Albin 6 månader!

 
Albin är nu 6 månader och oj vad det händer grejer! Han är uppe på alla fyra och laddar för att krypa, han fått smaka första maten, han vill vara med och se allt som händer och "räknar in" de i sällskapet genom att kolla från ansikte till ansikte om och om igen. Han vänder sig hit och dit och greppar tag i det han hittar och skrattar när man tramsar med honom och är bara allmänt go och glad. Jättekul att gunga är det också! Älskade bebis!
 
2016-07-25
2016-07-17

Patrik har semester!

Patrik har semester och jag tar mig äntligen tid att kolla in min favoritblogg. Hittar denna bild och inser att jag har semester från den här känslan:
 
Bilden är från bloggen "hejhejvardag", se inlägget här.
 

Emi-special!

Världens bästa Emi har fått konkurrens om att vara i mest fotad i familjen... För att väga upp lite så kommer här ett inlägg med Emi-bilder! Älskade vovve! <3
 
Hon älskar att bada! Hennes två absoluta favoritleksaker kommer såklart från Karolina. Det är badleksaken nedan och gosedjursråttan som fick stanna hemma. På Hjälmö blev det mycket bad, men också mycket kel och mys och en hel del bara ligga och chilla.
 
 
Bilderna är tagna av Karolina när vi var och hälsade på henne på Hjälmö.

Två veckor i Kuggeboda!

VI åkte ner innan midsommar och sen hem två veckor senare, lagom till Patrik gick på semester. Men jag, Albin och Emi levde semesterlivet i Kuggeboda. Så himla lyxigt.
 
Första veckan var det i jättefint väder, och då satt vi mest och chillade i skuggan på verandan. Många kossor i år och första veckan i hagarna kring oss. Och inte de slöa mjökkorna som förr, utan numera pigga glada köttdjur; kossor, kalvar och tjuren Putte. Vilka gärna upptäcker trädgårdar...
 
Andra veckan lite svalare, och korna i andra hagar så vi tog många längre promenader i kohagen (tänk vad bra att vi hittat och gillar sjalvärlden, annars hade promenaderna i Kuggeboda blivit enformiga! Andra veckan var också Tamara och Fran där (min barndomskompis och hennes man som bor i Schweitz men har grannstugan i Kuggeboda). Jättekul! Det kändes som förr, vi sprang fram och tillbaka och umgicks spontant. Badade, gick över med jordgubbar, grillade ihop, promenerade bort till Torkö och fikade på nya stället "Majas klostercafé", osv.
 
Sen har vi såklart tagit utflykter till Karlskorna, så Albin ska få hänga lite med sin mormor, bland annat. Smaka lite på hennes näsa gjorde han med. Han gör gärna det numera. Klämmer lite på näsor, öron och munnar. Smakar lite på öron. Smakar lite på allt han hittar. Spännande helt klart!
 
Redan första dagen vi kom dit så upptäckte han en ny färdighet. Han låg i sängen och upptäckte han kunde rulla inte bara över från mage till rygg eller tvärtom, utan att fortsätta rulla som ett sätt att förflytta sig. Detta överade han flitigt vid första bästa tillfälle och kom även på att man kunde dra med sig underlaget han låg på, vilket innebär att numera om man lägger honom på en filt och vänder sig bort några sekunder hittar man en glad Albin-wrap när man vänder sig om. Sista dagen i Kuggeboda gjorde Albin även gungpremiär, i en gunga han fick av sin mormor på dopet. Sista dagen hade vi också finbesök från Öland! Maria, Olle och Arvid 3 månader hängde hos oss hela dagen. Då var det en fantastisk sommardag och vi försökte hitta nåt sätt att förankra ett solskyddstält på bryggan (så det inte skulle blåsa iväg med våra bebisar)..!
 
 

 
 
 
 

10:e löpturen!

Vet ni vad! Jag är på gång igen! I morse sprang jag 10:e löpturen sen Albin föddes! och kom 8 km (även om en del av det såklart var gång)!
 
Jag körde mycket aktiveringsövningar, knip, styrka, balans osv för att få springa och när han var 3 månader vågade jag mig på första turen. Men du hade jag sprungit lite små korta backar under våra promenade roch promenerat väldigt mycket i vår. Första turen gick jag 1 minut och sprang 1 minut och upprepade det tills jag inte orkade hålla rätt teknik mer och då gick jag resten. Var kanske ute en kvart? Kände av mitt knä, så har fått börja göra mina vanliga prehab-övningar igen. Sen har jag ökat hur länge jag har sprungit. Det känns förvånansvärt bra att springa, fast jag tappar hållning och core/bäcken om jag springer längre intervaller, men med gångvila emellan går det bra! Kondisen är inte den begränsande faktorn, utan knät och att jag tappar löpteknik/hållning/aktivering. men jag har ju å andra sidan promenerat hur mycket som helst i vår och inslag av backspurtar i promenader osv. Nu har jag dock haft paus några veckor pga att jag tagit bort två födelsemärken som satt dumt till och ville riskera att de gick upp.
 
Firade detta 10:epass med ett "riktigt" intervallpass; uppvärmning, löpskolning, intervaller och nervarvning. Pulsklocka och allt. Wow, vad längesen och wow så kul! Lite lite känningar i högra knäet (från igår då jag gick mycket väldigt mycket med Albin i sjal och förrgår var jag på gympapass i parken). Känner inte av det medan jag springer, men några timmar efter, speciellt om jag ska ner på huk.
 
Körde uppvärmning 5 min, löpskolning 5 min, 6x4 min löpning (lyckades hålla alla under 5-min-tempo utom första) med 2 min gåvila mellan, 5 min nervarvning. Såhär snygg blev pulskurvan!
 
 
 
 
 
 

Äventyr till Stockholm och Hjälmö

Vi tog oss en tur! Brukar försöka hälsa på Karolina och hennes familj när de är i sommarstugan på Hjälmö, men fcik tyvärr inte ihop det förra året (det är en bra bit att gå på stig och det gick inte att bära tung väska osv när jag var en bit in i graviditeten. Emi och jag brukar ta det som utflykt, tjejhelg typ, fast i år fick Albin förlja med. Och vi tog bara en natt, så lite lagom sådär. Jag, med Albin i sjal på magen, stor ryggsäck på ryggen och hund i koppel. Patrik och jag gjorde sällskap på tåget och sen till båten, men sen var jag själv med mitt ekipage. Båt nästan 3 timmar, halvtimmes promenad, men sen på plats! På vägen hem kom färjan in i ganska god tid på eftermiddagen så passade på att boka in promenad och middag (lång finmiddag blev det!) med Anna. Ojoj vad längesen vi sågs. Kom sen hem med tåget sent sent till Norrköping. Vilket härligt äventyr! Men det gick superbra, jag kände mig som en superkvinna! :P
 
 
 

Lyxig lunch med mormor

Albin och jag passade på att göra ärenden i stan och luncha med (på?) världens bästa mormor!
 
 

Dop för Albin Nicholas Hentzel 3/7-2016

Vilken fantastisk dag! Dopet var i Åhus kyrka och sen smörgåstårta och jordgubbar hos Patriks föräldrar efter. Strax över 30 pers blev det. Faddrar är min bror Adrian och Patriks syster Rebecca.
 
Gladaste goaste Albin! Han tajmade dagen perfekt! Sov innan kyrkan, var på strålande humör i kyrkan (han till och med plaskade i dopfunnten och skrattade sen när prästen lyfte honom högt och han fick syn på de han kände igen). Vi tog en sjalpromenad till Patriks föräldrar, och han passade på att sova och ladda om batterierna och satt sen i tripptrappstolen och öppnade paket och var på lysande humör. Papprena var bäst såklart. Fick massa fina presenter dock, som han får njuta av en annan dag. Familjen somnade väldigt gott sen....!
 
 
 
 
 

RSS 2.0