Har ni tittat på SVTs nya säsong av En Klassiker?

Har ni sett att det är en kille som tränar på racer utan hjälm? Hörde det igår! Vad arg jag blir!
 
Varje dag skadas nära tio cyklister i Sverige så svårt att de behöver läggas in på sjukhus minst ett dygn. De flesta av dem skadas när de kör omkull utan att någon annan är inblandad. Några få krockar med bilar eller andra trafikanter.

Orsaken till att man kör omkull på cykel är ofta halka på grund av is, löst grus eller löv. Men det kan också vara en sten på vägen, en grop i vägbanan eller något fel på cykeln som gör att man faller omkull. Och det kan hända vem som helst, när som helst. Därför ska du aldrig cykla utan hjälm. I samma ögonblick som ditt oskyddade huvud slår i marken är det för sent: du kan ha fått en hjärnskada som förändrar ditt liv för alltid. En hjälm minskar risken för en allvarlig skada vid en olycka med mer än hälften. (källa: trafikverket)

 

Är han dum i huvudet!? Idiotiskt av SVT att visa detta! Vad är det för förebild! Det finns en anledning till att det finns hjälmar, och att det är lag på att använda dem på cykellopp!
 

För övrigt så borde alla alltid ha hjälm, oavsett ålder, cykel, hastighet och väg. Det finns många ouppmärksamma där ute på vägarna. Var rädda om er.
 

 

 
(källa: www.svt.se/en-klassiker/)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0