Min första riktiga semester kan börja!!

Nu har jag jobbat klart, städat klart, packat klart! Herräng, here I come!!!!
(sen Kuggeboda, sen Mora)
 

Fler bilder från igår!

Fler bilder från träskpasset igår!
 
Jag är med bara på ett hörn här och där... första bilden längst bak typ i mitten, tredje bilden är min sko och hand med på och på sjätte bilden är jag i mitten i svart.
 
Fotograf: Oliver Wettergren
 
 
 
 

Träsklöpning!

Tur jag har hund här i vanliga fall, annars hade jag tränat hela kvällarna och inte fått något annat gjort. Idag tränade jag med NocOut istället för att tvätta och packa.
 
Ca 45 pers var med och efter uppvärmningen delade vi upp oss i två grupper. Idag var jag INTE sist och INTE själv (för ovanlighetens skull). Jag var i mitten och vi körde passet tillsammans. Blött, lerigt, tungt, illaluktande, ojämnt, lite vilse, lite bergsklättring med sååå härligt stämning! Alla hejade och man hjälpte till att dra upp varandra ur träsket och upp för bergshällarna.

25 min Uppvärmning i obanad terräng
10x 1min träsklöpning (1 min vila emellan)
Vila 5 min
10x 40sek träsklöpning (20 sek vila emellan)
Vila 10 min
40 min omväg tillbaka i obanad terräng, även lite bergsklättring.

Badade efter och alla hade kläder och skor på. Blötare kunde kläderna inte bli, bara renare! Såg lite kul ut. =)
 
Bilderna har jag fått från Rebecca, som är med på sista bilden. Tack! =)

 
Vilken härlig kväll det blev!
 
 
 
 

Triathlonträning i Ljung

Triathlonträning i Ljung ikväll med NocOut. Plus cykling dit och hem. Det var precis det jag behövde! Som vanligt sist när jag tränar med NocOut, men jag börjar vänja mig även om det är tufft. :P Men superskönt att få komma ut i det fina väder och underbart skönt att rymma från jobbet och hemmet hela kvällen och bara träna träna träna! Trevligt folk och underbara miljöer! Gött!
 
Det blev idag:
20 km cykling dit 46 min (snitt 27 km/h)
 
Triathlon (idag var det fokus simning):
1,1 km siming 25min, snitt 23 min/km
14 km cykling 27 min, snitt 29 km/h
3 km löpning, snitt 4.40 min/km
 
20 km cykling hem 44 min (snitt 28 km/h)
 
 
Mobilkameran på nya telefonen helt okej!

Fika-bloggning

Ani Difranco - You had time 
Fin låt. Känner ni igen den beror det på att Winnerbäcks svenska version (Du hade tid) är rätt känd. =)
 
Patrik har hämtat Emi (eftersom jag åker till Herräng på lördag) och det är SÅÅÅ himla ensamt utan varken Patrik eller hund. Igårkväll hängde jag med Maria och sen sent satt jag i köket och sortarade och backuppade bilder. Varje ljud jag hörde så tänkte jag att det nog var Emi, sen kom jag på att det måste vara grannarna. Jag kom på mig själv med att undra varför hon inte kom och la sig på mina fötter som hon brukar och konstigt att hon inte kom och sa till att hon inte fått någon middag. Ja just det, ja. Tomt.
 
Och när jag höll på att bli tokig av ensamhet ringde det på dörren, då var det grannen ovanför mig. De hade spelat yatsy och tappat en tärning på min balkong. Hon var glad och trevlig och försökte dölja ett skratt. Det var faktiskt ganska komiskt det hela så jag kom alldeles av mig. Det finns ju trevliga människor över allt och det var mysigt att höra dem sitta och skratta på balkongen. 
 
Fokus nu Karla, det är ju mindre än tre dagar kvar till semestern!

En helg i bilder!

 
 
 
 
 
 
Karolina kom från Stockholm och hade med sig sommarklänning, sol och värme!! Istället för blomma blev det glass till mig och badleksak+ igelkott till Emi och sommarkänslan var definitiv! Bad i Svartåfors, glass, mys, Bergs slussar, Cloetta fabrik, mängder av plockande och ätande av blåbär, häng med Karin och Johanna, hundrastgård, Tannefors slussar och mer glass och en sväng på stan. Tjoho! Såna här helger lever man länge på!
 

Hjälp mig planera en helg!

Helgen den 24-26 aug händer det alldeles för mycket - snälla hjälp mig välja!!


Fredag 24/8 Billie the vision spelar i Nyköping under typ en festival:
Det är bara en timme dit, det är en gratiskonsert, jag har försökt komma iväg och se dem i flera år men alltid misslyckats. Varit vid fel plats och tid helt enkelt. Vore jättejättekul att få se dem. Ännu roligare om jag får med mig någon dit. Villvillvill!!

 

Lördag 25/8: Kraftloppet:
Cirka 100 pers från NocOut ska vara med, löparstafett med flera distanser och jag kan tänka mig det blir väldigt trevligt! Utmärkt tillfälle att lära känna folk från Linköpingstrakten och klubben.

 

Lördag 25/8 Team Blekinge 20 år:
Team Blekinge 20 år med stor fest på Scandic i Karlskrona. Och dit ska ju massa trevliga löpare jag träffar alldeles för sällan numera. Men jag vet inte hur många och vilka riktigt ännu. Det kanske ändå bara blir att folk sitter och umgås med de som råkar hamna vid samma bord? Eller så blir det mingel och hur trevligt och roligt som helst! (anmälan senast 31/7)

 

Söndag 26/8 Roxen runt 83km:
Jag har cyklat mer än sprungit och cykla runt Roxen har jag planerat att göra sen jag flyttade hit men inte blivit av. Säkert folk från NocOut som ska köra den med.

 

Hela helgen är det också Linköpings stadsfest. Men helt ärligt finns där varken musik eller aktiviteter som lockar mig det minsta, det är mer att man borde passa på.

 

Sååå....

Alternativ 1: Nyköping och Linköping (Billie + Kraftloppet + Roxen runt + Linköpings stadsfest)

Alternativ 2: Nyköping och Karlskrona (Billie + Team Blekinge)

Alternativ 3: Karlskrona hela helgen (Team Blekinge och säkert något annat trevligt)
 

Det lutar mot alternativ 2... Men det är många timmars resande kors och tvärs...


En liten enkel film om Billie the Vision.


Besök och turistande!

Pappa och Inga Lill var på besök förra helgen. Pappa och jag lagade god mat ihop och drack god ekologisk (!) öl och spelade massa gitarr både lördag och söndag. Det känns fortfarande i fingrarna några dagar efter, precis som det ska. Vi hann med en massa turistande. Vi gjorde Gamla Linköping, in i minsta detalj! Där är så fint såhär års med mängder av välskötta trädgårdar. Också roligt med alla som springer runt och spelar roller och passar bra in i miljön. Goda räkmackor på café Dahlberg's och köpte med gott bröd hem från bageriet. Trevligt. Vi var också en sväng på klädmodeutställningen i det vackra funkishuset som Östergötlands museum bor i. Ikea hann vi också med. Och en sväng på stan med titt i domkyrkan, stadsbiblioteket och glass på Bosses glassbar. Ja, ni hör, vi turistade för fullt. =)
 
 
 
 

En ärlig blogg..?

Kollade just min blogg, letade efter en bild. På så sätt är ju bloggen jättebra som såväl minne/dagbok som foto-backup, men också blir jag påmind om alla mina känslor jag hade när jag skrev. Vissa saker känns viktigt att inte glömma.

Men reflektionen jag gjorde nu när jag läste den är att jag verkar leva ett väldigt gott liv och verkar vara väldigt lycklig. Vilket jag iof gör. Men jag vill inte att bloggen ska kännas sådär modernt påklistrad med "hej vad jag är duktig och titta vilket fint liv jag lever", men ser att den är lite så.
 
Men det är inte bara så att jag dansar runt på rosor hela dagarna. Jag saknar Patrik som bor i Karlskrona. Det är fortfarande jobbigt tomt efter Rolf. Men det känns som om han är med mig och hejar och pushar varje gång jag tränar. Jag har några nära som mår ganska dåligt och det tänker jag mycket på. Och sen är jag såååå sur på mig själv för att jag inte kan förmå mig själv att sätta mig med ex-jobbet och bara göra det!? Det är också rätt ensamt i Linköping, känns konstigt att jag skulle kunna promenera runt hela dagarna utan att möta någon jag känner. Det märks framförallt om jag råkar vara själv här en helg eller kväll utan något att göra (men inget av de händer typ nånsin så det är egentligen ingen fara). Och sen är jag absolut dålig på att gå och lägga mig tidigt, vilket gör att jag är väldigt trött vissa dagar och allt känns mycket jobbigare.
 
Men det känns inte som mig att klaga över saker. Det hjälper sällan och det är inte alls kul att lyssna på eller läsa om. Jag försöker fokusera på allt positivt istället, det är väl bättre för alla?. Jag har det ju faktiskt väldigt bra! Tänk att jag fått detta jobb och tänk att jag har världens finaste hund och pojkvän och lägenhet och och och och.. och i morgon kommer Karolina och hälsar på mig över helgen och nästa vecka kommer Maria tillbaka till Linköping. Och om 1 vecka tar jag två veckors semester!
 

och nu har jag glömt vilken bild jag letade efter, men ni kan få en bild på en udda byggnad i universitetsområdet här.
 
Tänkte jag skulle fråga någon vad den används till och varför den ser ut som den gör.... Maria!?

Fikabloggning.

Idag är vi fyra pers i vår korridor (istället för ca 30), så det är så tyst och segt. Inga kul fikapauser där alla försöker klämma ihop sig och vara med. Jag tar paus från mina planprojekt denna veckan och jobbar med bomässan och tillgänglighet och bläddrar nu en bok om tillgänglighet och estetik och goda exempel. Läste något tänkvärt nyss:
 
"Badrummet kan vara som ett riktigt bostadsrum, ett rum för rekreation. Hygien och kroppens vård där värda ett bättre öde än att hamna i ett trångt mörkt utrymme, som ett nödvändigt ont. De första stegen om morgonen går till badrummet. Vackra material, rikligt med ljus och armbågsutrymme kan ge lust och energi inför dagen."
(källa: Lidmar, Karin, Tillgänglighetens estetik: bostäder, Svensk byggtjänst, Stockholm, 2002)
 
 
Jag trivs bra i min lägenhet här i Linköping, men badrummet är verkligen trångt, mörkt och utan utrymme för armbågar (jag öppnar badrumsdörren när jag ska borsta håret!).
 
Påminn mig om det om jag någon gång bygger mig ett hus.=) Men att försöka hitta saker i vardagen som ger en energi kan man ju börja leta efter redan nu, kan behövas tysta ensamma regniga dagar som denna! 
 
 
Plockade en random bild från en blogg. Den är visst från Österlen, tror jag. 

88-åriga Jean Veloz är fortfarande jättebra på lindy hop!

"The AMAZING Jean Veloz dancing with Marcus Koch at the Herräng Dance Camp in Sweden. (remember, Jean is 88!!!!). Introduced by Herrang host and founder Lennart Westerlund. "
 
Grymt att se henne dansa! Kolla in den tjusiga stylingen och kastet på 1.50 om ni inte orkar kolla på hela. ;)

 
 
 

Regning bakningslördag med Melanie

Idag är det lördag och det är nog första fredagkvällen och lördagen jag är själv i Linköping. Antingen besök eller Karlskrona har det varit hittills. Igår skrev jag in mig på ett gym här, Actic, och körde ett styrkepass. Sen gick jag en långpromenad med Saga och städade och gjorde fint här hemma.
 
Idag har jag gått fin morgonrunda med vovven, sprungit med NocOut i Olstorp. Sen bakning och matlagning till Melanie Safka och regnet som slår mot fönsterkarmen. Kännns inte så somrigt, men så himla mysigt och hemtrevligt. Och Melanie Safka är fortfarande bra. Perfekt regn- och bakningsmusik. Nu trivs jag. Snart kommer pappa och Inga Lill på besök också! =)
 
Jag delar med mig av en video med en väldigt ung Melanie:
 
 

Flygvapenmuseum

Patrik haft en kort semester 1½ vecka som han har hängt i Linköping, så himla mysigt! Avslutade hans semester (del 1) med ett besök på Linköpings flygvapenmuseum. Jag trodde det mest skulle vara han som skulle gilla det, men det var faktiskt riktigt häftigt. Bilderna är från en halvan av utställningen, där massa plan är uppställda. Där fanns också en riktig JAS 39 simulator, men den får vi ta någon dag med mer tid.
 
Andra halvan var ännu häftigare, tyckte jag. Handlade om Kalla kriget och hur man levde före/efter/under samt en hel källare som handlade om ett plan som försvannspårlöst och hittades flera decennier senare. Den byggdes in när nya byggnaden uppfördes 2009. Vilket galet projekt att bärga, bygga in och visa den! Så hemskt med olyckan men så coolt!
 

Cykelkärra!

Förra veckan hittade jagpå blocket en billig solblekt välanvänd cykelkärra men som fungerar felfritt. Tänkte jag chansar och ser om jag kan övertala Emi att åka i den, så den fick följa med hem. Jag tror Patrik och jag skrattade hela vägen hem. Den var rätt bra för det gick lätt att fälla ner ryggstödet, och då blev ytan att ligga på mycket större. "Hålet" där barnen hade sina fötter borde vara perfekt att lägga picknickfilten och vattenflaskan.
 
Invänjningen gjordes genom att Emi fick leta godis i kärran och sen massa beröm för varje tass hon lyfte in. Slutade med att hon låg ner i vagnen och fick godis medan vi skakade på den. Samma utomhus i princip. SEN vågade vi ta en kort testtur i torsdags på knappt en kilometer bort till en park där hon fick jaga pinne en stund och sen kärran tillbaka.
 
Och det verkar funka! Så nu ska den byggas om och få nät runt sig så hon får luft och utsikt! Funderar på att byta däck på den med för att den ska rulla lite bättre och antligen hitta ett sätt att fästa den på en annan cykel eller byta däck på min billiga på-köpet-cykel med MTB-däck. För det var TUNGT att dra henne... =)
 
Det ser helt sjukt kul ut och ganska nördigt, men om det funkar då vore det ju så nice! Då kan vi sticka på långa utflykter och ha med vovven även när hon tröttnar på att springa! Det är ju också jättesmidigt att ha matkassar, tält, badgrejer osv i när hunden inte åker...
 
 
 
 
 

Trippelt firande!

Igår firade trippelt med trerätters. Vansbro Triathlon, En Svensk Klassiker och 3 år tillsammans! Wow!
 
Vi var och åt på Gula Huset (i Linköping) där vi var och åt när jag skrivit på kontraktet på lägenheten här, dagen innan Marias stora 25årsfest nu i April. Mycket prisvärt, gott och trevligt. Ägaren är är så rolig. Det var soligt och fint och vi satt ute på fina innergården vi missat tidigare, och plötsligt öppnade sig himlen och bjöd på ett skyfall man inte ofta får uppleva! Det regnade från alla håll och kanter och på bara några minuter så forsade och studsade vattnet fram längs markiser, tak, vägar, golv.. Rätt coolt faktiskt. Vi fotade, skrattade, pekade och drack kaffedrinkar. Sen vandrade vi hem på våta gator som blänkte i kvällssolen. Fin kväll helt enkelt!
 
 
 
 
 
 

Massa bilder från Vansbro

Campingmys
Invigning av tältet vi köpte förra året och det får gott betyg! Mysigt att tälta med mina favoriter.
 
 
Mitt triathlonlopp
 
 
Klubbkompisar på triathlonloppet
Alla är inte med på bild, men här syns iaf Eva, Håkan, Krister, Johan, Elina, Magnus. De som saknas på bild är Jannike, Johannes och Mollie. Alla kom i maål och körde riktigt bra!
 
 
 
 
Vansbrosimningen och runtomkring
Kul att umgås med Susanna och Johannes på lördagkvällen och tillsammans ladda inför Vansbrosimningen! Söndagen var en blöt dag. Även för publiken.
 
 
Kom hem i söndags, mycket trötta men nöjda...
 
 
(ni vet väl att man kan klicka på de små bilderna för att få se större?)
 

Nu är jag en Vansbro Halv-IM och en Svensk Klassiker rikare!!

HALV IRONMAN!
Jag har genomfört mitt första triathlon, och inte vilket triathlon som helst, utan Vanbro halv-IM!
Helt sjukt vad nöjd jag är att ha genomfört detta! Och det gick mycket bättre än vad jag trodde jag skulle göra!

Mellantider:
Simning 1,9 km: 47 min
Växling: 6 min
Cykling: 90 km: 2h 59 min
Växling: 4 min
Löpning 21 km: 1h 53 min
 
Totalt:
5 h 49 min

Placering:
11 av 30 damer i motionsklassen!

Före loppet:
Morgonen var inte alls så bra. Jag cyklade runt en del innan jag hittade var man hittade nummerlapperna och Vansbrosimninges funktionärer var inte alls till någon hjälp, de visste inget om triathlontävlingen. När jag komm tillbaka till tältet hörde jag pyspunka och det vara bara att byta däck, MEN däcket jag hade med mig hade för kort ventil och fungerade inte med min pump. Lilla reservpumpen funkade dock. Hann inte få med mina tänkta andra frukost och hann inte kolla igenom startkitet. Cyklade till pre-race-mötet och tänkte köpa extraslang att ha med (iaf någon av de elaka vassa stenarna jag hittade i däcket skulle råka vara kvar), men det såldes inga slangar vid startområdet. Suck. Men någon funktionär bad någon ta med, så strax innan start kunde jag nöjt packa ner en slang i cykelväskan. De spelade en låt jag gillade, vädret var fint och sakerna låg i fina högar och jag började känna mig redo.

Simning:
Simnigen gick fint. Lämnade klockan på cykeln och simningen fick gå som det gick (därav saknas simningen på kartan nedan). Men det flöt på rätt bra och jag crawlade mest men bröstsimmet var ju helt klart praktiskt när man skulle orientera sig. Jag tog god tid på mig på första växlingen. Simningen och första växlingen tog exakt så lång tid jag trodde den skulle göra. Gott om tid och bara lite uppvärmning sådär.

Cykling:
Det var grymt skönt att få sätta sig på min älskade röda fara och umgås i exakt 3 timmar. Jag tror jag njöt hela vägen faktiskt. Det var så himla kul cykla vändbana (3 gånger fram och tillbaka) och få följa toppstriden och alla klubbkompisar. Vackra miljöer, nästan inga backar och nästan ingen vind. Försökte stoppa i mig energi/bars/dricka framförallt första halvan, men var inte så sugen, ville bara cykla. Plockade inga placeringar, men förlorade inte så väldigt många heller. Grymt nöjd att komma in på precis under 3 timmar, snittade på 30km/h istället för de 27km/h som jag gissade på.

Löpning:
Lika skönt som det var att börja cykla lika hemskt var det att börja springa. Drog iväg alldeles för fort första hundra meterna (samma kadens som cyklingen?) och det var stelt och mjölksyra överallt! Jag saktade ner, åt och drack lite och hur många som helst sprang förbi. Efter första vändningen (3,5km) började jag få ordning på kroppen och tempot och hängde på en tjej, Karin från Stockholm (http://karintri.com/), som jag sen hade sällskap med tills hon gick i mål ett varv före mig. Vi snackade och hejade på klubbkompisar kilometrarna gled förbi, himla trevligt. Sista varvet var ensamt tills Mollie gled förbi mig och såg så stark och lätt ut. Jag bestämde mig för att hänga på och gjorde det hela vägen i mål. Mycket mycket nöjd med löpningen också, som blev 1.53 på en halvmara, vilket är en väldigt bra tid för mig med tanke på att jag inte sprungit ett pass över milen sen Göteborg (och dåligt med långpass innan dess med).

Sammanfattat:
Vilken himla kul grej det är det här med Triathlon, det var verkligen hur kul som helst! Och det var roligt med alla dessa vändningar, då kändes det verkligen som om man VAR MED hela tiden och fick se och höra allt. Det var bra med publik, speciellt på löpningen, och jag hade för en gångs skull både Patrik och Emi med mig och de hejade fotade och ylade. Lars var också med och hejade liksom flera teamare och nocoutare sen när de var i mål. Hela helgen var kanon! Mysigt att tälta och vi fick umgås med massa vänner och det är mysigt i Dalarna.
 
VANSBROSIMNINGEN OCH EN SVENSK KLASSIKER
Vansbrosimningen är också avklarad och därmed har jag gjort klart En Svensk Klassiker!
3 km, 55min 52 sek

Men tiden då, hur gick det till? Så fort simmar verkligen inte jag! Det var inte så trångt som jag trodde, motströmmen kändes knappt och lopper kändes kortare än väntat. Det var bara precis efter vädningen det blev trångt en bit och jag fick en klapp på huvudet. Skön temperatur, nästan 18 grader. Jag hade glömt klockan i bilen så jag bara simmade på i hälsosam ovisshet om tiden och sträckan.

Jag följde Eva Nilssons råd och hittade en badmössa i samma färg som min egna och följde efter den. Herr Lila Mössa simmade bröstsim i gott tempo och med breda axlar och ett himla guppande upp och ner var han lätt att hitta. Han banade väg mellan rödluvorna i startgruppen framför och jag följde efter. När jag såg 1000-metersballlongen tänkte jag "skönt, 1/3 avklarad", sen kom 500-metersballongen och då insåg jag att de visade vad som var kvar och inte vad som var gjort så då ökade jag lite till. När jag gått i mål och stod där och tittade på klockan och kliade mig i huvudet (för den måste ju gått fel) så upptäckte jag att det spöregnade. Det har jag inte alls märkt!

Crawlade i princip hela vägen, benen gjorde inte mycket nytta utan följde mest med. Skönt att sträcka ut efter gårdagens äventyr. Absulut den enklaste delen av klassikern!


Nöjd Karla i mål på Vansbro Halv Ironman!
 
Fler bilder från helgen kommer sen.. =)

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad!

I brist på kollegor på jobbet blir det nyhets- (och bloggfika) emellanåt. Som idag. De nyheterna jag reagerade mest på idag är som vanligtvis de minst seriösa?
 
I Rödeby har en kaktus blivit stulen!
(tack BLT för ni håller mig uppdaterad på vad som händer i Karlskrona-trakterna!)
http://www.bltsydostran.se/nyheter/karlskrona/kaktus-stulen-i-rodeby(3339351).gm
 
Anja Pärson har fått en son!
(Grattis Anja! Vad bra du hann ha ditt sommarprogram innan så du nu slipper gömma din lycka!)
http://www.dn.se/nyheter/sverige/anja-parson-fick-en-son
 
Träning hjälper bättre mot huvudvärk än huvudvärkstabletter!
(Det har jag ju alltid sagt! Träning är lösningen på nästan allt! Hoppas aftonbladets artikel följs upp med något mer pålitligt snart..)
http://www.aftonbladet.se/halsa/article15077144.ab
 
Ja, blev vi något klokare av det? Kanske. Tillbaka till jobbet några timmar till, sen bär det av mot Vansbro för tältning med Patrik och Emi! Hej efterlängtade "En Svensk Klassiker", här kommer jag!

Sommarn har börjat i Linköping

Så säger folk att här är dött på somrarna? Nu måste det väl ändå vara sommar? Och det är fullt på uteserveringarna och i parkerna och härlig stämning! Jag, Saga och Karin från jobbet (och så Emi då) hänger på uteserveringar och går på loppis. Och så spelar jag Volleyboll i Trädgårdsföreningen med ett annat gäng från jobbet på onsdagar. Fint det!
 
Denna veckan är min fina Patrik på besök också. Då blev det premiärbesök på Bosses glassbar som alla säger ska vara så gott. Det var det med! mmm!
 

Ombergslöpet!

Bild från: http://www.fotoakademin.com/utbildningar/vara-kurser/naturfoto-med-hans-strand-2/
 
Jag har hört att där är otroligt vackert och väldigt backigt. Borde vara perfekt uppvärmning för de som ska springa Lidingöloppet ungefär en månad efter, vilket jag inte ska i år. Men tänkte nog springa Ombergslöpet (5, 9 eller 14 km). Någon som vill med? (sovplats finns hos mig i Linköping).
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0