Kuggebodafest, jag fyllde 25!Förra helgen fyllde jag år och när jag fyller år så brukar jag bjuda lite folk och så umgås vi i Kuggeboda (eller i Johannishus). Förra året tyckte jag vi var många och då var vi 12 på middag och 8 som sov över. I år var vi 25 pers på middag och 15 som sov över! SÅÅÅÅ himla roligt att träffa så många vänner samtidigt och under så lång tid. Pga att jag bor i Linköping nu och fredagen blev kaos (hängde med Emi hos veterinären) så kändes allt bara avslappnat, hade liksom gett upp att allt skulle vara klart och genomtänkt. Men Patrik, Maria och Olle och jag vi satte fart på lördag morgonen och fick en massa gjort och festen blev hur bra som helst på alla sätt och vis!

Det blev terrängkrocket med ett gäng tappra, sen fika på altanen och då började folk droppa in. Sen promenad/krocket/häng en stund innan det blev bål/mingel/presenter/lära-känna-varandra-lek. Middag, och ja, vi lyckades få in alla i samma rum! Men vissa satt väldigt väldigt trångt. Efterrätten blev mer utspridd och sen blev de lite dans och lite mys och lite av varje. Härlig stämning och jag bara njöt och skrattade hela kvällen. Natten var vacker och vi la oss tätt där det fanns plats och sov gott. Morgonpromenad med haltande Emi och Mattias och sen ville vi inte väcka alla. Så vi bara satt på en bänk på gräsmattan och tittade på havet. Vackert! Sen kokade bror kaffe, och då blev de fart på folk! Frukost sen dopp i kallt hav för de som vågade!

Hej vilken helg och åååå vad jag är lycklig som har så underbara vänner!

Kristi himmelfärds helgKristi himmel hängde vi två dagar i Kuggeboda, först en med massa arbete, röjning osv tillsammans med mamma och morbror. Andra dagen tjuvstartade vi min födelsedag. Lyx! =)

Fick VÄRLDENS finaste lampa av mamma, som jag hängt upp först idag. Kände jag behövde klura var jag skulle ha den och så först. Men den blev verkligen perfekt. Ska visa er någon annan dag!

Racertur i Linköping och nu 100 mil totalt!
Det var precis detta jag behövde! Rensa ur hjärnan och kroppen ordentligt! Hittat en ny kompis här och hon ställde upp och passade hunden. Underbar kväll och otroligt vackert att cykla här nordväst om stan! Härligt att landsbygden är så nära, trots att det är en ganska stor stad! Körde av mig lite först, men mötte jag Maria. Blev totalt 8 mil på ca 3 h 20min.

Nu har jag cyklat totalt 100 mil på racern!!! Det är det folk säger att man måste ha cyklat för att klara Vättern. Puh! :)

Mountainbiketur kring KarlskronaJAG VILL TRÄNA! Nu håller jag på att bli tokig, tänk att det går så fort. Efter göteborgsvarvet så tänkte jag låta kroppen vila tills den sa att den ville träna. Provade lite lätt med att cykla en lugn sväng med Maria i veckan och en lugn runda själv nu i lördags. Vackra vackra vackra miljöer hemikring Karlskrona (Skärva, Sjuhalla, Marielund, Bränteknuva, Rosenholm). Men IDAG slog det till! Nu kliar det sådär i kroppen igen. Men idag är det tvätttid och packa upp och laga matlådor och och och... sånt.

Blandade bilder från kvällspromenaden

Idag är jag glad! Av flera olilka anledningar så känns det betydligt bättre idag!

Började morgonen med en tidig promenad och hittade Tinnebäcken, som jag på nåt sätt missat innan.

Sandra, nya hundvakten, kände för en extralång runda med Emi på lunchen idag. 1½ timme med promenad vid Stångån och lek med pinnar i hundrastgården.

På jobbet var det riktigt härlig stämning vid både lunch och fika. Ofta så äter och fikar folk lite mer "i farten" men idag var jag där (och inte hemma med Emi) och folk var på gott helg-humör.

Har pratat med Hanna en jättelång stund. Det var verkligen 100 år sen. och ännu bättre, de kommer HELA familjen nästa helg! Kan inte alls komma på när jag träffade dem sist..

Nu har jag också satt dit nummerplåten på bilen, alldeles själv! :D

Och i morgon ska jag till Karlskrona för långhelg!! Wee!!! =)

(och jobbet är bra, trivs bra, mer om det annan dag)

Det var varit en jättefin kväll och Emi och jag har gått en sen tvåtimmarspromenad över ån, längs cykelvägen till jobbet, genom Trädgårdsföreningen, över universitetssjukhusets område, och sen längs nyupptäckta Tinnebäcken. Kameran var med så nu får ni lite bilder från kvällspromenaden. Visst känns det inte som om jag bor med resecentrum, innerstaden och mitt jobb inom 10 min promenad från min lägenhet? Härligt med all grönska mitt i stan.EkängenHäromveckan var jag och Emi och gick kvällspromenaden i Ekängen, ett område 7 km utanför Linköping som känns jätteidylliskt och som är väldigt poppis. Mycket byggs där nu.

Jag har två detaljplaner jag tar över från en tjej som ska gå på mammaledighet i mitten av juni. Den ena är en liten plan här i Ekängen där nån vill avstycka och sälja tre tomter. Det andra är en för en rondell och liten bit väg som ska få cykelväg och så. Båda ska vara så gott som klara för samråd med alla utredningar och så.

Sen ska jag ha hand om en detaljplan som ska ändras för att tillåta en brygga. Och sen ska jag hjälpa till med Linköpings Bomässa som ska vara 2016. Mer om det i annat inlägg!

Mitt sjunde Göteborgsvarv!

Innan göteborgsvarvet 2010

 

 

Mina tider förgående år på Göteborgsvarvet:

2004                    2.08.08

2005                    2.05.42

2006                    --                      Studenten

2007                    1.51.33

2008                    1.44.25               Personbästa!

2009                    --                      Skadad

2010                    1.58.58               Supervarmt

2011                    1.56.51

2012                    ???                     I morgon!

 

Jag känner att det kan gå lite hursomhelst faktiskt. Jag har tränat mycket senaste höst, vinter och nu vår. Men har tränat mindre löpning är jag brukar. Haft problem med knäna till och från. Men om de håller och jag är på rätt humör kan det gå bra, men jag skulle inte bli förvånad om jag får slita för att komma under den där 2-timmarsgränsen heller.

 

Jag tror visst att jag har potential att springa riktigt fort någon gång, men då måste jag ju anpassa träningen till det med, och det verkar jobbigt! Nu tränar jag mest det jag känner för när jag känner för det. Konstigt det känns att inte ha någon känlsa vilken tid jag kommer komma in på. Men kollar man träningspassen och så resultaten ovan här så borde 1.55 kunna vara ett rimligt mål?

 

Eller så struntar jag i det och slår mig ned i något trevligt gäng i publiken och joinar deras picknick. :P+ och -

Orkar inte sitta och skriva massa utförligt men tänkte göra en plus och minuslista för mitt liv just nu. Känns lite spretigt så jag kanske blir klokare av det, vem vet. :P

Bra: +++
 • Vi trivs i Linköping, Emi och jag!
 • Jobbet är bra! Linköping är rätt kommun. Framåt! Miljö! Medborgardeltagande! Samverkan! Öppenhet! Ja! Så ska det ju låta! "Människan bygger staden" som motto och jag ska vara involverad projektgruppen inför Linköpings bomässa 2016. Jättekul projekt!
 • Jag tror jag har hittat två suveräna hundvakter i Linköping, en som kan luncher och en som kan helger! (får se hur ofta de kommer kunna bara)
 • Linköping är otroligt vackert såhär års, med nära till massa fina småparker och gröna ytor!
 • Min balkong är i västerläge och mot gården och jag kan äta lunch och middag där.
 • Lägenheten är verkligen kanon, stor och ljus och nära till jobbet, centrum, och Stångån. (inte lyxig eller nyrenoverad på något sätt, men perfekt för oss)
 • Jag har hittat ett gäng trevliga lindyhoppare!
 • Jag får hela två veckors semester i sommar.
 • Nu måste jag komma på något mer, för annars vinner den dåliga listan...
 • Just det ja, jag har nu tre vänner i Linköping! (Maria och Olle, och min nya vän Ida).
 • Här finns jättemånga gym och träningsställen i närheten (vad ska man välja?)
 • Det är mindre än två timmar med tåg till Stockholm härifrån
 • Jag har inte jättelångt kvar till de 100 milen som rekommenderas att ha kört på racern innan Vätternrundan. (men å andra sidan finns inte så mycket helger kvar som inte är bokade att köra långpass på)
 • Snart ska jag ha min årliga fest i Kuggeboda (som ibland varit i Johannishus) med lite vänner och det ska bli kul.
 • Nu har det slutat regna.
 • Denna helgen ska jag till Göteborg och springa Göteborgsvarvet och träffa mina klubbkompisar från Karlskrona (Team Blekinge)

Min balkong.


Dåligt: - - -
 • Jag saknar min fina Patrik som bor kvar i Karlskrona.
 • Jag saknar mina vänner som bor på alla möjliga håll i Sverige och i världen.
 • Jag saknar familjen.
 • Jag körde in i en annan bil så nu har jag ingen nummerplåt fram och en spricka i plasten. =(
 • Här finns inget HAV och ingen SKOG! Befarar att somrarna är rätt dryga här..
 • Tvättstugan i huset är väldigt väldigt ofräsch. =(
 • Mina knän är ledsna och håller inte med min hjärna om att det vore kul att öka på löpningen.
 • Jag har gym- och träningsabstinens av för mycket sittande på dagarna och av att inte kunna lämna hunden för att träna på kvällarna.
 • Jag har absolut varken kläder eller kunskap om hur man bör klä mig och se vettig ut i jobbsammanhang mer än max en vecka...och den veckan har gått nu.
 • Jag har inte hittat en enda lekkompis till Emi ännu. Ena hundgården är ofta tom och den andra full med jobbiga småhundar, var hittar man de riktiga hundarna?
 • Det är jättedyrt att åka hem om man inte åker på förmiddagarna eller zickzack som tar hela dagen. Boka i god tid är väl okej, men svårt att planera så långt i förväg.
 • Det är långt till närmsta lagliga gratisparkering på vardagarna.
 • Det tar väldigt lång tid att ladda upp bilder på bloggen på mitt mobila bredband.
 • Jag får bara två veckors semester i sommar.
 • Mitt exjobb är inte klart.
 • Jag saknar Rolf jättemycket fortfarande. Det går fortfarande inte en dag som jag inte tänker på honom och att han borde fått vara med oss många år till. Snart är det sommar. Första sommaren på många år som han inte kommer cykla, springa, arbeta i johannishus, laga mat ihop med oss. Som han inte kommer heja på alla löpare på alla lopp och hänga medaljer runt halsen på deltagarna i Kristianopel. Som han inte kommer säga till mig att ta det lugnt i starten. Inatt drömde jag han var här och vi satt på uteservering, mamma Rolf jag och Patrik och Emi och det var sommar och vi hade lika trevligt som vi alltid brukar ha på våra utflykter till Kalmar, Lessebo, Malmö, Åre, Mora, Böda sand, Simrishamn..

 

 

Rolf på badplatsen i Kuggeboda. (Fotografen är min lillebror: Adrian Blum Fagerström)


Billie the vision på P4

Billie the vision & the dancers på SR P4 Blekinge i en insamling till Världens barn! 8.50 något börjar de spela. Från nya skivan! =)


Borensberg

I söndags åkte vi till Borensberg med Maria och Olle, via Ljungsbro och sen körde vi på massa fina småvägar bort längs Göta kanal. Vi stannade också i Brunneby gårdsbutik på vägen och åt en riktigt god lunch på restaurangen där och handlade lite fina saker i butiken. Promenad sen i Borensberg mellan kanalerna. Härligt väder och gott sällskap. Trevlig utflykt!
BorensbergNär vi kom tillbaka och släppt av Maria och Olle så la vi oss och myste i solen på min fina tjocka mjuka matta, jag, Patrik och Emi. Tänk att en stund på en matta kan kännas så värdefull. (givetvis var zebran med, han som liggder till höger på sista bilden..)

Fredagsmys och turistlördag!

Så härligt att hänga en helg i Linköping utan stress och massa flyttande!

Fredagen kunde inte börja bättre, efter möte med vad som verkar vara en kanonbra hundvakt (medan jag är i Göteborg i helgen) så åt jag middag hemma i mitt lilla fina kök med vitt vin och min nya kompis Ida. Sen kom Patrik och var på gott humör och det blev en jättemysig kväll. Ida är från Östersund, jobbar på turistbyrån, flygvapenmuseet och pluggar och dansar lindy och älskar hundar och och och är en häftig person helt enkelt.

Lördag var jag och Patrik på turistäventyr till Bergs slussar där vi nästan blåste bort innan vi lyckades ta oss tillbaka till bebyggelsen via Vreta Kloster och det blev lunch besök i gamla Linköping. Gamla Linköping är så himla mysigt med massa små gammeldags affärer, lite aktiviteter av olika slag, utklädda människor med roliga historier från förr och ett café med supergoda räkmackor. Och nära till fina björkskogar och Valla gård. Sånt gillar vi. :P Efter dagens äventyr var Emi trött och sov i lägenheten medan vi spanade in affärerna i centrum. Eftermiddag och kväll blev fix i lägenheten och mys med älsklingarna.


Önskelista

Nu fyller jag snart 25 år och nej jag brukar inte skriva önskelistor och jag brukar inte önska mig så mycket ändå. Men denna våren har min tänkta budget överskrivdits så många gånger, så det finns faktiskt in hel del saker jag tänk köpa men inte köpt... Till exempel:

 • Biljetter till Lars Winnerbäck när han avslutar sin turné i sommar i Linköping
 • Billie The Visions nya album
 • Cookies N Beans nya album
 • Elvisp
 • Ny plånbok (min trillar i bitar..)
 • En liten bag (i weekendresa-storlek)
 • Liten cykelväska för ramen och/eller under sadeln
 • Lättviktscykeljacka (tex crafts, eller Pearl)
 • Baklyse till racern med snabbfäste
 • Våtdräkt
 • Rörstrands "Pia Sundborn", kakfat + skål (vi har kaffekopparna)
 • Överdrag till cykelskor
 • Balkonglådor
 • En stor snygg golvlampa
 • Taklampor
 • Boken "Born to run"
 • Nya springskor!
 • Stora fina tavlor på mina vänner, Emi och platser jag tycker om! (svarta ramar är temat här)
 • Jobbkläder. Vad det nu är? No idea..

Fast detta kommer jag ändå köpa själv sen förr eller senare annars. De bästa presenterna är saker som jag blir glad av och kan ha framme/använda. Som vykorten jag fått när jag kom upp till min nya lägenhet. De blir jag glad av flera gånger om dagen!

 

Tillägg 8/5- 2012

Jag har funderat och jag vill inte ha något, bara få träffa så många som möjligt av nära och kära.

Mamma har funderat och utsett Patrik till samordnare för önskelistan - man får höra med honom helt enkelt!


Godmorgon, Linköping!

Såhär såg det ut i Linköping 6-7 på morgonen mina två första jobbdagar. Det är vackert längs ån, speciellt när solen skiner. Bra start på dagen!


RSS 2.0