Åååå underbara Karlskrona!

Dagar som denna (söndags) kan man inte säga annat än att Karlskrona är helt fantastisk!
 
 
 
 

Vindsrensning i Johannishus

Mamma fick ett städryck i lördags och tyckte det var dags att städa på vinden i Johannishus. Ingen som gjort det sen 30-talet, så det var väl på tiden. ;)
 
Fyra pers, fyllde och slängde tre släp med dammiga prylar. De andra slängde, rättare sagt, och jag fiskade upp spännande saker.. Visst är det kul med gammalt krafs!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regn, pannlampa och däckbyte

Igårkväll bytte jag däck på bilen, efter jag varit och simmat och bastat med Sandra. Nyduschad, ren och fin blev en stor kontrast till mörker, regn och leran utanför. Var nog en underhållande syn ändå. Pannlampa, påbylsad, regnkläder, lerigt/blött skitigt/tungt och nynnandes. Ren fin söt vovve satt i öppet bagaget i töntig reflexväst och verkade undrade vad jag höll på med, samtidigt som hon snällt och lugnt tittade nyfiket på passerande hundar medan bilen hissades upp- och ner och jag stånkade..
 
...och jag som just berättade för Johanna att det inte alls tar någon tid att byta däck på bil. Typ 20 min eller så. Alltså ja, det stämmer ju, själva däckbytet tar ju inte tid. Det är att bära däck (säkert dubbelt så tunga som de till opeln! Puh!), tvätta däck (skitiga!), hitta all utrustning som behövs och allt runt omkring som tar tid.
 
Men nu är det gjort! I morgon blir det Karlskrona!
 
Jag har även bytt till dubbdäck på min tantcykel:
 

Träning och team building med Team Rynkeby Jönköping

I söndags hade vi riktigt kul! Det var vår första riktiga söndagsträff, en av de vi kommer ha varje månad nu fram till juli när vi cyklar. Denna gången hade träningsteamet planerat in oss på en något som liknar traditionell medelgympa, rätt jobbigt faktiskt. Vi var i Bottnaryds skolas lilla gympasal. Fint ljus, men blev snabbt riktigt svettigt... Kämpa fick vi göra helt klart, inget myspass!
 
Sen lunch med information från alla grupperna, innan det blev team building med olika lekar. Bland annat skulle vi ställa oss i bokstavsordning på en lång bänk utan att nudda golv! Spännande helt klart och väldigt mycket skratt. Det blev en riktigt härlig dag och jag gillar gänget, det är skön jargong. =)
 
 
 
 

Rent ska det vara!

Nu har mitt projekt börjat med att börja minska plasten i mitt liv, eftersom plast ofta innehåller BPA (bisfenol A) och massa annat onödigt onyttigt eller till och med giftigt. Mot ett renare liv! 
 
Det kommer ta tid att komma dit helt, men nu har jag iaf börjat! (Fast jag har börjat att försöka minska bisfenol A, bland annat är konserver är i mitt kök utbytt mot tetra.) Första steget blev en vattenflaska från Klean Kanteen, i en underbar blå färg. Jag har haft den i en vecka nu och är jättenöjd! Lättdiskad, lättviktare och lagom storlek. Den passar till och med i flaskhållaren på cykeln!
 
(Klicka på bilden så kommer du till outnorth, varifrån jag beställde flaskan)
 
Ps. Bisfenol A finns bland annat i nappflaskor, plastflaskor, konservburkar, plastburkar, plastmuggar, tandproteser, tätningsmedel, returflaskor och rör som används i byggbranschen. Flera studier har menar att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen och öka risken för fetma, cancer, hjärt- kärlsjukdom och diabetes. Källa: Sveriges Radio/TTPs.
 
Ps. Igen. Det är bättre att byta till rostfritt än till aluminium! Aluminium kan avge skadliga ämnen om inte ytan har en skyddsbeläggning, men även skyddsbeläggningarna som används idag kan avge skadliga ämnen! Skyddsbeläggningen kan även göra att innehållets smak påverkas. Källa: Klean Karanteen
 
 
 

Hur besöker man en grav?

Jag vet inte om jag tror på det där med gravar egentligen, jag har inte bestämt mig riktigt. Jag tror inte att de nära och kära som lämnat oss ligger där och väntar på besök, jag tror att de alltid finns inom oss. Peppar, ger råd och kärlek. Men det har varit så himla mycket på sistone, och då känner jag att jag inte alltid hinner lyssna på vad som finns inombords utan istället bara tuffar på. Så förra fredagen när jag var ledig så tänkte jag att jag ska stanna till en längre stund och sitta ner och tänka. Reflektera över alla de fina saker jag lärt mig av Rolf. Har nog aldrig suttit ner sådär ordentligt och tänkt (inte där i alla fall), brukar mest cykla förbi kyrkogården och vinka lite och tänka lite kärlek i farten mellan tramptagen.
 
Vid kyrkogården så träffade vi en klubbkompis till Rolf, en av dem som var med och startade upp Team Blekinge för en massa år sen. Det kändes så självklart, alla kände Rolf "tejpen" Johansson. Men sen chillade vi, Emi och jag. Det var fantastiskt väder, och jag hade med mig filtar och sittunderlägg och varm choklad. Jag tänkte på löpning, matlagning, skratt, Johannishus, resor, tävlingar, träningar, och tusentals samtal (efter träningspass och tävlingar, när Rolf var den första som fick höra om hur det gått och mina tankar och så). Jag tänkte på hur han inte kommer få lära känna mina framtida barn, och blev väldigt ledsen. Blev pussad av Emi, hon fattar direkt när jag behöver en puss. Sen kom jag och tänka på när han och jag var och köpte underkläder till mamma, och så började jag skratta. Så himla roligt vi hade den gången åt alla roliga underkläder som finns numera!
 
Sen skrev jag ner de första sakerna jag kom och tänka på när jag tänkte på Rolfs egenskaper och hur han var som person. Skönt att få skriva av sig. Kärlek. Hjälpsamhet. Elvis. Matlagning. Lyssna på andra. Humor. God husmanskost. Träning. Alla ska med! Berömma. Kroppkakor. Köksskratt. Omtanke. Våga prova nytt. Arbetsmoral. Fika. Natur. Envishet. Trädgård och odling. Kärlek. 

Det kändes fint. Sen åkte Emi och jag vidare till Bastasjö, där vi brukade springa intervaller, och gick en promenad. Kändes mycket bättre inombords. Stark. Redo för nya äventyr.
 
 

Vinterljus - Fantasia!

I lördags eftermiddag när skymningen fallit var det invigning av årets Vinterljus! Vinterljus är ett projekt med konstverk som lyser och låter som är i olika delar av Linköping varje år från mitten av november till årsskiftet. Oftast är det ett tema varje år och oftast är det väldigt uppskattat av Linköpingsborna. Det brukar anordningas guidningar (i år även dramatiserade!) och dra mycket folk.
 
I år är temat Fantasia, och vi var och tjuvtjikade på lördag förmiddag på de sista förberedelserna. Temas ska vara för barn eller barnasinnet inom oss, delvis gjort av barn. Spännande tycker jag!
 
En flygande bil, varför inte? Kan hinta om att det var riktigt coolt på kvällen sen när vi var där... mer om det en annan gång! Tänkte gå dit när det är mindre folk och jag har mer tid och fota lite i mörkret. =)
 
 
 
Lekte lite med bilden i lightroom, därav suddigt - eller fantasifullt? (klicka på bilden för att se den större)

Höstigt vid Stångån

Nu känns det som om hösten är på upploppet. Eler ja, vissa dagar känns det verkligen höst, och vissa dagar verkligen fin krispig vinter med frostiga morgonar och plusgradiga dagar. Och vissa dagar bara blött, rått, mörkt och tråkigt. I helgen har det varit rätt milt och trevligt faktiskt, fast kameran orkade jag inte släpa på! Iställer blir det två bilder från tidigare.
 
 
 

"Tack för hjälpen"

Jag insåg nyligen att jag aldrig skriver om vad jag gör på jobbet. Det har nog bara blivit så. Men det kanske blir ändring på det, vem vet.
 
En del  av mitt jobb innebär att svara på frågor om detaljplaner och detaljplaneprocessen när medborgare eller exploatörer ringer eller mailar in. Ofta är det frågor om detaljplanerna som jag jobbar med, men det kan också vara folk som undrar vad som byggs på nåt annat ställe. Ganska ofta på sistone har jag fått frågor om vad som gäller och vilka möjligheter som finns för en tomt som hen äger eller funderar på att köpa. Dessa frågor kan vara  kluriga och jag känner att det är ju viktigt att de får korrekt information om de köper en tomt. Jag tycker oftast att det är kul att klura på sånt, men peridvis blir det väldigt mycket kluriga frågor. Och det tar upp tid och energi från de andra projekten. 

Denna + veckan har det hänt nåt helt unikt. Inte mindre än tre olika personer, som frågat tre helt olika typer av frågor, har kontaktat mig bara för att tacka för hjälpen eller tacka för ett bra svar! Vips, så fick jag massa ny energi!
 
 
 

Ørestad

Förra fredagen var jag, mamma och Patrik i Ørestad och spanade in den prisbelönta byggnaden 8TALLET. Den ser ut som en åtta uppifrån. =) Vi strosade runt nere på marken och sen upp på alla gångarna som går runt i/på huset. Och försökte låta bli att blåsa bort eller vara höjdrädda, och sen gick vi och åt lyxig brunch på fiket där innan vi drog in till Köptenhamn.
 
 

Jämjöhalvan 2013

Lördagens väder var regn regn regn.. men trots det bjöd Jämjöhalvan på var det rekordstort deltagande, god stämning och många riktigt fina tider!
 
Jag var fotograf i år. Samtidigt som jag fotade så mindes jag förra årets lopp, när jag och Mia sprang halvmaran fort och satte fina pers! (de inläggen finns här och här)
 
Det var svårt att få bra bilder med paraply i ena handen och kamera i andra handen. Blött och grått och lerigt och sådär. Men några bilder nedan tycker jag visar på den härliga känslan som ändå var i lördags!
 
Bilderna visar en glad Pelle (duktig löpare som nu funktionärade), Marie med Alice (Marie sprang in på 44 min på milen, 4 mån efter hon fick Alice!), pepp inför loppet  med Håkan, Micke, Elina, Pauline, Jannike och Anna. Sen starterna; 21 km, sen 10 km + 5 km. Senare på dagen var det ett barnlopp, med en fin vit kanin som höll i uppvärmningen och sprang som förlöpare. Lyckades även fånga en fin bild på Håkans mil när han pressade ur den absolut sista energin och kom in på nytt pers under 1.30! Jannike sprang med snygga steg in på en superbra tid också, 1.33! Längst ner en nöjd Anna Ekström och en nöjd Theo. =)
 
http://jamjohalvan.wordpress.com/
 
 

Tjejhelg i Malmö!

Har haft en underbar helg i Malmö med bästa gänget från gymnasiet, Ida och Maria och jag. Och Tesse. Och Euan en kort sväng. Riktig IB-reunion blev det. Vi chillade, promenerade, lagade mat, skrattade, pratade minnen/framtid/trams/humor, hundkelade, var ute och dansade, fikade, shoppade.
 
På söndagen var jag och Maria på Malmös Kallbadhus! Att jag inte gjort det innan! Det var så himla härligt att basta med grym utsikt (massa hav!!) och bada. Uppfriskade, frihet, skratt, adrenalin och ren njutning helt enkelt. Sen stod vi och gjorde oss i ordning utomhus, precis när solen tittade fram. Dit ska jag igen. Lätt. Helst i morgon. Eller så snart som möjligt. =)
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0