Rolf (Patriks farfar) fyller 80!

Patriks farfar har nu fyllt år, vilket firades på allra bästa sätt med släkten på Möcklenäs Herrgård utanför Älmhult. Fika, champange, 3-rätters middag, gott vin, kaffe och avec, övernattning och frukostbuffé. Hela Patriks familj och faster+alla hans kusiner från Båstad var på plats, utöver Rolf och Vivvianne då.

Så himla kul att alla var samlade och vi hade verkligen jättetrevligt! Det var riktigt kul att få lära känna Patriks kusiner på hans pappas sida, som jag knappt träffat, bättre. Men även umgås med övriga släkten gör man sällan under så många timmar, så det var roligt. Miljön var otroligt vacker och maten jättegod, så det var verkligen en lyckad fest på alla sätt och vis!


Möcklenäs Herrgård.


Findukat långbord med bordsplacering.


Mycket gott att välja på.


Födelsedagsbarnet!


Alla fastnade på kort utom Anders, men han var med han också. =)

Middag hos Karolina

...och vilken middag det blev! Inte dåligt att planera sån middag på så kort varsel. Riktigt gott! Mums. Jag och Emi kom och hjälpte till med middagen lite innan, men efterrätt och så var förberett. Kul att ÄNTLIGEN få hänga med Karolina, känns som om det var hundra år sen vi hänge så länge utan massa skola eller andra akitiviteter samtidigt.

Så himla mysigt att träffa Elin, Linda, Daniel med och sitta där runt det lilla bordet i det lilla rummet. Efterrätten var fin den med och vi åt och drack kaffe/te och njöt. När vi sjöng för Karolina (som fyller år på fredag) kom Emi farande och slickade sig runt munnen. Hon tror alltid att hon fyller år när någon sjunger ja må hon leva, så då kommer hon med full fart. Tack mamma, ditt fel. ;) Men Emi fick ett grisöra istället. Karolina tänker minsan på alla.



Spare ribs, potatissallad med jättegod dressing. Frukt och hemmagjord tzatsiki.


Glad Karolina, hund med fånig min, GOD kladdkaka!


Och hade studie av hur man dricker ur små koppar och konstaterade att vår generation inte har så stor vana av det. Daniel, Patrik, Elin, Linda...


Och Hej. Jag finns jag med. Bakom kameran!

Massa blommor och tre hundar



Karolina var hemma från Stockholm en sväng och Linda passar sina föräldrars hundar. Till och med Elin var i stan. Så häromdagen när aprilvädret bjöd på sol och blommorna dansade i vinden tog vi en härlig promenad runt saltö och Brändaholm. Emi tyckte det var spännande att äntligen få träffa Dixie och Scarlett. =)


Barfotaskor och marathonlöpare

Inte alltid lätt att förklara vad det är man gillar med löpning eller varför folk springer i barfotaskor..






Linköpingslägenheten invigd på riktigt?

Nu skulle man kunna säga att Linköpingslägenheten är invigd på riktigt så mycket folk där varit i helgen!

Det började med att mamma och jag skulle köra upp...sen kom Susanna från Helsingborg också på fredagkvällen. Sent fredag kväll kom sen Patrik och Johannes med tåg från olika håll och alla hängde kvar till söndagen. Så himla trevligt!

Fredag kväll var mamma, Susanna och jag på lindy hop på Landerydsgården till Linköpings storband, mycket trevligt måste jag säga! Susanna och mamma dansade också en massa och alla nya vi mötte där var så vänliga och omtänksamma och visade och bjöd upp. Början på lite nya vänskaper hoppas jag.

Lördag löptur med mamma, promenera/luncha/studera arkitektur på stan med hela gänget, em cyklade jag och Johannes till stora willys och handlade, sen kom Isabelle på besök. Isabelle, ja goch Emi gick en runda medan de andra fixade fintacos. Middag åt vi vid mitt stora nya (gamla) jättefina matbord som jag är så glad för att jag till och med glömde glömde fota det. Kvällspromenad inne i stan senare för att spana in om de var studenter överallt. Det var några, men inte kaos. :P Fullspäckad dag och jag somnade gott sen.

På söndag morgon fixade Susanna och Johannes lyxfrukost! Sen långpromenad för att spana in hundrastgården närmre och rasta vovven innan färd till Karlskrona igen. Tänk, om en vecka flyttar jag dit på heltid!


Lunch på torget. Med massa filtar, trots att det är exakt samma plats och tid på dygnet som Patrik och jag satt i solen i kortärmat för tre veckor sen och det var HUR varmt som helst.. Mysig vilostund hemma efter. Världens godaste amerikanska pannkakor med bacon och fruktsallad! Fint det!

BRA mellanmål!

Inspirerad av tidningen jag fick igår blir det nu ett mellanmålsinlägg. Jag måste bli bättre på att äta bra mellanmål istället för onyttigheter... Blandade tips från mig och från tidningen nedanför:




"Skyr är en yoghurt som ursprungligen kommer från Island, där den ätits i över tusen år. Den är naturligt fettfri, nyckelhålsmärkt och är rik på proteiner vilket gör den till ett mättande och nyttigt mellanmål." (källa: skyrsverige.se). Ja, de är ganska små men verkligen mättande, jag kan tycka de känns väl mäktiga men de är definivt ett superbra mellanmål. Hallon & Granatäpple är min favorit och den innehåller dessutom massa antioxidanter.




Smoothie! Tänk på att det ska vara smoothies av hela mixade frukter. De med vatten/juice/socker kommer man inte så långt på. Massa antioxidanter är bra. Innocent är en av mina favoriter, så lätta att ta med och de bryr sig verkligen om etik och miljö. Chiquita gör några med i samma storlek med färsk frukt och det finns en modell till i glasflaska med något annat märke. Eller gör egen, det är väl det bästa egentligen. :P Bör kompletteras med en näve nötter för att det ska mätta och man ska få i sig lite protein och nyttiga fetter.




Keso kan man äta på många sätt, rakt upp och ner eller med en klick sylt kanske. Det finns även flera olika smaker på keso numera. Jag brukar äta keso på en mörk brödskiva med kalkonskiva, det är min favorit.




Avokado äter jag helst med lite citronsaft och salt på. Man kan också ha avokado på kalkonskiva, det är gott det med. Tips: köp hem avokado med olika mognadsgrad, de mognar lite när de känner för de och då är det bra att ha några olika på gång. :P




En skalad morot är lätt att ta med och gott att knappra på. Gott komplement till en macka eller frukt tycker jag. Förra sommaren odlade jag egna i balkonglådan (de på bilden). Det gick alldeles utmärkt odla i låda, lätt och snabbt och små och söta. =) Tips: gallra i tid innan de växer sig för stora.



Matig smoothie
. Jag brukar dricka smoothie innan träningspass, och/eller till frukost. Den brukar innehålla 1 banan, två skeder kvarg (protein!), lite vaniljyoghurt och lite mjölk som bas. Sen brukar jag ha i blåbär, björnbär, eller kiwi+hallon+apelsinjuice. Det tröttnar jag aldrig på. Bara på att diska mixern... och sen är den ju svår att göra om man inte är hemma. Om jag ska köra ett rejält träningpass brukar jag slänga i lite proteinpulver (whey-80) eller kombinera med en macka.


Bra pålägg

Keso, kalkon, ägg, ost med låg fetthalt (låg fetthalt=högre proteinhalt), kyckling som blev över från middagen, tonfiskröra (majonäs/tonfisk/bostongurka/salt/peppar).... Sträva efter protein! Gärna någon grönsak med.


Tidningen Aktiv Träning

Föreslår såna stora rejäla mellanmål, tex skyr, müssli och ett äpple. Eller lite pastasallad. Eller avokado och keso. Eller soppa och macka. Haha. Tjoho, vilken middag känner jag. Men bra alternativ om man ska träna på kvällen och inte kan äta ett ordentligt mål innan passet.


Lite allmänna tips:

Generellt är det bra att tänka på att mellanmålen ska ha mycket proteiner för att bli mätt (kött, mejeriprodukter, nötter). Helst vitaminer och antioxidanter (frukt, grönsaker, bär) för att hålla sig frisk och kroppen ska klara av hårt träning. Jag brukar försöka ha så lite kolhydrater som möjligt om jag inte ska träna, annars så tycker jag att det inte skadar.

Vill man få i sig kolhydrater bör det vara långsamma (tex mörkt bröd, fullkornsprodukter, inte korta (godis, kakor, vitt bröd). Vissa menar att man ska träna med kolhydrater som energikälla, medan andra förespråkar protein som källa. Fördelen med protein är att det hållr mycket längre, kolhydrater kan man träna effektivt max en timme på, om man inte fyller på.

Värt att tänka på är att en del magar inte klarar av nötter så bra innan träningspass och vissa har också problem med mycket fiberrik mat innan träning. Kan vara bra att veta.

Ett rejält mellanmål är jättebra alternativ om man ska träna vid middagstid eller efter jobbet. Så kan man äta middag i lugn och ro efter träningen.

Något litet direkt efter träningen är bra, så kroppen får fylla på med protein och energi. Så kan man laga mat i lugn och ro sen.


Mellanmål är bra även om man inte tränar! Man får jämnare blodsocker, blir inte lika trött och inte lika godissugen. Det är också mindre risk att man slänger i sig för mycket mat för snabbt.

Tidningen Aktiv Träning

När man anmält sig till Göteborgsvarvet får man nu två nummer av Aktiv Träning istället för deras egna "Varvet". Tidningen är varierat och innehåller allt möjligt, och jag tänkte oj vad jobbigt med en sån där blandad tidning med lite och varje och inget av värde typ, men jag tycker det var en hel del bra i den. Tänkte inte dela med mig av avancerade tester och träningsupplägg, men av lite kul småsaker..


Tränigsrelaterade appar:
  • Motion X; cykel, löpning, outdoor, exakt detaljerad karta med GPS, kan ladda ner kartor (15kr)
  • Enomondo; cykel, löpning mm, visar tid, runda på karta, även socialt nätverk (28kr)
  • Zombies, run; löpning, jagad av zombies och gör uppdrag medan du springer (55kr)
  • IFitness; styrketräning, nästan komplett lexikopn med styrkeövningar, även övningar som kan göras hemma, innehåller instruktionsvideor och träningsprogram också. (7kr)
  • Cyclemaps; cykling, hjälper till att planera bra cykelrundor efter olika parametrar tex trafikmängd (15kr)
  • Cyclemetre; cykling, utsedd till bästa cykelappen (??)
  • Stukad fot; idrottsskador, hur du ska hantera olika skador (??)
  • Viktkoll; håll koll på vikten med statistik, diagram, procent osv. (??)
Cyclemaps verkar ju jättebra nu när jag ska flytta! Men finns inte för android. Inte heller stukad fot, hade varit lite intressant att se.


Bild från: http://iphoneapps.org/

Googlade Ifitness för att få in en bild av något slag och hittade kritik mot att vissa övningar visades fel eller inte förklarades tillräckligt. Men det är väl bra om man vet hur övningarna ska genomföras och kan lägga upp pass och påminnna sig om olika övningar.



Lite annat smått och gott:


Visste ni att stadium nu har börjat sälja cyklar? Av sitt märke Occano, 17 olika cyklar allt från junior till racer.

Det är 43% större rick för slaganfall och hjärt- och kärlsjukdomar om man dricker läske varje dag. (Columbia University)

Det är mer än halverad skaderisk om man springer på framfoten än med hälen i först. OBS långsam tillvänjning är viktig! (Medicine & Science in Sports & Exercise)

Mandlar är bättre än jordnötter på många sätt; färre kaolrier, mindre fett totalt, mer nyttigt fett, mer protein, mer fibrer.

Det är nyttigt att äta choklad efter frukost!! Årets absolut bästa forskning! :P Den visar att EFTER du har ätit en NYTTIG frukost passar det bra att ta en chokladbit eller en liten kaka. Om man äter kaolrier på morgonen så har man hela dagen på sig att förbränna kalorierna och sötsuget blir mindre resten av dagen. Testdeltagarna gick ner upp till 18kg mer än testgruppen (och hur har man kunnat testa detta egentligen)? Tel Aviv University i Israel har gjort denna forskning.




ojojoj vad mycket kul sko-tester och cykeltips och kettlebellsövningar det fanns här.... men de ska jag inte tjata om. Massa bra mellanmålstips fanns det dock, men det sparar vi till i morgon.

Avslutar med ett filmklipp på GB Acrobatic Squad, en grupp gymnaster, gjorde en formation för att likna asics nya sko! Galen idé och galet smidiga människor. Kolla in här hur det gjordes:


Djurhult

Presentationen för länsstyrelsen gick bra och chefen och jag åt lunch i storstaden Växjö, i nya Arenastaden. De bygger massa massa nya hallar och arenor där, kommer sluka massvis med folk. Sen eftermiddagen så åkte jag till Djurhult för att fota lite, tänkte passa på  medan det var uppehåll mellan snöstromarna igår. Det gick bra i flera minuter. Sol, sol, snöstorm och sen så fort jag plågat mig igenom sista delen av området i snöstorm och satt mig i bilen började solen skina igen. Suck. Lägger upp lite blandade bilder bara för att...


På baksidan av varje hus finns i tomtgränsen dessa stora uthus som använts för höns, grisar och som verkstäder och för hantverksamhet. Mellan uthusen sen finns denna lilla gång, så kallad "grisagata". Det är områdets plan och struktur, de stora uthusen samt dessa grisagator som gör att detta egnahemområde är ett riksintresse idag. Detta riksintresse och hur det (inte) fungerar med olika aktörer och kommunikationen mellan dem, samt hur riksintressen för kulturmiljövård kan säkerställas...typ...gör jag en fallstudie på. Sol som ni ser.


Husen i området är ganska stora, och varierar i utseende. Fortfarande sol.


Varierade är också anpassningarna och hänsynen till riksintresset. Första bilden här har renoverats för att mer likna sitt ursprungliga utseende. De som bor i det andra huset verkar inte ha tänkt på riktigt samma sak. Mörka moln.


Här har vi ett hus som är tillbyggt på båda sidor(!) med konstiga knäckta tak som resultat. Vet inte om det var särskilt snyggt och särskilt originellt innan, men bättre blev det definitivt inte. Den gamla affären faller sönder och samman och gubben som bor där är sur för att han inte får bygga en carport. Och visst snöar det!


Taget från bilen när jag lämnar områden. Hej sol och blå himmel. Var var du nyss? Jag var i området kanske 30 min? Aprilväder, ja visst!

LIS-plan, min vän, i morgon avslutar vi vårt förhållande?

I morgon (idag) ska jag/vi presentera LIS-planen för Länsstyrelsen i Kronobergs län (i Växjö). Hoppas de är lika nöjda som kommunstyrelsen var i tisdags när jag presenterade där. Fick massa beröm faktiskt. Känns kul att de uppskattar all tid och arbete jag lagt ner på den och att de tyckte presentationen var så tydlig och bra att ALLA helt plötsligt försod var en LIS-plan var. Hoppas hoppas den kommer till nytta också och att det blir en riktig antagen plan av det till sist. MKB håller på att göras. Om länsstyrelsen samtycker blir det nog samråd snart. Hoppas arbetet flyter på även utan mig.

Men nu lämnar jag det till Lessebo att sköta, lite synd, vore kul att följa. Men det ska bli skönt att komma till Linköping och börja på ett heltidsjobb och få göra det ordentligt! Få lite rutin på saker och ting och inte slitas mellan studier och olika projekt och extrajobb och hit och dit.

Känns som om jag måste tagga ner och ta det lugnt i början iaf, för både nya jobbets, min och hundens skull. För att vi ska landa och för att det ska bli precis så bra som jag hoppas på! Så då ska jag säga nej till att jobba lite här, och lite där och hjälpa till här och göra nytta där. I Linköping blir det jobb, hund, lugnt. Lära känna omgivningen. Börja göra ordentlig mat med matlådor. Sånt som jag alltid brukar göra, men har tappat nu på sistone. Gå långa promenader med vovven. Spela lite gitarr kanske. Cykla någon kväll. Ja, detta kommer bli bra det här.

Men först - länsstyrelsen. Snälla gilla LIS-planen.



Nya lägenheten!

Då tar vi en rundvisning efter första helgen i nya lägenheten. Men nu är jag i Karlskrona igen, flyttar upp på heltid 1:a maj!




Lägenheten är på första våningen, andra dörren i bild. Köksfönstret precis höger om dörren. (Min balkong är mot gården). Några fåtal trappsteg upp, så inte direkt insyn. Hallen är rätt liten med dörr till badrum och till litet förråd/klädkammare. Vi börjar rundvandringen med köket:



Precis när man kommer in i lägenheten så är köket till höger. Köket känns ganska litet, men har mycket skåpsutrymme (mittemot det ni ser på bilden finns massa stora skåp). Det finns även utrymme ovanpå skåpen, perfekt för vaser och sånt! Dock mindre arbetsytor och plats för matbord och så. Men jag har köpt en liten söt kökssoffa på blocket och så har jag mitt gamla lilla bord och det känns inte lika litet längre. Jag lyfte av luckorna ovanför diskbänken och det kändes genast större och mer färgglatt och välkomnande!

Först hade jag hängt ett par andra gardiner i köket, men det såg verkligen ut som ett ålderdomshem eller något tillsammans med de tapeterna (trådiga i ljusa mesiga färger). Morgonsol till frukosten. Härligt! Och oj vilken tant jag är, jag ÄLSKAR att sitta och spana på vilka som går in och ut ur huset och vilka som har hund så. Haha, bara skvallerspegeln som saknas!



Efter köket på höger sida när man kommer in i lägenheten så ligger sovrummet. Sovrum med morgonsol precis i ögonen! Gamla fönster så man hör trafiken litegrann, men det stör mig inte det minsta. Persienner finns, men jag använder aldrig sånt. Jag gillar att vakna och se om det är ljust eller inte och vad det är för väder och så. I morse vaknade jag av solen RÄTT in i ögonen.Tre gammeldags garderober med stänger och få hyllor men med skåp ända upp till taket. Vackert trägolv i hela lägenheten u(tom bad och kök) och fina lite högre släta lister. Takhöjden strax över normal rumshöjd.



Från sovrummet ser man igenom den stora hallen/mellanrummet/dansgolvet eller vad man vill kalla det, igenom vardagsrummet och ut genom balkongdörren. Första bilden taget från sovrummet och andra från vardagsrummet mot sovrumshållet första morgonen. Där extrasängen står (och dammsugarkartongen som nattdukbord) ska det stå ett matbord är tanken. Gitarren är nu upphängd på väggen och det var bättre ordning än på bilden när vi åkte..



Vardagsrummet ligger till vänster när man kommer in i lägenheten, efter badrummet och klädkammaren/förrådet. Vackert ljus i vardagsrummet och balkongen på eftermiddagen.

Soffan köpt på blocket, och så är mattan och den stora trälådan. Riktig snygg tjock matta och soffan superskön! Lådan har kommit väl till pass i helgen som sittbänk, stereobord och som soffbord, undrar vad den kommer sluta som. Spegeln är från Rödeby loppis och antikt.

Patrik och pappa var med uppe denna helg och vi hade ett släp med som var helt knöfullt med grejer. Ett litet släp dock, men inte många milimeter över.Vi kom upp fredag natt efter många tråkiga timmar körandes i regn, mörker, dålig sikt... Framme mötte Maria och Olle oss med kaffe och kaka och hjälpte oss bära in allt! Lördag var vi på shopping på turné förmiddag/lunch, sen på eftermiddagen gjorde jag i ordning köket och Patrik fick monterings-ryck och monterade allt som gick att montera! Lördag kväll ölprovning med Maria och Olle hemma i lägenheten och sen åt vi ute, tillbaka för myskväll med kaffe och gitarrspel efter.

Idag innan vi åkte satte Patrik och pappa till och med upp en spegel medan jag hände upp de sista gardinerna. Sista två bilderna är tagna innan vi åkte idag, lite mer ordning! Det kändes verkligen som vi kom hur långt som helst bara på denna helg. Redo att flytta in närsom!



På förmiddagen innan vi åkte hem idag visade termometern i köket 24 grader och den i vardagsrummet -15 grader. Linköping är en konstig stad. Det ska bli spännande det här!

Inget kul att visa

Tänk vad det där bloggande går i vågor, iblans har jag så mycket jag vill lägga upp, visa, berätta, dela med mig av. Då måste jag bromsa lite för att inte totalt bombadera bloggen med grejer och istället sprida ut inläggen lite. Men ibland är det bara tomt. Tomt på roliga saker och rolliga bilder. Som idag. Fast idag finns massa lösa bråkiga tankar som vägrar att bli sorterade.

Jag tänker bara på flytten, vad jag ska ha med mig, försöker förgäves minnas olika detaljer i lägenheten och ångrar jag inte fotare. Jag packar, sorterar, letar på blocket och 2nd hand affärer. Fynden än så länge: stor grå soffa, stor fin trälåda, liten fin köksbänk (som passar mitt lilla gamla matbord och i det lilla nya köket), spegel med guldram, matta, extrasäng, 140-säng (som ny!), tyger...

Fynden som saknas är lampor. Var hittar man snygga lampor som inte kostar skjortan?

Letar också efter ett stort sletet bord jag vill ha som pyssel/arbets/skrivbord men som också går att duka upp till fest. Jo, jag har hittat ett jag gillar, men vad gör det i Södertälje, det är ju inte på vägen alls!

Jag presentera LIS-planen i Lessebo för kommunstyrelsen i tisdags och fick massa beröm för såväl arbetet och presentationen. Coolt. Nästa tisdag ska jag presentera den för Länsstyrelsen i Växjö. Hoppas det går vägen.

Exjobbet är svårt. Punkt.

Jag gillar mer och mer att cykla. Svårt att komma ut, men väl ute är det så häftigt. Jag känner mig på något sätt naken den första kilometrarna, som om jag glömt något viktigt hemma. Det går så lätt så lätt så lätt. Jag har blivit ett med cykeln och växlar, clips och bromsar känns inte längre onaturligt och krångligt. Igår cyklade jag i betydligt högre tempo än jag brukar. Det blev totalt 73km! Med en genomsnittshastighet på 27,3km/h! Två rekord på en och samma gång! Cool känsla att kunna cykla till Kuggeboda OCH till Johannishus på samma cykeltur och sen hem igen. Båda ställena har i min värld innan varit väldigt långt borta, och bara att cykla till ett av ställena, en väg, har varit en prestation.



Påskhelgen var kanon! Vi fick massa gjort i fredags; vi tvättade cyklar, tvättade bilar, tvättade kläder, Hängde med bror och pappa, hängde med bror och mamma. Hängde, åt och njöt. Sen Åhus för mer mat och mer vänner och mer hängande. Söndag kväll ute och dansade till Playtones och Tops Cats i Hässleholm med ett gäng vänner. Ingen av banden är sånt jag skulle sitta hemma och lyssna på precis. Men Playtones väldigt dansvänligt, både bugg och lindy och foxtrott faktiskt utan att vara sådär typiskt dansband. Tops Cats har massa energi och ett himla tempo på låtarna och allt annat än lindy gick att glömma om man ville dansa någon form av "riktig" dans. Mjölksyra i vaderna och svettigt värre men galet kul! Vi var ett trevligt gäng och kvällen blev så otroligt bra!



Så nu lallar jag vidare med dansens och cyklingens adrenalinkickar kvar i minnet och tankarna om den nya lägenheten. Snart dags att sortera i hjärnan för att kunna sätta sig ner med exjobbet. Men först hundpromenad med finaste Emi.

Save your ass!

I tidningen cykel kan man läsa allt möjligt. Till exempel om hur man slipper bli blöt om ändan medan man cyklar (utan att behöva ha fula stänkskärmar på sin cykel). Då ska man ha en liten skärm man sätter fast i sadeln.

Uppfunnen av två killar i Göteborg, gjord på minst 80% spill från industrin (PP) utan skadliga kemikalier. Sorteras som plast när man tröttnat på den. Säljs utan förpackning och väger endast 15 gram. Vikes in under sadeln vid fint väder och syns då knappt. Finns i flera färger, kostar 60kr och köpes på http://ass-savers.com/.

Ass Saving Techniques from Ass Savers on Vimeo.

 

Dry time - Rain time from Ass Savers on Vimeo.


Vitsippor!



Sånt man blir glad av. =)

Man slutar aldrig förvånas! Nu över "Fotrally"

Det kommer hela tiden nya träningsformer och lopp, idag kom jag "Fotrally" på en hemsida, ja det finns nog nåt för alla om man letar tillräckligt!

"Fotrally är en tävling där man går, dygnet runt utan rast tills det bara är en person kvar på fötterna."


Man går i olika etapper och alla går i samlad klunga och man måste följa vissa Regler

Korta presentationen:




Långa och tydliga presentionen och om att möta kärleken på loppet... :P

Ingrid, Sofia och test av ny cykel

I lördags kväll hängde vi hos mamma tillsammans med folk som varit med i vårt lag i Spin of Hope. Några respektive och barn var med. Mycket trevligt! =)


Ingrid hittade en snurr-fåtölj, vilken lycka!


Ingrid hittade Emis korg med leksaker i (jo, det stämmer, min hund har en egen korg med leksaker hos min mamma!). Ingrid tömde korgen, sen gick hon runt med den på huvudet, satt i den, stod i den och lyckades till och med dyka ur den och landa på mig och hunden. Ja, det gäller att landa på något mjukt. Sen hittade hon Emis hundben som hon sprang iväg och smakade på när inte hennes mamma såg... Ja, hon är bra på att sysselsätta sig själv!



Sofia tyckte först inte alls att något var roligt, inte ens hunden. Och den lilla tjejen som jag aldrig nånsin ser ledsen verkade otröstlig. Men sen hände något och vi hade himla mysigt där i kökssoffan. Jag visade henne bilderna på kameran och hon tittade och tittade och skrattade när hon såg sig själv, och jag tog nya bilder och visade henne och vad roligt hon tyckte det var! :D



Mamma provar (och kommer troligen köpa) Ingrids fina racer. Jag gillar Ulfs förslag att sätta clips på finskorna...

Hoboda

Min barndomskompis Hanna har flyttat till landet, till Hoboda närmre bestämt. Det må vara långt till ganska mycket, men det är definitivt närmre att hälsa på henne nu än när hon bodde i Lund!



Gamla infarten har övertagits av träden för längesen... Nya infarten är bättre.



Vi hälsade lite på granntjurarna.


Så kollade vi även in havet och sommarstugorna. Emi fick doppa tassarna och var supernöjd över detta! (jag tänkte mest att det var bra att skölja bort leran)

Tänk vad fint att bo så, speciellt nu när det börjar bli vår! Man ser till och med havet när man sitter på toa, det ni! Närmsta grannar är ett gäng tjurar, annars är det mest sommarstugebebyggelse en bit bort. De verkar trivas och katten med, förutom när Emi är på besök då är hon mycket skeptisk. Trots att Emi fick nöja sig med att ligga i hallen med en stängd dörr emellan dem medan vi fikade.

Grattis lillebror!

I helgen har vi firat min lillebror som fyllt 22. Så himla kul att hänga en massa med honom i helgen. Tre dagar i rad, när hände det sist??


Först hos mamma med kusinerna. Mamma hade gjort världens godaste moussaka och jag hade gjort glasstårta. Börjar bli tradition med glasstårta när bror fyller år. Kanske lite barnkalas... men presenterna var vuxna! Här nedan bild på en karaff.


Sen firade vi dagen efter hos pappa, där är det alltid grillning när bror får bestämma. Precis när hamburgarna skulle på började det snöa. Men ska det grillas så ska det grillas! Emi låg där ute i kalla vinden och snön, och bryddde sig inte det minsta. Brorsan fångade oss på bild där vi stod och tittade från det vind- och snöskyddade uterummet. Sen marängsviss. Mums.

En rysk blogg med fina frisyrer

Lindyhop frisyrer - fast på riktigt!

Bilderna är tagna från en blogpost på en rysk blogg, men som visst översatt detta inlägg till engelska. Inlägget handlar nog om fotografering (kodachromes?) egentligen, men jag är förtjust i fina frisyrer och kläder (det ser precis ut som man klär sig inom lindy hop och rockabilly idag). Och dessa verkar ändå vara taget på jobbet! När männen var i krig och kvinnorna fick ta över produktionen... Bilderna verkar alla vara amerikanska, tagna 1942-1943.

Han i sin tur har plockat bilderna härifrån.

Och det var inte jag som hittade bloggen, den var någon som postade länken på facebook, minns dock inte vem. =(

RSS 2.0