Brickpass!

Jag har lärt mig ett nytt ord! Brickpass! och nej, det är inte träningspass med tegelstenar som vikter...



Brickpass är visst det man ska göra för att vänja kroppen att växla från cykling till löpning när man ska köra triathlon (och även vänja sig att byta från simning till cykling). Så direkt efter ett cykelpass så ska man köra ett löppass.

I lördags var vi på ett tretimmars spinningpass på loket anordnat av Team Blekinge med inhyrda instruktörer från loket. Passet var upplagt efter de sista 9 milen på Vättern. Det gick mycket bättre än jag trodde! Kul faktiskt, till och med. Men när vi andra pustade ut och började stretcha stack ett gäng ut och sprang! Imponerande!

Läste på funbeat om olika brickpass, och gjorde nu en snabb googling och hittade denna avancerade förklaring på vad ett brickpass är: (men orkade inte läsa hela..)

http://www.spiftriathlon.com/page/bricktraening-1


Men det är klart... löpning och träningsupplägg är rätt omständingt om man vill, så det är klart växlingarna i triathlon bör förtjäna sin egen vetenskap de med!

Kommentarer
Postat av: Victor Adolfsson

Brickpass låter ju kul :).



Kanske borde damma av motionscykeln här i lägenheten och börja komma i form igen.. 30 min cykel o sen 30 min löpning kanske vore en bra början för min del.. Hade ju varit kul att avsluta löpturen vid högskolan och sen simma ut och vända på Långö :)

2012-03-21 @ 23:05:32
URL: http://www.futureintel.com
Postat av: Karla

Fast man ska simma först, sen cykla, sen springa! Om det ska vara i triathlon-ordning iaf. =)

2012-03-22 @ 09:05:25
URL: http://possibly.blogg.se/
Postat av: Victor Adolfsson

Känns mer naturligt att avsluta med ett dopp :)

2012-03-22 @ 23:47:45
URL: http://www.futureintel.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0