God jul!

Vad skönt det är att vara hemikring. Bara traska till mamma eller pappa, slippa åka långt. De senaste dagarna har vi gjort lite nytta, men mest tagit det lugnt. Igårkväll gjorde vi tjusiga pepparkakor hos mamma. I morse tog vi en långpromenad i Bastasjö, det var så skönt att få komma ut i skogen! Men kändes märkligt att det är 9 grader på julafton!.
 
Hoppas ni har en fin jul mina vänner! God jul på er alla! Kram
 
 

Hejdå Norrköping för ett tag!

Himmel vilken vecka det varit. HUR mycket som helst att göra med att städa ur och lämna över lägenheten i Linköping, plocka upp och få lite ordning i nya lägenheten OCH avsluta jobbet med allt det innebär. Sortera mail, papper, mappar, prämar.. Puh.
 
Nu är det äntligen lite ordning i nya lägenheten i Norrköping, och då bär det av mot Karlskrona... sen kommar vi komma upp med massa av Patriks grejer och då kommer det bli kaos igen. Men just nu är den fin faktiskt och ser den ut såhär:
 
 
 

Håkan Hellström!

Riktigt bra onsdagskväll! Håkan är fantastisk!
 
Bild från Corren.se
 

Flytthelg med massa vänner!

Hej, vill nån hjälpa mig flytta!? Tjohej vad snälla vänner vi har, det kom ett helt lass!
 
Tänk vad fort det går om man är många, det gick så fort så att vi ägnade hela eftermiddagen och kvällen till att umgås och bara plocka lite här och lite där. Plockade upp köksgrejerna, hängde upp gardiner, satte min racer på trainer (gäller att prioritera), spelade kort och och lagade mat. Middag för elva pers första dagen är rikigt bra "house warming". Gott och mysigt, och vad gör ett hem mer till ett hem än invigt kök, gardiner, trainer, vänner och skratt!?
 
 
Hrm, hade för fullt upp för att fota flyttandet och gästerna (de satt inte stilla nog). Men fick tag på kameran precis innan middagen och lyckades fota maten. Jag får ta ett varv med kameran i lägenheten nån kväll istället.
 

Snöstorm för en vecka sen..

Idag när det är sol och flera plusgrader och ingen snö så känns det väldigt långt bort att det såg ut såhär för en vecka sen, när jag, Marcel och Emi tog en kvällspromenad! Och då var det bara fredag. Söndagen kom det ju dubbelt så mycket till och i måndags var jag och Mia och åkte 13 km längdskidor i spår utan genomslag!
 
 
 
 
 
 

Bloggen - där är ju jag!

Gick in och skulle kolla om det hänt nåt på Team Rynkeby Jönköpings blogg, det hade det! Presentation av mig! Och Angelique har visst rotat på facebook och hittat en bild på en somrig glad Karla med nybakad sockerkaka ute i älskade Kuggeboda. Härligt! =)
 
http://www.team-rynkeby.se/teams-1/tr-jonkoping/blogg.aspx
 
Vi kommer framöver att presentera alla deltagara i vårt lag. Ska bli kul att läsa tycker jag!
 
 


Välkomnad av sol och julmat!

Idag var jag i Norrköping på jullunch och revy och träffade mina nya kollegor! Väldigt trevligt att bli bjuden och få träffa dem under så trevliga former. Revyn var perfekt, de turades om att ha några minuter var där de berättade om nåt tema, pågående projekt eller nåt tillskojjat underhållande. Bra sätt att höra lite om vad som är på gång. Verkar vara väldigt mycket på gång, men på ett bra sätt. God stämning!
 
Norrköping bjöd också på sol! Känns bra. I morgon går första flyttsläpet. =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Barncancerfonden och blogg

Nu är bloggen igång för Team Rynkeby Jönköping!

 

http://www.team-rynkeby.se/teams-1/tr-jonkoping/blogg.aspx

 

Där finns bland annat bilder från våra träffar och event, här är ett skrammelevenemang på A6, ett köpcenter i Jönköping:

 

 

På tal om Team Rynkeby och barncancer, visste ni att:

  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år.
  • Varje år drabbas ca 300 barn av cancer och 1 av 4 barn dör av cancer.
  • I Sverige insjuknar ungefär ett barn om dagen i någon form av cancer.
  • Olika typer av cancer förekommer i olika åldrar. Vissa cancertyper drabbar små barn medan andra typer drabbar äldre barn och tonåringar.
  • Leukemi är den vanligaste cancerformen bland barn.
  • För de allra flesta cancerfallen hos barn går det inte att hitta en orsak till att cancern uppstått.
  • 90% av all forskning om barncancer i Sverige finansieras av Barncancerfonden, som drivs av frivilliga gåvor. (källor: Barncancerfonden och 1177)

Det är alltså upp till oss att se till att barncancervården fortsätter att förbättras. Sverige har mest överlevande cancerbarn tack vare all forskning som sker med hjälp av pengar som skänks till barncancerfonden.

Har ni nångång tänkt på allt runtomkring? Vilket otrolig pers det är när ett barn får cancer även för familjen/syskon/närstående? Praktiskt, rutiner, vardag, information.. hur får man livet att fungera? Barncancerfonden hjälper till även med sånt, syskonstödjare, träffar, osv.

 

Detta känns som en bra sak att kämpa för och cykla för! Team Rynkeby och Paris - here I come! 

 

Skivstång, bra snack och snöyra.

 I söndags var det dags igen, för träning och möte med Team Rynkeby Jönköping. Denna gången var vi i Jönköping och ett skivstångspass stod på schemat! Kul! Tyvärr stort manfall pga snöoväder och sjukdom, men trots detta tycker jag vi fick ett bra träningspass och framförallt många bra diskussioner.
 
Det känns som om det är ett härligt gäng, jag vill verkligen lära känna flera..NU! Det är ju en bra känsla. Synd bara vi bor så utspritt.
 
Angående sponsring så gått från väldigt trögt till att rassla till ordentligt. Hoppas det fortsätter så!
 
Men fy vilket jobbigt väder det var när vi skulle hem, och då körde vi ändå lite tidigare Johanna och jag. Snö snö snö och mycket vind. Snöade på tvären. Hemresan tog mer än dubbelt så lång tid pga vädret, med ett långt led med bilar som kröp fram i 50-60 km/h på E4:an. Hellre långsamt än i diket!
 
 
Fotograf: Ole Hansen
 
 

Lärare för en dag!

Jag hade nån tanke om att kanske börja dela med mig lite mer om mitt jobb här på bloggen. Sådär ibland i alla fall. Periodvis gör jag ungefär samma saker och periodvis blandas det hejvilt. Igår var jag och Erik på en skola och hade själva hand om en sjundeklass i två timmar! Det var en ny upplevelse!
Vi pratade om vad vi gör på jobbet, om fastigheter och detaljplanering, lite om politik och demokrati och framförallt om hållbarhet. Deras uppgift var att i grupper ge förslag på hur man skulle kunna förbättra byggnaden som gruppen hade ur hållbarthetsperspektiv. De byggnader de hade var större kända byggnader i Linköping, såväl gamla som nya.
 
När vi satte oss i grupperna var det väl kanske lite trögt att komma igång, men sen gick det bra och det kom upp mycket bra idéer. När vi efteråt på tavlan samlade ihop några av förslagen så var det allt från ganska enkla grejer till lite mer kreativa. 
 
Himla roligt. Men himmel vad trött jag var i huvudet sen. =)
 
 
 
 
 

Slå klackarna i taket!

Jag gillar att inte låta mig stoppas, inte av väder eller nåt annat! Jag gillar att vara förberedd och jag gillar att vara utomhus. I Köpenhamn för många veckor sen såg jag ihoprullbara gummistövlar, hittade sen en liknande modells om jag beställe. I fel storlek. Men nu kom de rätta hem. Gillar dem redan! Perfekt med ett par lätta smidiga gummistövlar att ta med sig i ryggan när man ska på helgäventyr i landet med det opålitliga vädret! =)
 
Köpta här.
 

Nyckel till lägenhet i Norrköping!

I fredags hämtade jag nyckeln till vår nya bostad. Spänd av förväntan så åkte jag dit och första intrycken gav blandade känslor (det där med visning är ju inte på riktigt, man hinner glömma det mesta). En del saker var jag inte alls nöjd med och det måste fixas innan vi flyttar in (bortslarvade nycklar, ostädat, osv). Den är rätt sliten... men golvet är jättefint och planlösningen är bra! Jag tror att den med lite eftertanke kan bli väldigt fin och mysig! Det är roligt, men klurigt, att fundera på vad vi ska ha var och om vi behöver köpa eller sälja några möbler. Är kaklet i köket snyggt eller fult? Oklart, beror nog på vad som finns runtomkring. Det är svårt att föreställa sig hur den tomma lägenheten i den främmande staden kommer se ut och kännas när den har våra möbler och är vårt hem!
 
Jag tog med mig två flyttkartonger i fredags när jag hämtade nycklarna. Min taktik är att börja flytta småsaker; sånt som är mysigt eller praktiskt att ha där när man kommer dit eller sånt som är jobbigt att flytta. Så tar vi de stora sakerna när vi har fler händer och ett släp. Så teburkar, koppar, radio, blommor, diskborste och så vidare fick i första lasset. Nöjde mig att flytta in i köket, resten av lägenheten tänkte jag försöka kräva lite fix i först. Men kökfönstret känns inbott i alla fall. Och så tog jag med lite saker till Emi, så hon ska känna sig hemma där. Hon spanade in balkongen noggrannt, tog sitt nya hundben och la sig ner på balkongen. Tolkar det som om lägenheten får godkänt.
 
Det känns läskligt att bosätta sig i ny stad och med nytt jobb. Mer permanent och större grej än när jag flyttade till Linköping, det var ju ett vikariat och vi hade kvar lägenheten i Karlskrona. Men nu. Nu är vi på väg, både Patrik och jag. Det får bära eller brista. Hoppas det blir riktigt fint. =)
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

RSS 2.0