Carling Big Band jazz Varieté 2013

I fredags var vi på en fantastisk show! Det var Gunhild Carling, Carling Big band och fyra dansare från Harlem Hot Shots. Det var riktigt bra musik, riktigt bra lindy-dansare, cirkus, trolleri och mycket god underhållning. Det var inte mindre än 23 pers involverade på scen! Gunhild Carling själv stod för snacket och underhållningen, tiotals klänningsbyten, sång, trumpet, trombon, banjo, säckpipa, osv.. Åtta pers på blås (varav en även stod för cirkusnumren), en trummis (som även steppade och gjorde alla möjliga tricks), en på Banjo, tre på fiol, en på kontrabas, en på piano, fyra dansare och sen tre unga döttrar som hjälpte till med cirkuskonster och trolleri.
 
Nästan hela familjen Carling var med (mamma på Banjo, pappa på blås och piano, Gunhild som sjöng, lillebror på trummorm, storebror på cirkus/trolleri/blås + hans barn och fru på fiol/cirkus/trolleri). Jag tror det finns en syster till, som inte var med? Men tänk att växa upp i en sån familj. Musiken satt i ryggraden och det var mycket solon, jammande, lira på gehör och lek och skoj. Det kändes så naturligt och självklart för dem. Inte massa nervositet och noter och sånt.
 
Harlem Hot Shots, wow, de är verkligen duktiga på lindy hop. Typ bäst. Snabbt och snyggt och synkat och underhållande och allt. Det blev mest lindy givetvis, men det blev även lite annan dans och lite teater.
 
Showen var en riktig Varieté, precis som förr, med underhållning och variation rakt igenom. Helt fantastiskt bra, som sagt! Tyvärr fick jag itne med mig någon kamera, och youtube-utbudet var snålt. Men får väl kompletera med länk till Victors blogg sen när han lagt upp sina filmer.
  
Så länge kan jag dela en film från när Harlem Hot Shots uppträdde på Herräng 2011. Se den! =)
 
 
Dessa nedan hittade jag också på youtube, de är från föreställningen vi var på i Karlskrona:
 
Udda troumsolo av Uffe Carling (lillebror):
http://www.youtube.com/watch?v=7y4MzxJUz0Y
  
Max Carling klarinettsolo (storebror):
http://www.youtube.com/watch?v=YzOE3vPe77k

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0