Härlig dag med Hannah, natur och nya skor

Hannah är på besök i stan och igår blev en heldag med lunch i Johannishus, solade lite och läste gammal llitteratur som vi hittade i sommarstugan, promenad bland stora ekar och vitsippor och sen middag hemme hos oss på kvällen och då fick grabbarna vara med. Härlig dag!

Jag börjat gå in mina skor nu ordentligt, haft dem en vecka, och provade springa lite terräng i dem häromdagen. Helt underbart jättesköna och väger ingenting! (Lättviktsskor; Saucony Type A4). Vilken frihetskänsla!






April 1911! exakt 100 år sen! Men det som står gäller än idag. Den handlar om hemmet och om förhållanden och om hur alkohol och tobak är dålig för förhållandet och förmågan för korrekta omdömen. Jätteroligt gammalt språk men jag fick tyvärr inte med något citat. Budskapet är dock att det behövs en ny framtidsman som än sann, ärlig, manlig och lyssnar och tar väl hand om sin kvinna. Mannen ska vara god och tålmodig och ta med sig blommor hem istället för att köpa tobak på hemvägen. Om han visar henne uppmärksamhet och tålamod kommer hemmet vara fint och hon kommer öppna sig och komma till honom. Blommor i handen och blommor i själen. För gör man det då kommer livet i hemmet bli som ett liv i himmlen. Så det så! :D





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0