"Välkommen till Linköping - där idéer blir verklighet!"

Den 2:a maj börjar jag som Planarkitekt på Linköpings kommun!!

Det är ett vikariat på 16 månader på Linköpings kommun, kontoret för teknik och samhällbyggnad.

Tanken är att jag och Emi skaffar en tjusig stor etta eller liten tvåa och sen att Patrik och jag turas om att hälsa på varandra på helgerna. Till en början i alla fall. Sen får vi väl se.


Varför Linköping har många undrat idag:
  • Maria Göransson bor där (en av mina absolut bästa komisar)
  • Större än Karlskrona (utan att vara storstad), bättre kommunikationer
  • Mycket bra och ambitiöst planarbete och mycket spännande projekt på gång
  • Gammal vacker stad, som ändå lever och utvecklas.
  • Mycket trevligt kulturliv, lindyhop, löpning, osv
  • Beskrivningen av tjänsten kändes precis som jag! en chans jag inte kunde missa...
  • ...och en massa mer!

Inte tokigt att få jobb på första försöket!

Nu håller vi tummarna för att jag hittar en fin lägenhet med!

 

 

Siluett av domkyrkan i Linköping, taget från www.visitlinkoping.se


Lördagspromenad över isen!

Så himla fint väder det var i lördags när jag kom hem från Linköping! Patrik jag och Emi tog en promenad över isen och över några öar innan vi gick in och fikade hos mamma som hade finbesök! Morfar kände för att åka taxi och var på besök i Karlskrona en hel timme innan han fick åka Mercedes tillbaka till Linden i Bräknehoby. Han såg mycket nöjd ut faktiskt. =)   ...och sen traskade vi hem igen, ett annat håll över isen. Då kom den en kille cyklandes! och det var verkligen jättehalt att gå på sina ställen, så jag hade inte valt den vägen med cykel!

Första bilden är tagen från Högaholm (som ligger mellan långö och Dragsö), tagen mot Långö. Känns så udda att bott i Karlskrona så många år och sen ibland så blir helt plötsigt stan mycket större och får helt nya vyer! Sen var vi ute på Ljungskär/västra kruthuset/godmorgon (kärt barn har många namn). Större på nära håll än man tror!


Linköpings stadsbibliotek!

Efter fredagens äventyr i Linköping så gick jag som alltid förbi Linköpings stadsbibliotek på vägen från Linköpings centrum till Marias lägenhet och insåg ju att det var öppet! Äntligen! Så många gånger som jag gått förbi och undrat om de tär lika fint inne och alltid gått förbi när det varit stängt. Nu hade jag ingen tid att passa då Maria jobbade. Så jag gick in, spanade in fiket, strosade runt och satt sen en ägget-fåtölj och spanade ut över Slottsparken... Så himla gott att bara sitta där i solen och ta det lugnt och njuta av en bra tidning om Linköping och sen en bra bok om Kuba. Gött. Och japp, det var lika fint inne! Ljust, luftigt, genomtänkt och trevligt!Såhär vacker var slottsparken i april 2011 när jag var där... Så ni kan tänka er vad fint det borde vara att sitta där på våren!


Från Nyréns Arkitektkonor:
Det gamla biblioteket brann ner 1996. Den ritades av Johan Nyrén och byggndes 2000. Johan Nyrén (1947-2011) har förutom Linköpings stadsbibliotek ritat bland annat bostadsprojekt i Hammarby sjöstad. All inredning är genomtänkt, specialgjort och anpassad. Viss inredning som överlevde branden är kvar från det gamla biblioteket. Många av bibliotekets sittmöbler är ritade av linköpingsbon Gunilla Allard...
"Längs glasfasaden står 39 stycken Arne Jacobsens Ägget- fåtöljer som ger små enskilda rum där man kan snurra runt och välja att drömma ut över Slottsparken eller försjunka i en bok."
http://www.nyrens.se/1310.php?projectid=63

Från Arkitektur:
"Johan Nyrén har avlidit efter en längre tids sjukdom. Han tillhörde den 40-talistgeneration (född 1947) som var skolad i en socialt engagerad arkitektursyn. Denna har också varit signum för den ljusa och humanistiska arkitektur som Johan utvecklade och som har sina rötter i fadern Carl Nyréns kontor. Bland hans många fina arbeten (Linköpings stadsbibliotek) utmärker sig särskilt bostadsprojekten (Hammarby Sjöstad)."
http://tidskriften-arkitektur.blogspot.com/2011/06/johan-nyren-avliden.html
Tyvärr dålig bildkvalitét, hade varken systemkamera eller kompaktkamera med... bara mobilkamera. Men bättre än inget!Bolmsö

Förra helgen spenderade jag med Susanna och Johannes, som precis kommit tillbaka till Sverige efter lite mer än ett år i Kina. Nu var de hos Johannes familj på Bolmsö på sjön Bolmen. Jag tror jag kom dit helt rätt helg. Strålande sol, fina isar, massa folk som var "hemma" och hälsade på sina familjer på ön. Riktigt riktigt mysigt och härligt. Alla verkade känna alla och vi åkte skridskor och längdskidor, träffade folk, lyssnade på vevgrammofon, bastade i en bastu på släp som några av deras vänner byggt nu rullade ut på isen. Några badade till och med isvak! Temperaturer kring -14 och -17 och fullmåne. Häftigt att ut och gå på isen mitt i natten i fullmånen! Emi var givetvis med och njöt i fulla drag.
Hemmagjorda kroppkakor

I fredags gjorde vi hemmagjorda kroppkakor för första gången. Vi var hos Linda som hade förberett och fixat en massa och hade ett bra recept. De blev verkligen jättegoda!! Kul att veta att de går att göra själv! :)

I väntan på tid...

Jag har inte hunnit kolla igenom de senaste bilderna, men ni kan så länge få ett diagram på gårdagens skidpass som jag körde på isen i Bastasjö. Vad är fel tror ni?
...jag tycker det är ganska kul att höjdkurvan ser ut som den gör med tanke på att hela träningspasset genomfördes på en frusen sjö!!

Vaknade till en solig vacker vinterdag!

Igår var det verkligen jättehärligt med sol och snö! Så vackert! Man blir så glad av sånt! (speciellt när det för en gångs skull inte blåser i Karlskrona)


Utsiken från min "vinterarbetsplats" i vårt vardagsrum. På sommarn står skrivbordet längre in i lägenheten för det blir alldeles för varmt och för ljust för dataskärmen här närmast fönstren. Men oj vad jag njuter av att plugga hemifrån på vinterhalvåret och man sitter på tredje våningen mitt i väder och vind känns det som, man hör och känner hur vindar virvlar runt, regn slår mot rutorna eller såna här dagar när man kan följa hur solen rör sig över himmeln...


Morgonpromenad med vovven.


Handledning i stan (ex-jobbet) och på vägen hem såg jag en frusen fisk...


Eftermiddagen höll sig också fin... Men sen! Sen började de snöa en massa!

Vackert idag med, men idag inget fotande än så länge...

Några skäl att cykla!Tackar Jordi för bilden. Jag gillar den!

3 stygn i tassen

Jaha så kan det gå när man busar på stranden i Åhus (söndags). Antar det var något glas eller något väldigt vasst hon kutade över?

Jag har inte varit hos veterinären med Emi förrän nyss faktiskt. Ingen av dem jag pratade med trodde det skulle behövas. Tassarna brukar läka ihop snabbt, men nu var det "hudsträngen" mellan två trampdynor och den läker väl inte lika lätt. Veterinären sa det skulle läkt av sig själv, men det större risk att det går upp igen och så skulle det blivit en "glipa" när det läkte.

Nu låg hon på rygg och bråkade inte alltförmycket så hon fick bara lokalbedövning precis vid såret, sen rakade hon och tvättade och skrapade. Sen tre stygn efter lite sparkar. De är starka de där bakbenenen. Hon kände inte alls när veterinären pillade på såret, men tycker inte om att man håller fast benen.

Tills slut blev det tre fina stygn nu som är av en sån modell som sitter länge och försvinner av sig själv. Skönt inget vi behöver göra, mest kolla så hon inte slickar. Så läker det fint och jag behöver inte oroa mig att det ska gå upp igen. Om 2-3 dagar får hon simma igen (vi missade ju veckans hundsim pga detta, inget kul ju det är ju veckans höjdpunkt!). Promenera som vanligt och inget hundbus. Skönt. Hatar koppelvila, Emi blir så himla uttråkad då.

Men så skönt med Blekinge Smådjursklinik. Alla är så lugna, trevliga och omtänksamma. Det har verkligen blivit så skönt sen vi började gå dit, innan dess var hon jätterädd så fort man närmade sig en veterinärklinik. Nu vet Emi att på vågen får man godis och i skåpen på rummen finns godis. Och alla har tid att prata och kela och det är inte massa stress i väntrummet. Det gör så mycket! Hade aldrig gått att titta och definitivt inte att sy utan lugnande som det var innan.


I brist på annat får ni en flera dagar gammal bild. =)

RSS 2.0