leva som jag gör ibland utan att skada sig. Bara det där restaurangjobbet sliter i ju axlar och handleder.

Det känns konsitgt att inte springa göteborgsvarvet i år. Jag som skulle slå rekord och allt. Resan upp är kul, och varvet är kul med alla dessa springande människor och denna underhållande publik! Får väl bli nästa år... Förhoppningsvis är det ingen närstående som fyller jämnt eller gifter sig nåt annat viktigt just precis då. (HUR tänker folk som lägger viktiga fester på samma dag som göteborgsvarvet!?)

Mina tider på Göteborgsvarvet (21km):
2004: 2.08
2005: 2.04
2007: 1.51
2008: 1.44
nästa: under 1.40

Varför springa då? För att det är såååååå underbart när man hittar rätt känsla. Flyga fram på lätta ben i en vacker värld. Så enkelt är det. :D

Dagens musik:
Idag har jag spelat tvärflöjt! Först kände jag att fingrarna inte ville följa med, och andningen stämnde inte...men sen glömde jag av det och bara spelade och spelade. Slutande med Andante Semplice av Graham Lyon, en underbart vacker låt. Var för en stund helt borta från omvärlden.

Nu har bilen sommardäck...

Nu är bilen nytvättad och har fått på sig sommardäcken. Tog en sväng med Karolina  och Emi till Johannishus. Karolina ritade, Emi rullade sig och jag tog hand om min bil.

Sen middag i solen på bänken på verandan, sen en sväng via Karlskrona brukshundsklubb på vägen hem för att lämna sätta upp ett papper. Där var vippen, A:et och balansen framme, så passade på att öva lite, och Emi gjorde det i full fart och jättesnyggt! Kanske skulle prova den där tävlingen i maj i alla fall! Om Emi inte får några busryck kan det ju gå bra... Hindrena kan hon ju. Karolina tror på oss i alla fall, hon säger hon ska va assisstent till oss när vi blir proffs, för alla proffs har assisstent! :P

...började dagen med en vacker, men alldeles för tidig promenad. Man blir bortskämd med sena tider i skolan, inte van vid att börja åtta längre... sen åt jag lunch och halvsov en stund på balkongen innan jag studsade upp och kom på att det var en perfekt dag att åka till johannishus!

Slutar dan med att försöka snacka tyska med en bekant på msn, det går väl sådär... Förstår det mesta, men skriver som en tja, jag vet inte. Han har jobbat med att tillverka möbler innan, nu gör han väskor och säljer. Lite oväntat. :P Denna var snygg tyckte jag. Jag hade gärna haft en röd väska i lack med matchande skor!Dagens träning:
Tänkte gymma idag, men fick bli bära ner däck från vinden och byta däck som träning istället. Bättre än inget. Och för fint väder idag för att träna inomhus! Ingen träningsvärk idag, lite besviken faktiskt, men borde ändå inte springa två dagar i rad.

Dagens musik:
The Beatles i bilen. Takida till kvällen caddande.

Dagens recpet:
Smoothie med morot, banan och jordgubbar. Gott? Fråga mig i morgon, ska göra en nu!


 

Frukost på balkongen idag!

Sen frukost på balkongen idag, och sen cadda på ett jobb jag gör åt mamma en stund. Sen ut i underbara vädret! Härligt!

Dagens musik:
Sofia Loell har jag lyssnat på mycket idag. Såg på bilderna på hennes sida på facebook att min engelsklärare spelat gitarr i hennes band. Lite förvånad faktiskt. :P

Dagens träning:
...och visst blev det ett löppass idag, och vilket pass! 75 minuter löpning i underbart väder! Skönstavik och Västa mark.
Var ute i 85 min vid lunchtid, 10 min vila när vi nästan var hemma medan Emi busade med trevlig jämnårig flatcoatedtjej.

Härligt att kunna gå från förra löppassets vinterbyxor och vindtät jacka till trekvartsbyxor och tunn långarmad! ...och Emi njöt av alla dofter och intryck. Mest kopplad, men skötte sig jättebra även när hon var lös idag. Men när vi kom hem var det en mycket trött hund, som deckade i en hög på vardagsrumsgolvet efter att ha tömt vattenskålen.

Efter en lång springrunda

Och hälsenorna hängde med idag, de gillar lite varmare väder tror jag..... hoppas de håller, så skönt att springa dagar som denna.... man hinner bli glad flera gånger om av tex söta tanterna i vantar, mössor, vinterjackor och solglasögon, trevliga hundägare, den orädda ekorren på räcket, alla som smeker sina båtar och gör dem redo för sommaren och inte minst alla mysiga minnen från skönstaviks badplats där jag, Emi och Anna var väldigt mycket förra april, maj, juni.

Längesen jag sprang längre pass såhär...kollade i träningsdagboken...i år har jag bara haft 4pass över 50min, inget över timmen... så känns riktigt bra idag!

Provade också Sanna Kallurs 15min-corepass som stod i Runner's World... sen läste jag en artikel om sanningen. Följande myter stämmer INTE:
  • Stretching botar träningsvärk.
  • Man behöver inte träna om man har bra grundkondis.
  • Man bränner mer om man springer långt och lugnare än kort och snabbare.
  • Man bränner mer om man tränar på morgonen.
  • Man blir tjock av fett. Haha, måste citera denna: "Att man blir fet av fett är ungefär lika sant som att man blir grön av grönsaker. Du blir tjock om du äter mer kalorier än vad du gör av med, vare sig det är ost eller riskakor."
Kanske vi lärt oss nått nytt idag. :P


Vad underbart det är med balkong!

I morse tittade jag ut och bestämde mig för att lämna jackan hemma. Hade kunnat lämna tröjan hemma med, var ju hur skönt som helst!

Flummig föreläsning på förmiddagen idag om kursinformation och grundformer och träd, tja, inte min grej det där. Och en något virrig lärare; "28:e maj där i april, eller va, när var det studieresan skulle vara, hahaha, man kanske skulle boka buss, hihihi"

Tog långlunch, sen sväng till "snickarboa" för att börja med en av uppgifterna (skapa klot, kub, pyramid, kon), men där var fullt på anfådda och lättbetongs-dammiga elever. Jobbigt att såga i betong, ont i öronen att skära i frigolit och kladdigt med lera. Bäst jag går dit där nån kväll när det är lite lugnare. Eller gör dem i kartong och spacklar ovapå....? Känns som en ganska meningslös uppgift. "och jaaa, sen ska vi göra en hatt som ni ska ha på er vid er redovisning, det blir väl jäääättekul va?" Tillbaka till dagis..


(källa: www.beatrizflorez.com. En sida med övningar för dagisbarn)

Blev fika på balkongen med Hanna istället (lugn, jag skolkar inte jag analyserar och funderar först, uppgiften ska inte in förrän 14:e). Bar ner balkongmöblerna och mattan på lunchen.... Åååååå vad skönt det är att sitta där med fötterna på räcket och läsa och höra barnen skratta i lekplatsen utanför. :)

Nu på kvällen har jag varit på brukshundsklubben och gjort massa pappersarbete med några från styrelsen. Riktigt trevligt, och går fort om man är några stycken. Jag ska hjälpa till på en agility fortsättningskurs som Linn ska hålla. Hon är riktigt duktig, både på att instruera hundar och mattar/hussar. Kanske dumt att ta på sig mer sysselsättning, men det ska bli jättekul! Vi lär ju träna lite hundar innan kursen börjar, och det är bra att det blir av, och så är det så ljust och trevligt där på vår och försommarkvällar.

Och Emi och Benny har brottats och fått glädjerus och tjabbat om Emi's hundben, först när Hanna var här och fikade, och sen på kvällen när jag passade Benny...så nu ligger benets olika beståndsdelar överallt...

Vem ska få benet?

Lyssnar på Elin Sigvardsson nu - Yellow now. Mysigt.

Dagens musik
Lite gitarrspel blev det idag, var också ett tag sen. Spelade Cecilia Lind, och försökte mig på nån låt med Baez innan det ringde på dörren.

Dagens träning
Obefintlig. Vilodag kallas det visst. Laddar för ett löppass i morgon. Hälsernorna mår nog bra av att vila en dag.

RSS 2.0