Tidningen Aktiv Träning

När man anmält sig till Göteborgsvarvet får man nu två nummer av Aktiv Träning istället för deras egna "Varvet". Tidningen är varierat och innehåller allt möjligt, och jag tänkte oj vad jobbigt med en sån där blandad tidning med lite och varje och inget av värde typ, men jag tycker det var en hel del bra i den. Tänkte inte dela med mig av avancerade tester och träningsupplägg, men av lite kul småsaker..


Tränigsrelaterade appar:
  • Motion X; cykel, löpning, outdoor, exakt detaljerad karta med GPS, kan ladda ner kartor (15kr)
  • Enomondo; cykel, löpning mm, visar tid, runda på karta, även socialt nätverk (28kr)
  • Zombies, run; löpning, jagad av zombies och gör uppdrag medan du springer (55kr)
  • IFitness; styrketräning, nästan komplett lexikopn med styrkeövningar, även övningar som kan göras hemma, innehåller instruktionsvideor och träningsprogram också. (7kr)
  • Cyclemaps; cykling, hjälper till att planera bra cykelrundor efter olika parametrar tex trafikmängd (15kr)
  • Cyclemetre; cykling, utsedd till bästa cykelappen (??)
  • Stukad fot; idrottsskador, hur du ska hantera olika skador (??)
  • Viktkoll; håll koll på vikten med statistik, diagram, procent osv. (??)
Cyclemaps verkar ju jättebra nu när jag ska flytta! Men finns inte för android. Inte heller stukad fot, hade varit lite intressant att se.


Bild från: http://iphoneapps.org/

Googlade Ifitness för att få in en bild av något slag och hittade kritik mot att vissa övningar visades fel eller inte förklarades tillräckligt. Men det är väl bra om man vet hur övningarna ska genomföras och kan lägga upp pass och påminnna sig om olika övningar.



Lite annat smått och gott:


Visste ni att stadium nu har börjat sälja cyklar? Av sitt märke Occano, 17 olika cyklar allt från junior till racer.

Det är 43% större rick för slaganfall och hjärt- och kärlsjukdomar om man dricker läske varje dag. (Columbia University)

Det är mer än halverad skaderisk om man springer på framfoten än med hälen i först. OBS långsam tillvänjning är viktig! (Medicine & Science in Sports & Exercise)

Mandlar är bättre än jordnötter på många sätt; färre kaolrier, mindre fett totalt, mer nyttigt fett, mer protein, mer fibrer.

Det är nyttigt att äta choklad efter frukost!! Årets absolut bästa forskning! :P Den visar att EFTER du har ätit en NYTTIG frukost passar det bra att ta en chokladbit eller en liten kaka. Om man äter kaolrier på morgonen så har man hela dagen på sig att förbränna kalorierna och sötsuget blir mindre resten av dagen. Testdeltagarna gick ner upp till 18kg mer än testgruppen (och hur har man kunnat testa detta egentligen)? Tel Aviv University i Israel har gjort denna forskning.




ojojoj vad mycket kul sko-tester och cykeltips och kettlebellsövningar det fanns här.... men de ska jag inte tjata om. Massa bra mellanmålstips fanns det dock, men det sparar vi till i morgon.

Avslutar med ett filmklipp på GB Acrobatic Squad, en grupp gymnaster, gjorde en formation för att likna asics nya sko! Galen idé och galet smidiga människor. Kolla in här hur det gjordes:

Trackback
RSS 2.0