32 timmar bussresa till Serre Chevalier

Det här med buss alltså. Buss till alperna. Vi valde nog det resemål som UCPA hade som var längt iväg. 32 timmar totalt. Det är långt.
 
Men det gick över all förväntan tycker jag! Välkommen att följa med på en tur. =)
 
Vi hoppade på UCPA's anslutningsbuss (Stockholm-Helsingborg) i Norrköping, Maria och Olle hoppade på i Linköping tillsammans med ca 30 studenter, mest läkar- och medicinstudenter. Förväntansfulla resenärer på bussen som laddat med mat, musik, skratt och förväntan. Vi pratade, åt hamburgare i Jönköping och vips var vi i Helsingborg. Där hittade vi Patrik som paxat guldplatserna längs fram på övre våningen på bussen. Han hade även lärt känna en trevlig Malmöit, Eleonora, som vi sällskapade med hela veckan sen. Sen buss, färja, buss, färja, buss, kvällstopp med ombäddning, spännande natt på buss ombäddad till sovbuss och plötsligt var vi framme i Gruyere i Schweitz.. Där åt vi frukost och sen tog en vi promenad, himla fin by! Lite besvikna över bristen på snö, men utsikten och byn och osten vägde upp!
 
Bussresan fortsatte och vi hade fortfarande himla trevligt och mycket att prata ifatt med Maria och Olle. Och sen lära känna annat trevlig folk. Efter frukosten var det vackra vyer hela vägen fram. Vid sen lunch så stannade vi utanför någon random supermarket där det inte heller var vaken minusgrader elelr snö. Där började vi umgås med ett trevligt grabbgäng från Stockholm som verkade gilla vår idé att picknicka på asfalten med frukt, yoghurt, bröd, ost, ölkorv och öl och joinade oss. Dessa fortsatte vi också att hänga med hela veckan. Efter lagom långt stopp kopp den mindre bussen som skulle köra oss sista timmen upp, upp, upp i bergen. Det blev smalare och smalare och snävare och snävare och till sist började man ändå se snö på bergstopparna... 
 
Nice att komma fram, även om bussresan också var trevlig! Vi fick våra rum och hann packa upp innan middagen serverades. Vi fyra bodde i ett litet rum och de fyra grabbarna i ett litet rum bredvid, och vi åtta delade toa och hall. Vi hade en gemensam balkong också som snabbt blev ett kylskåp får yoghurt, ost, juice och öl. Bra början helt klart. =)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0