Söndag och pluggvecka

Söndagen var kanon. Lördag plugg, middag hos mamma, sen fest på Björkholmen. Jag, Patrik och Emi sov hos mamma. Lyxig söndagsfrukost, sen lång cykeltur (3mil), sola lite på em på min uteplats. Sen genrep inför dansens dag. Patrik lagade mat på kvällen!
Härligt citat från en vän om min mamma: "Är hon också SÅN?" (sån som tycker att det hör till vardagen att springa uppför bryggarberget flera gånger i rad? eller prioritera spinning en fredagkväll? eller sån kan tycka att det är fullkomligt normalt att ha en spinningcykel i vardagsrummet? eller vaddå sån?)Gissa vad detta är? Det är vad jag hade på mig i söndags på uteplatsen..... Jo, en bikini!


Vacker kväll hos Patrik...


Resten av veckan har varit plugg, plugg, jobb, plugg, plugg, plugg, suck....Men idag Kalmar och jobbintervju med två mycket trevliga personer på Kalmars kommunledningskontor, och det verkar mycket  lovande. Och hemma slår vackra tulpaner ut!
Flyt!

Igår hade jag en mycket effektiv skrivdag. Fredrik var här och han skriver om ett liknande ämne. Vi skrev och skrev och skrev med några trevliga pauser. Varav en ute i en stund när solen sken, innan stormen och regnet kom. Härligt!


Solen kämpar...


Och mina tulpaner börjar komma upp!Idag har jag flyt! Lämnade in ett utkast på kandidatarbetet igårkväll/natt/morse. När jag kom hem från gymmet idag ringde en mycket trevlig tjej på en mycket trevlig arbetsplats och sa att de ville träffa mig nästa vecka angående en praktiktjänst i sommar. Det vore så kul. Jag bara skuttar runt och kunde inte plugga till seminariet. Spelade flöjt istället, vilket jag gjort några dagar i rad nu, men det var flera år sen jag spelade ordentligt. Idag lossande det äntligen! Kul!Idag kom posten med böckerna jag ska läsa till seminariet (innan helgen). Med posten kom också startbeviset till göteborgsvarvet. Startgrupp 3 av typ 20, jipii! Och min strandskyddskunskap kommer ta mig långt här i världen. ;)

Nu ska jag jobba!

Löpning och pluggande

Löpning, plugg, löpning, plugg, löpning, plugg.....Plugg och löpning varieras med städning, garderobsrensning och små saker som gör en glad. Nya solglasögon, och en telefon som inte stänger av sig själv hela tiden, till exempel.Plugg och löpning varieras också med jobb, såhär ser fönstrena ut på restaurangen nu. Fasaderna kommer säkert bli jättejättefina. Men vi får ingen luft, inget ljus, ingen utsikt och gästerna ringer och frågar om vi har stäng eller hur man hittar till oss. Ena dagen springer man i 3/4-byxor och äter lunch på uteplatsen i linne, och andra dagen skrapar man bilen och cyklar från dans i snöblandat regn. Aprilväder kallas det va?Vackra, vackra långö en fin dag!Längtan....


Ordning och reda

Nu börjar det bli lite ordning och reda på mina tankar igen. Hade smått panik där ett tag när jag försökte tänka på och göra allt på en och samma gång. Kandidatarbetet höll på att göra mig totalt galen, samt tankarna på bostadsrättsköp som bara snurrade. Benen blev mer och mer rastlösa av att inte få springa, och stressande över att inte vara i form till göteborgsvarvet. Och min tid finns inte nånstans!

Bostadsrätten bjöd vi på, men det blev för höga priser sen. Vi skulle ju vänta till hösten med att leta egentligen, men den var för bra för att bara ignorera. Men nu blev det ju ett lätt val när den gick upp så mycket, så vi lägger det på is ett tag med letandet. Min uteplats är underbar, det krävs något riktigt rikigt bra för att kunna lämna den!

Inte för att jag har mer tid nu, bara lite mer ordning på tankarna. Kandidatarbetet diskuterade jag med en smart vän, som frågade varför jag hängt upp mig på Kålö. Bra fråga, jag höll ju ändå bara på att leta och skriva om strandskydd. Så nu blir det en kandidatuppsats om strandskydd, utan Kålö. Dumt att ändra så sent, men vad mycket mer motiverande det känns när man inte längre är inne på ett dödfött projekt utan litteratur och fakta. Nu kan man hålla sig till mänger av pålitliga källor överallt. Det känns faktiskt helt okej att sitta med det. Har jobbat på bra nu några dagar med morgonen vid datorn, sen hundpromenad/löptur, sen lunch och läsning ute.Fin utsikt både från datorn och uteplatsen.

Eftermiddagen igår var jag hos pappa och fick en jättebra cd, och satt i uterummet och myste en stund innan dansen. Emi och humlan var inte de mest två intelligenta i sällskapet. Humlan ville ut, och Emi ville fånga den. Båda körde in nosen i glaset många gånger...


Sen kvällspromenaden hem i solnedgången just made my day!
Och jag har planerat in mina löppass fram till göteborgsvavet 22 maj, och det känns bra. Sprang 90 min i sol i tisdags morgon. Kändes lite i soleusmuskeln som jag haft problem med innan (typ bakom vadmusklerna och hälsenorna), men ändå inte så farligt mycket. Nu har jag planerat in 3 löppas i veckan, ett långdistans i slappartempo, ett back- och styrkepass, och ett med fartlek och tempo. Om jag känner av mer så kommer jag byta ut ett pass mot cykling/spinning.

(Bild från: http://www.gpff.se/)
Känner ni inte också motivationen och adrenalinet komma farande när ni ser alla dessa slitna skor springa över tvättsvamparna på avenyn efter 17km in i loppet?

Yes! Jag gör det! Nu ska jag ut och löpa backe!

Mina odlingar


Såhär ser min persilja och min gräslök ut en vecka efter plantering. Gräslöken har bråttom! =)

Jag ska bara...

...skulle bara ta en snabbtitt på mailen och så, sen slank jag in på en kul cykelblogg (www.cykelsmart.se).

Ett par hemliga reflexbyxor kanske man skulle ha?http://www.cykelsmart.se/2010/01/11/reflexbyxor-for-alla-cyklister/


Cykelutflykt!

Jag + gammal trogen mountainbike + Patrik + ny flashing mountainbike + sol +ledig = perfekt!Långö - Skönstavik - Skärva gårdsbutik


Skärva - Sjuhalla


Sjuhalla - Vrängö


Vrängö - Nättraby


Lunch


Nättraby - Marielund


Marielund - Långö - Cykelvård

Resultat: 30 km, ren cykel, spända bromsar, och en trött och lycklig Karla!

PåskhelgenSkärtorsdag med flerrrätters-lunch, spel, lite lindy, promenad, mera spel, och en sväng till fox..

Hanna leder promenaden


Långfredag med sol och lunch i stan med mamma, Patrik och Emi.


Vattnet vid södra långöbron, Coffee House


Lördagskväll på Rosenholm arena. Uppvisning lindy efter middagen för massa folk, sen socialdans till the Playtones!


jag och kvällens danspartner Victor


Söndagsutflykt med promenad, frisbeekastning och däckbyte med  mamma.


Emi och Johannishus


Söndagsmiddag med lite lek och massa musik hos pappa.


Adam, Patrik, Chris


Måndag morgon = trött matte och trött hund

Yrvaken EmiNu jobba! wee!

Grattis Isa och Shawn!En liten Julia blev det! =)

RSS 2.0