Kvällspromenad i Kuggeboda

Nu sen nästan en vecka tillbaka är vi i Kuggeboda. Patrik jobbar och vi hänger. Igår gick jag ut efter Albin somnat för natten, endast då kan man lägga honom i vagnen och gå långpromenad (annars är han aldrig nöjd längre än typ en kvart, om man inte har sjal såklart). Fin kväll med fint ljus. Inga kor i synhåll, men diverse andra djur! Följ med mig på en kvällspromenad:
 
 

Adrians bilder från mammas fest

Brorsan och Kajsa tog fantastiska bilder som vanligt på mammas fest:
 
 
Fotograf: Adrian Blum Fagerström

Mamma 60 år!

Min mamma är coolaste morsan! När hon fyllde 60 nu så bjöd hon in till stor fest! I Odd fellows lokaler, med spännande mat och så bjöd hon dit sitt favoritband. Vilka är inte mindre än Billit The Vision! Mina favoriter också. Det var verkligen så himla häftigt att få välkomna dem, höra dem soundchecka, ta en kopp kaffe med dem och sen höra dem spela på kvällen. Magiskt. Och mamma var bara vacker och glad, som vanligt!
 
 

 
 
 
 
 

Lillebror är stor!

Lillebror in action. I söndags hoppade vi på studsmattan hos pappa! Jättekul att hoppa med bror, även om han är typ tre gånger större än förr när vi brukade hoppa! =)
 
Adi
 
Jag
 
 

Måndagslyx i skog

Skogspromenad i förrgår med Adi och Kajsa, i Rödeby. Finfint sällskap och med skog. Och nya sjalen är fantastisk! =)
 
 
Sjal = nöjd bebis och nöjd Karla (fotograf: Adrian)
 
 
Adi och Kajsa. (mina bilder)
 
 
 

Mia!

Förra veckan fikade och promenerade jag och Albin med Mia och Edvard! Fina fina Mia, vad jag saknar att träna med henne. Guld att få ses igen och ladda Mia-energi!
 
Tvår glada; Mia och Albin! (Edvard sover)

Present från farmor och farfar

En egen tripptrappstol med alla tillbehör. Såhär glad är jag! (hälsar Albin)
 
 

Helg i Åhus/Båstad

Helgen som var blev med ganska kort varsel inbokad till att vara i Åhus med utflykt till Båstad! Först för att fira Camilla som fyller år och sen Patriks släkt på sin pappas sida där det var många födelsedagar. Och faktiskt har jag aldrig varit där, och inte Patrik sen vi träffades, så det var verkligen på tiden! Bra tillfälle för att nyfikna att träffa Albin också! Det var himla trevligt! Vi tog tåg till Kristianstad också, så slapp köra den långa vägen med en Albin som just nu inte gillar att åka bil.
 
När vi kom fram hade Camilla och Anders satt fram Tripptrappstol och vi har inte ens kommit på att prova ha honom i barnstol än. Men det gick ju fint, och han var hur nöjd som helst under både em-fikat och middagen!
 
Innan vi åkte hem tog jag och Emi en egen tidig rask morgonpromenad med uppfriskande dopp från Åhusbryggan (för min del, idag fick Emi titta på). Hann även prova nya utegymmet. Lyx!
 
 
 
 

Yaro La Vita Dash Grad Bourette

Och hej och välkommen till samlingen, min fina Yaro La Vita Dash Grad Bourette! En riktig sommarsjal på flera sätt och vis! Det är en sjal från Yaro, i stl 5, som är gjord av 60% bomull och 40% bourettesilke.
 
Jag kunde inte hålla mig när vi hämtat den utan vi satte oss i gräset, Albin, Emi och jag och öppnade packet och myste en stund. Jag var lite nervös att köpa en sjal som jag aldrig känt på nån liknande, men den känns precis så bra som jag hade hoppats på! Den känns väldigt tunn och mjuk, samtidigt som den är stark och väldigt greppig. Gissar att det är silket kombinerat med vävsättet som ger den dessa fina egenskaper. Dock har silke en väldigt speciell lukt, hoppas den släpper med tiden. Färgerna är riktigt starka och helt fantastiska. Längden på en 5:a (4.2 meter) är super för mig och Albin (i den storleken vi är nu i alla fall), då det funkar för alla knyt jag gör oftast (Rygg med tibetanskt avslut, Kangaroo, och ibland blir det Fwcc).
 
Det blev ett ryggknyt direkt och den är kändes fantastisk till just ryggknyt redan första försöket! Tunn och smidig gjorde det lätt att dra svansvarna dit man ville ha dem, och den la sig fint på axlarna. Provade knyta Kangaroo sen, men det var lite svårare faktiskt pga att den är dels så tunn att den känns fladdrig när jag skulle försöka lägga den rätt över axlarna, och dels så greppig (dvs typ sträv och inte glidig) så det var inte är så lätt att få tyget löpa smidigt när det var vikt på axlarna.
 
 
 

Malmö (fotograf Adrian)

Några av brorsans bilder från förra veckan i Malmö. Kul med en annan vinkling. Fantastiskt fin, den första bilden nedan, tycker jag! <3
Systemkamera. (Brosans tjej Kajsa!)
 
Mobilbilder. (Brorsans rummisar, Mange och Olle)
 
Fotograf: Adrian Blum Fagerström
 
 

Mina sjalar och knyt!

Varför har du så många? Hur många behöver man? Måste man lägga massa pengar? Nej då,en räcker gott och väl. Då skulle jag nog rekommendera typ en 6:a i bomull i nåt trevligt prisvärt märke (t.ex. Didymos, Lenny Lamb, Girasol, Little frog).
 
Men det är lätt att det blir en hobby, det är ju så fantastiskt att få vara nära sin bebis. Och smidigt att ha en bebis som alltid är nöjd och slippa att ta sig fram med vagn. Så det blir lätte mycket bärande, och bär man hela tiden så lär man sig att olika sjalar (material, längd, bredd, typ) är bra vid olika tillfällen, för olika åldrar på bebis, för olika knyt och olika temperaturer. Och så lär man sig förr eller senare att när en är i tvätten måste man ha nån annan! Sen är de ju himla fina också.
 
Dessa har jag (senaste köpet först):
 
Yaro La Vita Dash Grad Bourette
En 5:a, en mellanlängd som få verkar använda (?) men som jag älskar. Längden funkar bra på mig för såväl Enkel ryggsäck med tibetanskt avslut, som Kangaroo och Fwcc (omslutet kryss). Köpte den begagnad och den har 40% silke och är tunn, mjuk, gosig, lätt diagonalstretchig, stark men samtidigt väldigt greppig. Funkar jättebra till ryggknyt, då den är tunn och smidig så lätt att dra på runt hit och dit och greppigheten gör att den stannar där den ska. Sämre till Kangaroo tycker jag då greppigheten gör det klurigt att spänna jämnt över knyt med vikta axlar. Blev frälst i den direkt! En riktig sommarsjal!
 
Enkel ryggsäck med tibetanskt avslut.
 
Ringsjal Didymos Lisca.
Lisca-väven är underbar, så otroligt mjuk och följsam. Lätt att bli förälskad. Den är lätt att lära sig och den har kommit väl till pass på alla korta stunder eller när man vill ha en sjal som blir liten i väskan eller vagnen med sig. Också perfekt att hänga över på nån annan som vill prova bära eller avlasta mig en stund (än så länge provad av Patrik, lillebror och Hampus)! Den enda sjalen som inte föregåtts av ett ordentligt förarbete och mycket övervägande fram och tillbaka, då jag råkade falla för den i den i butik (Knyt an) och fick den av min pappa som var med då. Också fantastika glada färger!
 
Albin i ringsjal hos sin morbror. <3
 
Vattenringsjal från Mirinja. En ringsjal i mesh med plastringar, som man kan ha när man badar och dushar. Vi har använt den när vi dushat ihop hemma, Albin och jag, och på babysimmet i omklädningsrummet och väntan innan vi får hoppa i. Tar ingen plats i väskan. En trevlig tjej har ett litet företag, Mirinja, och hon syr vattenringsjalar m.m. Väldigt billig jämfört med många andra sjalar.
 
Vattenringsjal tänkt för bad, dusch och strandhäng. Här är vi dock påklädda! =)
 
Kortsjal från Little Frog, en 4:a. En kortsjal jag tänkt ha som sommarsjal och köpte därför en tunn och linblandad (lin andas). Den kom till mig ny och hård som sjutton, om jag bara visste vilket arbete det skulle vara att bryta in den... Men den har jag använt i princip varje dag i två månader, och visste jag att jag skulle använda den så mycket hade jag kunnat kosta på mig en lite lyxigare. Nu är den dock mjuk för att vara en linsjal, och vi kommer mycker bra överens. Den funkar super till Kangaroo och slipknots för höftbärande, den är både glidig och grepping. Längden gör den smidig att ha med, kan knyta utan att den nuddar marken. Har haft den mycket för ryggbärande och den stannar där den ska, men det blir stumt och lite obekvämt om man går väldigt länge i ryggbärande. Lite bounce i den hade inte skadat. Men tunn, smidig, kort, tålig och att jag anävnt den så himla mycket gör att den ofta väljs för äventyr! De fina gröna nyanserna är härliga i sin enkelhet och jag tycker aldrig att den skär sig med mina klädval, och jag blir alldeles glad av dem!
 
 
Knyter Kangroo med min gröna kortsjal, resp. Enkel ryggsäck med tibetanskt avslut.  (Fotograf Adrian)
 
Långsjal från Girasol, en 7:a. Lång och smal som är väldigt mjuk och gosig, dvs perfekt för småttingar i Fwcc (omslutet kryss). Handvävd, diagonalstretchig och väldigt lätt att jobba med. Den kom begagnad och redan uppmjukad och vi blev förälskade direkt, vi använde från när vi kom hem från BB varje dag tills min gröna kortsjal flyttade in. Nu är den är mest extrasjal eller när jag vill få andra frälsta. Längden funkar bra för Fwcc för mig, men för lång för allt annat, och nu är Albin alldels för nyfiken för Fwcc. Provat ryggknyt med den, och den är lätt att knyta med, men efter en halvtimmes promenad har det mesta glidit iväg om man inte knutit väldigt noga... Den är också väldigt mycket varmare än mina andra, det gjorde dock inget för när vi använde den dagligen var det vinter.
 
Fwcc (omslutet kryss) med min gosiga långsjal.
 
 
Just det...!
 
Jag hade en gång en trikåsjal, som användes på BB men vi blev aldrig bästisar så den fick flytta vidare ganska direkt.
 
Vi har också två ergonomiska bärselar, en Pognae som Patrik gillar och en Tula jag hoppas kunna använda när Albin blir lite större och jag vill variera var tyngden ligger när jag bär på rygg.
 
På bloggen finns Kategorier (på de senaste åren, inte från början), och klickar man på Bära Nära så hittar man mer bärbilder osv.
 

Långhelg i Malmö

Förra veckan var vi på äventyr i Malmö! Patrik jobbade i Frankrike torsdag och fredag, men skulle åka från Köpenhamn. Vilket betydde att jag kunde få sällskap på tåget och helt plötsligt blev nåt jag velat göra länge möjligt - åka till Malmö med tåg och ha med både Albin och Emi. Så vi tre bodde hos lillebror och hans två rummisar onsdag till söndag. Så himla himla roligt, trevligt, gott, mysigt, inpirerande och allt!
 
Vi åkte från ett kallt och regnigt norrköping vid lunchtid, köpte mat på espresso house och åt tårta på tåget (fått från Madde och Hampus på morgonen för jag fyllde år!!) och det gick hur bra som helst. Fast vagn hade varit tajt att få med, för det var några som hade hur mycket väskor som helst med sig. Vi kom fram onsdag em till ett soligt och glassigt Malmö, där vi hängde brorsans och deras "lilla" terass och det kändes verkligen som vi hamnat i Barcelona eller nåt. Hur soft som helst. Dessa tre grabbar som bor där jobbar och sliter som vanligt folk, men den stora skillnaden att de är så himla bra på att leva i nuet. De uppskattar  coh lever i det just där och då när de har lediga stunder för häng, gott sällskap, god mat eller vad det nu kan vara. Och man känner sig alltid välkommen, även om vi numera är ett stort gäng som kommer med hund och bebis och allt!
 
Torsdag kom mamma ner och jag gick och mötte henne medan brorsan jobbade fm. Vi var en sväng på stan, kollade på nåt hus och åt nån god mat. Albin spanade in Malmö från min rygg i sjalen och var hur nöjd som helst. På eftermiddagen hängde Albin med Kajsa och Adi och jag gick en stund själv med vovven. När jag kom tillbaka hade de fixat så fint med god middag (tacos med oumpf, bönröra, guacamole, mangosalsa, osv), tårta, presenter, och allt! Fast det blev lite lagom kaos till tårtan! När de kom in med tårtan, så gjorde de 29 ljusen i  att chokladen smälte, brandlarmet började pipa, Emi ylande för hon trodde att hon fyllde år och skulle få tårta (mamma brukar göra köttfärstårta till henne så när mamma sjunker Ja må hon leva blir hon helt tokig)... Sen blåste jag ut ljusen och när alla började klappade händerna började Albin gråta! Haha, kort men intenstivt kaos som snart lugnade sig och blev trevligt igen!
 
Efter det smet mamma och jag iväg en stund på lindy hop på Tango palatset (World lindy hop day 26 maj pga en av lindy hopens grundare fylldre år då) och jag dansade en massa man trevlit folk jag inte träffade så länge. Blev även några låtar med mamma, där jag förde, med Albin i ringsjal. Den ni! Det blev också "birthday jam", jag och en till tjej som fyllde år stod i mitten och de andra turades om att "stjäla" oss och dansa några takter, kul tradition inom lindyn!
 
Fredag hängde vi bara. På sådär semestervis. Det var riktigt riktigt varmt. Förmiddagen på brorsans stora terass, alltså hur kan man bo som de gör!? Vi hämtade sushi och åt på terassen och Albin satt i mitt knä och tog tag i en hel maki! Hahaha! Dags att lära sig att händerna är långa. Vi följde mamma till tåget och fortsatte till Västra hamnen, brorsan, Albin, Emi och jag. Där blev det bad (!) och häng. Kvällen bara slappade hemma.
 
Lördag var Patrik tillbaka och vi umgicks med Ida, Jesper och min bonusbror Richard (som kom över från Köpenhamn). Jättevarmt så vi satt i skuggan på Ribban, sen köpte glass och gick en runda innan vi åkte hem till brorsan och åt pizza.
 
Hem söndag. Vilken helg alltså. Så himla bra på alla sätt och vis!
 
 
Första tågresan (som inte är Östgötapendeln),  ser nöjd ut! Förstklassigt häng när vi kom fram!
 
Spanar in Malmö och nya cykelgaraget på väg att möta mamma. Varför finns inte såna på fler ställen?
 
Lunch på Möllan och Adi lär Albin dumheter? Födelsedagsmiddag!
 
Coolingen på väg till lindy hop. Varken första gången på buss eller lindy hop, världsvan kille.

Förmiddagshäng.
 
Förmiddagshäng på semestervis.
 
Bad! Huh! (Brorsan som dyker till höger på bilden) Albin fick dock inte bada..
 
Gott.
 
Grabbarna beställer pizza.
 
Känslan att få bada i havet, den är oslagbar! Jag blir så himla glad av det!
 
 

RSS 2.0