Första dagen utan längdåkning.

Idag har jag och Adrian kört snowboard och Patrik och Rebecca slalomskidor.
 
Rebecca åkte utför för första gången. Efter lite åk på magen, åk på ryggen, lite baklängesåk och nåt besök i en snöhög så kom hon på vart vi skulle och att det gick att båda svänga och bromsa, och då gick det fint. Hon fick en privatlektion fick av oss i födelsedagspresent och det var nog bra. Snäll duktig lärare underlättar. =)
 
Idag var det  snöstorm och skitväder på morgonen, men framåt lunch helt underbart skönt och vi fikade i solen utan jackor. På eftermiddag och kväll var det åter igen typ snöstorm. Efter några åk gav vi upp och några av oss tog bussen in till Åre och spanade in läget där. 

 

Blandade längdåkningsbilder..

Nu har stora gänget åkt klart på längdskidor och bytt in dem mot uförsutrustning. Men det blev lite kul åkning ihop och i olika gäng och med gott fika och med väder som relativt snabbt växlar mellan kallt och varmt, snöstorm och sol och vindstilla. Udda. Men man får njuta när solstrålarna är framme!
 
 

Längd med snöig förmiddag och solig eftermiddag!

Idag har hela gänget åkt massa längdåkning. Först åkte jag med vovven innan frukost (sen frukost, lång sovmorgon, skönt). Sen åkte jag med Adrian, Rebecca och Patrik. Sen körde jag lite med Lars. Inga jättelånga eller snabba pass, men väldigt olika pass. Innan lunch var det massa massa snö och det snöade och snöade och spåren som man gjodre försvann hela tiden.
 
Efter lunch hade A+R+P+G lektion och det var verkligen jättestor skillnad efter! Coolt, nu åker ju hela gänget faktiskt skidor! Fast läraren konstaterade att skidshopppen inte kan längd, och hade gett dem för mjuka skidor och för korta stavar. Synd. Men lektionen verkar varit bra och kul, men jobbig. Jag och Lars åkte förbi några gånger och en av gångerna åkte de förbi på en skida!! Kul! I morgon är det dags för mig och Lars att ha lektion... spännande! 
 
 

På plats och sol och har ni sett vilket gäng!

Resan upp gick bra! Skönt med direkttåg och nattåg (fast vi människor är verkligen inte gjorda för att sova sittandes...). Fint sällskap, vi samlades en i taget hoppade vi på samma tåg på olika ställen. Men nu är vi på plats och har hunnit testa spåren en stund. Vi har ju ett gäng nybörjare i spåren med, och det gick fint! Tänk, jag som brukar nöta själv, i år har jag massa sällskap. Och inga krav på att jag borde åka visst antal mil eftersom jag inte har något skidlopp inplanerat. Bara umgås, prova, leka, fika, köra, njuta. Fint med sol på dagen. Nu snöar det dock.
 
Emi är i paradiset, hon bara njuter av att få resa, åka, mysa med alla. Hon är jätteduktig och springer inte i spåren, och här är massa andra hundar som inte heller springer i spåren och det är så härligt att hon är välkommen. Istället för massa förbudsskyltar och sura miner så står det att hundar och pulkor är välkomna på den ospårade delen. Så, glad matte och glad hund. Hoppas vi får återse det fina vädret i morgon!

Frostigt i ån och snart ljusnar det!

Nu har det varit väldigt kallt här i Linköping i flera dagar och att det fint att gå vid ån. Spännande formationer och rörelser i vattnet med is och isflak. Fuktigt och frostigt och krispigt. Här är verkligen kallare än i Karlskrona. Fast Karlskrona känns i och för sig kallare eftersom det alltid blåser storm. Båda är mobilbilder. Första bilden är igårkväll borta vid tekniska verken och andra bilden togs i morse, ser ni, det börjar ljusna redan innan jag är på jobbet nu! Lycka!
 

Lunch med snö och sol och hundbus!

Inte massa möten inbokade kring lunch idag och kunde unna mig en liiite längre lunch, och tog cykeln med Emi till gamal basebollplanen för bus i snön. Lekte en stund själva och en stund med wachtel/münsterländern Frasse och en stund med springer spanieln Stella. Kul, man träffar så mycket folk och hundar på luncherna. =)
 
 

En tillbakablick till Duved 2011

Ååååå om en vecka är vi i Duved! Vad jag längtar!!
 
Kollade på lite bilder från förra gången vi var där. Vissa är magiskt vackra och de från blogginläggen är mest fåniga. Fick mig ett gott skratt. (länk till blogginläggen längst ner)


 
Här är inläggen från resan vi gjorde till Duved 2011:
http://possibly.blogg.se/2011/january/duved-tema-stugmys.html
http://possibly.blogg.se/2011/january/duved-tema-stil.html
http://possibly.blogg.se/2011/january/fick-en-bild-av-bror-nyss.html
 

Sol!!

Patrik är i Österrike och jag fick spendera helgen själv. Udda känsla. Försökte fånga varje sekund av sol som var framme iaf genom hundpromenad, längdskidåkning och löpning. Lördagen var det mer sol och men också fler minusgrader. Huh så kallt! Försökte få bra bilder med lilla kompaktkameran, vilket inte var det lättaste. (Patrik har adnra kameran med sig). Nä, nu har jag provat ensam-helg, nog med sånt! Nu får ni komma och hänga med mig istället om det blir fler tomma helger!
 

Tacx Satori

Jag har länge tänkt jag ska skaffa en trainer och bestämde mig nu att efter jul är det dags! Men då fick jag inte tag på den modellen jag ville och sen blev de inte av, sen hörde jag om klubbkomps som skulle sälja sin begagnad. Check! Bra! Då kan jag börja med den och se om jag gillar det!
 
Försökte få på ett trainerdäck på cykeln och cykeln på trainern med det gick åt skogen i tisdags. Igår kväll hade jag samlat nya krafter och lite råd och det var ju inga problem. Var ju inga fel på grejerna som jag trodde, utan bara mitt tålamod. Nu är jag i alla fall väldigt nöjd. Man tvingats lära sig saker när man inte har sambo/vänner/kunniga i närheten.. =)
 
Nu är det iaf på plats, dock inte invigt än. Kändes konstigt att lyfta ner cykeln från väggen, den hängde ju så fint där. Vad ska jag nu ha på väggen?
 
 

NocOut, yes I'm back!

Igårkväll var det minsann inget som gick bra...Bilen startade inte när jag skulle köra och handla, då tänkte jag in och pussla ihop min nya (begagnade) trainer, men fick inte ihop det. Slutade bara emd sur Karla och olja på saker som inte tycker om olja. Dessutom tredje dagen i rad utan träning, bara blivit så. Men då har jag noll tålamod. GAAAH!
 
Idag har varit betydligt bättre. Beröm på jobbet. Supergod hemmagjord hummus efter jobbet. Fungerande bil (det är lite som på lotto det här, ibland händer det att funkar)! Snöglad och gladtrött hund som hängt med bästa Sandra idag. SEN. Äntligen:
 
Intervallträning med NocOut!  Löping i campushallen med mina lättaste finaste skor tillsammans med massa härligt folk! Go stämning och min fot gjorde inte ont! 6x 800 meter idag och jag sladdade in i sista sekund utan att vara påläst (i denna klubben är folk sjukt pålästa och förberedda inför intervallerna)! Jag joggade första intervallen som uppvärmning och snackade och försökte lista ut dagens upplägg, utan att det skulle märkas för mycket att jag inte hade koll.. Jag körde lätt idag och hade krafter kvar, men kändes som en bra start efter snart 3 månader utan intervaller. Onsdagslycka.
 
 
(mobilbilder i farten)
 

Varför stjäla ett tåg?

Snacket vid fikabordet handlade idag om en kvinna från städpersonalen på ett tåg som mitt i natten stal tåget  och körde väldigt fort, körde igenom ett stoppblock och rakt in i ett hus. Ingen kom till utom hon själv som nu vårdas på sjukhus.
 
...jag tycker faktiskt att det är ganska roligt. VARFÖR i hela friden stjäl man ett tåg och kör in i ett hus? Vad hade hon tänkt egentligen? Hade hon tänkt sälja det? Hade hon tänkt se hur lång tid det tog innan någon märkte att hon stulit det? Man kan ju inte gärna smyga iväg med ett tåg hursomhelst!?
 
Bilden kommer från artikeln i corren, länk här.
 

Carling Big Band jazz Varieté 2013

I fredags var vi på en fantastisk show! Det var Gunhild Carling, Carling Big band och fyra dansare från Harlem Hot Shots. Det var riktigt bra musik, riktigt bra lindy-dansare, cirkus, trolleri och mycket god underhållning. Det var inte mindre än 23 pers involverade på scen! Gunhild Carling själv stod för snacket och underhållningen, tiotals klänningsbyten, sång, trumpet, trombon, banjo, säckpipa, osv.. Åtta pers på blås (varav en även stod för cirkusnumren), en trummis (som även steppade och gjorde alla möjliga tricks), en på Banjo, tre på fiol, en på kontrabas, en på piano, fyra dansare och sen tre unga döttrar som hjälpte till med cirkuskonster och trolleri.
 
Nästan hela familjen Carling var med (mamma på Banjo, pappa på blås och piano, Gunhild som sjöng, lillebror på trummorm, storebror på cirkus/trolleri/blås + hans barn och fru på fiol/cirkus/trolleri). Jag tror det finns en syster till, som inte var med? Men tänk att växa upp i en sån familj. Musiken satt i ryggraden och det var mycket solon, jammande, lira på gehör och lek och skoj. Det kändes så naturligt och självklart för dem. Inte massa nervositet och noter och sånt.
 
Harlem Hot Shots, wow, de är verkligen duktiga på lindy hop. Typ bäst. Snabbt och snyggt och synkat och underhållande och allt. Det blev mest lindy givetvis, men det blev även lite annan dans och lite teater.
 
Showen var en riktig Varieté, precis som förr, med underhållning och variation rakt igenom. Helt fantastiskt bra, som sagt! Tyvärr fick jag itne med mig någon kamera, och youtube-utbudet var snålt. Men får väl kompletera med länk till Victors blogg sen när han lagt upp sina filmer.
  
Så länge kan jag dela en film från när Harlem Hot Shots uppträdde på Herräng 2011. Se den! =)
 
 
Dessa nedan hittade jag också på youtube, de är från föreställningen vi var på i Karlskrona:
 
Udda troumsolo av Uffe Carling (lillebror):
http://www.youtube.com/watch?v=7y4MzxJUz0Y
  
Max Carling klarinettsolo (storebror):
http://www.youtube.com/watch?v=YzOE3vPe77k

Konsert vid Johannishus slott!

I mellandagarna var vi på en fantastisk konsert i Stenlängan i Johannishus, "Stilla nätters kapell". Förra året samma koncept fast i Amiralitetskyrkan. Ett gäng lokala artister samlades och körde några låtar ihop några låtar var. Inget jultema, utan bara låtar de gillade. Supermysig stämning med kyla, fullmåne och stjärnklart utanför, kristallkronor och den där lite darrande känslan i luften första konserten.
 
Oskar Appelqvist skötte snacket och spelade dragspel, gitarr, piano. För musiken stod också Kristofer Johansson (slagverk), Johan Ådahl (kontrabas, elbas), Sara Jefta (fantastiskt fiolspel) och Anders Svensson (gitarr).
 
Med som solister var en glad Caj Karlsson, han såg verkligen ut att njuta av sällskapet och tillställningen. Han har en förmåga att alltid omges av massa bra musiker och ofta så hänger de i soffor på scenen. En av Karlskronas stora favoriter är Adam Grahn, sångare i Royal Republic. Han bjöd på mycket känsla och en annan typ av låtar än jag brukar höra från bandet. Malin Törnquist från Calasia sjöng två helt olika låtar, båda med inlevelse. Dennis Glimmefors från X-factor bjöd på smöriga låtar. Boppin' Steve från The Playtones bjöd på countrymysik och Johnny Cash, yes!
 
...och Lovisa Birgersson kan jag ingenting om alls, men jag blev helt slagen! wow, hennes sista låt var så häftig att se och höra! Hon levde sig verkligen in i den och sjöng fantastiskt!
 

 
 
Filmen hittade jag på youtube, upplagt av Paraply Production. De har lagt upp fler filmer från konserterna såg jag. Tog några bilder själv också, men det var svårt att hitta känsla och skärpa i dem. Vi som varit där kan nog hitta tillbaka till stämningen lite lättare. =)
 
 
 

Hundsimsmorgon

Patrik, jag och Emi spenderade lördagmorgonen på hundsimmet i Linköping. Superbra att när man blivit "godkänd" får man träna där utan personal. Och väldigt trevligt att det ligger mitt i stan och har öppet på helger! Bjuder på några bilder på gladaste hunden, himla kul. Massa hårt arbete i flytväst, sen lite trams och avsimning utan. Duscha, skaka av sig och ut i frosten och redo för dagen!
 


Spinning som lördagsnöje!

Utdrag ur min träningsdagbok:
 
Tvåtimmarsspinning med NocOut på Compushallen. Ska arrangeras spinningpass där varannan vecka nu jan, feb, mars.
 
Idag hade Ida första halvan och det var bra uppvärmning. Maria Kromnow hade andra halvan, och då var det minsann färdigmesat. Bevis syns nedan på pulskurvan. Maria är hård och peppande! Inget val, bara lägg på vikt och lyd och kör! Bra musik, bra ös och bra pass!! Yey! Så himla kul!

Men sen gick det inte fort hem på cykeln (4,5km till campushallen från mitt)..
 

Fotografen Karla Blum Fagerström

...nu är jag fotograf!? Mitt namn har publicerats som fotograf i en bok!
 
 
Boken heter "Medveten andning" och är skriven av Anders Olsson. Vi har mailat lite i höst och han fick några bilder från då han var med och sprang halvmaran i Krisitianopel i somras.
 
Boken publicerades i december på svenska och kommer snart ut på engelska. Den finns redan på adlibris, bokus och på många bibliotek, såg jag!
 
Man kanske skulle ta och läsa den till och med, och börja andas?
 

Sammanfattning av träningsåret 2012 och planer för 2013!

Jag brukar inte skriva några årskrönikor såhär, mne nu känner jag att jag behöver motivera mig själv! Borde vara onödigt, då 2012 ju har varit ett väldigt bra år! Det har innehållit en fantastisk Kubaresa, nytt spännande jobb, ny inspirerande stad, ny klubb att träna med och en förlovning med världens bästa! Det har också varit ett framgångsrikt träningsår!
 
Årets nya utmaningar:
En Svensk Klassiker, totalt ca 24 h 25 min
Vätternrundan, 300 km, 11.31
Vansbrosimningen, 3 km, 55.51
Vansbro halv-IM, 5.49

Nya personbästa:
Jämjöhalvan 21,1 km, 1.42.33
Vasaloppet 90 km, 09.01.05 
Team Blekinges testlopp (6 km): 27:52
 
Andra prestationer:
Göteborgsvarvet 21,1 km, 1.45.31, väldigt bra tid trots fokus på cykling och brist på långa löppass!
Cykelvasan 90 km, 4.29.20, väldigt förkyld, men allt runtomkring var kul och jag kom i ju i mål!
Herräng Dance Camp, 1 veckas dansläger med lindyhop, (dans ca 8h/dag)!
Triathlonträningarna i Ljung med NocOut. En prestation i sig, bara genomföra passen och cykla t&r!
 
Skador:
Ont i en fot efter Jämjöhalvan 2012.  Kan inte springa mer än 35 min nu.. Ska till sjukgymnast 10/1.
Ont i knäna efter Lidingö  2011, funkar ok men känner av det  om jag springer för långt eller för ofta.
Soleusmusklerna, sen jag spelade squash, har jag inte känt av på hela året tror jag. Jippi! =)
 
Årets bästa!
Vansbro Triathlon! Så himla kul med tre olika grener, gänget, publiken, vädret, banan, naturen, stämningen!
Jämjöhalvan! Kul att spranga med Maria Kromnow nästan hela vägen och superkul med nytt PB på halvmara!
 
Årets sämsta..
Förkylningen och sen hostan som satt i många många veckor efter danslägret.
Avslutningen på året med en fot som bråkar och inte går att springa på.
 
Lärdommar:
Det går att springa bra även om man byter ut ganska stor del av löpningen mot cykling!
Intervaller gör nytta för tempot även i längre lopp!
Triathlon är kul!
Jag är nöjd med att träna mångsidigt! Det är kul, motiverande och hälsosamt!
Det är svårt att kombinera träning och kontorsjobb och hund.
Jag är känner ingen längtan efter mjölksyra eller illamående och är inte sååå mycket tävlingsmänniska.
Jag är en mystränare, som tränar efter humör, och behöver min träning för att rensa huvudet.
Väldigt skönt att inte åka vasaloppet (slippa träna överkropp på hösten och jaga snö hela vintern)
 
Prioritera upp:
Prehab och skadefritt! (stabilitet, skumrulle, core, styrka)
Ha kul! (träna med vänner, blandad träning, kort och ofta, långt och långsamt)
Triathlon (brickpass, cykling, löping)
Försök ha med Emi och få henne tycka det är kul!
 
Inför 2013 har jag valt bort Vasaloppet, Herräng Dance Camp, Vansbrosimningen, Lidingöloppet... lite tråkigt, men skönt! Max en tävling per månad lovade jag mig själv. Det räcker och blir över nästan.
 
Planerade lopp 2013:
Göteborgsvarvet, maj
Vätternrundan, juni
Vansbro triathlon, juli
Cykelvasan, aug
Berlin marathon, sept
 
Det lär komma några smålopp också sådär i farten.
 
Jag ska bli uthållig, seg och stark! Vätternrundan och Vansbro triathlon ska gå snabbare än 2012, så det så! Resten får bli lite som det blir, de är mest för skojs skull!


Känslan efter Vansbro Triathlon 2012 var helt fantastiskt underbar!  ...och beroendeframkallande! =)
 
 
 
 
Lite statistik från funbeat:
Total tid: 27740 min / 19d 06:19:40 (dvs i genomsnitt nästan 8h 53min/vecka eller 1h 15min/dag), varav:
Dans - Lindyhop: 23%
Cykling: 19%
Löpning: 15%
Längdskidor: 6%
Styrketräning: 6%
Simning: 6%
Spinning: 4%
Core: 2%
Övriga träningsformer: 19% (t.ex annan dans, volleyboll, bodypump, triathlon, skidgång...)
 
Hundpromenaderna är INTE inräknade här, de hade ju lätt vunnit annars.
 
Tränade mest i januari, oktober och mars (i den ordningen). Tränade minst i november.

 

Jul i Skåne

I år så firade julafton med Patriks familj utanför Krisitanstad. Vi kom dagen innan och åkte några dagar efter. Skönt att vara i och kring Åhus så länge och inte fara och flänga så mycket. Julafton var jättemysig, Patrikss morbror med familj hade fixat så mysigt och gott och trevligt och det var mängder med paket. Framförallt till tonårstjejerna som fick väldigt många (mindre) paket. Trångt och mysigt var det också i bilen när vi packade in oss 5 + hund + massa julklappar, men det gick! De paketen Rebecca slagit in var så fina att man knappt ville öppna dem...och Patrik skötte sig bra som tomte (dock ej utklädd). Emi låg som vanligt mitt på golvet i köket, i vägen för alla, hon fick öppna ett paket med ben i från Rebecca och sen låg hon och myste med henne resten av kvällen.
 
På juldagen sprang jag och Emi en sväng vid stranden. Jag hade terrängskor på och varierade med att springa på lös sand, packad sand, hoppa på isblocken som lagt sig på stranden och kliva igenom tång med varierande torrhet. Vi kom båda hem väldigt blöta och sandiga och mycket nöjda. När jag äntligen lyckats få oss någorlunda rena åkte jag och Patrik för att umgås med Andreas, Martina, Pernilla och Martin medan Emi hade det gott med Rebecca och Hugo.
 
Jag gillar att vara ledig! Gå promenader! Umgås! Fint det! =)
 

 
 

RSS 2.0