Ronnebyutflykt

Igår var jag och vovven på utflykt. Vi tog tågbussen (!) till Ronneby för att ta bilder på några hus till exjobbet och för att fika med en gammal kompis som nu gör sitt exjobb och jobbar halvtid som planarkitekt i Ronneby. Jättekul att ses igen!

Jag och Emi traskade runt i Ronneby i nästan tre timmar innan vi mötte Helena för en fika och jaha då var caféet Mandeltårtan stängt och vi gick till nästa fik, och till nästa... Först inne i centrum hittade vi ett öppet fik och då var det gott med varm choklad. Vi som skulle prova Mandeltårtan och sitta ute i solen. Det får bli nästa gång!


Ja, jag skullde ju fota hus... Men blev lite annat också. Så fint längs med Ronnebyån och fint med det gröna som börjar komma!


Helt plötsligt kom det ett monster springande, och Emi blev alldeles förskräckt. Han var stor som en kalv och jag vet inte om jag träffat någon större hund, men han verkade rätt snäll ändå. Sen kollade jag in huset där gammelmormors bodde. Hon bodde där bakom trädet, på andra våningen. Hon älskade det trädet och att spana på alla fåglar som bodde där. Bredvid ligger restaurang Blekan där vi brukade äta när det var större kalas och lägenheten blev för trång. Sen gick vi och köpte godis ibland på macken/kiosken. Nu var kiosken väldigt stängd, speciellt för att vara "Den Vakna Butiken!


När vi var hos mormor och morfar, som också bodde där i närheten, brukade vi mata änderna i Brunnsparken, klappa Bäckahästen och sen gå till wienercaféet och fika. På söndagarna så gick vi på loppis på brunnen och mormor hade världens tålamod med mig som ville titta på ALLA småprylar. Winercaféet och loppiset finns kvar, men lever upp först till sommarn. Så här års är det inte mycket action.
Vårkänslor i Linköping

Vårkänslor, underbar helg i Linköping. Underbart väder varje dag nu och ingen motivation till att sitta inne.

Kontraktet är skrivet för lägenheten, from 1:a april, men vet inte när jag ska flytta in riktigt.. Det beror på när han som bor där nu flyttar ut... :P Karta hittas HÄR.

Det var så skönt att åka iväg! Jag målade naglarna i galen färg och letade fram jeansjackan, tygskorna, solglasögonen och favoritsjalen från Ida och sen bar det av! Patrik och Emi var med i Linköping och vi var lediga och umgicks och gjorde ärenden. Åkte upp fredag morgon och bodde på hotell (som tillåter hund) två nätter. Tittade på lägenhet, hälsade på huddagis, skrev kontrakt på lägenheten... men sen resten av fredagen och hela lördagen bara strosade vi runt och umgicks och hängde på bänkar och på uteserveringar, pratade, drömde och myste i solen. Fint liv det. Love you darling. =)

Marias födelsedagsfest på lördagkväll verkligen super på alla sätt och vis! Massa god och fin mat och finurliga smarta idéer och massa trevligt folk! Söndag blev det återkoppling på festen med våffelbrunch med finfina rester!Hotell som tillåter hundar gillar vi! Hej galna naglar, fina sjal och solglasögon, jag har saknat er! =)Häng med älsklingarna i trädgårdsföreningens stora fina park!


Välorganiserat! Gott!


Maria, Patrik, Ida, Olle!


Våffelbrunch och rester av hög klass!

Vårkänslor!
Klipporna och badplatsen på Saltö, krokusar och uteserveringspremiär med Tanja. Mysigt. =)

Tänk om det alltid var såhär!

Tänk om det alltid kändes så här lätt att cykla! Äntligen börjar jag förstå folk som gillar cykla racer. Det krångliga med clips (skor som sitter fast i pedalen) och med växlarna och den konstiga sittställningen är inte längre krångligt och konstigt. Jag och cykeln kommer bättre och bättre överens för varje mil. Höstens fåtal mil när cykeln var ny kändes så tunga och jag undrade vad jag gett mig in på. Nu är det så lätt så lätt! Höstens träningspass på 3 mil känns fjuttiga och nu känns 5-6 mil med lagom. Jag cyklar visserligen inte snabbt för att vara på en racer, men det känns som om jag flyger fram jämfört med på tantcykeln! Solen och kring 15 grader bidrar nog också till känslan.

Jag har bestämt mig för att cykla minst 8 mil per vecka (för att komma upp i de omtalade 100milen innan Vättern). Nu ska vi hitta på massa annat i helgen så hinner inte cykla, därför spinning i måndags och långpass idag. Jag cyklade ut till Kuggeboda och simbryggorna (som nu låg på land). Tog omvägen via Skillingenäs och Fermanstorp för att slippa E22, men blir ju en bit på den iaf. Den är inte så kul...grusigt, dammigt och motvind. Men sen vägen från Listerby och ut till Kuggeboda är så fin med alla hagar, djur, åkrar och vackra vyer. Kort paus på en bänk i solen med lite energipåfyllning sen hemåt igen. Vägen hem hade jag nog lite medvind, för det gick ännu lättare. Helt plötsligt var jag i Bergåsa och bestämde mig för att ta en extra sight-seeing-tur runt bryggareberget och stan bara för att jag kände mig stark och för att vänja mig lite vid trafik/korsningar och sånt där. Kul att flyga fram där man brukar kämpa med den stackars tantcykeln. Vacker eftermiddag var det idag! Vackra vackra stad, dagar som denna!Swedish words you won't find in English

This is for you, Susanna! My friend that is learning Swedish. Sometime this language just don't make sense, but sometimes it acctually does! And for uncle Bud in Las Vegas that usually reads my blog with the help of google translate. Guess the translation is more or less entertaining. :P

A friend om mine found this very interesting article in the The Local (Sweden's news in English) about 10 Swedish words that won't be found in English:

Orka (to have the energy to do something)
Harkla (to do a kind of coughing noise usually done before a speech or when you have something in your thoat)
Hinna (to be on time or to find the time)
Blunda (to close your eyes)
Mysa (to snuggle, but a wider use. Can e.g. mysa in a café or alone..)
Vabba (to be home from work and take care of a sick child while getting paid for it)
Duktig (to be good at something)
Jobbig (to be annoying/difficult/'pain in the ass', can be used about anyone/anything)
Gumma/Gubbe (an old man/old lady)
Mormor/Farmor/Morfar/Farfar (grandparents; mothermother, fathermother, motherfather, fatherfather
(explained with pictures here: http://www.thelocal.se/gallery/2332/)

In the comments to this article there are more words such as:
Lagom (just right)
Fika (coffee and bun)
Moster, Faster, Morbror, Farbror (mothers sister/fathers sister/mothers brother/fathers brother)
Sambo (girlfriend/boyfriend you live with)
Särbo (girfriend/boyfriend you don't live with)
Gapa (to open one's mouth)
Bottna (to be able to reach the bottom, for example of a lake while swimming/bathing)
Kallsup (when you accidently get water in your throught while swimming/bathing and start coughing)


I don't know if I really missed any of these words, except the family-related words. Like sambo and mormor/farmor etc.

I also found this; Top 10 Swedish foods to remember: (no meatballs!)
http://www.thelocal.se/gallery/2084/

Brickpass!

Jag har lärt mig ett nytt ord! Brickpass! och nej, det är inte träningspass med tegelstenar som vikter...Brickpass är visst det man ska göra för att vänja kroppen att växla från cykling till löpning när man ska köra triathlon (och även vänja sig att byta från simning till cykling). Så direkt efter ett cykelpass så ska man köra ett löppass.

I lördags var vi på ett tretimmars spinningpass på loket anordnat av Team Blekinge med inhyrda instruktörer från loket. Passet var upplagt efter de sista 9 milen på Vättern. Det gick mycket bättre än jag trodde! Kul faktiskt, till och med. Men när vi andra pustade ut och började stretcha stack ett gäng ut och sprang! Imponerande!

Läste på funbeat om olika brickpass, och gjorde nu en snabb googling och hittade denna avancerade förklaring på vad ett brickpass är: (men orkade inte läsa hela..)

http://www.spiftriathlon.com/page/bricktraening-1


Men det är klart... löpning och träningsupplägg är rätt omständingt om man vill, så det är klart växlingarna i triathlon bör förtjäna sin egen vetenskap de med!

Kubafeast och oj vad växter!

Så trevligt det blev! I fredags kväll hade vi vänner på besök och vi gjorde riktigt riktigt goda Mojitos och åt Moros y Cristianos med nybakat bröd. Cuba Libre och frozen strawberry Daquiri blev det med. Somrigt med fryst jordgubbsdrink! Härlig blanding på vänner var det; dansvänner, skolvänner, barndomsvänner, mamma och yngst var Sofia på snart 1,5 år. Och Emi mitt i alltihop, överlycklig. Prat, skratt, salsamusik (Sofia dansade), bildvisning och glass med frukt samt kaffe med romprovning! Men jag tror vi börjar bli gamla/vuxna, för alla gick hem jättetidigt. Men vi började ju också tidigt, och vi hann ju äta, prata, bilder, och till och några till och med cigarrrökning!Vi hade tre olika sorters rom; en 3-årig vit Legendario som man blandar drinkar på, en 7-årig Legendario och en 7-årig Havanna Club. Legendario är känd för att vara lite sötare och också gjort på traditionellt vis fortfarande, och vi har sett frabriken och tunnorna där de lagras... :) Den vita gick knappt att dricka som den var, Legendario 7 år var jättegod och Havanna Club 7 år var god men inte så söt. Intressant.
...och massa blommor och växter fick jag! Oj vad jag älskar tulpaner, önskar de höll sig som de var mycket mycket längre. Jag har dukat med vårduken, favoritvasen och fruktskålen från second hand i Lessebo, gula krukan från en vän... De fina tulpanerna jag fick i fredags av vännerna var precis det som behövdes för att förgylla min studieplats (aka köksbordet). Jag älskar färger. Av mamma fick jag massa kryddväxter; salvia, rosmarin och okänd. Spännande. Hoppas de får flytta ut på balkongen snart. På tal om balkongen har min klematis fått knoppar. Välkommen välkommen våren, min vän. =)

Ett inlägg utan bilder.

Här har jag lagt tagit, sorterat, lagt upp och skrivit om massa bilder! Och jag får inte en enda kommentar! Är det ens någon som tittar? Funkar det att kommentera?

Jag vet att jag tänker att det är mest för mig själv, för jag gillar att gå tillbaka och kolla min blogg vad jag gjort och fotat och tänkt och så. Det är därför jag bloggar. Men ändå. Vore ju kul med någon form av spår om vem som läser... :P

Strandbilder
Djur och natur på Kuba
(de sista 5 bilderna är på djur som inte levde i frihet, resten hittades i det fria!)


Det ser inte riktigt ut som hemma!

Lägenhet i Linköping!


Jag har fått lägenhet i Linköping! Så gott som säkert, ska skriva kontrakt nästa fredag. Ska även titta på den då, så hoppas den är fin. Den ligger på Nya Tanneforsvägen 22B. Det är väldigt nära centrum och tågstation och det mesta faktiskt. Det är en tvåa, två trapsteg upp (så nästan bottenplan). Den har balkong i västerläge och trägolv. Sen vet jag inte så mycket mer faktiskt. Jo, att huset ska rivas 2014 för att ge plats till nytt resecentrum och nu "entré" till staden, eller något. Det innebär iaf att det var lättare att få tag på lägenheten, och att den är något billigare. Förhoppningsvis innbär det att man inte behöver vara så rädd om golv och väggar och allt och kanske vågar vara lite kreativ. :PGrå cirkel: Centrum
Röd plupp: Här bor jag
Svart plupp: Här jobbar jag
Lila plupp: Här bor Maria (ser ni så nära!!! :)
Orange plupp: Här är tågstationen och här hoppar ni av när ni ska hälsa på mig!

Cardenas och Matanzas

....och här bor personalen. Nästan all personal som jobbar på Varaderohalvön bor i Cardenas eller i Matanzas, två städer strax utanför. Få har bilar, istället är det cykel eller hästfordon som gäller. Till jobbet kommer man genom att stora lastbilar ombyggda till bussar kör runt och hämtar upp folk, skjutsen ingår i jobbet.

När Sovjet föll och sammarbetet mellan dem och Kuba rasade blev det akut brist på bensin. De hade en deal att Sovjetunionen köpte socker av Kuba och Kuba fick bensin av Sovjet. Castro tyckte dock att fölk behövde kunna förflytta sig och köpte 7 miljoner cyklar från Kina! Så cykelkulturen finns, om än på rätt risiga sådana. Men det verkar inte hindra folk från att skjutsa tunga saker och varandra på de mest kreativa sätten!

Bilderna i Cardenas är tagna på en lördagmorgon, så här dött var det verkligen inte senare framåt dagen, men man får välja när det känns rätt att fota. Framåt lördag eftermiddagen så levde verkligen allt upp och folk satt ute framför sina hus och förberedde mat, umgicks och spelade kort. Alla verkar känna alla och som jag nämnt tidigare, det finns alltid tid att umgås på Kuba. Även om denna basketplanen ser väldigt ledsen ut så är det många ungdomar som håller på med olika bollsporter så fort de är lediga. Framförallt baseball såg vi ungdomar spela överallt.CardenasMatanzas och strax utanför Matanzas

Buena Vista Social Club!

Buena Vista Social Club är vad många tänker på när de tänker kubansk musik. Jag trodde alltid förr att det var ett band, men egentligen var det en klubb i Havanna på 40-talet där många stora artister var och framträdde. Konceptet lever dock vidare och de spelar och sprider traditionell kubansk musik. Det är ett stort gäng på scen ännu, varav några av originalmedlemmarna. Kvällen vi såg dem var de 13 pers på scen, och ja, de är fortfarande riktigt bra!
Härligt! De finns på spotify, litet tips bara. ;)

Buena Vista Social Club – Chan Chan

Ford 1941

Äldsta bilen vi åkte på Kuba var en Ford från 1941!Näst sista kvällen tog vi en skruttig taxi in till Varadero för att göra ett sista försök att hitta någon genuin salsadans. Vi lyckades övertala Max och Charlotta (ett trevligt par som vi lärt känna på hotellet) att följa med. Det var minsann inte det lättaste, hela Varaderohalvön är alldeles för turistig. Vi hittade istället en Beatles-bar (!) med trevlig musik och trevlig atmosfär i Josone Park. Skönt att byta miljö faktiskt och vi hade himla trevligt!

Efter ett tag strosade vi vidare bort till den populära delen av Varadeo och försökte joina ungdomarnas utomhus-dunk-party men kände oss lite för gamla för det. Vi tog iaf en öl till och spanade på folk och bilar och bestämde oss för att inte åka hem förrän vi hittat en gammal cabbad amerikanare av något slag. Sen döck denna upp!

Vad gör det om man bränner fötterna på passargerarplatsen för att motorn är så varm och fjädrarna känns i ändan, om man får åka cabbad amerikanare som är över 70 år gammal och känna den varma kubanska natten vina i håret? Underbart!Ford 1941, med en maxhastighet på 56km/h. Mycket trevlig chaffis som snackade och fotade. Han tittade inte i sökaren och inte på skärmen på kameran men bilderna blev bra ändå. Han har nog fotat turister i den förr.. :P

Havanna!

En lång heldag var vi i Havanna med en jättedukig guide som hade stenkoll på allt. Vi fick rätt mycket historia och nutidsinformation på vägen dit och förmiddagen åkte vi runt och kollade på massa "måsten". Castillo del Morro, Revolutionsplatsen, kyrkor, torg, Maleconpromenaden osv. Lunch åt vi inne i gamla Havanna till livemusik och lektion om hur man röker cigarr (!) och sen fick vi själva vandra runt i gamla Havanna hela eftermiddagen.

Havanna känns som en märklig blanding av allt. Först var vi på Castillo del Morro. Gammalt fort, och därfrån såg man tydligt Havannas alla höghus. Sen vidare till Romfabrik innan vi åkte in i Havanna. Viss bebyggelse i gamla Havanna var renoverad, men väldigt väldigt många byggnader bara står och förfaller, även i gamla Havanna (världarvet). (Nya Havanna är det mycet trafik och höga hus och bara stökigt, vi nöjde oss med att åka igenom)

Mycket turister och påträngande kubaner som ville använda sig av möjligheten att tigga till sig eller tjäna pengar på turisterna. Taxi, guidning, fotografering av turister på fina bilar, försäljning av krimskrams och olika snyfthistorier. Det var synd, för det var ganska jobbigt. Detta upplevde vi inte alls i andra delar av Kuba.

Massa massa gamla bilar, häst och vagn, äggtaxi för turister överallt och folk som ropade "taxi taxi taxi". Invånarna cyklar eller åker packade som sillar i olika buss- och lastbilsfordon medan turisternas fordon kör tomma runt runt runt..

Hursomhelst var det så himla mycket att titta på att blicken flög runt bland byggnadernas alla detaljer och spår av Kubanernas liv och jag höll på att snubbla hur många gånger som helst. Nu känns allt så himla förfallet och slitet, men en gång måste det ha varit så himla vackert i gamla Havanna med alla dessa stora palats men också de mindre huset verkar ha varit omsorgsfullt och detaljerat målat och utformat.

Kubaner gillar barn, djur och familjen verkar vara väldigt viktig. Man såg många lösa hundar, men nästan alla hade halsband och såg rätt välmående ut. Hästarna på landsbygden såg ut att må bra, dock värre i städerna där de jagade turister hela dagarna.. När det var barn med kändes det som om de släppte sin jobbiga "turist-stil" och bara var glada och skrattade! Kubaner är på så sätt ett härligt folk, där det alltid finns tid för barn, familj, kärlek, umgänge, dans och musik... =)Vy från Castillo del Morro - vilka kontraster!


Malecón - den många kilometer långa strandpromenaden, där vågorna ofta sköljer högt över kanten och på lugna kvällar är det helt fullt med par som sitter två och två längs hela vägen. Musik, cigarrer och massa folk om kvällarna, har jag hört. Nästa gång jag åker till Kuba ska jag kunna spanska och uppleva Malecón by night.Första intrycken av Havanna när vi närmar oss stan. Mycket fordon för turister och få men fulla för Kubaner. Massa gamla bilar vart man än tittar. Vissa finare än andra... (jag lovar, kommer ett helt inlägg med bara fina bilar sen någongång)
Besök på en romfabrik (märket Legend), som är ett av de rommärken där allt fortfarande sker på det gamla viset och det lagras på hundra år gamla ekfat. Sålde även cigarrer där. Utanför var det sletet och såg ut som ingen bodde i närheten, men tittar man närmre bodde det folk i alla fallfärdiga hus.När vi närmade oss platserna som drar besökare så kom alla turistfordon med. Första bilden visar Che Guevara och är tagen från Revolutionstorget, ett stort tomt torg där Fidel Castro brukade tala för tusentals människor. Runt torget finns bilder på Kubanernas hjältar Che Guevara (revolutionen), Fidel Castro (revolution, osv) och en staty av José Martinez (självständighetskampen från Spanien).Viss renovering har påbörjats med bidrag som de fått tack vare att gamla Havanna är utsett till världsarv, men det är mycket mycket kvar...Vi lunchade i ett vackert gammalt palats i Gamla Havanna. Ett av dem där det troligen var vilda fester och rika människor innan 1960-talet. Nu var det lunch med salsamusik. En av barnen som var på besök fick privatlektion i att spela gurka. :PGamla Havanna har flera små vackra torg med grönska och försäljning av begagnade böcker. Få Kubaner äger böcker, och de som ägs är begagnade och vällästa. Dock finns det mycket bibliotek som alla kubaner har tillgång till. Visst begränsat urval, men ändå..Inne i gamla Havanna är det massa vackra hus som faller i bitar, små försäljningar i trapphusen och livsfarliga ledningar kors och tvärs blandat med tvätt som hänger från de små balkongerna.Dåtidens Havanna har spår kvar som lever än idag. Till exempel denna fina bevlåda som fortfarande är i bruk. Även om det sägs att brev till Sverige brukar ta 1-2månader om de alls kommer fram. Den Kubanska kvinnan är nog rätt ensam av sitt slag idag, men hon representerar precis den bild av Kuba jag hade innan jag åkte dit!


Delfinkonster och delfinmys

En dag så var vi på en utflykt som slutade med ett besök i ett delfinario. Det var en minishow där de visade några konster och sånt där. Visst det var häftigt och kul att se, men det som verkligen var kul var att få klappa dem och komma dem riktigt nära. Vi var där på dagens sista show och efter showen fick vi mot en liten peng  följa med ner (de där mynten funkar alltid om man vill göra nåt) och de visade oss att de kunde på pussas och kramas. De var alla tre i närheten hela tiden och ville visa sina konster. Efter de lyckats vände de över på rygg och ville bli klappade på hakan. De är ju så söta de där delfinerna, och de ser ut som om de verkligen gillar att göra tricks. Eller så är de bara väldigt glada får småfisken de får som belöning!
Har ni någon gång känt på en delfin? Som en våt gummistövel sa några vänner vi lärde känna på hotellet! Vi hade himla kul åt det, då det inte alls lät så mysigt! Men de var jättemjuka och lena och mysiga att klappa!


Presentation av hotellet

Jag inser att det kommer nog bli en lång serie med bloggar om Kuba. Men jag måste börja någonstans och jag börjar med att presentera hotellet. Det heter Sol Palmeras och det ligger på en 20 km lång halvö. Det närmsta stad som finns på halvöan är Varadero, ananrs så finns där bara hotell uppradade, en strand och en långa väg. Halvön är avstängd för kubaner som inte jobbar där, i princip, och det hela känns väldigt turistigt. Vi bodde på att all inclusive, och allt ingick, även drinkar så längre de var baserade på rom. Allt de producerar själva på Kuba fanns det gott om och var billigt. Importerade varor var svåra att få tag på och dyra. Så vi åt i mängder, solade i mängder och badade och umgicks. Vi bodde i bungalows/stugor/radhus eller vad man nu vill kalla dem (jag och Patrik i en och Patriks mamma, pappa och syster i en), men hängde mest på hotellet på kvällarna där det dygnet runt var shower/tävlingar/aktiviteter.Börjar med lite bilder från hotellområdet och den fina stranden!Här bodde vi! Städningen varierade med allt från handukar vikta till svanar till att de glömde lite handdukar och så. Berodde dels på städerska men också på hur mycket dricks man lämnade. Dricks överallt till alla för bra service; väskbärare, chaufförer, bartenders, servitriser, omelettstekare, städerskor, guider, osv.)Växter, stora volymer och försäljning av krimskrams inne i hotellet. Utanför hotellet polar, madrasser, solstolar och hängmattor.Poolbaren öppet 10-02...typ. Kubander har ju öppet lite när de känner för det.Drinkar med rom stod på temat. Vi hittade alla våra favoriter. Patrik drack Cuba Libre, Anders Ron Collins, Camilla och jag Mojito. Rebecca drack läsk på dagen och varm choklad på kvällen, ja varför inte!?På ena sidan hotellet (väster) låg poolen, en remsa med palmer och sen strand. På andra sidan hotellet Varaderos "autopista", ingen strand, men fin soluppgång. Här sprang jag längs vägen några morgonar, något enformnigt... och definitivt för varmt för min smak om man ska springa, redan klockan halv 7 på morgonen!En dag tog vi det lilla gratis tufftufftåget som gick mellan tre hotell som ägdes av samma ägare och till ett litet köpcentar (tog säkert 5 min att gå dit annars). Tåget skulle gå hel och halv, som som alltid i Kuba är det inte så noga. Ibland går det före och ibland efter avsatt tid. Köpcentret ska vara Kubas största, och det innehåller en bank, en restaurang, en cigarraffär, en mataffär och fem affärer med kläder/souvenirer/krimskrams. Man åker inte till Kuba för att shoppa... På övervåningen stod lokalerna tomma.
MEN det absolut bästa med Varadero är helt klart stranden, solen, värmen, havet!! På stranden fanns möjligheter till volleyboll, vattengympa, aerobics, äggkastning, frågesporter, katamaran, kajaker, trampbåtar osv... och givetvis en bar. Tyvärr var volleybollen bara framme vissa tider på dygnet. Men lyckades pricka en en dag iaf. Skoj!! =) Första dagarna var det lugnt på vattnet och vi var ute med trampobåt och så, sen blåste det upp det höll sig nästan resten av veckan och vi fick istället roa oss med att kasta oss i vågarna. Bilderna visar mig, sen Patrik och sen Rebecca. Ja, vi är cirka 7 år gamla... Patrik är badkruka är också konstaterat, så nästan ett under att det finns bildbevis! :P


Bilderna är tagna med två olika kameror, dels den lilla billiga kompaktkameran som är lite lättare att ha med sig och dels med systemkameran. Därav olika format och olika kvalitet på bilderna. Vi har världens snällaste vänner, Emila och Arvid, som lät oss låna deras zoomobjektiv till systemkameran OCH en plastficka till komapktkamerans så vi kunde fota under vattnet.  Tusen tack! Fortsättning följer!Smakprov...


Ett litet smakprov, i väntan på sortering av alla bilder från Kuba. Och ja, vi har haft det superbra!Som ni ser! =)

RSS 2.0